Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • някъде тук
Mishoka ,то не са бабуни направо са чудо Crazy Стана така защото не я измазах  отдолу а  пък блатовете са домашно приготвени  и не са особено гладки,абе омазах я тотално EmbarassedЧаршафа ми беше много тънък и лепкав ,личи си ,че я правих набързо и без да се старая много.

Направо ми е неудобно да пиша  ,свикнала съм да ви чета и да се уча без да се включвам много  Rolling Eyes

# 466
 За много години, момичета! Бъдете все така идейни и творчески настроени и от ръцете ви да излизат все по-разкошни шедьоври!!!

Да ви кажа, аз се включих в някакъв конкурс на Кейс централ, от днес тече гласуване, а изобщо не мога да разбера как става гласуването и къде се отчитат гласовете... Все пак ще ви пусна линк към мойто творение, ако някой знае как се гласува и му харесва, да пусне едно гласче за мен:)
  http://cakecentral.com/gallery/2237902/me-to-you-christmas-cake

Благодаря ви!

# 467
Привет момичета,с невероятна красота са пълни  последните страници.
Мишока,Мечо Пух не е шаблон,просто апликация.Богородица също.Нещо напоследък ми допада да правя апликации,доставят ми голям кеф.
Леля Ог,всичко което си показала е перфектно и прекрасно.А за претрупването си права ,боря се със това си качество.Но точно торбичката нарочно беше така претрупана,просто човека за които беше си е такъв иска винаги от всичко и по мноооого.
Марая,невероятни са всички торти.
Rumya ,шоколадово изкушение.
Стаси,нежна и изчистена тортичка.
Албенка,малкият бонбон е истинска прелест,да го нацелуваш от мен.А за тортичката нямам думи.
Копривке,ЧИД на Ани!Аз не виждам проблем със хубавата торта,но да трябва да си показваме всичко.
Бела,на мен ми харесват много тортичките,но наистина най-добре си се справила със последната.
Мишока,и трите тортички са супер.
БианкаДмного ми харесва тортата и рисунките.Справила си се прекрасно.
Кикиники,много сладка тортичка.Ако разбереш как се гласува само кажи.
Ето и моята първа торта за новата година и първата кутия.Ако така ми върви годината както започвам със проблеми и излагация май няма да правя торти тая година.
Незнам защо,но явно още не съм се настроила на работа и някак нещата вървят на сила.Нищо не се получи както трябва.Такъв конденз никога не съм имала,от тортата направо тече вода.Капака го правих три пъти и все не искаше да се задържи  ,цветя не трябваше да има но прикривах дупчиците от провала със капака.Бижутата са много по настояване на поръчителите.Със две думи това се получи а аз пак не съм доволна.А и снимките са ужасни но и нямам желание въобще да я снимам.

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 22:10 от ditsan

# 468
Здравейте отново, мили момичета!

Албена, stasi76, доня КОПРИВА, Mishoka, Tatitt, много ми беше приятно да ви прочета коментарите, радвам се, че харесахте бонбонките ми, а някои от вас и  дракона  Laughing  Hug

Идеята на тортата беше да е разделена на две- за рождения ден и за новата година. И понеже новата година е на златния воден дракон, се опитах да направя именно такъв. Аз си го харесвам много, въпреки че виждам колко е далеч от готините водни дракони  Laughing Виж китарата не си харесвам, защото пак оклепах струните. Нищо, надявам се, че ще надобрея.
За бонбоните да кажа: моите дежурни бонбони (между труфел и сладък салам) ги обличам в мм на ПикКо и стават най-различни неща от тях. Правя си кръгче от тестото и в средата слагам бонбона, внимателно изпъвам и отдолу изрязвам излишното. Може да се заглади с търкаляне, но аз си ги оставям с малко непокрито отдолу, за да залепне за хартийката.

Албена, много ми харесва шоколадовата торта с оранжевите завъртулки, много красиво се е получило! Ох, а бонбончето е страхотно! Да ти е живо и здраво, много щастие и късмет да има! Тортата за лекарския екип е много красива и сладурска!
Марая, зимният Мики ми харесва най-много от всички! Курабийките също са много красиви!
stasi76, новогодишната ти торта прилича на честитка, много е хубава! Имам гънки на бонбоните, разбира се, но са  от долната страна  Laughing
доня КОПРИВА, да ти е жива и здрава именичката, много да е щастлива и мама все такива хубави торти да и прави!
Бела*, според мен се справяш много добре, особено последната ти торта е много красива!
Mishoka, готварската шапка и дъската ми харесаха най-много! В нас всички обичат захарното тесто, а детето само чака да счупя някоя снежинка или цветче, че да ги изяде.
BiankaD , влюбена съм в тази торта, прекрасна е!  Heart Eyes
ditsan, на мен пък ми се вижда сполучлива тортата! Бижутата са ти много хубави, особено златното  колие!

Мариета, не виждам защо чак толкова се сърдиш?! Не съм искала нито да те обидя, нито да се заяждам. Нито те обвинявам в нещо, нито искам да ми доказваш със снимки (само да вмъкна, че на снимките няма рецепта за меденки). Струва ми се, че от достатъчно време се "познаваме" и мога да си кажа директно когато нещо ми е направило впечатление. Аз не съм от хората, които шушукат и не смеят  да кажат нищо на глас. Това прочетох, това ми направи впечатление, казвам ти го направо. Ако рецептата си е твоя, можеш просто да кажеш "Я виж ти, същата рецепта, пък аз да не съм забелязала!", или "Знам, че е същата, но тази си е от моя тефтер" или дори хич нищо може да не казваш. И не виждам защо това да е спам и да не е тук мястото. Нали тук се коментират и рецепти, освен че се показват снимки и всички се хвалят вкупом?! Мен поне са ми задавали въпрос за рецептата в тази тема и аз съм я давала нееднократно в тази тема. Затова си мисля, че няма лошо и да я обсъдим тук. Защо да е спам?

Ето още от моите коледно-новогодишни неща:

Шотланският кейк "Дънди" на Гуинет ( Hug) и кексчета:

Имам и разни други работи, но отивам да ги показвам в готварската тема  Laughing

# 469
GreenEyes-благодаря ти!Въпреки трудноститие с фондана си направила красива торта и раздвижени гербери.Правилно разпределени ромбове.ДОбре покрита.Много е хубава, изчистена торта
Р.и.ангелова-благодаря за коментара ти.Да и на мен ми е странно като не казват харесва ли им или не...но някои са прехласнати, а други –друго...не ми се коментира-хора всякакви
Ванччччето- благодаря за пожеланието!!!Ей ккак ме разсмя само!толкова е духовито!!
Марулка-много сладурести мъфинчета ,а тортата с ръката е много оригинална, малко ми е хелуинска но е яка!!А Коледната е супер!!! С тия ботушки и подаръчета и колко кутиийки и чувала пълен!приказна е!А Снежанка е много майсторска с ттия джуденца!
Мина- много ме радваш-благодаря ти!Всички торти са ти перфектни , но най-ми хареса мафиотската!и бийт боха-супер е!!!Харесват ми цветовете ти!-Ярки , чисти, изкрящи!
Фиор-много голяма торта !!!красиво влакче!Вагоните с бонбонки ли са пълни?
Uinen-много свежи елхички!И снежните човеци са красиви!Разбрах защо са „преяли”но и  с готова моделираща маса се случват такива неща...А надписа-не съм ползвала готов айсинг за такъв наклон.Аз разтварям боичси на прах с няколко капки алкохол, става перфектно, но после при затопляне, охлаждане, овлажняване на тортата, пак е възможно да се разтече.Ползвала съм и фулмастери, но не са така ярки за съжаление.
Татитт- много ми харесва дизайна на тортата ти!
Налика- чудена торта ! Фигурките и елхите ми харесват! Страхотна е!Ккаво малко влакче само,много е сладуресто!
Колова- букета е невероятен! Балеринката и пантофките също са много изящни! А хоследната торта е много нежна  и оооооооообичам шоколадови торти!
Не обичам футбол и в сички с него, но много майсторски си я направила тая футболна топка!
Хрисив- колко много меденки! И колко м ного са красиви- любима ми е мечето и  ботушките и снежинките ааа в същност и елхичките!Абе много са красиви всички!!!А тортите-коя от коя по-красиви!И юбилярската! И с еленчето на покрива!
Албена- букета и калинката са супер!!!И Том е хубав!!!Като исктински са!ООО и другите торти са много красиви-тортата на Рая и пожарната!
Ог- много добричък дракон и музикален !!!Бонбоните са произведение на изкуството!
Кукита- вкусно изглежда тортата ти и колко е ви сока!!!
Румя-много, много изискана торта!
Марая-весели торти,дори хелуиското страшилище е веселичко!Мотора е супер!
А тортата на твоето слънчице е много нежна-много ми хареса прането дето го държат птиченцата!Да ти е здрава и винаги така усмихната!!!
Мишока-много хубава коледна торта и листенцата много ми харесват!А фигурките на детската са много весели
дитсан-не знам какво си прикривала, но на мен ми шзглежда много добра тази торта!

# 470
нина, много ми хареса тортата със Снежко! Много са живи фигурките и самата елха-страхотно си ги подредила!! И зругите неща ми харесват- много са  пр азнични!!!

# 471
Честита нова година мили дами- здраве и късмет на всички вас и семействата ви през цялата 2012 година-
за мен както 2010 и 2011 година беше много ползотворна  Embarassed - родиха ми се прекрасните деца, а по мило от тях няма на света
дано  и тази година бъде добра към всички нас

с много срам ще покажа малко претупана тортичка, но се уча Simple Smile всяка торта ме учи
имах проблеми с покритието - свлече се
не ми достиган спокойствие за да украся както си искам тортата, но пък беше вкусна Simple Smile  пишеше Happy new year по поръчка на най-добрата баба , моята майка беше шоколадова

# 472
Здравейте вълшебници, честита ви Нова година, пожелавам ви много, много творческо вдъхновение!

Уникални торти има на последните страници, просто нямам думи. Аз малко отзад напред ще ги подкарам и до където стигна!

Дитсан, аз съм ти голям фен да знаеш. Много ти се кефя и чак ти се ядосвам като се самокритикуваш. Това не е лошо от една страна, ама недей да бъдеш така критична към себе си. Кутията ти с бижутата е страхотна. Много нежни цветове и видимо никакви следи от перипетиите по които си минала. А за тортата с апликацията - просто нямам думи, направо ти завиждам на нервите, как го направи това чудо с изрязване толкова равно и еднакво?!?
Леля Ог, ти си ми в графа "невероятна". Аз не намирам думи да коментирам твоите творби, мога само да им се радвам и да си ги копирам за идеи.
lux, да са ти живи и здрави дечицата, гледам момата още съвсем, съвсем мъничка! А тортата ти е доста изчистена и хич не си личи свличането!
BiankaD, тортата ти е страхотна. Рисунките уникални!
Mishoka, тия "бейби"та хич не са ми ясни какви същества са. Тортата с шапката е интересна и готина, ама черешките са ми на странно място там. Виж парфето ми грабна окото веднага!
Бела*, тортата ти с "целулита" според мен от дефект е по-скоро ефект. На мен ми допадна много.
Албенчееееееее, малкото слънце е просто уникално - да я намляскаш от мен! А тортите както винаги са ти на висота!  Hug
Стаси, потекоха ми лигите от твоето парче, въпреки че торти не ям и не обичам.  Crazy
mari_eta, аз си ги копнах тез рецепти - ей така да си имам  Flutter
Rumya, много е стилна твойта тортичка!
kukita83, това "детенце" бая ти мъжленце  Joy
Марая, всичките са ти страхотни! Цветове и изпълнение - на ниво!
МаринаД, твоята тортичка за баща ти много ми хареса. С какво я запълни вътре рисунката - желатин или кристалина?
hrisiv, то бива красоти ама това твоето на нищо не прилича. Шапка свалям за толкова много меденки и сладки - аз нямам тези нерви!
colova, къде ги кри до сега тези красоти? Балеринските папучки най-ми харесаха, а букета ми се струва, че ни го пуска, ама може и да бъркам  newsm78
nalika, Tatitt, Uinen, tunata много хубави зимни тортички!
Fior, много сладичка таз торта с това влакче, ако ми изпадне случай ще открадна идеята за тунела  Hug
Mинa, я пращаме и нея там където й е мястото - в графа "невероятни" и не коментирам красотите, а само им се възхищавам!
marulka_s, и теб те причислявам към същата графа!  Hug
Ванче, страхотно стихче, невероятно е! Копирах си го от кеф!
иглика333, и самолета и китарата са ти страхотни!

До тук ми стигнаха силите да гледам, дългът ме зове - децата са гладни  Crazy отново и пак!

# 473
ЧНГ, момичета!  Tada Да сте живи и здрави и още по-големи красоти да творите! Two Hearts

Аз зачезнах по едни наследствени дела из провинцията, дойдох си преди Бъдни вечер, на Коледа ме тръшна вирусът, та още не ме е пуснал. Такава НГ не бях карала, но винаги има един Първи път.  Simple Smile
Днес съм по-добре и решiх най-после да се опитам да направя фондана на r.i.angelova. Имам набавен смс. И почнах. Точно по рецептата, която тя пусна...и не стана... smile3511. Може би трябваше да пробвам с по-малко количество, ама не се научих да съм предпазлива. И така...съсипах цял кг пудра захар... Отчитам като грешка, че нямам МВ печка и се опитах да разтопя на водна баня. Чаках, чаках, бърках го даже с миксера в банята, ама си остана някак на бучки. После изсипах сместта в 1 кг пудра и започнах да бъркам с миксера и вместо да се натрупа по перките и да се превърне в буца...всичко се разпръсна на малки топчета и цялата пудра и не мога да ги обединя в група.. Laughing Успях с неимоверни усилия да създам една стиска тесто, ама то стои сухо и няма какво да го обедини...Сега го захвърлих и чакам да ме посъветвате дали мога да го спася и какво да му добавя...

# 474
  • ГОре на черешата...
Леля Ог, рецептата си е за негърчета, само че естествено без пълнеж. Ти поиска обяснение как точно съм стигнала до това съотношение на продуктите и т.н.
Не съм се обидила, докривя ме, защото все едно ме постави на разпит - не вижадм какво трябва да обяснявам - направило ти впечатление, че е същата рецепта - ми ок, що не пита Ванчето примерно, или мен на ЛС?
Както и да е.
Тортите ти отново са страхотни, особено ми харесва първата Peace. Елхата само от ММ ли е или е облечена с ММ? На втората ми малее втория етаж, някак несъразмерна ми идва.

Лукс, от разреза съдя - определено е била мнооого вкусна тортата Crazy!

Мишока, много интересни торти - готварската шапка ми е фаворит!

Бианка, страхотна торта - много харесвам рисуваните торти, справила си се блестящо - фенерите са като истински  bouquet!

# 475
Днес съм по-добре и решiх най-после да се опитам да направя фондана на r.i.angelova. Имам набавен смс. И почнах. Точно по рецептата, която тя пусна...и не стана... smile3511. Може би трябваше да пробвам с по-малко количество, ама не се научих да съм предпазлива. И така...съсипах цял кг пудра захар... Отчитам като грешка, че нямам МВ печка и се опитах да разтопя на водна баня. Чаках, чаках, бърках го даже с миксера в банята, ама си остана някак на бучки. После изсипах сместта в 1 кг пудра и започнах да бъркам с миксера и вместо да се натрупа по перките и да се превърне в буца...всичко се разпръсна на малки топчета и цялата пудра и не мога да ги обединя в група.. Laughing Успях с неимоверни усилия да създам една стиска тесто, ама то стои сухо и няма какво да го обедини...Сега го захвърлих и чакам да ме посъветвате дали мога да го спася и какво да му добавя...

Когато ми е сухо тестото, добавям по малко хладка вода. Сложи ли глюкоза и затопли ли я предварително? Наистина тези теста е хубаво да ги затоплиш в МВ. Ама слагай позатоплена водичка постепенно и меси, да видиме какво ще се получи.

# 476
  • Бургас/Пз
Момичета, помогнете моля ви, трябва ми стъпка по стъпка как се прави торта с криви етажи от този тип http://www.perfektnatatorta.com/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-% … D1%80%D1%82%D0%B0

# 477

Когато ми е сухо тестото, добавям по малко хладка вода. Сложи ли глюкоза и затопли ли я предварително? Наистина тези теста е хубаво да ги затоплиш в МВ. Ама слагай позатоплена водичка постепенно и меси, да видиме какво ще се получи.

Ле-леее, ама затоплена ли трябвало да е глюкозата....не пишеше в рецептата...
Ангелова, благодаря, че се включваш! Heart Eyes   Ето как съм я копнала:

"2,5 с.л. СМС
8 с.л. вода  залива се и се оставя за 10 мин да набъбне
добавят се:
6 с.л. глюкоза
Оставя се още 5 мин. и се затопля в МВ
След това сместа се изсипва в 1 кг пудра захар и се меси до окончателна твърдост на тестото"

Да я оставя ли да си почива и утре да я тръшкам, че нямам сили тая вечер?

# 478
  • Кукуландия
Uinen, не мога да възприема формата на тортата, какво е? Иначе е много веселяшка
Обърната купа  Mr. Green От днес за утре успях да спретна само торта с рула с пълнеж само разбита сметана с и без шоколад  Grinning

# 479
Ani d,ето какво намерих
http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/5489.html?p=13#message_618899
http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/5489.html?p=22#message_625330
http://www.kuharka.ru/talk/eat/cakes/6945.html?p=3#message_695778
Нели ди,благодаря ти мила за прекрасните думи.Незнам но съм рак и със всичко съм така,за всичко се самокритикувам.Щом аз не съм доволна от даденият резултат значи не е както трябва.Винаги и във всичко се доказвам ,а самокритиката ми помага много кара ме да се старая още по- вече.Клиентката си я взе и остана много доволна но аз си знал че можеше и много по добре.
Момичета дайте идея за Ивановден,и майка ми и племенника ми имат имен ден а тортата трябва да е една .Разликата във годините е голяма и нещо нищо не ми ражда главата.
Лукс,не виждам хубаво тортата но ми се струва че е прекрасна още по вече при тоя апетитен разрез.
Леля Ог,просто нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт