Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 178
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Валерке, гледай сега да ми запазиш парчето за вторника след Коледата.  Mr. Green Няма да пропусна да мина, да знаеш! Mr. Green

# 271
  • Тракийка в Софийското равно поле....
...следващия път пак ме спомени!  Laughing
hug Ух, нервничкото ми то.........   hahaha Оначе аз самата така не мога да я трая, толкова ми беше скучна и ме измъчи, че имах нужда някой да я оплюе  Crazy... И е с шоколадово тесто  Rolling Eyes
Направо си умирам за твоето "Купих си да си имам"  Mr. Green

# 272
Здравейте момичета!Следя Ви темичките вече втора година и съм възхитена от Вашите произведения!Аз все още съм от начинаещите, но скоро ще се престраша да покажа и моите торти.Правила съм доста фигурки от фондан,но не и котенца,дали може да ми помогнете?Достатачно ще ми бъде и само фигурката да видя.Много Ви благодаря предварително!

# 273
Захарни котараци и  още

Бързо да покажеш тортитеее!  Naughty

# 274
Здравейте момичета Simple Smile Отдавна не съм се включвала, но редовно ви чета Simple Smile
Както винаги има страхотни торти Simple Smile
Влизам набързо с едно питане, скоро племенника ми става на 2 г. и мисля да му направя торта с колички, искам да ви питам вие как си правите количките с някакъв калъп или на ръка, дайте ми някакъв съвет моля Simple Smile
Благодаря ви предварителноооооооо Simple Smile

# 275
Момичета, имам въпрос за Коледна къщичка от меденки: Каква смес да ползвам за слепване на стените и покрива. Миналата година направих по рецепта от списание, но лепящата смес не ми се получи- течеше много.
Тъй като сте вещи в кулинарията, моля, някоя да ме насочи!  Praynig

# 276
Момичета, имам въпрос за Коледна къщичка от меденки: Каква смес да ползвам за слепване на стените и покрива. Миналата година направих по рецепта от списание, но лепящата смес не ми се получи- течеше много.
Тъй като сте вещи в кулинарията, моля, някоя да ме насочи!  Praynig

Коледната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628466.new#new

# 277
  • Стара Загора
Много ви, благодаря момичета за милите думи за тортата овца.Но благодарение на 6estjaпостигнах този резултат.Сега ще ви покажа и тортата за Р.Д. на приятелката на мойта  дъщеря,тя сама си я избра и аз горе-долу  се опитах да я направя същата.Вече общия брои на тортите ми е 4.

# 278
Привет

nelinka_stz, хубава ти е тортата! Няколко съвета - почиствай си нишестето и изтънявай крайчетата на цветчетата. Ако нямаш инструменти, става и пръсти.
sladuranata, ако правиш колички, може да питаш Валерия  Mr. Green Тя ги докарва като истински Simple Smile Без майтап, ако колата не е много голяма, можеш да си я измоделираш. Едва ли има някой калъп за колички. Потърси в нета разни постъпкови снимки
veselamama, принципно се слепва с айсинг или още казано бяла белтъчна глазура - един белтък, малко лимонена киселина и пресята пудра захар. Даже не ти трябва миксер, бъркаш с дървена лъжица (без мазнина и вода по нея) и добавяш пудра докато се получи гъста лепкава смес.

Някъде тия дни стана годинка, откакто вие тука ме зарибихте с тия торти. Няма начин като на Оскарите да не кажа "Искам да благодаря на мама, на тате и дрън-дрън" Наистина от вас научих всичко, което знам за декорацията и благодарско от все сърце  Hug

Ето сега от мен една тортичка и част от купчината меденки, които изпекох тази година - около 200, но само 65 декорирах, другите ги натопих в бяла шоколадова глазура Simple Smile

Рецептата е в блога, ако някой му се чете Simple Smile

# 279
  • ГОре на черешата...
Мишока, много весела коледна торта Peace!

И аз на снежна вълна - торта "Дядовата ръкавичка":

- и още

Както винаги, когато имам да снимам торта е отвратително мрачно...

# 280
  • Бургас/Пз
Мариета, с какво си направила снега, страхотно изглежда??

# 281
  • София
Благодаря за коментарите на patriyani, Julai4o, *MILADY*, marulka_s, Леля Ог, stasi76, stefina, МаринаД  Hug
ditsan  много готино е станало кимоното, и мадежа и той готин. Голяма благодарност за клипчетата за работа с молдовете, вече пробвах и е мноого по- лесно.  Flutter Тортите ти с шаблоните стават много интересни. Може да си имала проблеми с бурето, но си е станала перфектно, изобщо не бих предположила, че не е било замислено така, но явно човечето е отнесло яда ти  Laughing. Хващаш цаката на шаблоните, защото слънчогледите са много хубави.
donika dineva много ми хареса тортата ти, много оригинален дизайн
Julai4o да с четка съм оцветила основата на Пух-овската торта. Разтварям боята с водка и действам смело. Ще пробвам и с гъбка, казаха ми, че просто взимаш нова домакинска гъба, топиш и оцветяваш с потупване.
patriyani страшно ми харесват тортата Мики и Мики в червената кола, тя е уникална. Огромен камион, успешно ли беше повторното сглобяване. Смърфиета е много готина. Страхотен мотор, кънката е много идейна, нооо това СЪРЦЕ ми е фаворит, много стилно, красиво и пипнато  newsm10
*MILADY* аз се изхитрих  Mr. Green направих еклерите за една хапчица и нищо не изтича  Wink Пробвах крема на Иглика, следващия опит ще е с твоя, благодаря отново. Тортата ти е изключителна, толкова детска и сладка. Играчките са много хубави, а дребосъка стърчащ от коша с играчки е много готина идея. Не на последно място да ти е живо и здраво малкото човече  Hug
marulka_s много са готини смърфовете, особено ми харесва, дизайна на тортата. Кексечетата ти са уникални, много шарени и коледни
Леля Ог топката и левскарската торти са много хубави, много идейно е шалчето около топката. Слънчицето е много сладко, едно такова пухкаво и усмихнато, добре, че си го загърнала с шал, че зима е все пак  Wink. Сърцето и бонбониерата са много красиви.
GreenEyes да и на мен ми дойде същата идея, малки еклерчета, за по една хапчица, станаха супер, по- натам ще опита и твоите кремчета, много благодаря   bouquet
stasi76 много хубави меденки и толкова разнообразни, бравос
Анири чудни меденки, особено катерицата
BiankaD тези кексчета звучат страхотно, следващия път като ми останат белтъци, ще ги имам предвид
colova много у хубава торта с количките, определено ме зариби и аз да се пробвам с шоколадовата заливка
Краси...* страхотни торти. Елена, иглуто и пингвините на първата страшно ми харесват. Вълка и козлетата са се получили мноого добре, торточката е много свежа и забавна. Розовата с мечето и панделката е много нежна и красива
sisi7510 много и все страхотни торти, правиш уникални цветя. Много ми хареса  тортата с жабите. Много хубави коледни кексчета

# 282
  • ГОре на черешата...
Ани, просто ръснах пудра захар Blush...

# 283
  • София
betina33 гледам напредваш с обличането с шоколад, много интересен похват
Tatitt така на снимка шаха си изглежда перфектно, нищо килнато не виждам. Много красиви меденки.
МаринаД Римската ти мозайта е изключителна, като идея, изпълнение, оцветяване. Мога да кажа само БРАВО!
Баба Шегувка, много добре ти се е получила тортичката, готин лебед. Ако разточваш по тънко, листенцата ще са още по- хубави.
Албена надявам се всичко неприятно да е вече зад гърба ти  Hug, занапред само хубави неща. Прекрасни торти, любимец ми е Том, много хубава муцунка и поза. Прасчо със сигурност е накарал много детски очи за светнат  Heart Eyes
violetblue явно добре сте се разбрали с печката, прекрасни блатове в чудни цветове
shemet_neveroiaten да ти е жив и здрав младежа, много готина Пиратска торта си му спретнала. Много хубави кораб и палми, а ковчежето е порядъчно напълнено
stefina срахотни меденки
Uinen не се притеснявай, напредък ще има, просто трябват опити. Аз винаги слагам блат отстрани, хем държи тортата, хем се измазва по- лесно. Хайде сега, гербери, хризантеми, какво значение, много са си хубави  Wink
NellyDi много готина снежна торта, има защо да си харесваш еленчето и шейната, но и Дядо Коледа се е получил много добре
mari_eta УНИКАЛНИ меденки, много свежи, цветни, коледни, прекрасни. Ще правя меденки за училищния базар на дребка, надявам се нямаш против да взаимствам идеи  Blush.  Много е хубава тортата Дядовата ръкавичка, харесва ми идеята с животните под ръкавичката. Фигурките са много добре направени. Елхичките от снежинки ли са, много са красиви.
nelinka_stz Да ти е жива и здрава дъщеричката, поздравленияза тортата, много сладурска овца. Тортата сърце се е получила добре, цветята са хубави, само фитилчетата за надписа нещо не ми стоят. Хайде чакаме номер 5  Grinning
Mishoka страшно идейна коледна торта, много ми харесват динозаврите  Laughing. Доста си си поиграла с меденките, браво

# 284
  • София
И накрая ето от мен тортата за 11-тата ни годишнина от сватбата. Тортата е Портокалово шоколадова от Блога на Ири Купенска, но с малко промени от моя страна. Стана страшно вкусна. Исках да се пробвам да шприцовам кошница и понеже ми остана от ганаша реших, че сега е удобния момент  Mr. Green Цветенцата са подредени набързо, но времето беше кът  Blush

и парченце

Общи условия

Активация на акаунт