Коледата наближава, талисманчето ни Изи на годинка става! (ЯНУАРИ-27)

• 32 432
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Елч, за твоя информация, инкубационния период при шарките е от 10 до 14 дни.

ами на мен лекар ми е казвал, че след 28-мия ден можеш да се считаш за незаразен и че най-критично било докъм 21-вия, а на-често се развивала до 2 седмици след това. и да, беше за моя информация, защото бях бременна и ми беше важно Wink

# 196
  • София
Да, след 21-вия, ако я развиеш. Но инкубационния период е 14 дни, после ако се разболееш отива още седмица...

# 197
  • sofia
Розеолата е 7-17дни и обрива изчезва от 24ч до 7 дни. Изчетох доста, докато си пътувах към вкъщи сега

# 198
елч имаше при Калоян подобна ситуация, но бързо премина. Идва време за ядене. Знам, че е гладен, но само като види лъжицата и започваше един рев  ooooh! и се обръща на другата страна.
Сигурно си пробвала да я храниш пред ТВ-то? Аз го храня пред "ю тюба" с тези песни

http://www.youtube.com/watch?v=bYLKEePMvIU

На мен са ми втръсанали вече, но на него явно не.

# 199
 Мила, Сенедра честити ви ходещи крачета и кръст да ви е як  Mr. Green, въпрек че Божидар да е проходил  newsm78, той направо тича  Simple Smile.
 Люба  Hug, Рая изкара варицела на 5 месеца, ако можеше да пее, щеше да е с песен на уста. Варицелата се проявява до 21 дена, заразни са само първите три, от началото на избиване на пъпките. Предписват джинджира ама нищо не успокоява, в аптеките забъркват едни кремчета, в които има и ментолов спирт, само спирт - успокоява, но много втриса от него. Дано ви се размине  Hug.

# 200
  • Пазарджик
Чопи,..........Благодаря за сайта ,много ми беше интересно  Hug

Тути, благодарностите са за някой друг  Wink

За пореден път се убеждавам,че човек не трябва да се хвали и да внимава какво си пожелава......

Възможно е да спра да пиша за известно време в темата,сори.
Чопи надявам се да не съм го провокирала аз това твое решение,благодарностите отпадат ,но  Hug си остава

Елч,виж и в устата да не би да се е наранила с нещо или някоя афта да не я мъчи,каквото и да е да минава бързо. Hug

Мила
браво на Жана,много сладка.

За Розеолата,знам,че е заразна за деца до 2г.И малко инфо за другите шарки.
http://www.evropea.com/sixth_disease.html

Имам една книга ,тя ми е още от както бях бременна с Таня .В нея има описани симптоми и снимки на много болести

# 201

Снимката е линк.

Ето го колажа:) Надявам с е да ви харесва. Иска ми се да надпиша снимките. Ако някой има идея на коя програма може да се завъртат  надписите да ми пише.

Ако има някой, който желае да се включи, има достатъчно място на колажа. Имейла ми е : elena.y.koleva@gmail.com

# 202
  • Варна
Бебеш, страхотен колаж Simple Smile Ушите на Боби са с еднакъв радиус с извивките на сърцето  Joy

Той също проходи преди 10-на дни, вече е стабилен и си ходи из къщи, много е доволен. Прощъпулника ще е на рождения му ден, той е след около 2 седмици.

# 203
Супер е колажа.
Цунки на всички бебоци.
Рая днес получи първия си коледен подарък  Embarassed. Количка за кукли - е няма да ви казвам каква радост. Цялата трепери, разперва ръце и диша като кученце - не разбирали ли??!! Направо ми се разтопи сърцето. То не бяха радостни писъци и подскоци и танци. Само вади куклата и я слага. И вика "бебе". Честно казано и аз не очаквах. Wink Котарака като се приближи към количкита и му се кара. Много хубаво ми започна денят. Аз се радвах повече и от нея.
Хайде лека и спокойна нощ на всички, ние отиваме за елха  newsm01, че ми дойде коледното настроение  Laughing

# 204
  • София
Елч, за твоя информация, инкубационния период при шарките е от 10 до 14 дни.

ами на мен лекар ми е казвал, че след 28-мия ден можеш да се считаш за незаразен и че най-критично било докъм 21-вия, а на-често се развивала до 2 седмици след това. и да, беше за моя информация, защото бях бременна и ми беше важно Wink

Ето инфо за инкубационния период при варицелата, че и мен ме вълнуваше преди време, защото в детската на племенника ми имаше бум на шарката, а Вики беше на около месец.

Какъв е инкубационният период на инфекциозното заболяване варицела?
Интервалът от контакта с вируса до изявата на първите симптоми на заболяването се нарича инкубационен период. Инкубационният период на варицелата е от 11 до 23 дни, най-често около 14 дни.

Вирусът се отделя в носоглътъчния секрет и течността, изпълваща мехурчетата на обрива, което прави болния заразен и опасен за околните в периода от 5 дни (най-често ден-два) преди появата на първите обривни единици, до 5-9 дни след появата на същите. Обикновено когато обривът се покрие от характерните корички, болният престава да бъде заразен. Болни с болестно променена имунна (защитната за организма) система могат да бъдат заразни по-дълго или по-кратко време.

Честито на проходилите мъници  Hug
Ети,
честита ви питка  Hug
Люба, дано Лия бързо се оправи  Hug
Бебеш,   bouquet

# 205
Пепинка, душичка сладка.  Hug
Вчера пък извадих на Дани едно колело на Алекс за бутане с крачета и е горе-долу същата работа. Пищи от радост, радва се, вика, качва се отгоре и иска да го возим.

# 206
Привет момичета! Hug

Доста неща съм изпуснала, попрочетох криво-ляво, но имах малко проблеми тия дни....и нямах възможност да пиша.

Честити проходили крачета на всички сладурковци! Hug
Самуил все още няма признаци да прохожда скоро...

От сърце пожелавам на всички болни дечица да оздравяват бързо!!! Praynig

Бебеш страхотен колаж! Hug

Два дни ММ ще е в отпуска и няма да влизам, та затова живот и здраве ще се включа в сряда, a ще избързам с нещо...
На 12.12 ставам с още една годинка по-голяма...и искам да споделя този ден с вас!  Благодаря, че ви има! Hug Heart Eyes

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 23:05 от Emilly1212

# 207
Емили,жива и здрава бъди!
Честити и стабилни да са проходилите крачета!Стават все повече щъпукащи бебета в темата!
Болните да оздравяват.

# 208
Ех, Пепинка като ви гледах снимките във FB на брега и направо стегнах куфарите, страхотни сте, и Рая е невероятна   bouquet

Люба, как е Лия, води ли я на лекар?

# 209
Чопи надявам се да не съм го провокирала аз това твое решение,благодарностите отпадат ,но  Hug си остава
Не,разбира се.Как можа да си го помислиш Naughty  Hug

Честито на всички проходили крачета  Heart Eyes

Емили,здраве,щастие и винаги да се чувстваш обичана!
Бебеш,Коледния колаж изглежда много добре.Браво за времето и труда ти!

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 00:08 от chopi

Общи условия

Активация на акаунт