Електронни четци - ІV

• 41 667
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
...Аз още си чета 1Q84, малко по малко, за да не свършва, и дори не знам къде да търся книги.

...

От къде я свали? Търсих я в разни сайтове, но безуспешно  Crossing Arms

# 586
Благодаря, но не се получава. Sad Като натисна която и да е от стрелките на големия бутон, просто ми се движи чертата из редовете и трябва да маркирам дума с големия бутон. А след като я маркирам, ми извежда думата в нова колекция My clippings. Така, за да проверя значението на дадена дума, трябва да изляза от самата книга. Sad Явно няма по-кратък начин като при К3. Sad

Да не би да има някакъв проблем с речника? Да е даден по подразбиране някакъв друг на друг език и да не разпознава съответно думата, която е маркирана?

# 587
  • Казанлък of all places
...Аз още си чета 1Q84, малко по малко, за да не свършва, и дори не знам къде да търся книги.

...

От къде я свали? Търсих я в разни сайтове, но безуспешно  Crossing Arms
Искаш ли да ти я пратя? На английски? И трите части? Само ми прати на лични имейл адрес.

# 588
  • Benelux / Varna
Аз пък искам да ви попитам, как си избирате електрония си четец? Какво гледате при избора му, бихте ли ме насочили. Таблета не ми ли върши същата работа в това отношение или четците са с по-добро качество на екрана за четене на книга?

# 589
  • София
Аз пък искам да ви попитам, как си избирате електрония си четец? Какво гледате при избора му, бихте ли ме насочили. Таблета не ми ли върши същата работа в това отношение или четците са с по-добро качество на екрана за четене на книга?

Ако искаш да гледаш филми и да браузваш - таблет!
Ако искаш да четеш, без да си товариш очите със светещ екран - четец!
Избираш си това, което ти е необходимо на теб. Лично аз нямах нужда от таблет, защото почти винаги имам достъп до компютър с интернет. Исках точно четец, защото чета много и различна литература, и няма как да помъкна 5-6 книги (или дори 1, но 1000стр.) в дамската си чанта.
Екранът на четеца не товари очите и се чете по същия начин като от лист хартия, а в него мога да кача множество книги, без да се чудя как да ги нося със себе си.

# 590
  • До хладилника, който обичам
Екранът е с е-мастило, не свети и щади очите.
Цената.
Формата и размерът.
Тези неща гледах аз Simple Smile

# 591
  • Benelux / Varna
Подозирах, че може би разковничето е в екрана. Лошото е, че аз искам хем да си чета книжките в леглото, хем да си браузвам из интернет, често си лягам с лаптопа напоследък, а той доста ми тежи, от друга страна ми се иска да си щадя очичките. Кои са най-добрите четци? Бихте ли ми препоръчали?

# 592
1Q84 я има в торентите- the pirate bay, isohunt, аз от там я свалих. Има много книжки в моби формат.

Зорница, щом имаш таблет, значи ще си лягаш с него и четеца. Laughing Важно за мен беше именно електронното мастило. За съжаление нашите книжарници за електронни книги почти не предлагат книги във формат за Kindle, от което разбира се, губят те  Crossing Arms Но за мен, Kindle е най- добрият избор- свалям си книжки от читанката, имам мерак и на английски да започна да чета, а речникът на четеца е несравнимо удобство. Много важно предимство е бързото разлистване на книгата. Правя сравнение с Prestigio, чието прелистване, дори в текстов формат, който е най- лекият, ме изнерви само докато го разцъквах в Техномаркет. И менюто е доста бавно.

И Киндъла и Prestigio-то, както и Diva( само с тях съм работила) са с електронно мастило, правени в Китай, но разликата е, че Киндъла е правен за Западния пазар, което е огромен плюс. Всеки знае за качеството на продуктите, произведени за различни места.  Crossing Arms Разбира се, това е моята версия за нещата.

Има тук и ползващи Сони, може би е хубаво и те да кажат мнението си, но повечето ползваме Kindle.

Като избираш, виж и iRiver и Nook, които са в същия ценови клас като Kindle. Както и Viewsonic.

Също така, ако не ти е спешна покупката, изчакай и цветния четец с електронно мастило, за който стана въпрос преди няколко страници.

Надявам се да съм била полезна.

# 593
Искам да похваля калъфите на Duragadget (ebay.co.uk). Въпреки че втората партида не ми дойде, бяха суперкоректни и веднага ми върнаха парите. Първата и следващата поръчка дойдоха за по-малко от 5 дни, всъщност за 3 дни бяха тук.
Самите калъфи са естествена кожа, обгръщат добре четците (2 различни модела пробвах дотук, чакам и калъф за таблета) и изглеждат много надеждни. Цената им е малко по-висока от някои други (и по-ниска от на много), но лично мен качеството ме очарова. Жалко само, че цветните калъфи са по-скъпи, но това да е кусура.

Бу, може ли да дадеш линк към продавача в ebay.co.uk?

# 594
  • Benelux / Varna
Нямам таблет и се чудех дали не мога да съчетая тези две удобства в едно - хем да си чета книжките, които мъкна със себе си, т.к в момента не живея в България и са ми доста товар и неудобство разбира се, а и да не се налага постоянно да си разнасям лаптопа с мен, който също си е тежичък. Та си мислех, че таблета ще реши проблема, но подозирах, че вероятно има значение качеството на екрана. Гледах в амазона, че основно се предлага Kindle, не съм много запозната, предполагам, че вие сте по-добре осведомени, това всъщност не е ли техен продукт?

Ще се върна да прочета останалите странички от темата, но също така бих била благодарна и на вашите впечатления и съвети при избора на четец.

# 595
Аз доста се почудих и проучих доста четци и накрая се спрях на Киндъл. Исках тъч, но трябваше много да чакам и затова си взех най-евтиния.

# 596
бих била благодарна и на вашите впечатления и съвети при избора на четец.
Точно за това е тази, както и предните 3 теми Peace

sisku, http://myworld.ebay.co.uk/duragadget/?_trksid=p4340.l2559

# 597
Досега не бях пробвала да чета пдф и ето, че днес открих нещо много неприятно - не успявам да увелича шрифта. Стоят си все същите ситнежи.  Confused
Дали е от самите файлове (свалих няколко книги от ескейп-а) или просто да приема, че пдф ще чета само на телефона?

# 598
Не е от ПДФ-а, за съжаление.

# 599
"киндъл"-ът върши не-лиша работа за браузване, ако искаш да прехвърлиш новините в някой сайт или пък да си провериш пощата.. разбира се, не става за писане на пространствени мейли или гледане на филми, но аз самата не очаквах, че ще изобщо някога ще го ползвам за интернет, а ето - ползвам го.. Wink

за мен основният недостатък при сравнение с таблет или пък някакъв хубав телефон е, че дисплеят не излъчва светлина и не може да си свети сам, когато е тъмно... Wink това, разбира се, е съвсем разрешим проблем, а и може би не съм свикнала още достатъчно с такъв вид екрани затова ми е малко неприятно..

Общи условия

Активация на акаунт