Електронни четци - ІV

• 41 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • До хладилника, който обичам
Не слушам и не трия Simple Smile

# 631
  • София
И аз не слушам. Преди си слагах слушалки на ушите и така четях книги, сега това го правя рядко. Книгите трия от Кирето, но ги имам запазени на компютъра.

# 632
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз си чета някои книги на английски на Киндъла, и едновременно с това слушам аудиоварианта им, но на mp3 плейъра си. Слушането на аудио със сигурност смуче доста от батерията.
Въпреки това, не бих се отказала от функцията, аз обичам да си имам всичко, просто за всеки случай.
И както обичам да си имам, днес си бях натоварила цялото електронно богатство в раницата - таблет, книга, айфон и си я позабравих за малко в една сграда в КАТ. Докато установя, че никой не се беше сетил преди мен да си я познае, щях да се гътна  ooooh!

# 633
  • София, Младост 2
Музика не слушам, докато чета - не я чувам, като се увлека, та няма смисъл.

Книги имам всякакви - такива, които си запазвам на киндъла, независимо че съм ги прочела вече. И такива, които трия след прочитането. И неща, които съм чела стотици пъти, но си ги обичам и искам да са ми под ръка, ако се присетя за тях. На компютъра си пазя всичко обаче, и отделно на външен хард като бекъп Mr. Green

Аудио книги слушам само на телефона (което значи ежедневно) - киндъла ми е само за четене, не ми е удобен за разнасяне с вмъкнати в него слушалки. Но съм приятно впечатлена от автоматичния му четец за английските книги - пробвала съм го няколко пъти да ми чете, когато не ми се оставя книгата, а имам друга работа (механична, като прибиране на дрехи и прочее) и го понасям много прилично. Доста е приспивно обаче, за разлика от оригиналните аудио-книги, където има драматизъм в четенето.

Аудио-книги не пазя - в момента, в който ги изслушам, трия и от телефона, и от компютъра. Ако искам да си имам книгата, си я свалям в печатен вариант вече - нямам нерви да слушам втори път нещо на аудио, много ми е бавно (с моята скорост на четене средна книга я чета приблизително за 3-4 часа, ако е на бг или на английски, така че да се моткам пак да слушам 7-8 часа аудио - не, мерси).

# 634
  • София
LemonDesi, аз щях да се гътна, докато ти прочета финала на поста, пък си представям ти как си се чувствала  Crazy!
Има един сайт с аудиокниги на български език. Все се каня да сваля нещо и да го пробвам на Киндъла и все забрявам!

# 635
  • DE
Аз си чета някои книги на английски на Киндъла, и едновременно с това слушам аудиоварианта им, но на mp3 плейъра си. Слушането на аудио със сигурност смуче доста от батерията.
Въпреки това, не бих се отказала от функцията, аз обичам да си имам всичко, просто за всеки случай.
И както обичам да си имам, днес си бях натоварила цялото електронно богатство в раницата - таблет, книга, айфон и си я позабравих за малко в една сграда в КАТ. Докато установя, че никой не се беше сетил преди мен да си я познае, щях да се гътна  ooooh!

Оле, Божке, чак моето сърце прескочи като си представих! Аз затова проверявам по няколко пъти дали всичко ми е в чантата и тя съответно на рамото, особено по летищата, където се вади всичко електронно, си отварям очите на 4!

Иначе трия от устройството след прочитане и не слушам музика. Книжната ми колекция е организирана в папки на компютъра, на Киндъла постоянни са само детските книжки, от които четем вечерната приказка - там разнообразието е голямо, а желанията на сина ми - непредвидими, така че всичко се пази Peace

# 636
  • на изток от рая
Благодаря на TheBlackWidow за помощта относно шрифтовете. Опитах, наистина се увеличи, но размера на страницата не се ограничи в размера на екрана, стана по-голяма. За да прочета реда, трябва да местя наляво. И после обратно надясно, за да хвана началото на другия ред. Не ставаа, трябва да се търси друг начин. Обаче много лесно става връщането към стария шрифт,  натиснах бутона "back" и готово.

# 637
  • Den Haag
И аз се разсейвам като слушам музика и чета, явно не е било само при мен така  Crazy

За аудио книгите, за мен не съм сваляла.Свалях приказки на сина ми и то такива на Шехерезада, ама те доста дълги по 45 минути. Иначе са много приятни за слушане, вечер в леглото леко приспивни  Grinning

Моите книги са в папка в лаптопа, някои трия от Кирето други не, но всеки ден качвам в него  Wink

LemonDesi добре си се сетила на време  Peace

По коледните празници имахме дълго пътуване, през което пробвах да чета от Кирето, но не издържах много взе да ми става лошо  Sad И друг път съм пробвала да чета по време на път но не се получава  Confused

# 638
  • София
По коледните празници имахме дълго пътуване, през което пробвах да чета от Кирето, но не издържах много взе да ми става лошо  Sad И друг път съм пробвала да чета по време на път но не се получава  Confused
А аз, на връщане от морето, пет часа не си вдигнах главата от Кирчо! Но просто съм от тези хора, на които не им става лошо в кола - голямо преимущество е, защото пътят ми минава много приятно с хубава книга.

# 639
  • USA, Steak State
Има ли откъде да се свалят аудио книги на български?
Свалих една преди малко, че ще се сбъркам без да чета и поне да слушам нещо.

# 640
Леле, колко сте изписали!

Аз да си кажа: музика не мога да слушам- разсейвам се. Случва се обаче да си сложа слушалки, за да не ме разсейват другите около мен.

Не мога да чета на шум, в никакъв случай. Дори на класическа музика, която обожавам. Там внимавам и не става за фон  Crazy

За съжаление ми става лошо в кола като чета. Само в градския транспорт мога да чета, че то си е живо тътрене.

Не трия нищо от четеца, всичко, което имам на компютъра, го имам и на него.

# 641
  • DE

Ами освен на този сайт - http://zaknigi.com/browse.php?tip=2&l=1, май няма другаде...

# 642
  • София

Ами освен на този сайт - http://zaknigi.com/browse.php?tip=2&l=1, май няма другаде...
И аз имах предвид този сайт, но сега, когато реших да тегля, се оказва, че те май са само он-лайн. Като цяло у нас сякаш нямат широка популярност аудио книгите. Едно време имаше доста радио театри, помните ли ги  Grinning?

# 643
Тъкмо и аз щях да питам за аудио книгите..Сиамка -благодаря!  bouquet
Моя Кънчо, май не плейва Thinking..ама и да можеше да пее, щеше само да ме разсейва..така, че по-добре без Laughing

# 644
  • Den Haag
А аз, на връщане от морето, пет часа не си вдигнах главата от Кирчо! Но просто съм от тези хора, на които не им става лошо в кола - голямо преимущество е, защото пътят ми минава много приятно с хубава книга.
завид,завид... а аз зяпам през прозореца с Кире в ръка  Confused Tired

Общи условия

Активация на акаунт