БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
elleni  давала ли си преди това банан, защото банана го водят алерген.

# 46
Един бърз въпрос: според съветите на Косе Босе след 6 м е хубаво да се капва в пюретата малко слънчогледово или друго рафинирано олио, зехтина е след 8 м.(понеже е по-трудносмилаем). Има ли значение какво ще е олиото за малко бебе или обикновено слънчогледово рафинирано е ок?
п.п.извинявам се, ако е тъп въпроса ми...

# 47
  • ту тук, ту там
elleni  давала ли си преди това банан, защото банана го водят алерген.

Да, и преди съм давала банан, както пюре, така и намачкан!  Peace
Ще почакам поне седмица и ще опитам пак, тъкмо ще имам и мнението на педиатъра!
 Hug

# 48
Здравейте,имам един въпрос.На дъщеря ми следобяд и правя каша-100гр каша смесено със 100гр.плодово пюре.Слагам толкова пюре,защотп с по-,алко отказва да яде кашата.Обаче взе да ме притеснява дали количеството каша не е малко?Следващото ни хранене е след 3-3ч и половина
Благодаря ви предварително  Hug извинявам се ако въпроса ми е тъп

# 49
Един бърз въпрос: според съветите на Косе Босе след 6 м е хубаво да се капва в пюретата малко слънчогледово или друго рафинирано олио, зехтина е след 8 м.(понеже е по-трудносмилаем). Има ли значение какво ще е олиото за малко бебе или обикновено слънчогледово рафинирано е ок?

Няма нищо тъпо по въпросите за бебета  Hug
Аз лично не виждам нищо трудносмилаемо в зехтина  Thinking това е прекрасна суровопресована мазнина, с изключителни качества и тук се препоръчва да се започне с нея след 6 навършени месеца. За слънчогледово олио и дума не е ставало. Алтернатива е рапичното олио.  Simple Smile

# 50
Лизи, аз изчаках с ДК до 1 г и 1 м като последния месец въвеждах някой храни, които видях, че се ползват. Сега сме на Беборани и там има разделение 6-9 месеца и 10 м. - 3 г. Ето ти линк и погледни първа група дали ви устройва http://www.dkbeborani.com/menyu-za-tekushtata-sedmitza.html. Аз лично предпочитах да го оставя на менюта до годинка, най-вече заради месото.
Мимата, белтък се въвежда след годинка. Започва се с малко, както при жълтъка. Можеш да свариш яйце и да добавиш към зеленчуково пюренце за обяд. Така се усвоява най-добре  Peace.

Мерси много   bouquet

# 51

Няма нищо тъпо по въпросите за бебета  Hug
Аз лично не виждам нищо трудносмилаемо в зехтина  Thinking това е прекрасна суровопресована мазнина, с изключителни качества и тук се препоръчва да се започне с нея след 6 навършени месеца. За слънчогледово олио и дума не е ставало. Алтернатива е рапичното олио.  Simple Smile
Блонди, благодаря! Hug А какво количество за бебе на 6м?

# 52
Само да вметна, че рапичното олио не се препоръчва не само за бебета, но и за възрастни хора. Това е промишлено масло, много често ГМО и вредно за човека. Само че големите производители някак си успяха да го пробутат на пазара за човешка консумация за известно време. Сега излизат все повече данни, че е вредно за хора, както се е знаело и преди време, когато още не са се намесили големите от агро-бизнеса. Зехтина е идеален обаче. Peace

# 53
мм123, добавях в зеленчуковото пюре по 3-4 капки  Peace

Не знам за рапичното олио. Тук специално е по-скъпо и от зехтина  Crazy

# 54
  • Sunshine state
Изобщо не го харесвам рапичното олио.Има една миризма на треволяци,която не ми допада.Не мога да кажа колко е вредно,но в Германия е много разпространено като алтернатива на зехтина. Peace

# 55
То от зехтина масово се оплакват хората, че има специфичен тежък дъх и не можели да свикнат. Може би е въпрос на навик. Миришещото добре не е равно на полезно явно  Simple Smile

# 56
  • Sunshine state
Аз лично към зеленчуковото пюре добавям зехтин.Не знам защо го дават за тежък,но до сега сме нямали проблеми. Peace

# 57
мм123, добавях в зеленчуковото пюре по 3-4 капки  Peace

Не знам за рапичното олио. Тук специално е по-скъпо и от зехтина  Crazy

ето материал за рапичното олио:

http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/3814-rapichnoto-mas … -za-zdraveto.html

# 58
Само че големите производители някак си успяха да го пробутат на пазара за човешка консумация за известно време.

Също както успяха да пробутат едно време маргарина като заместител на маслото. Sick Пълна отврат.
Просто ме втрисаше като видех рапичното олио в състава на пюретата.

# 59
Само че големите производители някак си успяха да го пробутат на пазара за човешка консумация за известно време.

Също както успяха да пробутат едно време маргарина като заместител на маслото. Sick Пълна отврат.
Просто ме втрисаше като видех рапичното олио в състава на пюретата.

Да, напълно безскрупулни са. Човек трябва много да внимава и непрекъснато да се информира за нещата и нищо да не приема на гола вяра. Peace

Общи условия

Активация на акаунт