Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 131
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!Честит имен ден на всички ,които празнуват днес!
Бобибоон,ако вече не е късно предлагам моята комбинация,която много се харесва на всички:
Една кутийка кондензирано и сварено/карамелизирано/ мляко прибавям към 250 гр. разбито масло.Като ги смеся хубаво-добавям едно пакетче пудинг ванилия на д-р Йоткер,приготвено без варене с 300 мл прясно мляко/нарочно с 300,за да стане по-гъсто/и, пак след хубаво смесване,добавям разбита сладкарска сметана.Тук вече по вкус-200 или 300 гр.,в зависимост от това колко искам да намаля сладостта на крема като цяло.Получава се доста голямо количество крем.Може да стигне и за две средни торти,обаче у нас ако не остане крем след тортоправене-половинът гледа сърдито Mr. Green JoyА,да не забравя-всичко бъркам с миксер.
Фоте,много благодаря,че сподели технологията на плочките HugТина21,и много,и все хубави!!!Къдричките на втората от ШТ ли са?Патри, някой път,ако ти остане време,разкажи моооля  Praynigкак точно постигаш такова"НИЩО ОСОБЕНО" в такъв мащаб #CrazyЧе правиш само това-ясно,ама имаш и семейство все пак... newsm78 ooooh!КОга и как смогваш, бе жена??Аз,ако имам да правя две торти за една седмица-полудявам от притеснение #Crazyи моите са все за свои хора... GrinningОт последните ме впечатлиха гъбките,а Мики и компания на пързалката са толкова сладки... HugБетина33-отново стил и красота!!!Лукс,да ти е живичка и здравичка сладурката HugНаправила си й страхотна торта!!!!/Кога мина месец #CrazyЕй,това време някога не летеше така... Joy/
От мен- приятен ден на всички!
А така,докато се изпиша-и Хриси пуснала момичешка футболна торта!!!Казвам аз,че традициите не са вече това,което бяха... Mr. GreenАма пък тортата е много хубава Grinning
Редактирам се,че сега ти прочетох поста-я не мрънкай! LaughingПредложението си е предложение-няма човека сега зъбите да си вади заради теб я Joy/ И колко беше голям диамантът,че не прочетох?Как -кой диамант??!!Онзи,на пръстена естествено:35:.../Майтапа настрана-ЧЕСТИТО!!!  bouquet

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 10:07 от МаринаД

# 556
Здравейте, мили момичета. Днес правя една година откакто се занимавам с тортоправене. И макар че рядко пиша в темата, най-редовно ви следя. По този повод искам да кажа, че много се радвам, че ви има. Дано не звучи много сантиментално, но наистина е така. Винаги когато ми е нещо криво, влизам в темата и се зареждам положително от доброто настроение, което цари и тук и приятелското отношение. Много неща съм научила от всички ви и благодарение на това съм се превръщала в "звездата" на вечерта с някоя торта.
И макар че съм далеч от шедьоврите на много хора тук ето какво постигнах за една година.
това е първата ми торта на която едва успях да събера фондана.
а това е тортата с която правя една година.
А ето какво сътворих през останалото време.

за коледа
за майка ми

за племенницата на една приятелка
за рожденния ден на моя син.
Още веднъж огромно благодаря.
И честит имен ден на всички, които празнуват днес.  bouquet

# 557
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи и на всички, които си имат именник у дома! С гордост да си носят името именниците ни и от здраве да не се оттърват!

Докато се завъртя и пак сте напускали сума красоти.

Патри, направо ме изумяваш ти. Всичките ти торти са супер, но аз особено се изкефих на кошничката с гъбките - суупер реална е.

Бетина, все повече се очертава един твой личен стил, който е толкова страхотен и неповторим. Последната торта е жестока! Страшно много ми харесва!

Лукс, страхотно езерце!  Peace

Поем, не се сещам за някой в темата, който да е ходил на курс.....  Някой беше споменал, че ще се записва, но........... Дали не беше Ванилия!

И като стана въпрос, къде се загубихте моля ви, мадам Ванилия?

Хрисииии, не ни замазвай очите с тия тори от преди година (много хубава торта btw), ами кажи за сватбата!?!? И за диаманта  Mr. Green

Галмир, честита годинка. Изумителен напредък!!!!   Shocked bouquet Hug

Аз правя мечо Пуховци на конвейер  Crazy 

# 558
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания - Ванчееее  Heart Eyes, Албенчеее , patriyani, juliaM  Hug Hug Hug

Честит имен ден на всички, които носят прекрасните имена: Йордан, Йорданка, Данчо, Дана, Богдан, Богдана, Богoлюб, Богoлюбa, Божан, Божанa,  Боян! И на всички останали, които си имат именници в къщи!

fotka, тази торта с дъгата направо ме остави безмълвна. Страхотна е! А за сватбената - нямам думи - невероятна красота и много стилна! Благодаря ти, че сподели технологията й. Ще е от полза на всички ни.  Hug
metchopooh, близнашките много ме кефят! Цветовете са страхотни.
patriyani, твоите торти винаги са ме изумявали. Най ми хареса бика - има много тъжен и влажен поглед  Mr. Green. Ама пънчето и ботушчето също много ми допаднаха.
tina.21, еклеровата ти торта ме грабна от раз.
betina33, сподели технологията на топките, моля те. Да не се налага и ние да тормозим Албенчето на лични
lux, да ти е жива и здрава Бери, тортата й е много хубава
hrisiv, много странна дамско-момичешка торта  Mr. Green Изпълнението е идеално. А предложението дори и през "зъби" си е предложение. Честито!
galmir, всичките са страхотни - най ме изкефи мадамата в джакузито  Mr. Green

# 559
  • ВАРНА морето сините вълни
благодаря -радвам се ви е харесала шоколадовата ми торта -до скоро изобщо не пипвах шоколад за покрития но беше ми се наложило да направя няколко обикновени тортички а не ми се искаше да изглеждат  като тези от сладкарниците и реших да се пробвам и те да са по нестандартни и така взе да ми харесва този шоколад -ама и няма да ви кажа каква е къщата ми после-навсякъде е мацано с шоколад
Нели - ето линк за шоколадовите  топки  от Албенчето http://www.album.bg/beni_70/?view=3&page=4
Галмир-наистина напредъка ти е очевиден -страхотни тортички
Хрисив - тая фанелка много хубво опъната бе  Laughing идеална е -и аз мразя футболната тема -дори съм казала че топка няма да направя в този си живот-категорично  Laughing

# 560

Това е обещаният букет ,за именниците днес.Честито.
Хрисив,станала е чудесна торта.Много ми хареса червеният ти цвят на фланелката ,никога не мога да постигна такъв наситен цвят с измесване ,а винаги боядисвам ,което много не ми допада,но .
А за желанието ти да правиш момичешки торти ми е познато нали сме женски мами Laughing
Галмир ,чудесен повод имаш днес .Да си жива и здрава ,мнооооооооого години да твориш по този начин.Замислям се аз от кога правя торти ,но нещо не се сещам. newsm78Тортата за синчето ти ми е фаворит,макар че всяка по отделно си има чар.Продължавай да твориш.

# 561
  • На небето
Благодаря момичета. Аз нямам форми, ще трябва да е нещо импровизирано. Ще трябва да поразгледам из къщи за нещо подходящо. Ако, не ще минем и без люспи. Има още един вариант, който ще отнеме доста време, Да нарежа фондана на кръгчета и да ги нареждам по змията като люспи, но ще е голяма играчка.
А някакви идеи как да направя хубав, черен цвят???? Дали не продават вече черен цвят от хранителните боички?  newsm78

Продават черно на повечето фирми, но аз лично го докарвам винаги до тъъъмно сиво. Като добавя обаче парченца оцветено в тъмно лилаво, зелено, синьо тесто и получавам хубаво черно..... А и иска да попрестои според мен....

A, къде във Варна, мога да намеря черна боичка? Някой да знае, дали магазина на Български орел № 8 още е там или се е преместил?
Тортата ще я рисувам така, че няма да мога да импровизирам, като смесвам цветовете с фондана. Докато се получи черно. А и аз винаги съм го докарвала до тъмно сиво.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 12:17 от Estell

# 562
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!Със гордост да си носят името и много щастие и късмет.
Нели ди,ЧЕСТИТО МИЛА но аз чак сега видях хубавата новина.
Бетинка,страхотна тортичка.Много красива и апетитна.
Лукс,да ти е живо и здраво малкото патенце и мноооооого да те слушка.А тортата е страхотна.
Хрисив,страхотна фланелка,как може да я забравиш.
galmir ,на теб честита година от тортената краста.Фаворит ми е мацката във ваната/джакузи/много готина и пищна мадама си докарала.
Албенка,магьоснице страхотен букет мила.
Лек ден и приятно празнуване на именяците.

# 563
  • някъде тук
Айде и аз с въпрос Simple Smile Как да залепя фондана за подложката за да я покрия?

А,и още един Simple Smileв заквасената сметана  за Медовника за един час да слагам ли желатин за да стане по стегнат крема?

# 564
  • Варна
Estell, в Илчовски 94 имат черен оцветител на цена от 3,86 лв. или там някъде за малко шишенце. Но ако оцветяваш бяло тесто ще ти се получи индигово. Така, че пробвай с тъмно парче фондан.
Магазина си е на същото място.

# 565
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Бела*, аз с нищо не го лепя просто слагам отгоре и минавам със смутър (или с ръка) и като го изрежа отстрани, той си залепва. Може с малко айсинг на мазнеш....

Лелееееее, каква съм блейкааааа  ooooh! - НелиДи, честито мила. Лека и безпроблемна бременност и леко раждане! Страхотно - голямо семейство!

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 23:37 от Tatitt

# 566
  • ГОре на черешата...
Нели ди, честито ти ново коремче - четвърто, браво, искрено ти се възхищавам Hug!

Галмир, страхотен напредък Peace!

Честит имен ден на всички именници - да са живи и здрави  bouquet!

# 567
  • На небето
Estell, в Илчовски 94 имат черен оцветител на цена от 3,86 лв. или там някъде за малко шишенце. Но ако оцветяваш бяло тесто ще ти се получи индигово. Така, че пробвай с тъмно парче фондан.
Магазина си е на същото място.

Благодаря. Утре ще отида да купя. Там е проблема, змията трябва да е в основен цвят червен с черни и бели ивици. Които мислях да рисувам. Искам да ми се получи наситено черно и въпреки това да не е релефна, като наслагвам различни цветове фондан. А при рисуването може да се получи по естествено.

# 568
Надявам се да съм успяла да пусна линка!Моите опити не са много успешни, но мисля, че ще се науча с времето. Embarassed   

# 569
Опа, линка го нямааа

Общи условия

Активация на акаунт