ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 228
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Не съм съгласен, миличка Sad

Не си съгласен, защото не си раждал секцио без упойка... То и аз не съм де, слава богу...  Laughing

Първо чети какво са писали преди теб, после мисли и след това се/не се съгласявай...  Wink

# 346
И аз тук не съм съгласна. Не става дума за профилактика. А за ония спешни случаи.
Винаги във всяка една ситуация трябва да сме готови с нещо да правим компромис.

# 347
Първо чети какво са писали преди теб, после мисли и след това се/не се съгласявай...  Wink
Обикновено не пропускам и думичка.
Секцио без упойка е невъзможно според мен.
Това е съвсем отделна тема - защо се прави секцио и как вече лекарското мислене е повредено , за да прави 100% от ражданията по този начин. Филм по темата идва...
Wink

# 348
И аз тук не съм съгласна. Не става дума за профилактика. А за ония спешни случаи.
Винаги във всяка една ситуация трябва да сме готови с нещо да правим компромис.
Не отричам на 100% съвременната медицина. Има място в света ни за нея, но доста по-малка ниша и доста по малко интервенции.
Вие сте майки, вие знаете що за глупости се вършат по болниците с раждането. Ваксинациите са само накрая, като черешка на тортата. (баси отровната торта, честно)

# 349
  • Варна
Не е ясно какво  е изследването и дали наистина е необходимо, възможно е и да не е. Но преди години 4 годишно дете почина, защото твърде много отлагаха да му направят бронхоскопия, заради инвазивността на изследването и общата анестезия , която трябваше да се направи. Накрая бронхоскопията откри, че е вдишало слънчогледови семки, но беше твърде късно.

# 350
  • София
Не ваксинирам детето си, но може да му се наложи упойка за едно изследване, а и е алергичен. Какво съдържат упойките и имам ли основания за притеснения. Сходен ли е състава им  с ваксините? Въпроса ми може да е глупав, но ме е страх от всякакви лекарства. Даже изкуствени витамини не пия, а да не говорим за упойки.

Стига сте шашкали жената. Упойките са си просто лекарства, някои по-токсични, други по-малко, трети почти напълно нетоксични. За 2 и половина годишно дете няма вариант за много изследвания да се направят без упойка, защото изживяването може да е много стресиращо, неприятно и дори болезнено за детето. Освен това как ще е направена упойката зависи много от кадърността на анестезиолога, дали ще комбинира и дозира правилно анестетиците. Аз съм преживявала само веднъж обща анестезия и мога да кажа, че анестезиолога беше много кадърен, защото бях в пълно съзнание и в чудесно настроение минути след събуждането, не съм повръщала и нямах никакви вегетативни прояви.
Задължително трябва да се направи тестуване за алергии към анестетици, защото към някои се срещат много гадни алергични реакции и анестезиолога да има опит с деца, защото специалност детска анестезиология няма, а би трябвало.
newsm10

# 351
Благодаря ви за отговорите.Изследването е за слух и не трябва да мърда докато протича процедурата , а той е мъничък и няма как да стане без упойка. Честно казано нямам представа какво представлява самата апаратура. Иначе разбрах, че само с упойки я правят на малки дечица в ИСУЛ и ВМА. Иначе сърце не ми дава да го упояваме. Страх ме е. Все пак е лекарство и кой знае какви ще са последствията при него дори и невидими.

# 352
Обикновено не пропускам и думичка.
Секцио без упойка е невъзможно според мен.
Това е съвсем отделна тема - защо се прави секцио и как вече лекарското мислене е повредено , за да прави 100% от ражданията по този начин. Филм по темата идва...
Wink

Много неща са невъзможни без упойка, а пък арахна коментираше анестезията като цяло, не конкретния случай има ли нужда или не... Ето например, изследването за което говори sisilina трябва да е с упойка, за да не мърда детето... Друг е въпросът до колко и дали има нужда от него, тук не можем да преценим...

Друго нещо - 100% от ражданията са секцио!? Да, ама не и добре, че не е...  Laughing  Живия пример съм за първо секцио и след това вагинално раждане... Не ми се е привидяло...  Laughing

# 353
Благодаря ви за отговорите.Изследването е за слух и не трябва да мърда докато протича процедурата , а той е мъничък и няма как да стане без упойка. Честно казано нямам представа какво представлява самата апаратура. Иначе разбрах, че само с упойки я правят на малки дечица в ИСУЛ и ВМА. Иначе сърце не ми дава да го упояваме. Страх ме е. Все пак е лекарство и кой знае какви ще са последствията при него дори и невидими.

Детето не е толкова малко за упойка.
Какво е точното изследване?Нужно ли е изобщо?
От упойка до упояване има голяма разлика.Ако изследването не е инвазивно е достатьчно само успокоително(например Мидазолам).
Сьвременната анестезия предлага лекарства с минимални странични ефекти.
За сьжаление всеки човек понася дадена анестезия ведньж добре,после много зле,други развиват алергии кьм упойки и тн.Всичко е индивидуално и се има пред вид от анестезиолога винаги.
Особено при деца анестезиологьт трябва да е добьр специалист.

Упойките и болкоуспокоителните нямат нищо общо сьс сьставките вьв ваксините.
Това са силно потентни и 99,99% действащи "лекарства",на които се осланяме днес като малко изключение в медицината.
Заспиването е 100% и аналгезията е 100%.Условието е само анестезиологьт да е добьр и да знае точните дози,както и постоянен мониторинг по време на анестезията и своевременна намеса.

# 354
ОК, няма да е обаждам повече, където не разбирам - раждания Wink
Все пак познавам майка, (всъщност ми е съседка) която роди в болница, след което намрази завинаги лекарите (мой човек става!) и второто дете роди у тях. Между другото тя е превела един от двата филми против ваксини, непреведени от мен. Всичко друго... е ясно кой и кога Wink

До дни идва поредният филм, който очаквам да завърша по НГ, а сега си довършвам клип на Мери Токо. Главно за пишещите и четящи този и един друг форум го правя. А от утре започвам сайта Wink

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 17:47 от XVisible

# 355
Не знам за раждане,но да ми вадят зьб без упойка определено ще намразя зьболекаря...

# 356
Не знам за раждане,но да ми вадят зьб без упойка определено ще намразя зьболекаря...

Е, ако живееше в някое българско село, където хората нямат нито средства, нито пък зъболекар наблизо, щеше да попаднеш в ситуацията - или си ги вадиш сам, или след няколко ракии в кръчмата .. изявен доброволец свършва тази полезна работа.  Mr. Green  Питай хората дали се мразят след това.  Crazy Simple Smile

Някои от упойките са гадни..  Confused
Ако не е наложително изследването, не бих подложила (още повече) дете на това.

XVisible
,
хирургията, особено спешната (животоспасяваща), е една от малкото положителни страни на традиционната медицина. Нека да не бъдем крайни.

# 357
XVisible, хирургията, особено спешната (животоспасяваща), е една от малкото положителни страни на традиционната медицина. Нека да не бъдем крайни.
Както вече казах - има  място за медицината в света ни, но далеч не такова, каквото е сега!

А именно за най-малкото лекарите дават работа на колегите си и ти потрошват здравето, с което си осигуряват работа за дълги години напред...

# 358

Е, ако живееше в някое българско село, където хората нямат нито средства, нито пък зъболекар наблизо, щеше да попаднеш в ситуацията - или си ги вадиш сам, или след няколко ракии в кръчмата .. изявен доброволец свършва тази полезна работа.  Mr. Green  Питай хората дали се мразят след това.  Crazy Simple Smile

Някои от упойките са гадни..  Confused
Ако не е наложително изследването, не бих подложила (още повече) дете на това.

XVisible
,
хирургията, особено спешната (животоспасяваща), е една от малкото положителни страни на традиционната медицина. Нека да не бъдем крайни.

Laughing
Не ми се иска да го изпитвам.Иначе има и други методи за обезболяване освен ракия...например акупресурен удар в определени точки на врата.
Иначе си права.Няма сигурна упойка и никога не знам кой как ще реагира на нея.

С пожелания за Весели Празници на всички!![/[/color]size]

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 00:04 от Christian

# 359
Хайде да ви кажа един  зъболекарски виц, да се подсмихнете малко. Сяда човечец на стола, протяга се, хваща тестисите на зъболекаря и казва: "Докторе, ще ни боли ли?"

Извинете за тъпотийката...

Общи условия

Активация на акаунт