Електронни четци - ІV

• 41 651
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А всъщност точно това е основното предимство на четците - не излъчват светлина и не товарят очите като компютърния екран.  Peace

# 601
Досега не бях пробвала да чета пдф и ето, че днес открих нещо много неприятно - не успявам да увелича шрифта. Стоят си все същите ситнежи.  Confused
Дали е от самите файлове (свалих няколко книги от ескейп-а) или просто да приема, че пдф ще чета само на телефона?

Няма да стане с тези пдф-и, те са снимки. Няма как да им увеличиш шрифта, защото няма разпознат такъв. Може да увеличиш самата картинка, но е неудобно за четене защото трябва да мърдаш екрана на ляво на дясно.
Или ще се наложи да ги четеш на голям монитор или да ги обработиш с Абби рийдър в текстов файл или да изчакаш някой друг да го направи.

# 602
А всъщност точно това е основното предимство на четците - не излъчват светлина и не товарят очите като компютърния екран.  Peace

така де.. и аз точно затова си избрах "киндъл" в крайна сметка! само отбелязвам, че трудно се свиква с това положение, след като веднъж вече си имал вземане-даване с таблет..
Wink

# 603
  • Benelux / Varna
Прочетох малко информация в темата и взех да навлизам лека по-лека в нещата, макар че за новаци като нас, каквито винаги ще има е хубаво да се систематизират основните неща, които вълнуват потребителя, при първия му досег с четеца и да бъдат обяснени на началната страничка на всяка тема, та да не задаваме едни и същи въпроси, които за вас може би изглеждат вече тъпи, а и да ни ги обеснявате всеки път, предполагам е досадно - това просто като предложение.

http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wi-Fi-6-Ink-Display/dp/B0051QVF7A … mp;pf_rd_i=468294

Този сега да ме светнете, какъв е 3, 4 ли, изглежда ми тъч и защо ми е 3G, като си има ви-фи, ви-фито не ми ли върши същата работа, за да браузвам свободно в нета, за да си сваля книга примерно. 3G то какво по-различно предлага на четеца? Знам, че на таблета се използва като телефонни  разговори, ако имаш сим карта, на четеца каква му е ролята?

# 604
Зорница, аз съм с такъв. 4 се води, няма тъч. Разликата с 3 е, че не възпроизвежда аудиокниги, има по- малка памет. Реално паметта е 1,3 гигабайта. Но книгите са пренебрежително малко. Имам около 500заглавия на моя, тоест всичко, което имам, и ми е заело не повече от 150мегабайта.

Също така 4 има виртуална клавиатура, която е неудобна за писане, но единственото писане, което съм правила, е регистрацията ми в Амазон. Такава се прави, за да можеш да ползваш пълната функционалност на четеца- да си организираш колекции на пример. 

3G се ползва, за да се теглят книги, когато няма wifi. Не се ползва сим карта, води се уиспърнет, но, както знаем, 3G се изгражда като мрежа, затова според мен просто Amazon има договор с някой оператор и се ползва неговата мрежа. Ти нищо не плащаш за това, което е по- важното.

Аз и wifi не ползвам, всичко си качвам през компютъра, така че не знам за какво ми е 3G.

Друго нещо, което мога да ти препоръчам, ако се спреш на Kindle, е да си вземеш такъв със специални оферти. Това не са нищо друго, освен едни досадни реклами, но самото устройство се джейлбрейква( хаква) много лесно, а пък си спестяваш едни 30 долара.

# 605
Няма да стане с тези пдф-и, те са снимки. Няма как да им увеличиш шрифта, защото няма разпознат такъв. Може да увеличиш самата картинка, но е неудобно за четене защото трябва да мърдаш екрана на ляво на дясно.
Или ще се наложи да ги четеш на голям монитор или да ги обработиш с Абби рийдър в текстов файл или да изчакаш някой друг да го направи.
Дам, не бях се замисляла. Много неприятно, ще пробвам да ги обработя.

# 606
  • Варна

Прекарай ги през калибре и е готово, същото важи и за word файлове. Лично аз им се радвам на моя тъч и си чета с кеф.
Моят е специална оферта, грозни са ми рекламите, но не ме дразнят дотолкова, че да давам излишни пари. Wi-fi успях по чудо да закача у нас колкото да го регна и пак изчезна, виртуалната клавиатура е доста неудобна, макар че едва ли има за какво да я ползваш. Като цяло от както съм си я получила играчката не съм се разделяла с нея, вече 2 седмици. Толкоз за моя скромен опит с киндъл тъч

# 607

Прекарай ги през калибре и е готово, същото важи и за word файлове. ...
Няма да стане с Калибре, не и тези за които пишем.

# 608
  • София
Защо ви дразнят рекламите?
Появяват се само като скрийнсейвър ако много дълго не бъде обърната страница... т.е. като заспя, киндълът ме удари по главата, ама съм тоооолкова дълбоко заспала, че не усетя. Сутринта виждам реклама на монитора.

# 609
Мен ни най-малко не ме дразнят.

# 610
Ами дразнят ме, защото не са идейни, рекламират неща, които никога няма да закупя- или, защото не мога( мобилни услуги), или, които не са ми от интерес.

Радвам се, че ги разкарах. Сега остава да разбера как да си сложа още скрийнсейвъри.

# 611
  • До хладилника, който обичам
Ами дразнят ме, защото не са идейни, рекламират неща, които никога няма да закупя- или, защото не мога( мобилни услуги), или, които не са ми от интерес.
И защото са откровено грозни - 80% от тях. Не ми харесват естетически Crossing Arms Дотук за почти 4 месеца видях не повече от 5-6 хубави на външен вид реклами, които да са ми приятни за скрийнсейвър.

Като намеря време, ще последвам светлия ти пример.

# 612
  • София
scaramouche и blackisback, много ви благодаря за отзивчивостта, момичета, страхотни сте!  bouquet Но за съжаление пак не се получи - нямам представа в самия Киндъл ли е проблемът или в мен (по-вероятно Laughing).

# 613
  • София
Аз си изключих wifi-то и имам само една реклама, ползвам си я за скрийнсейвър. Просто картинка, дори не съм я запомнила как изглежда.

# 614
  • До хладилника, който обичам
Аз си изключих wifi-то и имам само една реклама, ползвам си я за скрийнсейвър. Просто картинка, дори не съм я запомнила как изглежда.

Като мине известен период от време - 2-3 седмици - Киндълът казва, че трябва да включиш wi-fi и да свалиш последните специални оферти, маха ти настоящите и ти слага подобаващ екран за това, за да ти напомня всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт