Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 227
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА!Нека ни донесе много здраве, усмивки, любов и вдъхновение!
Както винаги тортичките ви са прекрасни-ама най- ме впечатли страхотното пожелание на Ванчето в рими  Peace Декември за мен мина в много задачки и празниците не усетих като хората-дори тортичак за домашните не успях да направя..ама ще трябва да компенсирам.Ето последните ми творения.

Приятна следпразнична почивка ви желая,а аз запретвам ръкави за един Спондж Боб  Grinning

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 22:55 от Марая

# 451
 Албенче топките са от тези  пакетчетата дето се продават с Дядо Коледа и по няколко шоколадови играчки за елха . Намазах ги с олио за да са лъскави иначе белеят.
Ето и разрез на тортата и една снимка на нападение над нея  Laughing
Детенце я нападна като звяр  

# 452
  • София
За много години и от мен, дами!

# 453
  • ГОре на черешата...
Страхотни торти, момичета, браво  bouquet  bouquet!

Леля Ог, направо ме застреля  ooooh! - мислиш ли, че не бих посочила източник на рецепта ако не е моя? Особено на Ванчето, с която сме в действителност приятелки и се виждаме често? Рецептата е от тефтера на майка ми - нали ги знаеш онези тефтери...ако искаш мога да снимам пожълтялата от времето страница...днес-утре ще пусна и рецепта за фунийки - сто процента ще е същата като на още момичета, записали си я от своите майки, защото и това е рецепта от времето на соц.а...честно казано доста неприятно ми стана от този коментар Confused, не е тук мястото да го обсъждаме обаче...

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 19:18 от mari_eta

# 454
Честита Нова Година, момичета!!!

Ванче много ми хареса пожеланието ти! Heart Eyes

hrisiv меденките ти са чудесни, както и тортите!

Албена отново голяма производителност от теб и всичките красиви, но букета ми е фаворит!

МаринаД картината много ми харесва!

Леля Ог и твоите меденки са супер. А коледните бонбонки как ги обличаш с ММ без да ти се получат гънки? newsm78

kukita83 много апетитно изглежда последната ти тортичка, а каква е отвътре?

Марая и от теб голяма производителност и всичките торти красиви. Как направи мотора?

Rumya и твоята ми изглежда много вкусна с този шоколад. Каква е отвътре?

И аз да си покажа моята последна за 2011г., с която посрещнахме 2012г. Отвътре е с маслено-шоколадови блатове, крем от течен шоколад с лешници, кокосов крем и Ганаш. Много вкусна стана:

# 455
Марая,и при теб както виждам е било много захарно LaughingВсички торти са прекрасни ,гледах ,гледах и фаворит ми е тази с пингвинчетата ,много е забавна ,като снежна приказна игра.Поздравления Hug
Кукита ,благодаря за разяснението.Завиждам на този звяр да знаеш ,толкова съблазнително парче си показала Wink
Румия,за много години.Шоколадовата торта изглежда перфектно  chef
Стаси ,ама че красива новогодишна торта .Прекрасна е ,а за вкуса ,потекоха ми лигите ,но от днес спирам сладкото.
Сега ще ви покажа ето за тази бабина красавица ,която на 30 декември навърши 6 месеца ,а утре е на консултация и ще почерпят екипа ,който и помогна да дойде на бял свят с една много забавна тортичка .

това е малкото ми слънце ,а ето и тортата

Снимките са ми на лампа и не са хубави но в действителност ,цветовете са страхотни.Поне на мен много ми хареса.

# 456
  • ГОре на черешата...
Ах, каква красавица си имате, Албенка, да я нацелуваш от мен Heart Eyes!/кога мина половин година, сякаш вчера се роди.../ Тортата е много сладка, сигурна съм, че получателите ще са много изенадани и доволни.

# 457
За много години! Да сте живи и здрави, румени и засмени!

Аз нова торта нямам, но имам непоказвани.

Включвам се с тортето, което спретнах за Аниния имен ден. Честно казано даже миаслех да не го показвам изобщо, тъй като е твърде непретенциозно, но пък си казах : "Защо не?!?"" нали уж всичко си показваме тук...

Това торте беше експеримент за мен по отношение на пикко-то. някой беше казал, че пикко е доста еластично и може да се разточва до прозрачност почти. Така и направих, вярно е, но лъсва и несъществуващия целулит.

Албенке, Ивайла е прелестна!

Стаси, Мариета, Румя, Кукита, Марая, Татит...какво да ви кажа дами...тематичните ви торти са коя от коя по-хубава.

Хриси, брилянтна си!

Лельо Ог, и на мен не ми се връзва много дракона с китарата, но пък елементите всеки сам за себе си са перфектни. Огледах се обаче в бонбоните ти. Какви са, с какво са покрити? Това мм ли е? Страхотни са и като изработка и като идея. Ще я крада, да знаеш!

# 458
  • някъде тук
Здравейте Hug

Искам да помоля някой ако има в повече два килограма Пикко, или пък ако някой поръчва тази седмица да се включа Praynig Praynig

Не ми се рискува с домашен фондан  да правя тортата на малкия за роженния ден другата седмица,та затова ще съм благодарна ако успея с ваша помощ да взема Пикко Hug

Прекрасни торти гледам постоянно в темата Heart EyesАз съм на светлинни години от вас ама се мъча да зарадвам близките си ,получава се, те не разбират много ,че има целулит и гънки и още куп кусури по моите торти и много им се радват Simple Smile
Малко ме е срам обаче ще си покажа и аз моите торти пълни с кусури  Embarassed

# 459
Здравейте и за много години! Бъдете здрави и щастливи и все така вдъхновени!
Аз просто не мога да разбера с каква скорост се трупат толкова много страници!
Мариета, страхотна дядова ръкавичка! Използвах ти идеята за снега да знаеш Wink
metchopooh, честита годишнина! Тортата с тази шоколадова плетка изглежда фантастично вкусно, само не ми харесва, че цветята нямат обем, стоят плоски и неестествени. Бих ти предложила ако нямаш време да използваш цветчета тип розичките, които си сложила и от тези малките цветя, които се правят с издърпване, за да не стоят така. Надявам се, не се сърдиш, просто давам идея. Тази с тенорите като закачка е много идейна, но лична аз не харесвам човешки снимки върху торта. Някак си ми е странно да отрежеш нечия глава и да я хапнеш, пък било то и от вафла  Mr. Green
van444eto , девойчето на тортата е много чаровно, леко срамежливо Simple Smile Гълъбът ми е по-симпатичен, защото като видя тортата, мога със сигурност да кажа, че си я правила ти
Valeria, изобщо не знам какво да кажа, аз затова и не ти писах и във фликър. Просто е изумително това творение!
Албена, как се коментират толкова много торти, кажи де! Изкусна си и се справяш с всеки стил страхотно - за теб няма предизвикателство - шоколад, сметана, захарно тесто, всичко ти излиза изпод ръцете перфектно!
ditsan , Мечо пух е невероятен просто! Ама наистина страхотен! Това от онези шаблони ли е? Иконата е супер идейна торта! Толкова е нежна. Възхитена съм  от самата идея. Повече обаче се радвам, че е апликация и не е нарязана. Кошничката е един път!
patriyani, страхотни смърфове, само гъбата ми е странна.
Beni2, тортата ти е чудесна, изпъната и семпла. Аз също съм забелязала, че когато не си на кеф, нещата не стават така както си си ги наумила, но определено мога да кажа, че откъм техника не си се изложила Wink Снежната ти е много добра, само клечките за зъби са ми странни в снежния човек. Можеше да сложиш дренови клонки Simple Smile
иглика333, и твоите меденки са страхотни. Даже напоследък бисквита от какъвто и да е тип без украса нещо ми е странна и недовършена  Mr. Green
ani_d , страхотни торти! Защо си мислиш, че трябва задължително тортата да е със захарно покритие, за да е красиво? Получили са ти се чудесно нещата. Песничката за Страхилиния нос, направо ми се доплаква вече от нея Simple Smile Страхотна интерпретация, бебето разбра ли Simple Smile
МаринаД , великолепен лебед! И торта, но лебедът ми събра очите
stasi76, как успя да наръсиш сняг само върху бялата част на тортата? Страхотно е!
r.i.angelova , тортата с лилиумите е нажна и семпла, много ми харесва съчетанието на бялото и зеленото. Само защо лилиумите ти са така разпиляни? Можеше с една панделка да ги вържеш Simple Smile
Анири, доста труд си хвърлила върху този сладък подарък! Поздравления, добре завърнала се!
nalika, хубава апликация и сладки
BiankaD, коледната ти торта е наистина като картичка! Невероятна е!
thedragonbg, хубави кексчета
Саси, страхотни меденки!
Patio, оцветените апликации по борда започват да се превръщат в твоя марка Simple Smile
dimitrina73, артистично и авангардно тълкуване на Коледа! Браво!
доня КОПРИВА , честит рожден и имен ден на Ани! Да ти е жива и здрава! Много са й розови тортите и хубави
*MILADY* , разкош сладки!
Поствам и продължавам ...

# 460
  • София
Весела, здрава и пълна с вкусна красота година, мили момичета!

Нагледах се на новогодишните ви торти!! Някои от тях дори "опитах" - Стаси, Румя, Кукита, Uinen - благодаря за почерпката, страшно вкусно!

Хрисив, Мина - много и много прецизни творения!

Татит, така ми допадна семплата украса на тортата ти зи НГ, много "моя" цветова комбинация!

Туната, тази облицовка от брястов фурнир на тортата!! Много сполучливо!

Марулка, тези джуджета и Снежанка - прекрасни са!!! Много интересни торти и над тях си показала, но те са ми особено запомнящи се! Прощавай, ако се повтарям, но какво са стъклените топчета около пръстена?

# 461
иглика333, цигулката е номер 1!
GreenEyes, въпреки трудностите си се справила екстра! Опитвала ли си да размесиш тестото с малко глицерин, когато е ронливо?
marulka_s , наистина имаш невероятно моделиращи умения! Джуджетата са ми фаворит.
Mинa, страхотна си както винаги! Любима ми е рисуваната, а коледната е върхът!
Fior, много хубаво влакче!
tunata, идеята е страхотна Simple Smile
Uinen, не мога да възприема формата на тортата, какво е? Иначе е много веселяшка
Tatitt, супер много ме кефи бързата ти торта! Кажи,, душа, как докара това великолепно синьо и сребърно!
nalika, тортата е хубава, но да си призная, много се изнервих от този колаж, защото не мога да разгледам обстойно
colova, с патъчките ми е любима, а последната шоколадова - ммммм....
hrisiv, всичките са страхотни! Много ти се удава рисуването върху торта, а тази с еленчето, седнало на комина ми е много любима и страшно много ми харесва!
Албена, букетът с белите и шоколадови рози ми пълни душата. Ще си го запазя, ако позволиш! Бубата е страхотна коконка! ТРолкова усмихната и чаровна! Тортата й отива Simple Smile
МаринаД , ти определено приемаш предизвикателства! Страхотно!
Леля Ог , харесва ми съчетанието жълто и черно - нали знаеш, че това е най-отровната комбинация в природата Wink Обаче сладките във форма на коледни топки ме хвърлиха в туш!
kukita83 , определено вкусно!
Марая , добре си поработила! Моторът много ми харесва, тази с Мики маус - също
Rumya , много елегантно! Шоколадова заливка ли е или шоколадово тесто?
stasi76, страхотно синьо!
Бела* , с последната торта си се справила най-добре! Защо са ти станали толкова големи бабуни на втората?

Разписвам се с две торти:

Торта бейби ТВ

- готварска шапка

Коледната ни торта Simple Smile Вкъщи захарно тесто не се тачи особено, затова експериментирах с това парфе и се получи страхотно вкусно. Рецептата ми е тук - http://vaklina.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 10:31 от Mishoka

# 462
Момичета благодаря ви за положителните коментари за последната ми тортичка   bouquet
Всички сте направили страхотни тортета и се надявам скоро да успея да ви догоня на майсторлък. Да знаете , че ви завиждам благородно за уменията и фантазията които имате , за търпението и страстта с които творите  smile3525 newsm20

stasi76  тортичката е 2 какаови и 1 ванилов блатове сиропирани със сироп с портокалови корички  , еклери , мойта модификация на баварски крем с шоколад  и парченца банан. Шоколадовата заливка е  2 млечни шоколада и 1 от тези с високото съдаржание на какао от кауфланд + малко есенция киви и ягода. Комбинацията  се оказа страхотна.

# 463
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ето ни вече и в първия работен ден!
Обичам празниците, но имам един проблем с тях - свършват  Rolling Eyes

Но пък идват други и пак е време за подготовка!  Party

nalika, мнооого ми хареса зимната ти торта. Страхотни цветове. Идеята за украсата отстрани много ме кефи.

colova, колко много и красиви тортиии! Евала! Балеринските мнооого ми харесват!

Хрисиии, слдаките ти са жестоки, а Коледната торта ме влюби направо. Аууу, жестока идея! Жесток елен! Рисуването ти е ясно - прелест!

Албенче, ама верно как нямаш пропуск бе! Страхотни торти! Ама как го въртиш този шприц, ей.....  Shocked Crazy
А малката кукла е....... възхитителна, прекрасна, невероятна! Да е здрава най-вече! И Господ да я благослови с късмет!

МаринаД, според мен витража е станал супер. Просто е по-ярък от оригинала. Харесва ми!

Ог-че, страхотен дракон. Така се бях наканила да правя един наскоро, но ми резнаха крилцата. Още ми е мерак. И аз се нареждам за повече инфо за топките.
Аз много обичам контраста на украса върху непокрита торта.....  Embarassed А и тази си беше за наша консумация, така че......... кой ще го яде това ММ

Кукита, тая торта ми предизвика сърцебиене. Малеее, колко е апетитнаааа........!

Марая съм я коментирала подробно, тук само  Hug

Румия - супееер! Мале май съм доста гладна!  Blush

Стаси, готина торта и неземен разрез!  Sunglasses

Лили, то носи разточване Пиккото, ама не и за покриване де.... Аз все разточвам по-тънко, щото съм голям пестеж и.......... Тортата е много готина. Малко диаметъра на етажите май е близък.... Не знам дали не е от снимката обаче.

Бела, последната ти торта е мнооого напред от предишните. Особено по отношение на покриването....Но на втората снежковците и пингвините също са супер.  Peace

Мишока, супер тортички! Това парфе ще се прави...  Flutter

Мерси на всички за милите думи, за моя килчо....  Mr. Green ..... Топките са от оцветено Пикко (боя на Америколор). Отгоре са дъствани с перлен дъст. Звездичките са директно оцветени със сребърен дъст - пак Америколор.
Тортата е измазана със смес от заквасена и течна сметана и крема сирене, затова наредих украсата точно преди сервирането и снимах. И все пак докато започна да режа лееко започнаха да се топят топките. Но не ми се връзваше вкуса с ганаш или айсинг........ А и за у дома става да украсиш точно преди сервиране.....

# 464
Момичета,
Честита Нова 2012 Година!

Бъдете здрави и лъчезарни!Продължавайте да творите красоти!
Нека да е по-успешна за всички!!!

След малко се връщам да гледам и да комент

Ето моята торта за Нова Година

Общи условия

Активация на акаунт