Електронни четци - ІV

• 41 742
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Не е пуснато, но последния месец изчетох доста книги, вероятно затова. Открих, че не ми пречи да чета в колата, докато обядвам или в парка. Преди не можех да се концентрирам.

Ще пробвам със зарядно, мерси.

# 526
Вече година и кусур (от самото начало) зареждам с накрайника от зарядното на iPhone-а или на HTC, което ми е под ръка. Няма никакъв проблем.

# 527
  • Den Haag
Изчаквате ли да падне до край батерията, преди да заредите или зареждате когато решите?

Също искам да ви питам качвали ли сте си различни шрифтове за четене на Киндъла?

Кой размер на шрифта избирате за четене?

# 528
Като стана дума за зареждане, да питам и аз нещо. На моят киндъл от два дена има въпросителен знак на батерията. Какво значи това, че иска зареждане ли? И как въобще разбирате, че трябва да се зареди - показва празна батерия ли, или се изписва нещо?

# 529
Аз никога не съм изразходвала батерията. Като го включа да му кача някоя книжка и се отнасям и си седи така по цял ден. В този ред на мисли, какво изписва като се зареди напълно  Thinking Иначе ползвам шрифт и размер както си му беше зададено. Най- много ми напомня на шрифта на повечето книги. Когато съм в градския транспорт си го чета, както си е нормално, вкъщи и в леглото си го обръщам и чета с по широчина.

# 530
  • USA, Steak State
Аз си зареждам Ки, когато ревне, че му пада батерията. Знам от телефоните, че не е хубаво всекидневно зареждане и следвам този принцип. Понякога е хубаво батерия да се изцежда до края.

Имам въпрос за шрифтовете, как се сменят?

Блеки, нищо не изписва на моя, аз му гледам лампичката. Като се зарежда е оранжева, а като се зареди става зелена.

# 531
Аз си зареждам Ки, когато ревне, че му пада батерията. Знам от телефоните, че не е хубаво всекидневно зареждане и следвам този принцип. Понякога е хубаво батерия да се изцежда до края.

Имам въпрос за шрифтовете, как се сменят?

На моя като се чете и се натисне бутончето за настройки има Change Font and Size или нещо от сорта

# 532
  • София
И аз го ползвам с фабрично настроения шрифт и размер.
Да ви кажа, като се зачета в някоя книга, изобщо не обръщам внимание на иконката за батерията и на другите неща.
Май почти винаги ми е свършвала в процес на четене. Тогава на дисплея се появява едно съобщение, че устройството трябва да се зареди. Включвам го към тока (защото в УСБ режим не позволява да си четеш) и го държа, докато лампичката не светне в зелено.

# 533
  • USA, Steak State
Ти с Киборд ли си?

Аз нямам бутон "Настойки" имам само "Меню"

# 534
  • Den Haag
Ето тук четох за шрифтовете, но не съм теглила и слагала досега, ако някой го е правил, нека сподели  Grinning

http://forum.myebook.bg/index.php?topic=138.0

# 535
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ако си с Киндъл 3 - кръглото бутонче, на което има изписано Aa.
От там сменяш и ориентацията и други настройки, свързани с шрифта.

Аа, ти имаш предвид да смениш самия вид на шрифта...
Бях го гледала някъде, сега ще си припомня.

# 536
  • USA, Steak State
Страхотни сте момичета!
Понякога се чувствам като първият човек в тази тема. Много помагате!  Hug Деси, както винаги! Благодаря и на Ди за включването.  Peace

# 537
  • Den Haag
Аз чета с четвъртото по големена Аа  Grinning

Ето тук намерих много подробно написано как да добавите ваш собствен  шрифт:

http://forum.myebook.bg/index.php?topic=44.0

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 19:21 от diana lobodova

# 538
  • София, Младост 2
Някой случайно да има вече соларния калъф за киндъл и да може да сподели впечатления?
А... защо ти е Grinning нали с едно 4-часово зареждане си кара месец+, защо чак и соларно? Така ще се зарежда нон-стоп, което по пътя на логиката може да не е добре за батерията? Или е червен и затова те блазни Mr. Green

Еко, био... ала-бали Laughing Плюс моята параноя, че може просто някой ден да нямам токове под ръка за зареждане на ел. уреди - соларната енергия си ми изглежда много примамлива опция (което е глупаво, защото ако останем без токове, няма и връзка с интернет, съответно няма и книги Mr. Green Ма тя параноята затова е параноя, защото не е най-логичното нещо Mr. Green).

Иначе и червен има, да - ама не е готин на вид въобще, тъй че не е това водещото.

Иначе и аз си ползвам каквото зарядно ми е под ръка - HTC, Sony Ericsson и комбинация от двете (т.е. USB-кабел от НТС и зарядно от минито, защото е ситно, прибрано и компактно и с него си зареждам и телефона, и киндъла, и айпода на децата).

Моят киндъл трае по месец, ако ходя на работа - и се зарежда веднъж седмично, ако не ходя (но тогава чета приблизително по 6 часа дневно, пък и ползвам лампичката му, която допълнително хаби батерия).

# 539
Помощ!
Киндълът спря да работи - стои си на последната страница, където четях и никой от бутоните не реагира - нито плъзгача за включване, нито менюто, нищо Sad
Някой имал ли е подобен проблем?
Направо съм отчаяна!

Общи условия

Активация на акаунт