Електронни четци - ІV

• 41 676
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • До хладилника, който обичам
Калъфчето на Ленте Дизайн за Kindle Touch си е точно за него, моят е touch.

Да, затова пояснявам, че ако не е посочено изрично, че е за Тач или да пише, че е генеричен за К4/КТ - не стават. 3 калъфа на различни марки пробвахме безуспешно, мислейки, че като са с ластички или почти еднакъв размер, ще станат Tired Е, не станаха, накрая поръчах точно за КТ и така.

# 571
  • на изток от рая
Сигурно е говорено и преди, ама аз пак да си попитам. Как да увелича шрифта, когато чета pdf и ще се запази ли той ако отворя друга книга? Или ще важи само за книгата в pdf формат?
Хихи, освен да го увелича, после ще трябва и да го намаля, ама как ще стане- пак на вас разчитам.   Embarassed

# 572
Много моля морякът да ми отговори какъв е проблема на магнитната закопчалка, ще навреди ли на устройството ми?

Докато вляза във форума tanya_p е отговорила много точно какъв е проблема с копчето-магнит.  Simple Smile

Не влияе, докато не го натиснеш отгоре. Нашият се счупи точно където е магнита

И повярвай ми, това не е изолиран случай с този тип калъфи! Cry

# 573
  • София
Предната корица на калъфа е твърда. Закопчалката е с магнит и самичка се затваря в момента, в който я отпуснеш, без да е необходимо да се натиска. Както е казала Ването, случайно всичко е възможно да стане.

# 574
Сигурно е говорено и преди, ама аз пак да си попитам. Как да увелича шрифта, когато чета pdf и ще се запази ли той ако отворя друга книга? Или ще важи само за книгата в pdf формат?
Хихи, освен да го увелича, после ще трябва и да го намаля, ама как ще стане- пак на вас разчитам.   Embarassed

Мисля, че ще важи за всички. Иначе се намалява, както се увеличава Simple Smile

# 575
  • София
Тя Таня е отговорила, че проблем няма. Наистина не се налага да се натиска, магнита си захапва сам. Но ще внимавам все пак. Все още пазя устройството от децата, но най-големият вече иска да чете и той.

Някой да е намирал Очите на Дракона на Стивън Кинг в моби формат?

# 576
Хихи, освен да го увелича, после ще трябва и да го намаля, ама как ще стане- пак на вас разчитам.   Embarassed

Мисля, че ще важи за всички. Иначе се намалява, както се увеличава Simple Smile

да, така е - ако увеличиш веднъж шрифта, ще трябва после да го намалиш за другите книги.. т.е. увеличението се запазва за всички файлове независимо от вида им, както и обръщането на страниците между другото и останалите настройки за четене!
Wink

разбра ли как да го увеличиш/намалиш все пак?

# 577
  • на изток от рая
Не! Имах на лаптопа едно дъълго указание за работа с киндъл, но пущината /лаптопа/ взе, че се развали. А откъде го бях дръпнала, спомен нямам. Пък не смея да пипам из настройките, че да не ми проговори и моя Киндо както на Бу!   Laughing
Обаче не съм се отказала, много книги са в такъв формат и ще се четат, няма да им се размине!

# 578
  • USA, Steak State
Ако си с Киндъл 3 - кръглото бутонче, на което има изписано Aa.
От там сменяш и ориентацията и други настройки, свързани с шрифта.

Аа, ти имаш предвид да смениш самия вид на шрифта...
Бях го гледала някъде, сега ще си припомня.

Не! Имах на лаптопа едно дъълго указание за работа с киндъл, но пущината /лаптопа/ взе, че се развали. А откъде го бях дръпнала, спомен нямам. Пък не смея да пипам из настройките, че да не ми проговори и моя Киндо както на Бу!   Laughing
Обаче не съм се отказала, много книги са в такъв формат и ще се четат, няма да им се размине!

# 579
Тя Таня е отговорила, че проблем няма. Наистина не се налага да се натиска, магнита си захапва сам. Но ще внимавам все пак. Все още пазя устройството от децата, но най-големият вече иска да чете и той.

Някой да е намирал Очите на Дракона на Стивън Кинг в моби формат?
Има Очите на Дракона в читанка(http://chitanka.info/book/1255-ochite_na_drakona), но трябва да си го преформатираш. Иначе и в мобирийдърс май го има направо в моби, но при мен линка не работи

# 580
  • София
Извинявам се, искам да попитам на К4, когато чета на английски, как мога директно да си проверя някоя дума в речника? Rolling Eyes

# 581
Извинявам се, искам да попитам на К4, когато чета на английски, как мога директно да си проверя някоя дума в речника? Rolling Eyes

Цъкаш със стрелките от квадратния бутон нагоре и отиваш на думата.

# 582
  • София

Цъкаш със стрелките от квадратния бутон нагоре и отиваш на думата.
Благодаря, но не се получава. Sad Като натисна която и да е от стрелките на големия бутон, просто ми се движи чертата из редовете и трябва да маркирам дума с големия бутон. А след като я маркирам, ми извежда думата в нова колекция My clippings. Така, за да проверя значението на дадена дума, трябва да изляза от самата книга. Sad Явно няма по-кратък начин като при К3. Sad

# 583

има! поне аз го правя така - натискам два пъти последователно бутона за извеждане на клавиатурата и веднага след това се появява курсорът, които може да се движи пред думите със стрелките на квадратния бутон.. идея си нямам дали това е адекватна техника, но така процедирам аз!
Wink

# 584
  • София
Благодаря на Минкс, свалих я и я калибрирах. Дано синът ми да не му хареса четенето от киндълчето, че съм загубена. Аз още си чета 1Q84, малко по малко, за да не свършва, и дори не знам къде да търся книги.

Дайте идеи за какво друго може да се ползва един киндъл, игри могат ли да се играят, език може ли да се учи?
Между другото, тъча е супер за браузване, като йафон, но с големи виртуални  копчета, моите тромави пръсти точно ги нацелват.

Общи условия

Активация на акаунт