Електронни четци - ІV

• 41 632
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Казанлък of all places
Предполагам,ч е има, ама аз да питам - има ли някой, който ползва Киндъл като приложение на iPad - да ме светне за някои неща? 

На Iphone. Ако мога да съм полезна- питай.

# 76
  • София
Не знам дали ще получават нови защото книжарят мрънкаше, че били много скъпи (все едно не аз, а той ги плаща  Laughing ), но като мина тези дни оттам ще питам защото и една приятелка искаше.
Ако се поръчат от сайта на дизайнерите направо, през посредник, ще дойдат около 19-20 лв. Не е евтино, но пък за някои неща човек иска да си начеше крастата  Laughing

И тук бяха толкова - 19лв. Много пари са за лампичка наистина, при положение, че има такива за по 5, които не светят по-зле... ама нали Чочко е конте  Laughing Сега му търся подходящо ярко зелено калъфче да отива на зелената лампичка   hahaha

Днес бях на Панаира на книгата в НДК и за моя радост, на щанда на Библио, имаше точно тези лампички, които беше показала *November Rain*  Hug

Въпреки, че чакам поръчаната от tinydeal, веднага си купих и една от тези сладурани  Simple Smile

Като почета с нея, ще споделя дали е удобно. Свети добре.

Цената им е 19.90лв, но правят отстъпка и я взех за 15.90лв.

# 77
  • USA, Steak State
Имам Kindle Fire!!!!!!!!!  Crazy newsm44 newsm68
Дойде ми направо отникъде! Днес нямах много време да разцъквам, но се абонирах за едно списание и почетох малко от него. Много ми харесва, ще го ползвам за списания и интернет. Очите ми са прекалено слаби, за да правя маратона по четене, който обикновено правя  на Ки /все екрана е различен/. Ки ще си остане основното ми устройство на четене.

# 78
  • До хладилника, който обичам
Честит! Simple Smile Аз още се чудя има ли смисъл да се взима Файър извън Щатите, ни ще се радвам да споделиш още впечатления.

# 79
  • DE
Ей сега се прибирам от Панаира на книгата. На щанда на Библио само дето не ми се скараха, че използвам Киндъл, при положение, че живея в България, а не в САЩ  Shocked. И всичко това, защото попитах дали книгите, които бих купила от тях, могат да се четат на моето устройство безпроблемно  ooooh!. Много ме разочароваха!

Няма защо да се разочароваш, mobi е затворен формат, който Амазон са направили за техните си книги (всъщност леко модифицираха един съществуващ формат). Строго погледнато, Киндъл е просто хардуер, който се продава към книгите, а не обратното. В този смисъл ако човек иска да си купува книги от различни книжарници, Киндъл не е подходящ четец. С него се връзваш към Амазон и това е. Хубавата новина е, че амазонци работят върху това да се издават електронни книги, написани на килирица или с азиатски писмена, но кога ще можем да купим българска книга оттам не е ясно, надали ще е много скоро...

Не ме притеснява цената, защото ще ми излезне по-евтино като го поръчам заедно със самия Киндъл  Wink . Пък и ще спестя отделно да си купувам лампичка.
Бу, можеш ли да ми кажеш как става закрепването на Киндъла в калъфчето, че на картинките не виждам никакви ластичета, а има някакви чопчета като че ли... но не мога да го разгадая.

Аз имах такъв калъф - живя около 3 месеца преди синът ми да му види сметката. Хубав е, стабилен, но много тежък. Системата за закрепване с щифтове е за мен лично много афиф, лесно се обърква посоката на отваряне, щифтовете се изкривяват и съответно могат да се счупят (както стана с моя), с което калъфът става неизползваем, а може и устройството да замине заедно с него. Аз лично вече такъв няма да си купя, не и при изобилието на красоти, които вече има на пазара!

# 80
  • София
Сиамка,   bouquet ! Благодаря за отзива! Друго си е да сподели човек с опит за конкретния продукт. Наистина има много красиви калъфчета, особено ме впечатлиха онези, които можеш сам да си избереш каква картинка да имат. Все още повече разглеждам, отколкото да се спра на нещо конкретно на 100%, затова и питам тук много. Хареса ми идеята за лампичка към самия калъф, защото аз съм "нощна птица" и повечето ми време за четене е през тъмната половина на денонощието. Но явно ще търся друг вариант. Благодаря още веднъж  Hug !

# 81
  • София
Няма защо да се разочароваш, mobi е затворен формат, който Амазон са направили за техните си книги (всъщност леко модифицираха един съществуващ формат). Строго погледнато, Киндъл е просто хардуер, който се продава към книгите, а не обратното. В този смисъл ако човек иска да си купува книги от различни книжарници, Киндъл не е подходящ четец. С него се връзваш към Амазон и това е. Хубавата новина е, че амазонци работят върху това да се издават електронни книги, написани на килирица или с азиатски писмена, но кога ще можем да купим българска книга оттам не е ясно, надали ще е много скоро...
Сиамка, зная всичко това! Разочаровах се от отношението на консултанта. Не е нужно някой да ми се цупи на щанда, че съм избрала да си купя вещ, различна от това, което те предлагат Mr. Green.
Киндъл поддържа още няколко формата, а библио предлагат книги (включително и безплатни), които са без DRM защита и могат да се четат на амазонските устройства. Значи макар и трудно, макар и бавно, начини се търсят и ще се намерят  Peace.

# 82
Аз исках да попитам, тези формати- .epub и тн като минат през Calibre не стават ли за Киндъл. Ако не, не може да няма конвертор от .epub към .doc

# 83
  • София
Аз исках да попитам, тези формати- .epub и тн като минат през Calibre не стават ли за Киндъл. Ако не, не може да няма конвертор от .epub към .doc
Стават идеално (epub, fb2, а тхт така или иначе се чете безпроблемно на Киндъл), що се отнася до файлчетата, които сваляме от безплатните библиотеки  Peace. Ако имат допълнителна защита, тогава мисля, че преформатирането е невъзможно.

# 84
  • DE

Сиамка, зная всичко това! Разочаровах се от отношението на консултанта. Не е нужно някой да ми се цупи на щанда, че съм избрала да си купя вещ, различна от това, което те предлагат Mr. Green.
Киндъл поддържа още няколко формата, а библио предлагат книги (включително и безплатни), които са без DRM защита и могат да се четат на амазонските устройства. Значи макар и трудно, макар и бавно, начини се търсят и ще се намерят  Peace.

Цупят се, да, много народ се цупи, защото Амазон просто минаха като фъртуна и направиха огромен фурор на пазара на четци (даже за тях самите неочаквано). Честно да си призная обаче, ако Киндъл не бяха толкова атрактивни ценово, може би и аз бих заложила на устройство, което чете отворени формати. Но за съжаление с подобно съотношението цена-качество на екрана друг четец нямаше, и реших да взема Киндъл (поне докато излязат цветни eInk устройства на разумни цени). Сега гледам че Сони вече не са чак толкова скъпи и пак не могат да се мерят като цена с моделите, които изкара Амазон...

Kally May, за мен просто не беше удачна покупка този калъф, на тази цена ще си вземеш 2 различни, че и с допълнителна лампичка към тях  Peace

# 85
  • София
Начини да се свали drm защитата също има. Да, вярно е, че това е още една стъпка преди четенето, но не е нвъзможно, така че няма защо който и да било да се цупи. Амазон, естествено, предпочитат да четем техните книги, затова и устройствата им са така евтини, имат WiFi,  че даже и безплатно 3G. Хората правят всичко възможно да продават книгите си, просто ние не сме им в целевата група. Виж, ако нашите издатели много искат да продават електронни книги, биха си направили статистика кой с какво чете и би трябвало да потърсят начин да продават книгите си в амазон. Дневник и капитал как го направиха...

# 86
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз мисля така.
Всичко е въпрос на уговорки, явно нещо финансово не им отърва,
иначе мисля би трябвало да им е пределно ясно основната потребителска група
с какви устройства чете, както казва Bordeaux.

# 87
Навлизате в тема, която със сигурност не ви е ясна (или поне на пишещите горните постове)!
Темата е много сложна и обемна, но накратко проблемите да се появят български заглавия (книги на български) в Amazon са няколко:

1. Уреждане на авторските права;
2. Невъзможност (поне към момента) за автоматична проверка за усместност на текстове на български;
3. Невъзможност за автоматизирана проверка за плагиатство на текстове написани на български (Amazon вече плати няколко доста солени обезщетения именно поради тази причина);
4. Липса на съвместимост на файловите формати с които разполагат нашите издатели с форматите, които изисква amazon за качване на съдържание на техните сървъри;
5. ...

Мога да ви уверя, че доста наши издатели и държатели на права имат желание да качват съдържание в Amazon, но за сега спънките идват именно от страна на Amazon!!!

# 88
  • DE
Навлизате в тема, която със сигурност не ви е ясна (или поне на пишещите горните постове)!
....

Въпрос на време, не само на български, на доста други езици не се продава литература, темата е обемна, вярно, но чак толкоз сложна със сигурност не е - интереси и пари - туй-то...

# 89
  • София
Момичета, помагайте  PraynigТърся си точно такъв калъф за Киндъл 4 - http://www.blueangeldirect.com/img/kindlecase/kindle3_green_4.jpg Точно този цвят, с този метод на закрепване на Киндъла - не с ластици, а с кожена обшивка. Никъде не намирам такъв с доставка до БГ  Sad Ако някъде мернете, моля да споделите

Общи условия

Активация на акаунт