Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 400 669
  • 5 322
  •   1
Отговори
# 5 235
  • Бургас
На днешния ден загубих мама...
Преди 26 години!
Цял ден мисля за това, в мен е, в мислите ми...
Въпреки, че не го показвам....
Някак странен ден ми е....

# 5 236
Преди 26 години!

На деня винаги боли… даже при мен 2/3 преди датата. Прегръщам те🕯. Да почива в мир!

# 5 237
Преди 26 години!
Толкова много години...
Предполагам, че си я изгубила много млада и по-голямата част от живота ти е преминала без нея... Да почива в мир!

# 5 238
  • Бургас
Да,Маргарита,...много рано!
Тъкмо навърших 20 г !
На 11.11 ми беше рожденият ден и на 13.11 тя почина пред очите ми, в ръцете ми.... Още ми е пред очите всичко, което се случи....
Много е тежко и това си остава за цял живот!
Колкото и да не го показваш пред близките си, това те яде от вътре...
Често при важни, а и не до там ситуации.... се питаш, какво би било, ако мама беше жива...какво би те посъветвала, ...дали това щеше да се случи, как би постъпила....
Много въпросителни! Отговори - няма! Само предположения!
Дано й е светло, леко на душата и да е намерила спокойствие Там Горе!

# 5 239
Съжалявам мила,
Ужасно е това. Само на 20....
Толкова неща са предстояли за вас заедно.
Като се замисля...аз имах още 23 години с моята,а ми се вижда страшно малко. Уж е много време, толкова,че да се създаде нов,осъзнат човек даже,а всъщност...един миг. Липсата и обаче е цяла вечност.

# 5 240
Утре стават два месеца без мама 😭
Искам да питам, дали е прието да се раздава на втория месец?

# 5 241
Да,Маргарита,...много рано!
Тъкмо навърших 20 г !
На 11.11 ми беше рожденият ден и на 13.11 тя почина пред очите ми, в ръцете ми.... Още ми е пред очите всичко, което се случи....
Много е тежко и това си остава за цял живот!
Колкото и да не го показваш пред близките си, това те яде от вътре...
Често при важни, а и не до там ситуации.... се питаш, какво би било, ако мама беше жива...какво би те посъветвала, ...дали това щеше да се случи, как би постъпила....
Много въпросителни! Отговори - няма! Само предположения!
Дано й е светло, леко на душата и да е намерила спокойствие Там Горе!

Прегръдки силни. И аз се питам същите въпроси. Вече се старая да не показвам и говоря на близките ми как бушува вътре в мен без мама и тати.

# 5 242
По принцип не е прието.
Отбелязват се 40 дни, после третините - трети, шести и девети месец, след това годината.

# 5 243
По принцип не е прието.
Отбелязват се 40 дни, после третините - трети, шести и девети месец, след това годината.

Много благодаря! Така четох и аз, но понеже се сблъсквам с тези традиции за първи път, исках да съм сигурна.

# 5 244
По принцип не е прието.

Много благодаря! Така четох и аз, но понеже се сблъсквам с тези традиции за първи път, исках да съм сигурна.

Ние с мама си ходим на гробищата всяка събота и подаваме за тати. На кръгъл месец също ходим на датата и подаваме. Но жито мама вари за 40 дни, за 3,6 и 9 месец. Декември ще станат 11 месеца…
Не мога да повярвам. 2025 я посрещнах толкова обнадеждена, че тати ще се оправи. Помня как му пожелах крепко и здраве и си представях как ще чуем “ ракът го няма”…😭

# 5 245
И аз си представях, че ще се преборим и това ще остане лош спомен!Уви....остана кошмарен спомен за мен! 😔

# 5 246

По принцип не е прието.

Ние с мама си ходим на гробищата всяка събота и подаваме за тати. На кръгъл месец също ходим на датата и подаваме. Но жито мама вари за 40 дни, за 3,6 и 9 месец. Декември ще станат 11 месеца…
Не мога да повярвам. 2025 я посрещнах толкова обнадеждена, че тати ще се оправи. Помня как му пожелах крепко и здраве и си представях как ще чуем “ ракът го няма”…😭

Много съжалявам за загубата Ви ❤️
Моята майчица, въпреки че си отиде на приемлива възраст (има ли такова нещо?!) беше активна, с ума си, докато няколко заболявания не я събориха за два месеца. В крайна сметка диабета ѝ донесе инсулт и я отне от мен 😭 Все още не успявам да осъзная как така никога повече няма да я видя. В момента, в който го помисля и болката ме залива.
Не успявам да ходя на гробищата. От 40-те дни не съм била. Ето, днес съм на работа, утре също. Запалих една свещичка за нея - светло да ѝ е.

# 5 247
  • София
Влизам набързо да споделя нещо. През последните 3 дни изчетох новата книга на Дан Браун - "Тайната на тайните". И макар художествен роман, голяма част от него ми донесе повече спокойствие за смъртта на мама, отколкото каквото и да било досега. Книгата разказва за глобалното съзнание и в частност за смъртта и какво е тя през призмата на ноетиката - наука за всичко, което ортодоксалната наука обявява за "ненаучно".
Препоръчвам ви да я прочетете. Аз първо останах шокирана, после като премислих - всичко звучи много логично.

# 5 248
На днешния ден ми е особено тежко, защото моите родители бяха прекрасно  семейство, израснах в любов и безусловна подкрепа ! Така ми се искаше това семейство да е все още цяло, мама да е тук - с нас, с татко . Толкова ми липсва ❤😭

# 5 249
  • София
На днешния ден преди две години си отиде майка ми! Усещам по сгъстена тъгата днес, извън строя съм, емоционално разцентрована. Чета си тия дни "Градинарят и смъртта" на Г.Господинов, в унисон е с мислите ми и годишнината. Съжалявам, че не съм била повече време с нея, а вече не мога, липсва ми майчината топлина, опората, пристана, безусловната любов. Човек отслабва (като вътрешна сила), когато загуби родителите си, светът е по нестабилен под краката му. Но заради тези след него, трябва да удържа и така отслабен, и да дава, това, което на него са му дали.

Общи условия

Активация на акаунт