Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 143
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте.Имам един въпрос и молба за съвет  Embarassed.Направих торта с млечно-яйчен крем, но ми се струва, че стана малко рядък и като махна ринга на формата се опасявам, че ще се разтече.Ще напиша пропорцията за да ме посъветвате дали мога да я спася.
1л прясно мляко; 4 яйца/жълтък; 7с.л без връх брашно; 1 ч.ч захар
като се свари ванилия и масло
прибавих белтъците като се охлади, но не ми се разбиха на сняг
Моля да ми кажете къде съм сбъркала

Тортата е за РД на сина ми, дано да успея да я спася иначе ще трябва да взема готова Blush

# 541
Момичета, моите деца искат да измажа тортата само с ганаш, но не искат да е с растителна сметана, може ли да се направи ганаш със заквасена, че Президент... много скъпа, бе....
Не знам в кой град живееш, но ако имате Лидл или Кауфланд - от там купувам млечна сметана (поне така пише на опаковката) на съвсем поносима за мен цена. В Лидл сметаната е Pilos (червена кутийка от 200мл ) на цена около 1.46 лв, а в Кауфланд има сметана Vian (дано не бъркам името, в едни сини кутийки 250 мл. с червен надпис - имат от същата марка и прясно мляко, сметана във флаконче...) на цена около 1.29 лв. Винаги правя сладкиши, торти или ястия с някоя от тези двете (предимно ползвам кауфландската, обаче, струва ми се и че по-добре се разбива), защото съм против растителна сметана, растително масло и др. подобни.
Еее, мерси много. От София съм, още утре ще скокна. Радвам се, че не са растителни, щото са си за вкъщи и искаме да ни е полезно и хубаво.

# 542
  • ГОре на черешата...
Дени ден, как така белтъците не са се разбили на сняг? Ти така течни ли ги прибави? Трябваше да сложиш желатин. За 1 л. мляко и 4 жълтъка слагам поне 100 грама брашно - 7 с.л. без връх мисля, че е по-малко от 100 гр.
Колко масло сложи? Може пък то да стегне крема...

# 543
Дени ден, как така белтъците не са се разбили на сняг? Ти така течни ли ги прибави? Трябваше да сложиш желатин. За 1 л. мляко и 4 жълтъка слагам поне 100 грама брашно - 7 с.л. без връх мисля, че е по-малко от 100 гр.
Колко масло сложи? Може пък то да стегне крема...
Попадна малко жълтък и може би от него не успяха да се сгъстят, не знам  Embarassed Така ги сложих, а маслото беше малко повече от кибритена кутия.Дали ще стегне  Confused

# 544
  • в семейството
deni_den , ако не си сиропирала блатовете има вероятност да стегне (но малка) . Не е трябвало да слагаш белтъците. Мисля, че маслото е малко, за да разчиташ да стегне. Дано да се бъркам  Confused

# 545
  • гр. София
Отново имам молба към вас!Малко ме е срам да питам за такова нещо, но какво пък!Кажете ми как да си кача снимките!МОЛЯ!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Дано ти помогне линка, и на мен ме беше много трудно, но успях да разбера как се качват снимки. Успех.

# 546
deni_den , ако не си сиропирала блатовете има вероятност да стегне (но малка) . Не е трябвало да слагаш белтъците. Мисля, че маслото е малко, за да разчиташ да стегне. Дано да се бъркам  Confused
Не съм ги сиропирала.Какво може да се направи?Тортата вече е сглобена, ако не стегне крема, което е по-вероятно защото от обед до сега не е стегнал, може ли да се спаси тората или да я прежаля??

# 547
защото от обед до сега не е стегнал, може ли да се спаси тората или да я прежаля??

Според мен я прежалвай. Ако за толкова време не е дала индикация да стяга, няма тепърва през нощта да започне. Съжалявам.

# 548
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Момичета, моите деца искат да измажа тортата само с ганаш, но не искат да е с растителна сметана, може ли да се направи ганаш със заквасена, че Президент... много скъпа, бе....
Не знам в кой град живееш, но ако имате Лидл или Кауфланд - от там купувам млечна сметана (поне така пише на опаковката) на съвсем поносима за мен цена. В Лидл сметаната е Pilos (червена кутийка от 200мл ) на цена около 1.46 лв, а в Кауфланд има сметана Vian (дано не бъркам името, в едни сини кутийки 250 мл. с червен надпис - имат от същата марка и прясно мляко, сметана във флаконче...) на цена около 1.29 лв. Винаги правя сладкиши, торти или ястия с някоя от тези двете (предимно ползвам кауфландската, обаче, струва ми се и че по-добре се разбива), защото съм против растителна сметана, растително масло и др. подобни.
Еее, мерси много. От София съм, още утре ще скокна. Радвам се, че не са растителни, щото са си за вкъщи и искаме да ни е полезно и хубаво.

Аз купувам една от Билла, на Neuburger - светло синя опаковка, по 200мл; имат и една в жълта опаковка на същата фирма, но е с по-малка масленост. Точна цена не мога да кажа, но е от същия порядък като тази, която купува GreenEyes.

# 549
Ако махна крема дали ще мога да използвам блатовете и ако да, какъв крем ще ме посъветвате да използвам?Не са сиропирани блатовете, но са поели от крема.Отворих ринга и се разтече  Confused

# 550
  • София
bobiboon аз съм правила крема Рафаело на Наталина/има го в библиотеката/ Той е с кондензирано мляко, масло и кокос. За да стане по- лек съм му добавяла разбит с прясно мляко Крем за сладкиши на Йоткер. Но обикновено правя двойна доза, зависи колко ще ти е голяма тортата.
deni_den ако блатовете са цели аз бих се пробвала да ги ползвам. Какви продукти имаш вкъщи и кога трябва да ти е готова тортата, за да ти предложим крем?

# 551
deni_den ако можеш да ползваш блатовете и за да стегнеш крема можеш да му прибавиш масло и един бял шоколад, а може и с желатин да го стегнеш.

# 552
Румия,ще ми е много приятно да цапаме двете в кухнята заповядай. Wink
Рени ,можеш да направиш върху покрита торта тънки контури от сметана ,но ако искаш изцяло рисунката да е от сметана със сигурност ще скапе покринтието .По добре си направи айсинг.
Тина 21,привърженик съм на шоколадовите торти ,така че много ми допаднаха твоите Чудестно си ги украсила.
Патрияни итрите торти са перфектни,но много истински ми изглеждат гъбките.
Бетина 33,идеално .Много е стилна тортичката.
Лукс,да ти е жива и здрава кукличката.Тортата е станала много добре ,патенцето е много забавно.
Ще чакам следващият месец ,друга торта.
Дини ден,ако са здрави блатовете ,бих те посъветвала да си приготвиш ,крем оле на Ьоткер+ 300мл. пр мляко+100мл. течна сметана ,можеш към него да прибавиш и банан.Става супер вкусен крем и стяга идеално.
Хайде да честитя именният ден на всички Йорданки.Здраве и сили да имате момичета ,  bouquet

Исках да ви поднеса един букет от мое име ,но не ми се отваря албума ,ще пробвам ,след като си поспя малко.ЧЕСТИТО

# 553
Здравейте вълшебници  Hug
От три години следя темичките ви и цъкам ли цъкам с език  Crazy Благодарение пак на вас направих няколко симпатични тортета, за които родата не повярваха че са домашно производство  Hug От година не съм правила нищо...но не защото не искам. Огромно удоволствие ми доставя правенето на сладки и торти... и от два месеца сериозно съм се замислила за курс. Много много ще съм благодарна ако вие споделите дали сте посещавали такива курсове по сладкарство или са ви обучавали на местоработата...или тук от форума. Форума наистина е адски полезен, но все си мисля, че ако има човек до мен, който да ми сочи грешките и показва тънкостите, по- лесно ще стане.
 Отново много ви благодаря, за прекрасните торти които правите и ни показвате   bouquet

# 554
Добро утро и от мен  Hug Тази сутрин намерих време да седна и да попиша ,че май напоследък само си поствам тортите и бягам , което не е честно разбира се  Blush
betina33 супер е тази тортичка. Ако знаеш как ми се яде нещо много шоколадово точно като това Heart Eyes
lux да ти е живо и здраво патенцето и много да те радва  Hug Патенцето и жабките са се получили много готини и мили.
patriyani направо ти се възхищавам  Laughing Как успяваш с тези количества просто не знам и всички са коя от коя по хубава. Пънчето и гъбките са направо като истински  Hug
tina.21 Всичките ти тортички са много готини  PeaceРозовите тортички тип"Хана Монтана" определено са ми фаворит, но не бих отказала и шоколадовата или еклеровата  Peace
Албенче Албенче всичко е много хубаво и по толкова много   bouquet Да ви е жива и здрава красавицата - тортата за докторите се вижда и така че е много готина  Peace
фоте тебе те коментирах ама пак да си кажа - СТРАХОТНА е сватбената   bouquet Обещай да ми направиш за сватбата и на мен МОЛЯяяяяяяя. Да не си помислиш , че се бъзикам  Mr. Green миналият месец получих некво предложение през зъби  Mr. Green То кво и да очаквам де , кой друг ще ме вземе с тия две ремаркета  Joy Joy Joy Пак че и това имаше  Joy  ЧРД на дъщеричката ти - аз май пак нещо не съм разбрала , на тортата пише 13години , а аз що си мисля че беше по - малка ??? Много хубава а със сигурност и вкусна е била тортата   bouquet Тази пък с момиченцето и лаптопа просто е жестока  от всякъде  Mr. Green А за всичките ти коледни и новогодишни торти, тортички , топки, топченца и всякакви други джунджурийки просто не знам какво да кажа  Blush Всичките ми харесват  Wink
metchopooh Силвенце тортите за близначките са просто върха и като цветове, и като идея и като изпълнение   bouquet За мен това са най- добрите ти тортички до сега   bouquet  bouquet  bouquet С готова ММ ли са или с домашна ?
Марая и друг път съм ти казвала ,че  твоите тортички са ми супер сладурски. Определено  фаворит ми е коледната с Мики Маус - защото още съм на тази вълна  Mr. Green
доня КОПРИВА ЧИД на патерици на Ана - да ти е жива и здрава   bouquet На мен пък така като я гледам тортата на снимките ми изглежда все едно е разточено супер дебело а не тънко  Thinking
Бела* Какво има да те е срам не мога да разбера   bouquet Третата тортичка с герберите или маргаритките (не знам вече какви са) си я покрила перфектно  Hug А тази със снежковците е супер целулитна но пък толкова да й отива и чак не мога да си я представя без него   bouquet  bouquet  bouquet
Mishoka Определено готварската шапка е в моите фаворити   bouquet Страхотна е . Сигурна съм и че новогодишната е била много вкусна - нашата новогодишна също беше без захарно тесто , и ние не го харесваме  Hug
BiankaD Страхотна е . Много , много ми харесва и като изпълнение и като замисъл   bouquet
Tatittче много ми Аресва новогодишното ти торте. Много добре са се получили звездичките и топките - страхотни цветове   bouquet
colova перфектни торти , коя от коя по- хубава. Тортата ти с Манчестер Юнайтед ме подсети , че съм забравила да си покажа и аз моята.
Като за финал и да не е гол поста пускам едната забравена торта от миналата година.

Manchester United Cake by hrisiv, on Flickr
Изпратиха ми снимка на фотка , така че да се знае от къде съм гледала  Mr. Green Това ми беше първата футболна торта . Не съм очарована определено от темата , дано не ми се налага да я повтарям. Просто явно не съм запалена по футбола и не ме влекат тези неща  Blush Абе като се замисля като цяло мъжките теми и торти нещо не са ми на сърце  Blush Обичам си да е момичешко , пък цветничко и шаренко , абе от всичко по много  Joy Циганийка до шийка да има  Joy

Общи условия

Активация на акаунт