Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3
Момичета, едно бързо питане - сигурна съм че тук някъде съм виждала формулка за футболна топка и размера на шестоъгълниците. Но се убих да търся и не я намирам.... Някакви идеи  newsm78
Формула за футболна топка
страната на 5 и 6-ъгълниците =обиколката на най-широката част на купата/сферата/ умножена по 2 и резултата разделен на 30
Здравейте ще правя торта за р.д на дъщеря ми и имам нужда от малко помощ. Смятам тортата да е замък отдолу правоъгълна и отгоре кръгла. Долната част да  си е медовик, а горната част да е медовика за един час на Селма. Тортата смятам да е покрита с фондан, но имам две  newsm78
1. фондана едновременно с един шаршаф двата етажа ли ще покрие или всеки етаж се опакова поотделно
2. досега съм правила само една торта с фондан и доколкото четох под фондана сложих маслен крем, а медовика на Селма е покрит с заквасена сметана - фондана направо върху сметановия крем ли се поставя
Извинявам се ако въпросите ми са тъпи но съм лаик, а искам да се справя добре
Етажите се покриват отделно като горния етаж е на собствена подложка с 1 см. по-малка от диаметъра на етажа!
Сметаната разтопява покритието!!! Naughty Не замазвай отгоре тортата със закв. сметана а направо с маслен крем! Успех и да се похвалиш! Peace
ЧРД на дъщеричката на Лили-да ви е жива и здрава и да ви носи много радост! Страхотна торта си и направила!

# 406
  • Мнения: 1 541
Димитрина, тя Ванчето вече е отговорила на въпроса, но да си кажа и аз- и формичката и кутиите са от CookiBooki. Имаха голям избори изобщо не се тормозих да поръчвам от чужбина нищо този път. Радвам се, че са ти харесали  Simple Smile

Иглика333, тортите ти са страшно хубави! Цигулката, ако и бяха там струните, щеше да е като истинска просто  Shocked Браво! А крилата на самолета са наистина впечатляващо изпънати.
Моите сладки не са меденки- джиндифилови сладки с меласа са. Рецептата съм я написала тук.

Селма, степчето може и да оцвети, но ще е на светлинни години от "естественото" като състав, ако това искаш. Успех с начинанието обаче и дано се получи желания резултат.

mimira, по- добре и по- лесно за теб самата ще е  да покриеш отделно етажите и да ги сглобиш след това. А за медовика на Селма- не съм г оправила, но най- добре ще е да не го измазваш със сметана отгоре, т-е. пропусни покриването със сметана, и намажи директно с маслен крем. Абсурдно е да успееш да намажеш далеч по- плътния маслен крем върху сметаната и то така, че да я покриеш идеално, а сметана топи фондана и остане ли малко ще имаш кофти резултат накрая на много дълго време труд по декорирането.

# 407
  • Мнения: 1 608
Момичета, едно бързо питане - сигурна съм че тук някъде съм виждала формулка за футболна топка и размера на шестоъгълниците. Но се убих да търся и не я намирам.... Някакви идеи  newsm78
Формула за футболна топка
страната на 5 и 6-ъгълниците =обиколката на най-широката част на купата/сферата/ умножена по 2 и резултата разделен на 30
Здравейте ще правя торта за р.д на дъщеря ми и имам нужда от малко помощ. Смятам тортата да е замък отдолу правоъгълна и отгоре кръгла. Долната част да  си е медовик, а горната част да е медовика за един час на Селма. Тортата смятам да е покрита с фондан, но имам две  newsm78
1. фондана едновременно с един шаршаф двата етажа ли ще покрие или всеки етаж се опакова поотделно
2. досега съм правила само една торта с фондан и доколкото четох под фондана сложих маслен крем, а медовика на Селма е покрит с заквасена сметана - фондана направо върху сметановия крем ли се поставя
Извинявам се ако въпросите ми са тъпи но съм лаик, а искам да се справя добре
Етажите се покриват отделно като горния етаж е на собствена подложка с 1 см. по-малка от диаметъра на етажа!
Сметаната разтопява покритието!!! Naughty Не замазвай отгоре тортата със закв. сметана а направо с маслен крем! Успех и да се похвалиш! Peace
ЧРД на дъщеричката на Лили-да ви е жива и здрава и да ви носи много радост! Страхотна торта си и направила!

mimira-абсолютно вярно,е всичко което е написала колова, не знам този медовик за 1 час, а защо искаш втория етаж да е по- различен?Аз в момента си измазах Медовика с маслен крем и е станала идеална торта би могла да издържи доста чудо отгоре.Аз няма да строя, де , просто ми се  хапваше медовик.За да съм сигурна, че ще омекне и горния блат всичко намазах с крема, който е и между блатовете.На другата нощ беше станала перфектна спойка и намазах с мек маслен крем.Сега се стяга и после украсата с фондан.

# 408
  • Мнения: 45
Здравейте, първо да честитя Коледа на всички, че то още малко и Новата година ще си честитим.
За съжаление покрай другите ангжименти успявам да чета и разглеждам, но не ми остава време да ви коментирам редовно, затова сега ще гледам да наваксам.
ditsan , много ми хреса зимната тортичка с Мечо Пух, и тортата-свещ – получила се е много сполучливо и ефектно, сигурно е било голям играчка изрязването и сглобяването на парченцата, аз за съжаление май нямам такива нерви (хм, всъщност не е съвсем така - голямо кълцане падна за тортичката, която ще покажа накря, но пък беше доста изморително).
Beni2 – много чиста и изискана е тортата с обувката. Единственото което бих променила е цвета на основата да е още някой тон по-различен от обувкта и розите, за да могат да изпъкнат още по добре. Но пък и така изглежда стрхотно! Коледната тортичка също е много свежа и изчистена – тъкмо по мой вкус.
ani_d – много интересно декорирана торта с “коледни” мотиви.
МаринаД – страхотно нежна “бебешка”торта! Идеята за лебеда е много по-добра от “изтъркания” щъркел  Laughing, а всяко цветенце и ръбче от дантелата са си точно на място! А, и да не забравя, че лебеда е удивително истински!
stasi76 – идеята със сняг върху тортата много ми хареса. Изглежда ми като направен от кокосови стърготини, но как го закрепи така равномерно въху бялото? Може би си намазала с нещо само по бялата част?
nalika – понякога така се получава с пробването на нови вкусове – няма как всички опити да са успешни – по-важното е че гостите са я харесали, а пък ти си придобила още опит. Интересно ми е това цвете отгоре как е направено – с някаква готова формичка, или е правено на ръка? Предполагам че е оцветено отгоре  четка.
BiankaD – много крсиво изрисуван АКК. Не знам дали се занимваш с рисуване и извън декорирането на торти, но определено много ти се удава!
metchopooh – закачката с тримата тенори е много добра!
Patio – много далечна снимката, но това което се вижда ми хареса – особено разноцветните камбанки по борда.
Valeria – всеки пък като видя поредната ти торта се питам как не ви е жал да нарежете тази красота на парчета? А по коледната торта всичко е така изпипано, че дори не прилича на торта, а на нещо направено от дърво, пластмаса, метал, но не и захарно тесто! Поне съм спокойна че всичкото това изящество не е накълцано показнО пред гостите на Коледа, а е съхранено за да могат още хора да му се порадват. Във връзка с приключението ти с торта Естерхази – аз винаги се заричам нови рецепти да пробвам преди да правя нещо за по-важен повод, че да няма изненади с количествата, технологията, размер и др. подобни (не че го правя, де).   
Доня КОПРИВА, триетажната ти торта е грандиозна, колко е висока? Да е жива и здрава рожденичката ти!
Пропускм всички, които са показали коледни сладки, но си оплакнах очите с тях както тук така и в коледната тема, че дори се навих и аз няколко дена да правя, слепявам и укрсявам сладки.
Докато публикувам коментари, гледам че са показани още торти, но тях ще коментирам някой друг път.

# 409
  • Мнения: 45
Сега да ви покажа и последната ми торта. Правих я за рождения ден на най-добрата приятелка на дъщеря ми, и за първи път се пробвах с двуетажна торта. Правенето на тортите (едната е морковена, другата е вита с какаови блатове, сметана и маскарпоне) вървеше много леко, един вид сами се правеха. Това докато стигна до покритието. Отново направих тестото на Димитрана, уж ползвах по-добра и по-фина (а и доста по-скъпа) пудра, но стана доста жилаво и тудно за точене. Едва покрих. За да оцветя тестото за декорацията ползвах гелови бои на Sugarflair, но вероятно прекалих с количеството (трябваха ми много наситени цветове), и тестото много се ронеше, а изрязването от него беше изключително трудно, да не река почти невъзможно. Имах и още идеи за цветята, но оценявам като късмет че и толкова  се получи с това несполучливо тесто (време и сили за ново нямах, както и гранции че ще се получи). Няма да си признавам за недостъците – и сами ще ги видите.

чак след като снимах се усетих че тортата ми се слива с фона, но нямах време за повече копозиции, и снимах само отгоре отблизо

малко след това цветята претърпяха последни корекции за да поправя пораженията, но вече нямах никакво време да снимам.
С това перипетиите на тортата не свършиха – малко се понамачка отдолу при пренсянето, та се наложи последни корекции на място.
Та в тази връзка един въпрос – как пренасяте  такива тори без поражения (четох че Van444eto пренсяше сватбента торта рзглобена, но тук нямаше как да я сглобявам на място)?

# 410
  • Мнения: 143
Цитат
nalika – понякога така се получава с пробването на нови вкусове – няма как всички опити да са успешни – по-важното е че гостите са я харесали, а пък ти си придобила още опит. Интересно ми е това цвете отгоре как е направено – с някаква готова формичка, или е правено на ръка?
Ами,на ръка,къде ти катива умения у мен Laughing Laughing Отрязано е с пачуърк кътър и оцветено с четка.За първи път използвам и двете,не стана перфектно, но като за първи опит ...Но пък ми беше много приятно да рисувам с четката.

# 411
  • някъде тук
  • Мнения: 621
Здравейте Hug И аз нещо го закъсах с тестото на Димитрана Rolling Eyes прекалих ли с боичките или пък с глюкозата незнам,но ми се ронеше и лепкаше много този път Tired Някой беше писал ,че слага по два желатина в тестото ,моля да сподели защо  и как го разтваря в колко вода? Ще съм благодарна за съвети Praynig
А също искам да попитам от кой фондан да си поръчам от Кокибоки за покриване и за фигурки?

# 412
  • Мнения: 156
Здравейте! За малко успявам да се включа, че все нямах възможност тези дни.
GreenEyes, независимо от перипетиите се е получила хубава торта. Цветовете на черното и червеното са страхотни.
иглика, страхотни торти! Наистина много съм впечатлена от този самолет, явно ти се оттдава да правиш летателни торти  Grinning Още си спомням за тази от РД на мъжа ти. С цигулката определено ще се предтавиш на ниво!
ditsan, много пълен тоя чувал, то подаръци, то пари, въобще богата работа! Много е хубава тортата! А с кошниците определено мнооого си надобряла! Супер!
*MILADY*, страхотни сладки!
доня КОПРИВА, и тук да те поздравя за РД на Ани, да ти е жива и здрава! Тортата е много хубава, гледам поиграла си си с айсинга. Браво!
ani_d, много е хубава зимната ти тортичка, а и със сигурност е била много вкусна!
dimitrina73, сладките ти са мнооого готини! А тортите носят един твой си интересен стил и почерк.
Patio, добра работа само за час и половина!
metchopooh, хубава торта, а и идеята ти с тенорите е много удачна!
BiankaD, страхотно изрисувана Коледна тематика, а пудинга изглежда невероятно апетитно!
nalika, страхотни сладки!
Анири, много ми харесва тортата, изглежда ми като един много красиво опакован Коледен подарък!

Относно тортата с лилиумите вярно, че е малко празна отгоре, но така се получи като лилиумите полегнаха. А иначе тази моя братовчедка, за която е тортата си избра дизайна. Абе все си мисля, че на живо беше по-готина, ама никой не ми се обади да ми каже дали са я харесали,  нищо, то и не са длъжни де, ама след като контактувахме само по имейли, после изпрати майка си да вземе тортата, все очаквах някакъв знак от тази братовчедка относно изпълнението и вкуса.

Весели Новогодишни празници, момичета!

# 413
  • Мнения: 3
Относно тестото на Димитрана:Да ,така е , не е така финно и пластично като Пиккото, особено като се оцвети. А за изрязване на цветя или финни пеперуди си е цяло майсторство. Но пък за някои като мен, то е най-достъпно като цена и възможност да го имаш на момента, стига да си се запасил с хубава пудра и глюкоза Grinning
И аз наскоро правих гербери и се поизмъчих, това рошавото по краищата много ме тормози, но кавото-толкова. Пък има и друго, тия милилитри много трудно се уцелват , особено на глюкозата. Имам чувството , че всеки път ми става различно. Даже последния път прекалих с водата за разтваряне на желатина и се наложи да сложа още 1 желатин, но пак стана, просто става по-твърдо тестотои по-бързо съхне.
Руми Ангелова1 и на мен често ми се случва да не получа обратната връзка, много е гадно. Наистина хората не са задължени, но на нас ни се иска да се уверим в успеха си или да получим ценни мненияпод формата на критики, точно те ще ни стимулират да ставаме все по-добри!
Имам доста торти за показване, отдавна не съм и коментирала, но ще видя кога най-после ще остане време!

# 414
  • Мнения: 7 433
   Още веднъж благодаря на всички за съветите!   bouquet  bouquet  bouquet

  Бях се впечатлила от тези  торти-елхички.Тъкмо имах сглобен 3-етажен Медовик и мислех да го украся по подобен начин.
  По технически причини,обаче, го отложих за друг път.  Embarassed
  А вчера направих шоколадова шприц-украса.  Simple Smile

   GreenEyes,иглика333,много хубави торти!  omm omm  Hands Clap

# 415
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Аз пак да питам. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ДАЛИ ВЕЧЕ ПРОДАВАТ МОДЕЛИРАЩА МАСА НА КИЛОГРАМ??????

# 416
  • Мнения: 264
Благодаря ви момичета!
GreenEyes чудесна се е получила тортата, аз все още имам проблем с двуетажните торти, а тази изглежда чудесно при това ми се струва много масивна. Проблемите които си имала с тестото не си личат, поне не  и от тези снимки.

BiankaD Мерси за рецептата, определено изглежда много, много апетитно в твоя изработка. А преди да го покриеш мажеш ли го с маслен крем или покриваш директно?
За самолета  ето го отпред  http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408370_2747384125 … _1282887916_n.jpg - само фондан са крилата и са подпрени с две прозрачни сламки, но като сложих двигателите натежаха и след 1 нощ в хладилника се вижда и на снимката как са провиснали. Мислех че тестото на Нелка сушено 3-4 дни ще издържи, но като се овлажни в хладилника и то поддава. Ако трябва пак да правя такова нещо освен подпорите ще измисля и нещо което да държи крилата, картон или ПВЦ.
*MILADY* Благодарности за рецептата, ама пак да питам от къде си купуваш меласата?
Иначе за цигулката има си струни от конец със желатин минати, но вярно не се виждат на снимката.

# 417
  • Мнения: 1 965
Тъй като след малко заминавам и утре няма да ме има, искам да Ви пожелая Весело посрещане на Новата година. Много здраве, късмет и вдъхновение Ви пожелавам мили ми Дами!!!

Сурва, Весела Година,
Сладка торта за мнозина.
Топли ветрове да духнат,
блатовете да подпухнат!
Миксерите да работят,
кремчетата да клокочат!
Фонданчетата да се меки,
и да се отдават на всеки!
Китките великолепни,
да са цъфнали нечетни!
Фигурки да оживяват,
все по-истински да стават!
Чаршафите да са изпънати,
да няма гънчици прегънати!
Подложката да е покрита,
всяка неравност да е скрита!
Конденз никакъв да няма,
радостта да е голяма!
Нишестета да не се виждат,
за да може всички да завиждат!
Кутията да е по мярка,
може и да е без шарка!
Тортата до рожденника да стигне,
настроението да повдигне,
да се радва, да те споменува...
със стотачка да те надарува!!!


Успех!

# 418
  • Мнения: 143
Ванче,на това му се вика пожелание. Laughing Laughing Laughing
Весело послещане и на теби много успешна нова година.

# 419
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Честита Коледа момичета и нека новата година е весела и щастлива - с много здраве, много късмет и успехи за всички!

Лиленце, на патерица ЧРД на Ана, нека ви радва, нека е щастлива и усмихната, тортата й е много внушителна, возова и хубава, не казваш като вкус как е?

Зашеметяващи АКК имаше показани - Дими, Бианка, чудесни изпълнениая и много търпение трябва за тоя АКК.

Милейди - изискана както винаги, много, много харесвам стила ти и винаги се радвам на новите неща ,които показваш!

GreenEyes, шапка ти свалям, щото аз хич не се справям с домашните теста и съм мързелана и не бъркам, че да не се ядосвам. Замисълът ти е много хубав, аз лично имам слабост към герберите, много ме кефи да ги правя.

ani_d страхотно зимно торте си спретнала, много ми хареса.

Игличеееееее и двете торти са жустоки, но да ти кажа, че цигулката повече ме грабна, може би заради романтиката, която носи този инструмент, никога не съм свирила на такова чудо, но имам някакъв сантимент към него. Може би в предишния си живот съм била видна цигуларка  Mr. Green

Сега да ви представя малко мои нещица:

Предния месец ми беше много мъфиновски:


Birthday cupcakes by silva4ka (marulka_s), on Flickr


Cupcake for Lora by silva4ka (marulka_s), on Flickr


Cupcake for Teodora by silva4ka (marulka_s), on Flickr

една торта за годеж, която се възприе много противоречиво от колежките, за щастие поръчителката си я хареса много  Blush


Engagement cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr


Christmas cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

и това беше тортата за именния ден на Стефи, тя си избра темата - Снежанка


Snow White and the Seven Dwarfs cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт