CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 470
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Аз винаги давам като съвет да не се обвързвате с тъпата трудова книжка. Някой колега знае ли точно кога ще отпаднат?

# 466
Ох, момичета, благодаря ви за бързите отговори! А аз , нали съм си Мара подробна, си пиша всичко както ми е по трудова книжка ooooh! и чакам някой да ми се обади!
celika, да така е при малки обекти и фирми, случая обаче не е такъв. Между другото , като стана дума за трудови книжки, аз от 13 години работя едно и също, само името на фирмата се сменя няколко пъти, съответно длъжността на която се водя е друга. Та чак когато напуснах, разбрах, че съм заемала 4 длъжности Thinking

# 467
  • Вече на светло в София
Момичета имам първо насрочено интервю Grinning, и реших да си припомня обявата от работодателя, но тя е изтекла ( говоря за jobs) . Мислех, че се съхранява в моят бележник, ама не. Мога ли от някъде да я прочета пак - например някакъв архив или нещо такова.  newsm78

# 468
Аз винаги давам като съвет да не се обвързвате с тъпата трудова книжка. Някой колега знае ли точно кога ще отпаднат?

Е тоя момент чакам с нетърпение! Да не говорим, че при напускането малко хора си търсят УП2 УП3 и там всички други справки, всеки си мисли, че ще е вечно млад!
А сега като организираха в НАП ПИК кодовете не е зле да се замислят и за премахването на тая отживелица ТРУДОВА КНИЖКА ! Peace Red Velvet, разбирам, че си запозната с ЧР-те дела, наистина ли има тенденция да отпаднат? Много че се радвам, ако е така! Аз имам вече две  Crazy

Моят съвет относно разминаването на отговорностите и длъжностите от тр.книжки е да описвате в СВ-то всички умения, да опишете всички награди и завършени курсове. На интервютата ви разпитват точно по описаните отговорности в СВ-то. Ако греша моля да ме коригирате!

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 15:28 от OK

# 469
Момичета имам първо насрочено интервю Grinning, и реших да си припомня обявата от работодателя, но тя е изтекла ( говоря за jobs) . Мислех, че се съхранява в моят бележник, ама не. Мога ли от някъде да я прочета пак - например някакъв архив или нещо такова.  newsm78

Или принтираш веднага като изпратиш СВ или запазваш като файл и подреждаш в папки. Аз ги класирам заедно със СВ и мотивационно писмо. Отделно водя файл с дата на обява, компания, длъжност, от къде е изпратено СВ и дата на изпращане. Това отнема около минута-две.Иначе ги губиш.

сетих се-потърси обявата в други сайтове за работа. Може все още да стои там.

# 470
Малко  offtopic но да попитам... Новите ПИК кодове на НАП, нови ли са?  Joy т.е. аз имам един персонален код с който си следя осигуровките, сега трябва да подавам молба за нов ли?

# 471
  • Вече на светло в София
OK, много, много ти благодаря Hug
Намерих я в история на кандидатстването. Simple Smile
Вече ще си копирам за да няма изненади

# 472
Малко  offtopic но да попитам... Новите ПИК кодове на НАП, нови ли са?  Joy т.е. аз имам един персонален код с който си следя осигуровките, сега трябва да подавам молба за нов ли?

И аз имам стар и се чудех дали важи. Но казаха, че новите били 12-цифрени, а моят има и букви.
И не знам дали има значение, но го изкарах от НОИ, а сега говорят за НАП, може и да е друг. Трябва да се провери, това е много удобен начин да се следят плащания и статут.

# 473
Момичета имам първо насрочено интервю Grinning, и реших да си припомня обявата от работодателя, но тя е изтекла ( говоря за jobs) . Мислех, че се съхранява в моят бележник, ама не. Мога ли от някъде да я прочета пак - например някакъв архив или нещо такова.  newsm78

Не,няма архив. Аз затова си записвах в един файл, за да не попадна в такава ситуация.

Аз имам три трудови книжки, но мисля,че скоро ще отпаднат. Има такава тенденция, никъде в Европа я няма. Ама пустите му синдикати, нищо конструктивно не допускат да се случи в България.

# 474
При такива случаи може да потърсиш в гугъл и като ти излезе резултата да цъкнеш Кеширана версия.

# 475
  • Бургас

Не,няма архив. Аз затова си записвах в един файл, за да не попадна в такава ситуация. 

Ако си регистриран потребител, история на кандидатстване ти върши същата работа. Току що проверих - пазят се, най-вероятно с година назад, всички обяви, на които си кандидатствал. Моята най-стара е от март миналата година. Това, разбира се, е за тези, на които си кандидатствал през джобса.

# 476
  • Вече на светло в София
Мерси на всички   bouquet
Намерих я !!! Стискайте палци. Сега още едно нещо ме гложди - малко извън темата. Аз се осигурявам в моя си фирма , ако ме вземат на трудов договор , на две места ли трябва да се осигурявам? newsm78

# 477
Не можеш да имаш два трудови договора май.

# 478
На мен като ми се забави много известието от jobs.bg си пускам отново документите.
След това обикновено получавам 2 известия и при първата ми кандидатура обявата е видяна от 20 човека, да речем, а при втората от 250 човека  Mr. Green

Броят на кандидатствалите също скача лавинообразно само за 40 минути  Mr. Green

И така за съжаление попадате в черния списък на онези кандидати, които си пускат сивито без да четат обявите....и си пускат автобиографиите....

Защо? Аз при второто пускане обяснявам, че пускам документите за втори път, защото не съм получила потвърждение от jobs.bg. Какво лошо има в това?

# 479
  • Вече на светло в София
Не можеш да имаш два трудови договора май.
А не едното е като самоосигуряващо лице с осигурителна книжка към ЕООД

Общи условия

Активация на акаунт