Електронни четци - ІV

• 41 551
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Den Haag
А тълковен?

# 661
  • София
Kindle Touch се продава само в USA, така че едва ли има възможност за смяна на езика на менюто, както и К3. Те четат кирилица без проблем, но менюто им е само на английски, а също и клваиатурата за писане.

Моят Киндъл Тъч е купен от София... защо казвате, че го няма в Европа?!?!

# 662
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Препродават го тук, от Amazon директно не можеш да си го купиш, ако си в Европа.

# 663
Можеш, аз съм в България, чрез куриер.

# 664
  • София
Да, но това не е официалният начин. Ако поискаш амазон да ти го доставят, ще ти кажат, че не доставят извън САЩ. Естествено, че можеш да си го поръчаш чрез куриер или да помолиш някой да ти го донесе или чрез посредник, но това не е... не точно легално, но да речем, че не е регламентирано... По същия начин не можеш да си поръчаш директно какъвто и да било киндъл от английския или немския амазон.

# 665
  • София
Аз сега се замислих, моят тъч е от ибей, ако се развали, няма да мога да го върна май. Или ще трябва да го връщам на търговеца в ибей, а той може и да не ми прати нов. Да се надяваме скоро да ги пуснат в английския амазон.

# 666
Вече и ние можем да се похвалим с четец.
Днес пристигна.
Изобщо нямаше да се справя без помощта на Вени!
За което и благодаря безкрайно много!

http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wi-Fi-6-Ink-Display/dp/B0051QVF7A … 1&tag=bgma-20

От идеята за четеца до качването на първата книга за всичко ми беше нужна помощта на Вени.
Затова смятам, че един първи информативен пост ще бъде от голяма полза на много хора.
Аз бих могла да изпратя на blackis back бележки по съветите, които получих и следвах.
  bouquet

# 667
  • София
Я някой да помага.

Като слагам книги, искам да им слагам и кориците, гледам винаги има и файл с картинка, просто слагам и нея, заедно с книгата ли? И да гледам да са с еднакви имена?

# 668
  • София
Люлин, много си мила  Hug! Беше ми приятно, а и ще видиш, че след първоначалните регистрация, настройки и др. подробности, остава само удоволствието от четенето.

Грета Ей, аз свалям epub, с Калибре го качвам на Киндъла и обикновено виждам кориците.

# 669
  • София
ето моите стъпки с epub файлове: Open with Calibre, convert to mobi, save as...
Получавам 3 файла винаги, и трите ги слагам в Documents .

Aз май не съм сигурна какво искам, ще си чета документацията . То голямото четене ти спестява тъпите въпроси, ама като все бързам, така става.

P.S.  И нещо интересно в съседна тема:
Вече има е-книги на български език в Амазон.
Намират се с търсене "bulgarian".
Кирилицата се чете перфектно на Киндъла.

# 670
  • София
Аз правя така: свалям epub книгата, добавям я в Калибре, десет бутон, Send to main Memry, Калибрето ме пита дали искам да ми конвертира книгите в подходящ за Кирчо формат и така  Peace.

# 671
Да питам аз има ли тълковен речник за Кирето на български  Rolling Eyes?

Да попитам и аз нещо във връзка с речниците - има ли английско-български речник в ел.вариант?

Къде ако не е тайна?

За четенето на ПДФ аз завъртам киндъла хориъонталано и има опция fit fo width. По този начин шрифта се вижда доста по-добре И не трябва със стрелките да се мърда, а се прелиства с нормалните бутони. Само, че една страница от книгата е три прелиствания.

Аз все още нямам кой знае колко книги и не съм почнала да ги трия. Иначе музика ми се иска да си спушам, ама още не съм избрала каква. Слуша ми се нещо спокойно. Мислех си за Richard Clayderman

# 672
Петка, аз от тук съм си го теглила. Линк не мога да ти дам, ако искаш, пиши ми на лични пощата си и ще ти го пратя. Peace

# 673
  • София
И аз от коментари в темата и от една приятелка съм събирала речниците. Сега се разрових и намерих линк, поствам го тук http://stratsimir.sc20.info/ - има английско-български и френско-български. Аз имам и немско-български, ако някой го иска - нека ми пише ЛС с ел.поща.
Не зная кои са авторите на тези речници, но им благодаря за труда.

# 674
  • Враца
Някой да е инсталирал Киндъл приложението за андроид, защото имам питанка.
Инсталирах го, заведе ме до регистрация на amazon.de, регистрирах се, въведох данните в приложението и влязох, но първо е на немски и второ на всички книги, които прегледах на набързо ми дава, че са недостъпни за моя регион. Търсих и не мога се прехвърля на английския амазон.
И въобще има ли книги, които да са достъпни за нас или направо да го използвам само за четец?

Общи условия

Активация на акаунт