CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 523
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Една много хубава статия за безработицата и безпаричието... Hug
http://sebepoznanie.com/psihologiq/bezrabotica/

# 121
  • в моя свят на мир и любов
Една много хубава статия за безработицата и безпаричието... Hug
http://sebepoznanie.com/psihologiq/bezrabotica/
Мх, и мен Вселената ме чу като се оплаквах, че нямам време за децата и за нещата, които обичам.  Laughing
А дано сега ме чуе, като искам да намеря работа, която да ме вдъхновява. Пък те парите сами ще си дойдат.

# 122
  • София
От джобс.бг цитат от обявата:
Работата е в луксозен хотел, за където в момента се търсят:

- говернанти (отговорни с ръководна/без ръководна функция) *с италиански език

smile3532 smile3532

# 123
В луксозните хотели има хора, които се грижат за всеки гост лично (или за няколко гости)...

# 124
  • София
В луксозните хотели има хора, които се грижат за всеки гост лично (или за няколко гости)...

Може би търсят ГУВЕРНАНТКИ, а не гОвернантки.

Като дават обяви, поне да проверяват за грешки... Mr. Green
Представяте ли после такъв "грамотей" да те командва. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 125
A,да, и това. Ама и самото име е смешно де...аз бих избрала може би и друга дума.  Mr. Green

# 126
.....неможе детето ти да влезе в болница или да е наистина зле в къщи и да очакват от теб, че ще си 100%работоспособен.

Относително е. Говоря от опит. Защото детето има и баща в крайна сметка. Той остана с нея в болницата /планирана операция/, аз отидох на работа и си вършех задълженията не на 100, а на 101 %. След това, по време на възстановителния период баба й беше с нея.  Peace
Но пък се е случвало след индицент и спешна намеса от хирург, в неделя, да си остана следващата седмица в нас, не можех да си представя, че ще работя, докато тя е в това състояние. Затова и казвам- относително е.

# 127
Привет, мацки. 
Искам да сменя работата, бих ползвала агенция, но си мисля, че ще се разчуе, ако се обърна към такава.  Има ли договорки между агенции и работодатели за определени кандидатури и служители?

# 128
  • Sofia
Привет, мацки. 
Искам да сменя работата, бих ползвала агенция, но си мисля, че ще се разчуе, ако се обърна към такава.  Има ли договорки между агенции и работодатели за определени кандидатури и служители?

Само няколко неща ще ти кажа: има агенции и "лоши агенции". Едните никога не биха споделяли извън компаниите когато служител на дадена компания кандидатства за друга позиция чрез тях. Другите директно се обаждат в компанията, където работиш и питат за теб HR-а или мениджъри, които лично познават в твоята компания. В този ред на мисли - внимавай с кого ще работиш при търсенето на позиции и по-добре събери малко информация преди да кандидатстваш по обяви чрез тях.  Между агенциите също се обменя информация за кандидати.

Има и други случаи - дори и да не кандидатстваш с агенция, HR от компанията където кандидатстваш може да се обади в компанията където работиш и да последва отстраняването ти. HR - ите в София се познават лично и си обменят доста информация. Също така има договорки и между определени компании да не си "крадат" кадри.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 22:15 от vaflichka

# 129
И моите лични впечатления относно кражбата на кадри са такива. Мерси за отговора, всичко звучи логично.  Ще измисля нещо, след като взема, всичко, което мога да получа от компанията, в която съм.  Peace

# 130
Moже вече да ми честитите. Laughing От 3-ти януари съм на нова работа. Party

# 131
  • София
Поздравления!

# 132
  • вече Пловдив
Moже вече да ми честитите. Laughing От 3-ти януари съм на нова работа. Party
Честита нова работа, Нинче! Лека, спорна и добре платена!   bouquetКоя работа си избра?
И повлечи крак в темата и другите да ни огрее от Нова година!  Grinning

# 133
  • София
Ей, Нинче, така се зарадвах, все едно аз ще почвам нова работа Hug
Много успехи на работното място Simple Smile Кое от двете места те спечели Simple Smile

# 134
Честито, Нинче! Simple Smile  И аз се интересувам къде.

Общи условия

Активация на акаунт