ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 229
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
По възможност го смени с умряло такова!
Ама толкова нищо да не става от тези хора...

# 331
Ох...времето си минава,а аз не мога да намеря читав ЛЛ,за смяна... Tired

За детска градина ли ти трябва? Нямате ли баби, лели и пр. варианти извън държавните..?

# 332
Само да кажа, че ни лекуват от пневмония, но ми излизат с такива предположения за истинската диагноза, че направо могат да те разболеят от каквото ти хрумне от шок и ужас. А пациентът вече ще избие стените от скука.
И още нещо, ако си тръгнем по-рано от предвидените в пътеката дни за диагнозата, трябвало да си платим стойността на пътеката. Т.е. тази простотия не е само за ваксини.

Започвам да се чудя дали наистина децата в БГ масово имат пневмонии или това са само порочните им "пьтеки",за да черпят от касата?

Точат на поразия. То затова касата няма пари за важни неща. За диагнозите, толкова са потресаващи, че нямам думи. Не искам да ги споделям публично докато не ни изпишат / на лични по-става/. Само ще кажа, че изискват инвазивни/опасни и много скъпи тестове, за да бъдат потвърдени/отхвърлени. Още не сме решили какво ще правим.

# 333
По възможност го смени с умряло такова!

Това ме развесели искрено за деня Laughing

Беренд Ботйе,
Ако искаш,пиши ми на лс,ако мога да помогна с нещо. Peace

# 334
Не ваксинирам детето си, но може да му се наложи упойка за едно изследване, а и е алергичен. Какво съдържат упойките и имам ли основания за притеснения. Сходен ли е състава им  с ваксините? Въпроса ми може да е глупав, но ме е страх от всякакви лекарства. Даже изкуствени витамини не пия, а да не говорим за упойки.

# 335
  • Пловдив

За детска градина ли ти трябва? Нямате ли баби, лели и пр. варианти извън държавните..?

Не,не за градина...Той в момента си ходи/имаме всички ваксини/,но нали има ваксина на 6г.,т.е, лятото трябва да я слагаме.

# 336

Не,не за градина...Той в момента си ходи/имаме всички ваксини/,но нали има ваксина на 6г.,т.е, лятото трябва да я слагаме.
Аз също не сложих тази на 6г. Медицинската сестра нищо не е казала до момента, може би не е видяла, че в листа от ЛЛ на ваксина е писала (-). И аз си мълча, и съм му казала, ако питат имаш ли ваксина, да казва имам. За училище  какво ще се случи нямам идея.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 09:15 от deni-varna

# 337
А да питам и нещо друго, правилно ли е личния лекар на детето да ме кара да ида в РИОКОЗ да се подписвам, че няма да слагам ваксини?

Не... Ти имаш избран ЛЛ и нямаш работа в РИОКОЗ... Ваксините трябва да ви ги слага ЛЛ, съответно той да ви даде ИС и при него да ги откажете... Също той подава информация колко, какви ваксини е сложил и страничните реакции, които е забелязал... В РИОКОЗ за ваксини и съответно отказ се ходи, ако нямаш ЛЛ....
Аз уж знам реда, ама като ми го изтърси последния път това личната , и ме остави безмълвна.
Shockedкрещящо невежество и мързел -твоята лична....стелт ти е отговорила изчерпателно.
може би е назрял момента да смениш джи пи то.
Сякаш ме съмнява да е невежество. Мисля, че всичко им е ясно на тях, дори е казвала много неща в процес на разговор. Просто не и изнася да ми дава ИС, и казано иначе да се занимава с нас . И е удобно - върви в РИОКОЗ  да ти думнат акта, да посплашат малко как вече имало деца с тетанус, щото видиш ли много майки не ваксинират (това по принцип е вярно, циганчета са ). Аз мисля съм го писала и друг път, че лично ЛЛ е казвала , че си е живо престъпление да заразиш 3- дневно бебе с туберкулоза, и също че тази новата ваксина за пневмониите е съвсем ненужна и излишна. Но в крайна сметка е по-удобно да вървиш по утъпкана пътека без много да разсъждаваш, отколкото да си създаваш ненужни неприятности. Аз я смених и и казах, и видимо и олекна, че се махаме.

# 338
Не ваксинирам детето си, но може да му се наложи упойка за едно изследване, а и е алергичен. Какво съдържат упойките и имам ли основания за притеснения. Сходен ли е състава им  с ваксините? Въпроса ми може да е глупав, но ме е страх от всякакви лекарства. Даже изкуствени витамини не пия, а да не говорим за упойки.

Харесва ми посоката на мислене - 100% съмнение в съвременната медицина  Joy
И аз не знам какво има в упойките, но предполагам не е нищо добро.

hahaha Все пак да не забравяме, че медицината действа на принципа "да убием и/или разрушим" въображаем вирус или бактерия! Joy

# 339
Аз също не сложих тази на 6г. Медицинската сестра нищо не е казала до момента, може би не е видяла, че в листа от ЛЛ на ваксина е писала (-). И аз си мълча, и съм му казала, ако питат имаш ли ваксина, да казва имам. За училище  какво ще се случи нямам идея.

Ваксината не е задължително да се постави в деня на навършване на 6-годишна или друга възраст. Може спокойно да се отложи за няколко месеца и да си дочакаш следващия декември за смяна на ЛЛ, ако сега или юни не намериш.

За училище нищо няма да се случи! Ще занесете справка от ЛЛ за поставените ваксини и ако ви питат къде са липсващите, ще отговориш, че ги няма и няма и да ги има. Mr. Green При добро желание, мед. сестрата може да отбележи в листа на ученика с червено, че майката отказва ваксини и да те накара да се подпишеш.

# 340
Като започнахте темата за упойките...
Родилка получила мозъчни увреждания заради упойка Sad
http://mamita-bg.com/2011/12/22/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 341
  • Пловдив
Аз също не сложих тази на 6г. Медицинската сестра нищо не е казала до момента, може би не е видяла, че в листа от ЛЛ на ваксина е писала (-). И аз си мълча, и съм му казала, ако питат имаш ли ваксина, да казва имам. За училище  какво ще се случи нямам идея.

Ваксината не е задължително да се постави в деня на навършване на 6-годишна или друга възраст. Може спокойно да се отложи за няколко месеца и да си дочакаш следващия декември за смяна на ЛЛ, ако сега или юни не намериш.

За училище нищо няма да се случи! Ще занесете справка от ЛЛ за поставените ваксини и ако ви питат къде са липсващите, ще отговориш, че ги няма и няма и да ги има. Mr. Green При добро желание, мед. сестрата може да отбележи в листа на ученика с червено, че майката отказва ваксини и да те накара да се подпишеш.

Аха...благодаря ти!  Peace А предполагам,че и в последна група от ДГ не могат да ни изключат.

# 342

Какво има в тях не мога да кажа, но знам какво е да се събудиш след пълна упойка - при мен 12 часа пълен ад. Но нека не забравяме, че всеки организъм е различен и за едни ако е зле, то за други не е чак толкова.
Преди 3 месеца голямото ми момче се събуди със страхотни коремни болки и имаше съмнения за апендицит, и да ти кажа като го приеха в болница  хич и не мислих за упойките (слава богу размина се).

# 343
  • Варна

Стига сте шашкали жената. Упойките са си просто лекарства, някои по-токсични, други по-малко, трети почти напълно нетоксични. За 2 и половина годишно дете няма вариант за много изследвания да се направят без упойка, защото изживяването може да е много стресиращо, неприятно и дори болезнено за детето. Освен това как ще е направена упойката зависи много от кадърността на анестезиолога, дали ще комбинира и дозира правилно анестетиците. Аз съм преживявала само веднъж обща анестезия и мога да кажа, че анестезиолога беше много кадърен, защото бях в пълно съзнание и в чудесно настроение минути след събуждането, не съм повръщала и нямах никакви вегетативни прояви.
Задължително трябва да се направи тестуване за алергии към анестетици, защото към някои се срещат много гадни алергични реакции и анестезиолога да има опит с деца, защото специалност детска анестезиология няма, а би трябвало.

# 344
Не съм съгласен, миличка Sad
Не съм съгласен, защото процедурите, които се извършват са винаги, без изключение, ненужни за човек. Профилактиката и прегледите за това "дали си здрав" имат за цел само осигуряване на заетост, доход и уважение в любимите ни доктори!

Ако човек води здравословен живот (прием предимно на сурови плодове и зеленчуци) никога няма да има нужда от каквото и да е профилактика и за ужас на всички лекари ще страда от болестта винаги_здрав...

Общи условия

Активация на акаунт