Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 400 724
  • 5 322
  •   1
Отговори
# 210
Баба ми и дядо ми отидоха един след друг, третият човек беше дъщеря им - майка ми, която също като тях я нямаше на бала, нямаше я , когато ме приеха студентка, завършването ми на средното, след няколко месеца и на висшето..... Ако ще вдигам сватба и там няма да я има, няма да бъде баба, когато имам дете... Но..това е факт, това се случва, отвратително е, понякога се чудя дали не е по-добре, че стана по-рано, когато бях ученичка, защото пубертета ми помогна да го преодолея загубата, злобата ми помогна, която още живее в мен... Сега смятам, че не бих могла, вярно, че пораснах изведнъж, но просто мисля, че не бих го понесла.
Месечинке, познаваме се от друга тема..нали знаеш, че когато се затваря една врата се отваря друга, бъди сигурна, че майка ти е добре, както всяка една, съжалявам, че ти се случва точно на финала на най-прекрасното нещо на света...

# 211
  • Варна
Честно казано и в мен има доза злоба в момента. Толкова е несправедливо и нелепо, че нямам думи...
Antonelly, за твоите близки и за твоето майче Flowers Rose
BubSSSSSSS, schreierр
как бихме могли да предположим нещо толкова чудовищно... Дано са добре там, където са.

# 212
Аз загубих майка си завинаги преди 2 години. Бях бременна с близнаците в 6 месец и през ум не ми е минавало, че тя няма да ги види.
На 28,06 имаще рожден ден. Преди това претърпя инцидент, който за съжаление й помогна да влезе за малко в болница. Спомням си как на 28ми станах от леглото (имах рискова бременност и лежах), купих цветя и й ги занесох, а тя изпитваше толкова болка, че едвам им се зарадва. Закарахме я в болница, сложихме я на инвалиден стол, не можеше да ходи и ми се стори толкова малка, слаба, болна, моята мила майчица. След една седм получи белодробна емболия, отиде си две седмици след рождения си ден. Винаги е вярвала, че човек умира около рождения си ден.

2008 год по това време бях бременна с близнаци, родх и ги загубих в 25 г.с. 2010 год майка почина, когато бях в 25 г.с. Тя може би е искала да запази моите близнаци, а Той взе нея...
Още не съм била на гроба, но често мисля за нея, рева си. Не рева по починалото си дете, но за нея ми е много мъчно...даже и сега се разревах.

# 213
  • Варна
nikolina-pikolina,
ужасно съжалявам за всичко, което си преживяла Sad Виртуална прегръдка от мен!

# 214
  • София
    nikolina-pikolina, Hug Човек предполага,Господ разполага!Майка ми вече три месеца плаче за сестра ми и се страхува за мен, защото сме близначки.Непрекъснато я моля, понягога дори и се карам, да не мисли непрекъснато само лоши неща, но тя само това мисли, да не ни се случи нещо лошо.Страх ме е,че така предизвиква съдбата,да пази Господ, никакви лекарства не и помагат поне малко да се успокои.Непрекъснато повтаря,че сестра ми първа се родила, първа е родила дете, първа си отишла.Стомаха непрекъснато ми е на топка.Нито мога да и помогна, нито да я успокоя,иска да ходя често при нея, защото в мен вижда сестра ми, но аз не съм тя.Външно си приличахме, но по характер бяхме коренно различни.Много е тежко.

# 215
nikolina-pikolina Hug Hug Hug

# 216

Момичета на всички много  Hug Hug Hug

Когато четеш такива изповеди , а самият ти също си го преживял  .... спомените нахлуват , а  със тях и сълзите  . И да минават годините  ... нали това е твоята майка . Това е част от живота ти - част от самия теб .  Прочетох днес  един текст и много ми хареса . Част от него  :

..Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги.
Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.
Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка...
        bouquet

# 217
Тъжна тема и нещо ме хваща за гърлото ...Sad
Аз загубих сестричката си..преди година..почина на 29 години Sad Боли ме във всеки следващ ден все повече и повече........
Съчувствам ви..загубата на сестричка е много тежко нещо..дано не усетя скоро болката да загубя и майка си......

# 218
  • Пловдив
Мама на двe слънчица, съболезнование за сестра ти.
Според мен няма разлика дали е майка, сестра и т.н.
Болката е еднакво силна и изпепеляваща от загуба на хора, които обичаме. Гадното е, че все си мислиш, че с времето липсата няма да се усеща толкова силно, но при мен не е така.

# 219
Мама на двe слънчица, съболезнование за сестра ти.
Според мен няма разлика дали е майка, сестра и т.н.
Болката е еднакво силна и изпепеляваща от загуба на хора, които обичаме. Гадното е, че все си мислиш, че с времето липсата няма да се усеща толкова силно, но при мен не е така.

При мен болката се усилва с всеки изминал ден...Не е вярно, че времето лекува..

# 220
Времето НЕ лекува, вече 5 години съм без майка, с много неща се научих да порастна сама, времето САМО заличава спомена за болката, но самата болка всеки ДЕН напомня за себе си !

# 221
  • Пловдив
Момичета, майка ми почина преди 21 г., колкото повече минава времето, толкова повече ми липсва. Толкова много искам да я видя поне за миг. Преди 10 дни сестра ми роди второ детенце само с поглед  се разбрахме, колко много ни липсва в този момент. Поплакахме си, поговорихме си за нея и всеки си пое тъгата в сърцето си.

# 222
Месечинке, ужасно много съжалявам. Нека почива в мир  Flowers Rose Flowers RoseПросто нямам думи  Sad

Тайна, Антонели, Nikolina-pikolina
и всички момичета от темата...приемете моите съболезнования  Flowers Rose Flowers Rose

# 223
  • sofia
Утре мама има рожден ден. Почина преди 24 години. Отиде си по-млада, отколкото съм аз сега...Понякога си мисля за това и ми се струва нереално...Отдавна не съм я сънувала.Преди се боях, че ще я забравя, но сега знам, че споменът за нея ще живее в сърцето ми. Нейният глас, парфюм и топлите и ръце.
Не си позволявам често да мисля за нея, защото боли. Но сега ще си поплача...

# 224
Минаха почти три години от онзи ужасен ден, когато Майка ми си отиде. Мисля си, че съм се справила с онази болка, която блокира мислите и движенията ми, мечтите ми за бъдещето. Но си давам сметка, че никога няма да го преодолея. Чета, каквото сте написали и сърцето ми се къса. И си мисля, че както си плача и пиша, ако децата влязат в стаята, ще се чудят какво ми е. Макар да са свикнали вече изведнъж да се разплаквам за майка си...
А толкова да ми е нужна в този етап от живота ми!
Както винаги, всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт