Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 177
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Хай моляя........

Много сте мили вий към мен, ама аз си знам  Mr. Green. Глей Вал как тактично си замълча  Joy

Валерийке мила....... Направо не знам как може да имаш такъв изместен оразмерител  Mr. Green. Ти правиш винаги гигантски торти, ама то пък толкова идеи къде да ги побере човек иначе!  Hug Аз не съм правила Естерхази, макар да и се каня де, но с Гараша имах точно подобен опит - приницпа му е същия според мен. А дори не съм правила двуетажна торта по моите си стандарти. За твоите ....... хм.... Но за една торта лодка с мишки (не знам дали се сещаш) пекох 3 дози, за шаха -2. Не знам как хората изкарват толкова много блатове....  newsm78.... Крема бърках буквално в казан  Rolling Eyes
Но пък не съм имала никакъв проблем с покриването и рязането на Гараш  newsm78

Патрииии, това сърце ще се краде!  Heart Eyes

Марина, страшна подложка! Еййй, как ме изкефииии......... Е представих си цъцкането на тези мозайки, че и боядисването им отгоре!  Laughing

Сиси, готини кексчета.

Мариетка, с тебе в една друга тема  Mr. Green Hug

Дитсан, много хубави слънчогледи!

Албенка, много, много съжалявам да прочета, че страдаш. Надявам се скоро сърцето ти да се изпълни с радост и спокойствие....  Hug А за тортите........ прелестни са!

Виолеткова, голямо сближаване с печката е било май....  Crazy Много як резултат обаче

Шеметче - отново страхотно изпълнение!

НелиДи, коледните сладки са по рецептата на Джули, намазани с глазура по рецептата но с капка червена боя в глазурата. Страхотен елен....

# 256
  • на село
  • Мнения: 1 031
Момичета, имам проблем - къде мога да намеря стъпка по стъпка как да направя кораб?
Идеята ми беше тортата да е морско дъно с потънал  и разцепен пиратски кораб, а самият кораб да е кух, за да мога вътре да сложа сандък. Обаче претърпях пълно фиаско! Направих шаблон и го облякох с ММ, но когато се опитах на другия ден да извадя шаблона, всичко се разпадна. Затова ми остана варианта да направя кораб от блатове /слава Богу че имам няколко замразени във фризера/

# 257
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
В събота дъщеря ми, си празнува Р.Д. и заявката и беше за торта овца.Бях притеснена защото съм начинаеща  но благодарение на 6estja и подробните и обяснения,всички бяха очаровани.Хиляди благодарности от мен и дъщеря ми    bouquet
           

# 258
  • Мнения: 368
Привет!
Аз всеки ден чета, но докато си освободя малко време за писане и минали 16 страници  Shocked
patriyani, от купищата торти, които си показала, любимец ми е оня с пакета  Mr. Green, един камион и сърцето!
Баба Шегувка, и от мен поздравления за първия ти опит! Много ме накефи барбито, шприцовано с марципан Варна Simple Smile
colova, страхотна скала! И на мен ми прави впечатление, че има отлив от захарното покритие. А и да си призная честно, на мен ми е по-на сърце глазираната торта, но за някои декорации не става Simple Smile
Краси...*, няма торта, която да не ми харесва, но най- са ми на сърце розовата с мечето и зайчето и зимната ти приказка
sisi7510, сърцето ми е фаворит, определено! Всички са много добри! Мъфинките също
ditsan, убедила съм се, че всеки, който се занимава с тортоправене, е забивал здраво и се е натъквал на карък! Въпросът е, да успееш да се оправиш, а ти си успяла. Бурето е много автентично! Слънчогледите ми харесват много. Справила си се с шаблоните, определено. Само малко жълтото е по-ярко
Албена , преди всичко искам да ти кажа, че за съжаление има моменти в живота, които ни изпълват с болка, но тя отшумява с времето и когато имаш около себе си хора, които те обичат и нещо, което обичаш да правиш! Невероятни торти - синята с розите, 18-ката много ми харесват. И се радвам безгранично, че познавам, макар и виртуално хора, които са готови да бъдат добри!!!
violetblue, много шарено и супер весело!
shemet_neveroiaten , корабът ти ми пълни душата. Островите са страхотни
stefina, страхотни сладки!
Uinen, тортата ти е приятна, но не мога да разбера защо се мъчиш с тези покрития! Направи си едно захарно тесто, опитай това на Димитрана, много е добро!
NellyDi , жесток елен, и апетитно изглеждаща торта
mari_eta , страхотни сладки, а разказът ти, ме просълзи. Пожелавам на детенцето бързо оздравяване!
Леля Ог , иде ми да си замълча Simple Smile Невъзможно страхотно е това слънце! Шалчето ми пълни душата. Наистина, изглежда малко голямо, спрямо  първия етаж, но явно е от снимането. Сърцето е пипнато отвсякъде, а бонбониерта - ммммм.
betina33, уникално шоколадово изпълнение!
Tatitt, шахът е готин. Само дето писанията са криви. А сладките ти са много нежни!
МаринаД, върни плочките в банята (римската, оная дето разрови тайно) - това е историческа находка, а не торта  Mr. Green
Valeria , направо ще ме утрепеш! В сладкарски цех не правят такива количества  Mr. Green Ако искаш да я направиш по-висока, що не вземеш да импровизираш малко - ред бишкоти вдига поне със сантиметър.
nelinka_stz , е няма такава овца Simple Smile

# 259
  • София
  • Мнения: 1 623
Здравейте.

Мерси за добрите отзиви за сладките ми на Албенка,Нели ди,Марина Д,Пат,Мишока,Ванеса 1.
Вал-коремчето естественно не е моя идея. EmbarassedАма гледай как си нямам късмет -миналата година ми обеща ,че тази ще ми подариш Коледни сладки в красиви панерчета,а сега нямало да правиш сладки,а аз си ги чаках Wink-майтапя се разбира се.
Пат-страхотни торти отново.Сърцето си го копнах.
Албенка-много торти и все хубави.Том и Джери е страхотна.
Шемет-страхотна изработка на пиратската торта.Много ми харесват двата залива.
Мариета-страхотни сладки-поздравления за търпението.
Красимира-много симпатични са всичките ти торти.
Сиси-добре завърнала се-много хубави тортички,тази с скутърите е страхотна.
Дитсан-буренцето е много хубаво.
Леля Ог-много свежо слънце.Кънките са много готини до него.Тортата сърце и бонбониера са разкошни.
Татит-шаха е станал добре.Сладките са много хубави.
Марина Д-Римската баня е страхотна.Подложката е един път,направо ми се струва къртовски труд напарвата и.-поздравления.
Нелинка-овцата е много хубава.

# 260
  • Мнения: 126
Здравейте,момичета! В момента тортите са тема табу за мен заради желанието ми да сваля многото излишни килограми,но често надзъртам в темичката Ви за да ми се порадва окото.  Grinning   Няма да изброявам имена понеже всички се представяте на много високо ниво. Другия месец дъщеричката ми има рожден ден и съм решила сама да направя тортата. За сега съм се спряла на идеята,тортата да е с вафлена платка с любимите й Дисни герои. Имам няколко въпроса и ще Ви помоля да ми помогнете!

1.Знам,че в този случай се използва студено желе Кристалина.За една стандартна торта,горе-долу какво количество ще ми трябва?
2.Мога ли да използвам разтворен желатин вместо Кристалина?Или някакъв друг заместител?
3.Може ли да ме ориентирате за цените на вафлените платки и Кристалината?

Много Ви благодаря предварително!  Hug

# 261
  • Мнения: 110
Здравейте   bouquet
Влизам за съвет. Отново... Embarassed
Значи искам да питам за торта "Ривиера" - спрях се на нея. Ясно ми е,ч е  за 1ет. ще е дозата по рецептата, но за 2ет. наполовина ли да я намаля? 1Ет. ще е в стандартна форма за торта, мисля, че е 26-8см., а втория се чудя в какво да го пекна блата, че нямам по-малка тава? Дали става в йенско? Ама то пък негоре се разширява... newsm78 или да си забъркам пак цяла доза, пък...после какво да ги правя изрезките  newsm78

И друго - някой ползвал ли е боите на др. Йоткер? В Метро ги видях и си купих. Реших все пак преди да потроша повече пари за читави бои, все пак да видя ще ли стане нещо ли ще се издъня.

# 262
  • Мнения: 368
maria_m, изпечи си блата в стандартната форма, изрежи си етаж. С изрезките след това можеш да допълниш да речем още един блат, може да ги използваш за трохи, които да прибавиш към масления крем, ако ще измазваш, а може и да си направиш бонбонки, като ги смелиш ситно и прибавиш част от крема за тортата, докато ти станат годни за оформяне кръгли бонбонки. След това овалваш в какао, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или каквото друго ти хрумне. Можеш да им бутнеш и една ядка вътре.

# 263
  • Мнения: 148
Стефинка,Марие та ,и на  двете ви сладките са уникални.Като ги видях първата ми мисъл беше ще правяи аз меденки,но точно след 2 часа желанието ми се изпари. Така че без сладки ще минем таз година.
патрияни,ако това са лесните торти не ми се мисли за сложните.Сърцето е страхотно.
Албенка,дано няма вече нищо неприятно към теб,да си остава във старата година.Ти си много силен човек ,така че ще се справиш със всичко.
Тортите ти са невероятни,а аз не те изпускам от поглед наглеждам албума ти редовно за да се покефя.
Mishoka,права си мила точно така е.Но този път загубих самообладание ,явно ми дойде във по вече.
Вал, първият път бях притеснена и бързах и явно айсинга ми беше по-рядък а и аз замазвах шаблона и оставях във хладилника да стегне малко и тогава го махах което деформираше фигурите.Освен това шаблоните ми явно не са за торти защото са доста тънки и трудно ги задържам да не мърдат.След тия констатации ето какво направих вторият път.
1.Айсинга го направих доста по-гъст.
2.сложих шаблона и със пош със широк отвор наслагах във крайщата и средата за да го задържат да не мърда.
3.След това със една карта за отстъпки на ОМВ /зашото шпаклата ми идваше голяма/разнесох айсинга равномерно и го загладих доколкото можах.
4.След това хванах от горната страна и рязко/както когато си правиш коламаска/отлепих шаблона.
На някои места леко мръднаха листенца но ги поохормих наръка.Оставих да изсъхне айсинга и осветих отгоре релефа.
Пробвах и със прахообразни бои само на шаблона без айсинг да дъствам/гледах на едно видео/но моите бои не са дъстове и не стана.Само едно зелено имам дъст и със него стана.
Ето ти и клиповете от които гледах.
http://www.youtube.com/watch?v=9mJmPV63zCg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=URr0z9GMbk0&feature=related
А ако случайно решиш да меташ шаблоните ,по-добре ги метни към мен.Аз така се запалих по тях за експресните ми торти ,че ще ми свършат чудесна работа. Mr. Green Hug
nelinka_stz ,чудесна торта.Овцата е върха!
D75 ,,
1.Да трябва ти Кристалина.Ще ти трябва много малко една не пълна кафена чашка/даже ще остане/
2.Са съжаление не можеш да използваш желатин защото разгражда картинката.А и мисля че няма със какво да замениш Кристалината.
3.Вафлените платки са около 7-10 лв мисля newsm78а кристалината е 7,50кг.

# 264
  • Мнения: 634
Мариета,слава на бога малката Ивайла е супер тя вече е на 6 месеца и добре че  е тя та ме зарежда с инжекция живот.
Татяна постъпков материал нямам но мога да ти дам идеи за торта кораб.http://www.google.bg/search?q=pirate+ship+cake&hl=bg&prm … ,cf.osb&cad=b
Нелинка ,специални поздрави за офчи.Супер сладурана е .
Мишока, благодаря ти мила за милите думи.Днес занесах прасчо в центъра , а ако знаеш децата и персонала как ме посрещнаха.Душата ми се напълни с радост.Купих топки и книжки на малките невинни душички.Много радост видях в тяхните очички.Ще ми изпратят снимки и ще ви ги покажа.Аз нали съм баба вече и забравям та от бързане не си взех фотото ,но това не е важно .Тръгнах си от там много развълнувана.
Дитсан smile3525

# 265
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Албенче, това е най-важното Peace! Хващай се за нея като за сламка и нагоре, само нагоре Hug...

# 266
# 267
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Мариета, естествено ще покривам, иначе не се хващам аз така да си играя.  Laughing
След като хванах разширени вени днес пред печката равносметката е готов втори етаж, реших да разпределя дозите 3 на 2, та от 2 те дози излезна торта точно 22см диаметър и 10см висока, като измажа, покрия ще стане 11 да речем, може би ще я сложа на 4-5 от работните подложки, за да я повдигна още малко, че ми трябва по-висока, утре ще сглобя долната, която ще е 25см, като цяло тортата доста стегнато си изглежда без да беше престоял крема в хладилник, Династията на мен по ми се клатушка, това от раз си стегна, сега си отлежава.
Обаче се сетих, че трябваше да започна от долния етаж, за да може да е стегнал като товаря отгоре му, но то един акъл за какво по напред.
Последния етаж ще е облечено дъми, поръчах си от Ксеркс, оказа се че само те имат такива, даже ми харесаха и поръчах още да си имам, може да реша 10 етажна да направя.  Laughing

# 268
  • София
  • Мнения: 1 078
Последния етаж ще е облечено дъми, поръчах си от Ксеркс, оказа се че само те имат такива, даже ми харесаха и поръчах още да си имам, може да реша 10 етажна да направя.  Laughing
Луда жено си ти!  Laughing
Я кажи набързо какви пари са техните дъмита, че нямам време да се ровя? Rolling Eyes

# 269
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Около 10лв бяха там +/- 1,2лв ама пък ще имам после материал какво да подарявам, виж Ели как си пази тортата 3 месеца, за такива хора и по цели композиции ще правя с дъми да си ги пазят до живот.  Laughing
Тортата ми вече 3-ти час е в хладилника и с това новото масло стана бетон, мога да подскачам отгоре и смятам, че няма на къде да поддаде.
Лошото е, че на Бъдни вечер мисля да вадя тортата да стои цяла вечер на вън, на отделна маса ще е тя тъй като ако я сложа на основната няма да има къде да си сложим чашите та съм се закахърила да не вземе да се разпада, но поне 3ч със сигурност е тествано маслото не отпуска.

Uinen, разточвай по-дебело, за да си пренасяш с ръце а и неравностите не личат чак толкова, аз лично не крия че не мога да правя равни гладки торти и измазването ми е слабата страна, но пък точа много дебело и прикривам недостатъците по този начин, изобщо не ме притеснява това и не искам даже и да се уча да измазвам равно, декорирането ми доставя далеч по-голямо удоволствие то особено след тези 2 дни прекарани пред печката мисля, че повече на такова хоро няма да се хвана.
Патри, тази кънка е жестока, с какво и прави релефа да не е с плочките за Beados топченцата?

Глей Вал как тактично си замълча  Joy
Глей ся как си го просиш сама пък ти!
Какво искаш да ти кажа за този шах, първо изобщо не съм на такава вълна, всичко ми е лъскаво и коледно, тези черно бели квадрати не могат да ме грабнат грам, скучни са ми много.
Трила си там покрай единицата, бърсала си нещо, не те знам какво си мацала ама си личи, цифрите на колко чаши вино ги писа, че такива "прави" редици докара?
Изобщо отказвам да повярвам, че тази торта е твоя, тази кривина визуална ли е само или в действителност я има и с какво си покривала все едно варна или марципан си ползвала някакво странно е такова и покритието като самата торта.  Mr. Green
Нека ти сега, както съм набрала на Естерхазито ти си го отнесе, следващия път пак ме спомени!  Laughing
nelinka_stz, ама ти много добре си се справила за начинаеща!
Mishoka, не искам да и развалям вкуса с бишкоти, иначе то и камъни мога да подпъхна ама не е там работата, навила съм си тази торта да правя в количества достатъчни, че да я намразя до живот, психолог си сега ще ме разбереш.  Laughing
Стефина, обещала съм ама няма, ти питай хората преди дни им обещавах разни неща и не помня, какво остава за преди година!
Ти помниш като слон бе.  Laughing
ditsan, много ти благодаря аз не мисля айсинг да бъркам, това е лоша дума в моя речник, а за рисуване, но пък трябва да се внимава да не се размести, да не наклепаш и изобщо пипкава работа си е.

Общи условия

Активация на акаунт