Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 110
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
ехххааа леляОг -прекрасни торти както винаги   bouquet
 аз влизам с една спешна торта и с ужасна снимка но нямам възможност да снимам отново

# 211
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Добър вечер!

Влизам директно с въпрос - Правих това парено тесто като го оцветих цялото. Проблемът е, че е малко прекалено меко. Сложих повече пудра захар, но няма резултат - как да го направя по-твърдо? Като тръгна да го пренасям и се къса.
Какво да го правя и как да го оправя? Още пудра захар  newsm78
Това, което на мен ми хрумва, е като легнат всички да спра климатика и да изстудя стаята и така да го точа  Rolling Eyes

# 212
  • Мнения: 3
Unien,защо не го сложиш да стегне в хладилника или в минусовата част за по-кратко време?Просто идея...

# 213
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Ами то си стои в хладилника, но дори и след 24 часов престой не стана кой знае колко твърдо.
Като започна да разточвам е добре, но докато го разточа хубаво явно се стопля прекалено... май ще изстудя едно хубаво стаята и ще пробвам така  Rolling Eyes

# 214
  • Мнения: 3
Uinen ,опитай да доомесиш с царевично нишесте,но пробвай с мъничко парченце да не стане  гаф.че това не е захарен фондан.Мисля,че би трябвало да стане, Или пък разточвай между две парчета хартия за печене и го пренеси върху тортата с хартията.

# 215
  • Мнения: 154
Здравейте, момичета.Един лаик в приготвянето на курабийки с украса има нужда от помощ.Незнам питането ми дали е за тук,но да питам.Наумила съм си едни курабийки с украса да направя и си търсих захарен фондан,но не намерих.Но пък днес в метро си намерих Марципанена паста на д-р Йоткер,но пише на немски,а с немския не се оправям.И сега си имам марципан който незнам какво да правя.Моля за съдействие и помощ,за да зарадвам двете слънчица от аватара ми.
Благодаря Ви. Hug

# 216
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 808
Понеже нещо не ми се получава качването на клипчето, ето линк към него - заливане на торта с шоколадова глазура от Албенка , със съдействието на Цолова https://picasaweb.google.com/106366169572382521284/MyPictures?au … 86818651989013138

# 217
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Оле, ама на аватара ти има един чичо бе  Mr. Green .... Според мен за украса на курабийки марципана върши работа. Точиш и режеш с формички и слагаш върху сладките. Оцветява се както и захарния фондан.

Бетинка пак шоколадово вълшебство показва.  Hug

Лельо Ог, прелестни торти отново. Шала ужасно ме кефи  Heart Eyes

Бабче, все по-добре - брааво!  Peace

Дитсан, според мен си е супер бурето. Но сигурно не ти е било лесно....

И аз в тон с тебе - пускам една торта шах. Знам че е ужасна, ама си го кажете де. Мацката искаше шоколад. Направих шоколадовото тесто аз, ама ми беше трудно за моделиране. За покриване би ми харесало де. Отделно, че аз го направих с Деликат и май и това го направи супер меко и ........... абе зор голям. Посипвам си главата с пепел. Фигурите са килнати и криви, абе мани.......


И малко коледни сладки...

# 218
  • Мнения: 3
Понеже нещо не ми се получава качването на клипчето, ето линк към него - заливане на торта с шоколадова глазура от Албенка , със съдействието на Цолова https://picasaweb.google.com/106366169572382521284/MyPictures?au … 86818651989013138

Да благодаря за съдействието (аз питах за заливките с шоколад)!  Grinning

# 219
  • София
  • Мнения: 1 078
О, Манинка ще се вихри.  Grinning
По този повод се сещам, че съвсем забравих за теб.  Rolling Eyes Ще е в някакъв момент другата седмица, ако не ми излезне от главата.  Laughing

# 220
  • Мнения: 154
Оле, ама на аватара ти има един чичо бе  Mr. Green .... Според мен за украса на курабийки марципана върши работа. Точиш и режеш с формички и слагаш върху сладките. Оцветява се както и захарния фондан.
И аз в тон с тебе - пускам една торта шах. Знам че е ужасна, ама си го кажете де. Мацката искаше шоколад. Направих шоколадовото тесто аз, ама ми беше трудно за моделиране. За покриване би ми харесало де. Отделно, че аз го направих с Деликат и май и това го направи супер меко и ........... абе зор голям. Посипвам си главата с пепел. Фигурите са килнати и криви, абе мани.......


 Mr. GreenОх,не мога да спра да се смея,вярно е чичо,ама пък готин.В бързината грешки стават,двамата в подписа ми Grinning
Този марципан като го разточа и наслагам,това ли е- Embarassed или трябва да се пече,абе аз съм гола вода.Сигурно ще ми се смеете.Ще се уча.Благодаря за отговора Hug А торта е страхотна,а сладките невероятни,ммммм вкусно и красиво  bouquet

# 221
  • Мнения: 22
Ха добр'утро!Влизам да си пусна готовата вече мозайка!Но първо да кажа на Леля Ог,че и аз искам такова шалче LaughingАма страхотна идея HugБетина,много вкусно изглеждащо шоколадово изкушение си показала!!!Какво е бялото нещо отгоре?Татит,на мен шахът си ми изглежда съвсем наред!Доколкото знам шахматистите ги интересува дали има фигури,а криви или прави-е без значение!А меденките са чудесни! Hug
Ето  го и моето произведение Mr. GreenПо НОВА българска традиция първо да ви покажа подложката!/Вал,полудях на тая тема!Ти си виновна Mr. Green Joy/

нарочно пускам снимка със светкавица.Откъде ще знаете иначе,че и злато има по нея JoyА ето и цялата торта

Приемам критики и съвети всякакви,защото темата"Римска мозайка" ми допадна и това няма да бъде последната LaughingОт мен,засега,толкоз!Приятни почивни дни на всички!

# 222
  • Мнения: 60
Искам да ви питам - върху какво се поставят платките от картофена хартия и какво се слага отгоре ?
защото един път пробвах  и не се получи особено ...

# 223
  • Мнения: 45
УАУ! МаринаД - страхотна торта, и най-вече подложка  Laughing! Де всички майстори на плочки и мозайка да работеха така чисто и прецизно като теб  Mr. Green! Твоята римска мозайка ужасно ми напомня за любимия ми Гауди:
http://www.spanish-town-guides.com/photo/Barcelona%20-%20Gaudi%2 … uell%20Reptil.jpg  (ох как пак ми се ходи в Барселона!! Надявам се да не ми се сърдиш за препратката, но толкова харесвам всички мозайки в стил Гауди, че нямаше как да не направя аналогия с твоята, която пак да повторя е чудесна!)
Леля Ог - много оригинална зимно-слънчева торта! Голям фен съм на нежните цветове, с които са характерни твоите торти, и на многото дребни и изпипани детайли по торти и дребни сладкишчета!
Tatitt - не виждам от какво се оплакваш от шахматната си торта - на снимката фигурките си изглеждат съвсем реалистични. Обаче на мен очите ми останаха в коледните ти сладки - много изпипани, завиждам ти за търпението и прецизността! Тъкмо съм направила и аз грандиозно количество заготовки, чакам днес да ми доставят "истински" бои, и събирам кураж да се пробвам за първи път с РА (т.е. стискайте палци да ми се получи нещо като за новак). Дано само домашните ми оставят време, и не унищожат преди това бисквитките неукрасени (нищо че съм ги скрила  Laughing).
betina33, спешната ти торта изглежда нетрадиционно и оригинално. Предполагам че бордът е от твърд разтопен шоколад, а не от пластично шоколодаво тесто, нали?

# 224
  • Мнения: 148
Бабо Шегувке,браво напредващ само не се отказвай.
Леля Ог,страхотни цветове и невероятни торти и сладки.напълно във твоят неповторим стил.А за младежа си абсолютно права,и на мен не ми харесва.Целият е изпочупен само панталоните го държат да не остане без крака.
Бетинка,много интересна спешна торта.Гледам напоследък нещо клониш към шоколада и перфектно се справяш.
Татит,добре си е шаха.Фигурите са ти доста по сложни от моите и повече ми харесват,а сладките са страхотни.
Марина Д,страхотна мозайка,много ми харесва,доста игра е паднала но резултата е перфектен.Сега и малко разяснения дай за нея.Дано не те обидя но някак тортата ми се вижда съвсем изчистена на фона на прекрасната мозайка и се губи.Имам предвид че подложката е доста голяма и разкрива цялата красота на подложката а тортичката седи някак кат бяло петно във средата.Може би повечко детайли щяха да тоят по -добре.Аз лично бих я издърпала по-близо до вълната от топчета и бих ги продължила нагоре по тортата като прелеят във средният елемент.Но това е мое виждане,а и като се има предвид че имам слабост към претрупване може и да греша.
therese ,маже се със кристалина и отдолу и отгоре. newsm78Поне така си спомням,дано не греша.

Общи условия

Активация на акаунт