Отговори
# 420
  • София
Добро утро и от нас!

Георги спа сравнително спокойно нощес - защото спа гушнат в мен. Буди се само 3-4 пъти.

Днес в групата на РАя ще идва Дядо Коледа. ПОсле трябва да е на тренировки, но в такова студено време не ми се иска да разхождам Гого до 18:30ч на вън. Утре пък е тържеството в читалището. Рая ходи там на пеене и имат изява на сцената. НА едната песен тя ще пее втория куплет. МНого е развълнувана и притеснена. Дано успея да я зърна, че залата ще е пълна, аз ще държа Гого на ръце и хич не знам как ще вляза.

НА мен свеки не ми се самопокани - ама нашите Да.То така ставя почти всяка Коледа - с изключение на една, когато ние ходихме на село. Не че ми пречи, ама в тая гарсониера на нас ни е тясно, камо ли за още двама възрастни. Иначе ми е добре - иамма кой да се занимава с децата. Нямам търпение да се преместим в тристайния апартамент - тогава ще мога да събирам всички. Иначе предпочитам да дойде свеки - защото празнуваме каквото празнуваме а после ги откарвам с колата да спят при девер ми в Люлин.

АЗ после ще сляза до пощенската кутия - току виж имам изненада. ПОлучила съм картички от Флъфи, Диданка, Лина, Нани-банани /адашки сме даже/, ПОзитив, Не съм и МАртакЕли. Аз съм пратила на всички. Ако някой не е получил - да пише.

Мириамс - ужас. ЗАщо чак сега ви карат дърва? Нашите ги "оправяхме" в началото на август. Добре, че Гоги беше душичка - седеше си в количката и си играеше, после и заспа, а аз и баща му ги рязахме и прибирахме.

# 421
Ние пък се понаспахме тази нощ, за разлика от предните  Simple Smile.

Мирче, торта ли ще правиш?

Мила, и на мен много ми се отразява и едно кафе в повече на нощният сън, особенно ако е след 13ч.

Велина  Hug.

Тати е отпуска два дни, после два дни работи и започва голямата ваканция  Heart Eyes. Много сме щастливи и двете с Еве  Grinning.

Момичета, вие водите ли дечицата по детски клубове? Аз много искам, но Еви все боледува и от 3 седмици я водя само да пазаруваме, просто изпитвам ужас при мисълта че пак ще си лепнем нещо. А вчера попаднахме на едни жени, които свиреха на пиано и цигулка, Ев беше като запленена, набута се при тях и пианистката я гушна и свиреше с нея в скута, не искаше да си ходим. Всеки път като спираха да свирят и им пляскаше с ръчички  Mr. Green. Та сега се чудя къде да я заведа на някакъв детски концерт или нещо такова.

# 422
Здравейте  wavey
Като чета как вече се подготвяте с вкусотийки за празниците направи ме досрамява  Embarassed Нещо никакъв ентусиазъм нямам - тези дни тепърва ще купувам подаръци и ще мисля менюта, ама горе-долу имам идеи - само творчески импулс чакам - дано дойде докато е време  Mr. Green
Моята свеки се самопокани преди празниците, та след грандиозен скандал, сега ще си празнуваме отделно  Crossing Arms Тя не яде от нещата на детето, но е твърдо убедена, че само тя в целия свят знае как се гледат деца, а "гледането" се заключава в подвикания от рода "Не ходи там!", "Не прави това!", "Внимавай!" - и то без причина, а за всеки случай  ooooh! А в почивките детето се учи да повтаря думи и жестове. Други занимания са излишни според нея. За мен това си е чист терор и след няколко дни опити да обсъдя разумно с нея въпроса директно й казах какво мисля за методите й, а тя нали  обича всичко да контролира направо откачи. Абе не е за описание даже  ooooh!
Не можах да гледам "Милионер търси жена" със мама-смехорана. И от линка не излиза. Но гледах един предишен епизод и ми се струва, че заглавието на предаването трябва да е "Милионер търси забавление" или "Девойка търси спонсор"  hahaha
Велина   Hug Hug Hug
Ех, дано скоро завали и натрупа сняг, че нямам търпение да поиграем с  малчо в снега  Nature Snowman
Светлозар още не е открил пишката си, засега открива как да се катери по мебелите с цел да се докопа до компа  Joy А голям кеф му е да затваря буркани - май ще трябва да започна да правя зимнона  Joy

# 423
Супер Nature Snowman и ние тази сутрин се събудихме със сняг,но бързо се стопи Sad.Вдигнах на Ники завесите да гледа снега и той през цялото време казваше"А,ааа,мама,ааа !"-толкова беше сладък Heart Eyes
Велина,кураж мила Hug
Аз ще правя единствено питката и коледни курабийки,но да видим кога,че до петък съм плътно на работа.Иначе моята свекърва всичко купува готово освен боба.На мен много не ми харесва идеята,но като нямам време трябва да се задоволя с купешкото.
Orchids Flower,аз водя Ники на детски клуб,много му харесва,играе си с децата,но винаги влизам с него,страх ме е да го оставя на учителка.
Бобче,весели и щастливи празници Hug

# 424
Орхи, вчера бяхме в The Mall, имаше пианист, който изсвири 2 песнички за малкия и той беше много запленен. Пианиста каза, че през седмицата свири сина му. На -2 ниво, там има и Дядо Коледа, който се снима с децата, и ние се снимахме. Така, че ако искаш може да я заведете там.

Аз вчера си купих кухненска везна, много съм щастлива. И сега започва голямото сладко-правене. Обожавам да правя сладки неща, ще правя и коледното пънче, че на 24 и 25 сме на гости у свеки и ще го занеса там да се почерпим. Свекъра каза, че дойде да ни вземе с колата и после да ни върне, защото, въпреки че сме през 3 блока, не ми се иска малкия да го разхождам по студа с количката, че на 24ти ще се събираме след 16ч. , а мъжа ми е на работа. За 24ти аз ще правя коледната питка Party , защото свеки много хареса питката за прощъпулника и каза, че много ще се радва аз да я направя.

Днес свеки и племенника ни бяха на гости, много ми беше приятно, Симеон за малко да отнесе шамарите, защото само дърпаше играчките от ръцете на братовчед си, той беше много търпелив, но му писна на детето по едно време.

# 425
  • Сливен

Мириамс - ужас. ЗАщо чак сега ви карат дърва? Нашите ги "оправяхме" в началото на август. Добре, че Гоги беше душичка - седеше си в количката и си играеше, после и заспа, а аз и баща му ги рязахме и прибирахме.

защото чак сега събрахме парички,но трябваше да ги донесат следобед а не вечерта
НЕ СЪМ .... пратих ти ново коледно послание,така че чакай повикване  Peace
днес имахме сблъсък на интереси с мъжо,та да видим дали изобщо ще направя нещо  Crossing Arms #Cussing out ебахти мъжете
днес имам картичка от АНИК,ани мерси миличка,много сладки снежковци   Hug
мила не съм получила от теб,но виждам че има застой и в моите при условие,че ги пратих предната седмица

# 426
Момичета, как реагират малчовците на коледната украса? Свтлозар не смее да я пипне  Mr. Green Само протяга ръчичка, докосне някой гирлянд или елхата, но много внимателно - сяклаш го е страх да не повреди нещо  Laughing А нищо не съм му казвала по въпроса, много ми е сладък такъв внимателен  Grinning
На клуб бих го водила, ама имаме само един и то в другия край на града  Sad
Hailie не му се сърди на Симеон, че дърпа играчките - нормален етап си е. Аз Светлозар го оставям сам да се оправя с децата, щото и те не са много толерантни  Mr. Green И след половин час на караници обикновено се заиграват или поне не си дърпат играчките  Party
Мiriams ааа до Коледа мъжа ти сигурно ще отстъпи - едва ли ще му се стои без вкусотии  Mr. Green

# 427
  • София
Хейли, я кажи повече за този дядо Коледа в МОЛ-а, моля те. Как е организирано, спокойно ли минава, след колко време стават снимките?

Аз исках да водя Мая на клуб, има един току до блока ни, ама ме е страх, че после на всяка разходка ще дърпа баба си да ходят натам  Laughing

# 428
бърди, ние днес ще ходим да се снимаме целия катун с Дядо Коледа в ИКЕА. Нали знаеш, че е безплатно и ти подаряват и рамка за снимката  Hug Всеки делник, след 16ч, до 21ч мисля  Peace
аз си свалих филмче и отивам да гледам, децата спят  Party

# 429
  • София
Знам, Дидка, ама делничен ден не ми върши работа Simple Smile На 24ти сутринта трябва с децата да се разкараме нанякъде, че мъжът ми ще чисти, а свеки ще готви, за нас остава купона  Party

# 430
Хайли, колко е голям племенника? Исках да те питам за снимките - гланц или мат поръча?  Grinning

Mamam-am , по ниските земи т.е. Холандия не се толерира дърпането на играчки
и Нико грабва, но ми се налага винаги да се намесвам и да обяснявам, че така не може.
И с Мила бях така, но в България, честно си признавам, малко не спазвах правилото,
защото видях, че това не се счита за кой знае какъв проблем и родителите наистина не реагират.

Миме, ще се сдобрите и пак ще направиш вкусотии, хихи. Hug

Бърди, ти яко си се уредила, свеки готви, мъж чисти, ехааа. Laughing

Днес много се възхитих на Мила. Сложи си лепенката на окото и без да и пука влезе в клас.
Децата веднага я наобиколиха и започнаха да я питат защо има такова нещо и тя без грам притеснение или срам, обясняваше как не вижда добре.  Peace

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 15:42 от Milla Elaine

# 431
Ихуу! Почти снежен поздрав и от мен. Почти, че снегът ни се стопи..Ама го погледохме, де
Mamam-am, нашата елха е нависко ( неслучайно заглавието на темата ни е такова). Днес бяхме малко на покупки, в един детски магазин купуваме яке на Гого и докато се мотаем с продавачката, той свали 1/3 от украсата на  елхичката им и я заранася бодро напред - назад. Добре, че хората предвидливо са сложили от нечупещите се играчки. Grinning
  Ох, ние ще сме си сами за Коледа, нашите нали не живеят тук, а и брат ми и снаха ми ходят у тях тогава - няма да им разваляме традицията..Ноо, между Коледа и Нова година ще идват сестрата на мъжа ми с племеничките и тогава ще отнеса голямото готвене. Не се оплаквам, обичам да идват, още повече, че зълва ми много активно се включва в домакинстването, но си ми е напрежение определено. Откакто сме с бебе, предпочитам аз да ходя на гости Mr. Green
Бобинка, мен ме е страх да го водя по центровете, че с тези климатични инсталации всичко може да лепне, пък и аз ще трябва с него да влизам  Laughing та засега не го правя. Иначе в петък, в кафето до блока ни, ще идва Дадо Коледа и ще раздава подаръци ( купени от родителите, де). Вече взех едно подаръче за Гогчето, ще отидем, да се порадва той и аз малко да побъбря с мамите, че откакто застудя не с есъбираме както преди.
ХАйде, стига, че направих чаршаф по никое време Laughing
Иринополис, да оздравява адашчето бързо!  bouquet

# 432
  • София
Днес много се възхитих на Мила. Сложи си лепенката на окото и без да и пука влезе в клас.
Децата веднага я наобиколиха и започнаха да я питат защо има такова нещо и тя без грам притеснение или срам, обясняваше как не вижда добре.  Peace

Супер   bouquet Много се кефя на такива деца (щото аз бях пълна противоположност като малка, задръстена, задръстена ....  ooooh!).
Иначе съм се уредила, да Simple Smile С повече чифтове ръце е много лесно, ей и в събота и неделя сина ми свърши 3/4 от работата по меденките.
Само да сме  здрави, че всички сме аха-аха, на ръба да се разболеем и сме почнали да се пазим като баби-пенсионерки да ни е топличко  Laughing

# 433
  • София
мамам - ам - Георги вече 2 пъти събаря елхата. А я имаме едва от събота. Има едни много малки топки, които си ги завира целите в устата. ЗА това сега съм ги закачила на пердето в стаята на Рая.

В събота бяхме на рожден ден в детския кът на магазин Темпо. Там видях, че има Дядо Коледа и се снимат с него, но не съм се интересувала по-подробно. На нас ни е доста далеч тоз магазин. Иначе Георги се престраши да седи вътре при каките без мен последните 15 мин

АЗ току - що опекох меденките, които ще рисувам с бяла глазура и ще подарявам.

Milla Elaine - браво на Мила!
А снимките лично аз ги поръчвам матирани. Че "гланц" стават на пръсти много от разглеждане.

Хейли - честита везна. Със здраве да си я ползваш и да твориш вкуснотии в кухнята.

Мириамс - ех, тези мъже.

Спирам да пише, че Гого само щрака по клавиатурата. И ми е разсипал пресятото брашно по пода, докато пишех.  ooooh!

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 16:13 от irinopolis

# 434
Mила, племенника е на 1г и 11м (9м. без 5 дни е разликата им). Снимките са гланц, матовите не ги харесвам. Браво на момичето ти! Мисля, че начина на възпитание възпитание по вашите земи позволява на децата да растат спокойни и уверени. Тук нещо много куца... и става все по-зле.

Мамам-ам, знам, че е етап, но във всички етапи децата трябва да се насочват, да им се казва какво е позволено и какво - не в отношенията с другите деца и възрастни, според мен Peace . И мисля, че ако децата трябваше и можеха да се оправят сами, нямаше да имат родители Peace . Аз не позволявам на други деца да взимат играчките от ръцете на сина ми, съответно не му позволявам такова поведение. Ако чуя от някоя майка - остави ги да се оправят сами, особено ако нейното дете е по-агресивно в играта си, се отдалечаваме.
А за елхата - тази година нямаме, защото няма къде да я сложа на високо, а Симеон щеше да й види сметката, гирлянди и др украса са на високо, да не може да ги пипа Laughing . Малко ми е постничко украсено, но като се очовечи ще украсявам по-пищно Laughing .

Бърди, спокойно е, но дядото е безумно грозен Joy . Първата снимка е безплатна, формат 10/15, вземат се на сл. ден от 10ч до 22ч във фотото на -2 ново.

Нинче, благодаря! Hug А за снимките съм поръчала голям аблум - за 300сн. 10/15 - 20лв, с Мечо Пух и Тигър, на син фон Party . Та няма да има пръсти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт