БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Бъни, ако се зачетеш в състава на някакво АМ, който е описан на кутията ще видиш същото.
Така е написано, защото това съдържа АМ.

# 166
Бъни, ако се зачетеш в състава на някакво АМ, който е описан на кутията ще видиш същото.
Така е написано, защото това съдържа АМ.

мерси  bouquetмного съм незапозната по темата Embarassed.Живи и здрави да стигнем до там Peace

# 167
 Здравейте,дадох пюре с царевично нишесте,въвела ли съм царевица?Пюрето е на Ганчев сини сливи 60% цар.нишесте,вода,захар,вит.С.

# 168
  • София
Новата храна се счита за въведена, ако е давана в продължение на минимум 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството.
Ако си дала пюрето еднократно - не е въведена царевицата.

# 169
Захраних с оризова каша, сега давам пюре от тиква на обяд. Кашата всеки ден ли да я давам следобед ? Чета мнения, че от кашите се пълнее, а ние сме малко едрички.

# 170
Кашата всеки ден ли да я давам следобед ?

Да. По-натам можеш да добавяш плод пресен или плодово пюре.
От каши не се пълнее.

# 171
  • Sunshine state
Знам,че е разисквано хиляди пъти,но в момента водя спор в един друг форум защо не се пълнее от кашите, след като и аз се убедих в това.Хайде дайте някакво обяснение,че да мога да се защитя. Laughing

# 172
Кажи им много здраве!
Кашата е зърнена храна - ценна и нужна. Тя е въглехидрат, без който мозъкът не може да се развива и изобщо да функционира. В бебешкият период кашата е всъщност основният доставчик на зърно, а оттам и на въглехидрат+плодовете.
Кашите съдържат и мляко, ясно е защо е важно за бебетата. Млякото е протеин. И без него не може.

Колкото повече бебето расте, толкова и калорийният прием трябва да нараства, защото и нуждите на организма от енергия нарастват. Мозъкът се развива ултраинтензивно, когнитивните процеси, моториката търпят огромни развития. И за да се случва това е нужна и въглехидратна храна, наравно с другата.

# 173
След Сърч няма какво да се добави  Heart Eyes

Синът ми от 5-месечен до 3-годишен ядеше всеки Божи ден каша, понякога и по два пъти на ден,  и винаги е бил слаб  Simple Smile

# 174
  • Sunshine state
От всичко,което си написала,изтъкнах само това за зърнената храна като компонент от разнообразното хранене,но то би трябвало да е достатъчно.Сега ще видим каква ще бъде репликата. Flutter
Благодаря ти.  Hug
П.П.И ние ядем каша веднъж на ден,но си върви слаба и не наддава много. Peace

# 175
След Сърч няма какво да се добави  Heart Eyes

Синът ми от 5-месечен до 3-годишен ядеше всеки Божи ден каша, понякога и по два пъти на ден,  и винаги е бил слаб  Simple Smile
След Сърч няма какво да се добави  Heart Eyes

Синът ми от 5-месечен до 3-годишен ядеше всеки Божи ден каша, понякога и по два пъти на ден,  и винаги е бил слаб  Simple Smile

И моят е така. Освен това много обича хляб. Сега е фен на плодовите безмлечни каши, с които пък си набавяме плодове, които ги няма в момента. Не съм го мерила скоро, но няма значение колко е, той си остава слаб и висок.

# 176
Виви благодаря,днес дадох 1/3 от пюрето,ще давам 4 дни с увеличаване на количеството.Така счита ли се за въведена царевицата?Питам защото и в други пюрета има царевица,да знам как да ги давам като нова храна или вече въведена.

# 177
Според ЛЛ ,мога да въведа глутена с тази каша на ХИПП -Млечна каша "ЛЕКА НОЩ"-ябълка и овес

Описание на продукта
СЪСТАВ;40%преходно мляко*(частично деминерализирана сладка суроватка*,растителни мазнини*,

оризово брашно*,железен фумарат,цинков сулфат,ниацин,пантотенова киселина,калиев йодат,

фолиева киселина,меден сулфат,манганов сулфат,натриев селенат,биотин),20%зърнени люспички(60%овес*,пшеница*,спелта*),

твърд пшеничен грис*,3%плодов прах от чбълка*,царевично нишесте*,екстракт от ябълка калциев карбонат,

екстракт от ванилия,витамини С,А,Е,В1,В2,В6,В12,D,К.

След 6ти месец.

Без рафинирана захар.

От биологично производство.

Как ви се струва? Мога ли да дам нея за въвеждане на глутен.На 8 месеца е малката

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 19:30 от lizi_beti

# 178
Според мен не,имаш три зърнени съдържащи глутен,хубаво е да се започне с едно и след като въведеш  глутена да вземеш тази каша,но след като за личната няма проблем,честно казано не знам,нека и друг да отговори.

# 179
Ами гледах всичкиглутенови на Хипп и се оказва че всичките имат по няколко вида зърнени култури.Тази е с най-голямо процентно съдържание на овес ,който е най-щадящия поне от това което съм чела.Затова и питах ЛЛ  и тя каза ок.Но исках и мнение от миналите по този път

Общи условия

Активация на акаунт