Отговори
# 555
Здравейте,

За спането да добавя, че ако Владко си спеше в неговото легло сам, нямаше да спи с нас. Не съм искала да обидя никого. Както и бях написала, когато си спи в неговото легло, винаги се буди през ноща и докато не го вземем не спира да реве, първо започва да мрънка и ако не го вземем мрънкането прераства в реване.
С игрите ни е много трудно, всичко бързо му омръзва. Сега най-много обича, песнички - пеем и танцуваме. Обича постоянно само нови неща да му се показват, като се повтори нещо повече от 2 или 3 пъти вече не го отразява. Харесва Буба лази и го изморявам като се прибираме от разходка, да качваме пеша стълбите. Качва се до 6-тия етаж сам, естествено като го придържам под ръцете. Вече иска да качва през две стъпала Simple Smile От началото на януари, не мога да изкарам количка от пред входа от сняг, и заради това излизаме пеша. Нося го малко повече навън, че не се чувства много стабилен на снега и го е страх. Но започва да дава ръка като ходи и се чувства по-стабилен.
Заради снега и трудното излизане, започнах да му готвя и до кухня вече не ходим. Пък и беше престанал и да я ядем, та вече му готвя.
Лека и спокойна нощ, на всички.

# 556
  • София
Мъниче ,мерси за подобното обяснение  Hug !Много ми е полезно ,че някой от игрите ги бях забравила .Аааа Бебчо ,я разкажи по-подробно и за вашите и те не са ми познати.
Вече в чудо съм се видяла.Вкъщи си имам малка хуна и едва й насмогвам на темпото.А всичко й омръзва много бързо  ooooh! .Добре че отвреме ,на време ходим по съседски на гости ,че така се разнообразяваме и двете.

# 557
sniiskio, честито бебче! Много да слушка и да носи само радост на мама, тате и бате!
bubolechence, и ние харесваме много шкафовете, но не изважда нищо в повечето случаи, а само отваря и затваря и нещо да издава шум като плеъра на телефона или да му пусна баба на високоговорителя, тогава настава......неописуем смях! Странни занимания си има човека. Иначе кубчетата ги реди на кула, нарежда 5 и 6-тото не може, защото е седнал и не стига върха, за да го постави. Съответно бута кулата и ме гледа жално и после изпищява, все едно се кара на кубчетата. Изобщо, много са интересни, само да им гледаш реакциите Laughing
За спането - много е субективно. С нашето шило на спалнята няма как да се спи. Затова си е в кошарата и така всички се наспиваме. Но пък ако всички спят по-добре заедно, тогава е оправдано, според мен. Въпреки това ще ви дам пример за дете на мой колега, което спеше при майка си до 1 клас, а той в друга стая. До тогава знам, може и после да е продължило така.
За излизането не мога да кажа колко градуса ни е минимума, но с този вятър при нас е ужасно. Дори да е около нулата, ако има вятър се усеща поне -5. Общо взето гледам да е тихо времето, не ме интересуват толкова градусите. Но послените дни беше супер и излизахме по 2 пъти - веднъж до кухнята за около час, че и повече и след спане за 30 мин. Направо си живнахме!
И да ви споделя колко съм доволна от едни памперси от Lidl - Toujours! Бабчето ми пристига оня ден с един пакет и аз готова да и се скарам, че все едно не е сменяла на Ники и не знае, че ползваме на Pampers. И тя си ги прибра, да имало в тях като сме отишли на гости. Добре, обаче си взех един да пробвам. Ами то голям, все едно 5-та на Pampers, а и много попиват и са някак по-плътни като за зима. А да не говорим, че са по-евтини! То едва ли съм открила топлата вода и може би ги знаете, но все пак ако се чуди някоя мама - да взема смело!
beb4o_fb, благодаря! Hug
Слънчев и приятен ден, майчета!

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 14:54 от velizarka_8

# 558
И аз искам да излизаме всеки ден, но аз едвам издържам навън, какво да говорим за Ивито Simple Smile Иначе се възхищавам на всички мами, които извеждат дечицата винаги Simple Smile Аз кухня не взимам, а си готвя - иначе ще си стои гладна моята кокона Simple Smile
За игрите: аз оставям Ивито да се заигра самичка - тя си намира всевъзможни неща, обикаля си, а когато и омразне, което става след 20 минутки четем книжки(по-скоро ги разглеждаме), песнички пея но не много и се въргаляме на килима заедно, гъделичкаме се, смеем се и гледаме през прозореца и си обясняваме нещата.
И аз стигнах до заключението - обличаме се на "Том и Джери" Simple Smile
Хубава събота и неделя Simple Smile

# 559
Веси, добре завърнала се на седянката!  Hug
Аааа Мирка, добре заварила, радвам се, че си още тук Wink
Честито бебече на sniiskio, да си го гушкате скоро вкъщи. Интересни имена си им избрала - Браян и Никълъс - ще ги изнасяш ли....в смисъл извън Бг ли смятате да живеете, просто ми стана интересно...особено Никълъс, доста странно ще е с това име тук, не се обиждай не го казвам с никакви лоши чувства, просто прави впечатление (особено начина на изписване на български Wink )
Ама много сме несериозни ние в нашата темичка, само едно второ бебче, а от пишещите от самото началото никои не се осмели....хайде бе момичета не ви ли е забавно с бебоците  Mr. Green На мен честно казано ми се иска и бих го направила, но при мен причини други има, не е до желание, то разбира се и при други може да е така. Ама айде тези дето нямате основателни причини какво чакате  Laughing Laughing

# 560
 Здравейте, мили мами!
 За първи път пиша в този форум и не съм изчела всички предишни страници. Детенцето ми е на възрастта на вашите дечица (08.09.10г.) и реших, че мога да се включа във вашите редици и да почерпя от вашия опит, а разбира се и да се разнообразя. Предполагам, че имаме почти еднакво ежедневие и проблемчета с децата, така че сигурно ще си бъдем полезни.
 Имам въпросче: някой от вас случайно да е махнал памперсите през деня, как се постига този подвиг, защото аз се опитвам с моята буба, обаче срещам отпор. Умана е, разбира какви ги върши в гащите, но някак напук не иска да чишка в гърнрто. Интересно ми е как се справяте вие!
 Благодаря за информацията предварително!
 Лек ден!
  bouquet

# 561
  • у нас
от моя опит- всичко си има време и ако за едно дете това е дошло, то за др не е Simple Smile детето само ще си подскаже, но основното май е търпение и постоянство в обучението Simple Smile

добре дошла Peace

# 562
Благодаря ви момичета, отново !
Имената ги избирам аз ,не мисля да ги водя за сега в чужбина , но живота е дълъг...По една буквичка на дядовците дадохме и тези имена харесах и така са по запомнящи се и по оригинални Wink

# 563
Здравейте, момичета Simple Smile!
sniiskio, честит ти втори син  bouquet! Много, много да ви радва, и много да се обичкат с батко Браян! Кога ще си го вземете мъничето? Не мога да си представя какво ти е така разделени Hug!

Искам да честитя на всички малки порастнали дечица в нашата темичка, които навършиха годинка и половина, а и на тези, които ще я навършат до към началото на април (предполагам, че няма да си честитим, и затова да го направя предварително към всички)! За мен си е голяма работа годинката и половина Simple Smile. Последно ще е "изтърсачето" на форума ни на fata_morgana (няма я от доста време нея newsm78).
Аз на Дара й взех за повода един строител, тип Лего, но с по-големи части, ето го http://ecx.images-amazon.com/images/I/81IXpVoHuXL._AA1500_.jpg. Смятах нещо друго да й взема, а и мислех, че е доста рано за този тип играчки, но разбрах, че децата се интересували от тях и по-рано. Аз когато седна да редя нещо с нея, си играе и тя за малко, но сама - общо взето не. Но този тип играчки специално имат доста дълъг живот, така да се каже, все ще й стане интересно по-натам, предполагам.
Иначе за заниманията изобщо - и тя е много добра на пъзелите. Имаме два дървени, пате и костенурка, от по 4 части. Водят се за над 3 годишна възраст, та доста ни учудваше в началото как добре се справя с тях. Напоследък е намалила малко "четенето", преди доста се заседяваше над книжки и списания. Но сега пък сме и трима вкъщи, аз като съм на работа, е почти постоянно с татко си и дядо си, и малко се е научила все някой да я занимава, което много не ми харесва, ама..
И аз подобно на Мирка, й бях дала един ден да си играе с ориз - доста й допадна, не искаше да слиза от столчето. Но я следях изкъсо, за да не си хапне от него, докато съм сигурна, че знае, че е само за игра. В други дни после й давах и боб и леща Laughing, но по-малко се занимаваше. Но определено ми се иска да й намеря интересни за нея по-творчески занимания, но още не съм намерила време да поразгледам някои сайтове за идеи. Някой ако се сеща за такива занимания, да казва.

iv4i_79, изобщо не се бъркаш, моля ти се! Simple Smile Тук нали това правим - споделяме и разнищваме проблеми и проблемчета. Колкото повече се "бъркаме", толкова по-голям и шанса да разнищим ситуацията. Simple Smile
Сега на въпросите ти: предполагам, че Дара се изморява достатъчно през деня, въпреки че не е от най-активните деца физически. Имам предвид, че не тича постоянно, не прави опити да се катери много-много, харесва и по-седящите занимания. Има един дневен сън - между час и половина и три часа (което е по-рядко). През деня си е в много добро настроение - има си моментите на самостоятелна игра, има ги и тези, в които си търси компания. Е, като се случи да огладнее преди да съм я сложила на масата, или вече й се спи, става по-кисела и прилепчива към мен, но това е нормално поведение. Когато съвсем се разсъни през нощта (някои нощи, не е всяка), отдавна не я оставям да си играе - стоим си на тъмно, и двете се мъчим тя да заспи, по всякакви начини. То детето вече само разбира, че трябва да спи, но от самите нас знаем - разсъним ли се, е трудно да заспим, дори и да ни се спи.
Що се отнася до подходите и асоциациите й за заспиване - не са чак толкова разнообразни - две са - кърмене или люлка+биберон. При положение, че не смятам скоро да отбивам уж, няма как да да уеднаквим методите с таткото и дядото Crazy (освен ако не измайсторим някоя цица, както дядото-Робърт Де Ниро в "Запознай се с нашите 2" Mr. Green). За люлката - все още има някакъв живот в нея, да не кажа, че съм си мислела преди да й сложа нещо като дунапрен отгоре на главата, да не й е твърдо, като стигне съвсем до там. Количката - няма лошо, че вие така се приспивате. Но за нас за през нощта няма как да стане - няма как да я вържа. А и си е тясна, Дара доста се върти. Лелее, вие и люлеещо легло сте купували Simple Smile! Ама има ли такова?! Я ми го продайте тука Laughing. Майтапа настрана, ама вие на каква възраст го сложихте в него и колко време го ползвахте? Сам ли се отучи баткото от него? Не съм тръгнала да взимам, но те питам от любопитство.
А иначе при нас какво е сега положението - почнахме да й даваме поредното хомеопатично лекарство за зъбки. Първите три нощи спа доооста по-добре - събуждаше се през 3 часа и половина - 4. Е, към сутринта вече спи по-леко и по-често се будеше, но тогава вече не ми е и проблем, независимо дали съм на работа или почивам. Така че за мен това си е доказателство от всякъде, че кътниците я тормозят, и не излизат, и не излизат. Последния резец обаче й излезе долу, та много зъби я мъчат наведнъж. Виж, следващите нощи след това не спи толкова добре, въпреки че й давахме хапченцата. Сега от две нощи правим почивка, после ще видим дали ще пробваме само калкареята или пък свещичките (Велизарче, нали ме питаше?). Но направо завидях на Гери за пълния комплект зъбки на Йоанка Simple Smile. Гери, ама ти никак не си се оплаквала тук - и вие ли имахте проблеми със спането покрай зъбките? Колко зъби изкара през въпросните два-три месеца?

За наказанията - аз още не наказвам, някак си не съм видяла нужда от това. У нас е обезопасено на по-опасните места, а и Дара е доста предпазлива като цяло. Като почне да открива другите "скришни" места, ще сложа разни неща и там. Що се отнася до други ситуации - ами наистина не съм намирала за нужно да я наказвам за сега, или поне ми се е струвало безмислено. Иначе редовно се казва "не" за някои неща, обяснява се, и така. Обаче един ден преди месец беше някъде, се прибирам от работа, и мъжа ми ми "сервира", че решил да почне с наказанията и понеже не спирала да му бърка в очите, я затворил в спалнята за 3 минути. Честно казано лошо ми стана, не знам как съумях да не се скарам с него, но го помолих първо да обсъждаме заедно тези неща, а и да се информираме повечко все пак кое-как е добре да се прави. Не искам да травмирам детето - тя сама не стои никога в стая (просто, защото имаме само две, и спалнята не ми е обезопасена и не я пускаме сама там), така че не е свикнала. И изведнъж той да реши да я затвори за цели три минути ревяща #2gunfire! Аз все още не знам дали ще й прилагам т.нар. тайм-аути (мисля, че се знае този термин в Б-я), но ако го правя, ще е на място, където мога да я виждам, както и тя мен. Не знам, може да е прекалено меко от моя страна, но затварянето изолирана в стая не ми харесва никак.
А аз исках да ви попитам друго, понеже вече доста от вас споделиха дали и как наказват - на мен ми е интересно за какво наказвате, в какви ситуации? ... Ако разбира се ви се връща към тази тема.

Мъниче, питаше за водата при кърмените - Дара не пие много, но ако пиеше, нямаше да се притеснявам.

Мирка, запазих си рецептата за палачинката Simple Smile. Винаги съм готова да изпробвам такива топли закуски, особено когато могат да се подготвят от вечерта, както и ти правиш. Ще пробвам някой ден с бяло брашно, и ако ми стане добре, ще пробвам и с пълнозърнесто после. Аз редовно правя една от най-лесните и вкусни топли закуски - в нашето семейство го знаем като Персийски тутманик, но май е по-популярен като мързелива баница или нещо такова.

Велизарче, и от мен стиснати палци за по-бързо справяне с трудната ситуация Hug! Надявам се вече да сте по-добре!

dessynik1, и Дара спи с мен на голямото легло през половината от времето, но на фона на останалите ни проблеми със съня, това изобщо не ми е проблем за сега.

andndes, добре дошла в темичката ни! Доста се посмях като прочетох, че синът ти се е оказал сам, но на вашето легло Laughing.

За смяната на памперса - и при нас напоследък е много изтощаващо мероприятие - понякога е спокойна, но повечето пъти вече я гоня из стаята и я хващам из отзад Laughing - взех да задобрявам в слагането по този начин Simple Smile. Мъжа ми и свекъра използват други приоми... всеки да се оправя както може с една дума Laughing.

bistra_ned
, добре дошла и на теб!
По отношение на памперсите няма да взимам отношение, защото моята щерка гърне още не е виждала Simple Smile. Не й е дошъл момента още за обучение според мен, и затова няма да се мъчим взаимно на този етап. Иначе не пречи да я запозная с гърнето, но по-скоро да свикне с него като вещ, а не за друго за сега. Но не мисля, че детенцето ти прави напук, както казваш - явно не й е дошъл момента.

# 564
 Благодаря за отговорите ви!
 Честно казано моята бебка доста нахитря последните месеци. Имам предвид, че става все по-осъзната, по-умна и досетлива. Наложи ни се да влезем в болница след НГ и трябваше да й се вземе урина, а тя е алергична към цитопласта, с който се залепва бурканчето за урина и ми казаха да я пробвам на гърне. Тогава установих, че нещо й влиза в главичката и явно вече е време да се помисли как да я отучвам от памперси. Може да решите, че съм смахната, но ми се струва по-нехигиенично и по-лошо за самото детенце да не изгради такива навици навреме. Все пак лятото идва, и на мен не ми е хубаво лятото да съм с превръзка, а какво ли е за това малко дупенце и нежна кожа. При нас миналото лято редовно бяхме с обриви, мазила, мехлеми и тн, затова, а и защото ми се струва достатъчно интелигентна ми се иска да я отуча от памперсите. От 1 седмица започнах да я слагам на гърнето през деня, вкъщи е без памперс. И така с много повтаряне, обяснения,  търпение, упоритост и поздравителни възклицания и аплодисменти се опитвам да й покажа какво трябва да прави и къде да го прави. Вече сме на етап да пишка в гърнето 5-6 пъти на ден и толкова пъти в гащичките. Акането не сме го усвоили, защото тази седмица се е запекла и не мога да я хвана кога я върши тая "срамна" работа. Обаче да ви кажа всичко разбира: казва "чиш" и ми показва къде е направила белята(дали на пода или в гащите), като я питам къде се прави "чиш" ми сочки гърнето.  Обаче е супер инат, седи 20-30-40 минути на гърнето и нищо не прави, махна ли я от гърнето направи 2-3 крачки, обръща се поглежда ме в очите, разкрачва се и пишка на пода, после се навежда и сочи локвата "Чиш!!!". Значи всичко си разбира, знае кога ще го направи, защото се разкрачва и сгъва леко коленца и тогава чишка. И ме гледа изпитателно как ще реаргирам. Обаче не е познала- мама е по-инат от нея и хич не се дава!

Видях, че се е заформила темата за спането.  Ние никога не сме оставяли малката да спи при нас цяла нощ. Когато се тормози от зъбки или кошмари в краен случей я взимам да я гушкам, докато заспи, но после пак си я слагам в легълцето. Так сме я свикнали от пеленаче. С изключение на първия й месец, когато имаше колики не сме я люляли, докато заспи.  Слагахме я в креватчето тя помрънка-помрънка и заспи. Това за 1 седмица приключи. После още като я сложа в легълцето дам й водичка и тя или заспива или си кротува и след 10-тина минути е заспала. Разбира се имало е моменти да й е терсене, да я мъчи нещо и да мреъмка, ако до 10-15 мин не се успокои я гушвам. Но от опит съм установила, че има ли някой в стаята при нея тя решава, че е време за игра и не затваря очички. Такова да мрънка и да се келеши- няма. Да спи между нас или още по-лошо да гони татко си- абсурд. Детето расте, взима майчина и таткова любов без граници през деня, обгрижвано е и нощем, но трябва да знае, че бебето си спи в неговото креватче, а мама и тати - в тяхното. Не знам вие как ги правите вашите магии- да спите с мъниците, ама аз не бих изгонила тати от семейното легло. Бебче трябва да се възпита, а не тати и мама. А и как запазвате топлотата и страстта помежду си, ако бебчето спи между вас? Не ви укорявам, не се  засягайте, просто за мен си е чисто вълшебство бебче да спи в голямото легло, заедно с родителите си. В момента от около месец малката спи доста спокойно, събужда се 1 максимум 2 пъти на нощ, пие водичка и пак заспива. Иначе преди това може би около 2 месеца я мъчеха кучешките, после резците и накрая кътниците, тогава се будеше през полови-един час и трудно заспиваше. Пиеше по около 800 милилитра вода на нощ и се налагаше да  сменям памперса към 3 сутринта. Всички зъбки ги изкара почти наведнъж, останаха долните 4 кътника и тази отврат приключва. Най-после!

За наказанията: аз лично съм привърженик на положителният подход. Ако прави нещо, което не й се разрешава (да вади дрехи от гардероба) първо се казва "Не", ако не се вслуша го повтарям, на третия път я привиквам с някаква занимавка, за да й отклоня вниманието и да забрави предишната дейност. Гледам да й създам положителни емоции, свързани с нещо различно от белята. Ако прави нещо, което много добре знае, че й е забранено, значи търси внимание, реакция. Тогава се правя, че не забелязвам какви ги върши и на нея й омръзва бързо, щом никой не обръща внимание на номерата й. Ако прави нещо опасно, което може да застраши живота й(дърпане на кабели, контакри, клатене на поставката за телевизора, скачане от мебелите и тн) първо й казвам: "Не", ако не слуша следват наказания: пляскане по ръчичката, лишаване от музика или детско, слагам я в кошарката без да си играя с нея. Наказанието се съпровожда с подробно обяснение защо има забрана за нещото, а наказанието трае 10-15минути. Ако няма обяснение детето не разбира в какво е сгрешило и се озлобява, тръшка се и нарочно прави пакости. Ако наказанието е по-дълго, то започва да се чувстав изолирано, самотно, наранено и  не разбира защо му се случва това. Започава да търси реакция от майката- каквато и да е, но най често прави бели за да получи внимание. За детето е без значение какво внимание ще получи–положително или отрицателно. За него е фатално безразличието. Затова много деца правят бели, за да бъдат забелязани.

За занимавките една мама на предната страница е писала много изчерпателно. Моята бебка най-много обича народна музика. Винаги танцува в такт, не харесва бавните песни, а бързия ритъм. Има си кърпичка, вдига я и прави като танцъорите на клиповете. Вика: И-иии, вместо И-ху! Друго, което обича е да реди фигурки в съответните отвори и да й чета книжки. Познава животните и звузите, които издават и харесва да й пея песнички за всяко животинче.

То стана такъв роман, че едва ли ще ви се чете, амаааа....
Пак да питам има ли някой, който си е научил детенцето да пишка и ака в гърне? Казвайте идей, подходи, колко време ви е трябвало и тн.

Лек ден!

# 565
bistra_ned, добре дошла! Тук темата за гърнето, подходите и разбиранията ни за това са доста обсъждани, та за това може да не получиш безкрайно много и подробни обяснения от мамите Wink До колкото си спомням имаме тук една мама, която изцяло е махнала памперсите, други, които са на комбинирано и трети (също и като мен), които не са почнали. Както и ти се досещаш си е до детето, така че всяка майка по това се води, същото обаче важи в голяма степен и за методите и подходите, най-добре познавайки си детето да намериш подходящите за вас двете, няма универсални съвети. А и между другото лятото е достааааа далеч, предполагам, че по това време от нашите почти няма да са останали деца с памперси. Ако се уцели подходящия момент и начин т.нар. обучение на гърне не е необходимо да трае месеци, може да стане дори и за дни. Така че моя съвет към теб е, ако дори и малко се съмняваш, че детето ти има някакви съпротиви и не му е момента, просто недей сега! По този начин няма да постигнеш друго освен от желание да си от рано махналите пампата, да станеш от най-късно махналите (обикновено така става). Факторите които влияят са много, можеш да се поровиш в нета и да почетеш и професионалните мнения по въпроса (психолози, педагози и т.н.). С инат от твоя страна със сигурност няма да стане, защото моментално отключваш и нейния инат (който може би правилно усещаш и сега), въобще във възпитанието на децата това е най-малко работещо - да видим кой е по- сега (винаги те печелят по един или друг начин). Имай предвид и това, че те сега са във фаза, в която е нормално всичко да е НЕ и да се прави наобратно, това е техния начин да изследват света, да видят какви са последствията от поведението им, какви са реакциите на околните и т.н., така те учат. Нормално е да не прави това, което ти искаш да прави, намесени са доста сложни неща в това обучение на гърне, които немога да опиша с две думи, а и не ви познавам с детенцето....и както казах и по-горе нещата винаги са много индивидуални. А и още нещо, като гледам тази тема ти е доста важна, а това също е пробелм, детето много добре усеща колко ти е важно и именно за това експериментира непослушание точно в тази област....колкото по-натоварено емоционално е нещо, естествено толкова по-инетересно е, толкова повече неща за изследване има в едно такова взаимоотношение.
Така че моят съвет е успокой се, до лятото наистина има ужасно много време, спри да отдаваш такова значение къде точно пишка и кога ще се научи...не пречи да си пробваш, но нека не е постоянно и на всяка цена, дори ако сега мислиш, че са се позатегнали нещата махни гърнената за известно време, след това ги дай пак и започнете по нов начин, без големи надежди Wink И винаги съм се чудела какво е това висене по 40мин на гърне  Shocked Shocked дори не знам как успявате да ги задържите там толкова време. Обяснявай и, слагай я и в момента, в който тя иска да стане, вдигай я, слагай пампата и готово. Като знаеш кога горе долу пишка (обикновено след ядене), слагай я по малко тогава и толкова за сега.
Успех!

# 566
  • София
Гери, ама ти никак не си се оплаквала тук - и вие ли имахте проблеми със спането покрай зъбките? Колко зъби изкара през въпросните два-три месеца?

Не съм ли се оплакала  Laughing ?Ама браво на мен ,аз къде ли не се оплаках ,а вас съм ви пропуснала  Laughing .
Люляче ,честно да ти кажа и аз вече им обърках бройката и реда на поникване.До колкото си спомням на 1 година беше със 7 ,май-на година и 2-3 месеца изби още един и от края на ноември взе да ги вади зъб ,след зъб.И мнооого зор видяхме със спането  Crazy .
Но да ви кажа ,въпреки че й избиха зъбите ,продължава да спи неспокойно.Преди 2 вечери такава серенада ми спретна ,че нямам думи  ooooh! .

Аз за гърнето не искам да говоря ,още не мога да я накарам да седне ,така че си ми е кофти тема и мисля да си трая Mr. Green .Само ще черпя инфо от вас  Mr. Green .

П.П. и аз мисля да празнувам и половин годинките ,поне засега  Grinning .

# 567
Да се включа и аз за гърнето. Simple Smile Ивайло знае за какво  служи  и ако уцеля момента да му се пишка, се изпишква вътре, ако не, стои 1-2 минути,става и не се и опитвам да го сложа пак. После слагам памперса и така до следващото слагане. Слагам го преди и след сън и ако се сетя през другото време Simple Smile. Понякога го водя в тоалетната на неговата дъска. И там пишка,ако му се пишка. Но не  мисля да се лиша от памперсите засега, защото не ми се сменят по 5 пъти мокри дрехи,особено сега зимата. За акането - не мога да го накарам на гърнето. Пробвах 2-3 пъти като го видя,че му се ака и бързо го слагам,обаче той се спира и после пак в памперса. И се отказах засега от това..

Гери,честит ви комплект зъбки. Ние сме си още с 10..... Сега според теб защо продължава да се буди Йоана? И аз не мисля,че при Иво проблема със събуждането и плача нощем е само от зъби, обаче нямам обяснение. И педи-то не може да ми отговори...

# 568
  • София
А и между другото лятото е достааааа далеч, предполагам, че по това време от нашите почти няма да са останали деца с памперси.
Ние няма да сме в групата без пампи  Whistling
В яслата стоял на гърнето, даже пускал по нещо, но в къщи не иска да седне.
Дори и да направи нещо по въпроса, ще е по-скоро към края на годината. Някак не е така осъзнат като сестра си и затова си мисля,че ще се позабави Simple Smile

bistra_ned, добре дошла!

Сами пак е със сополи. 10 дена издържа и отново се започна. Не знам какво е това чудо вече. Не знам и какво да правя. Понеже подозирам, че гърло и гърди ще са ок, педи ще ми каже само да пръзкам физ. разтвор и да чистя нослето. Няма да иска да ни прати за носен секрет примерно...

# 569
ДОбро утро,  имам бърз въпрос.

Сутринта в 6 Ивайло се събуди,повърна не много и заспа. в 8.30 докато приготвях закуската  пак повърна,само че този път много . Преоблякох го. Обадих се на докторката,,която каза да не давам храна, а само прахче за повръщане и чай от шипки, но докато ровех в нета ,Иво се гушна в мен и заспа. По никое време. И сега спи до мен. Колко да се притеснявам?? Никога не е повръщал - откакто е на твърда храна. През нощта вместо вода му дадох чай от маточина. Някой да знае нещо за тази билка?
Няма температура.

Общи условия

Активация на акаунт