Коледа 2011 - тема 4

• 95 690
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Martita, ние много обичаме меденките на Селма - стават веднага за ядене и са много вкусни. Правя ги  последните дни преди Коледа или просто когато ни се доядат меденки. Рецептата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg12803625#msg12803625

Освен това тазгодишните ми меденки (на Джули) ги направих с по-меко тесто (по-малко брашно), пекох ги по-малко и веднага бяха готови за ядене - нито твърди, нито меки, леко хрупкави.

# 256
Има ли меденки, които да стават за ядене веднага, да нямат нужда от отлежаване, за да омекнат?

Ето тези марокански меденки могат веднага да се хапват и са много вкусни. Меденките на Селма също, само не трябва да се препичат. Меденките на Ванчето, също много вкусни!  Heart Eyes Останалите, имам предвид на Джули и Джема, трябва да постоят. Peace

# 257
Момичета, тъй като от утре заминавам за едноседмична ваканция на място, където май няма да има интернет - да не се чудите защо не отговарям, ако има някакви въпроси по моите рецепти  Embarassed

В тази връзка така и няма да успея да пусна всички рецепти на блога, затова сега показвам останалите неща, които направих на куп:

Холандско село от джинджифилови бисквити

Немски лешникови кифлички (подобни на ванилените кравайчета на Нат, но с белтъци)

Щолен сладки

Шоколадови кравайчета

Маршмелоу близалки

# 258
  • при принцесите
Мен ако питате, всякакви меденки, оставени в по-влажна стая (примерно с едно пране, защото навън не съхне Laughing) на открито за една нощ (да изстинат, защото са печени по нощите Mr. Green), стават за ядене веднага. Така съм тествала вече тези на Умбра и Джемма и са си меки, меки ... Crazy

# 259
Didranad, labrex, хиляди благодарности!!  Hug

# 260
Момичета, искам само да ви кажа, че сте страхотни, Какви красоти творите  Hug ! Аз напоследък много съм се запалила по  кулинарията, гледам различни предавания на такава тематика. Заради малката обаче не ми остава време за експерименти, все още не мога да я оставя сама дори за минутка - много е палава. Но сте дали толкова идеи за коледните празници, че мисля да се пробвам. Със сигурност другата година ще се развихря, живот и здраве.

# 261
Аз имам едно въпросче за забравените сладки, колко време издържат, колко време преди Коледа ги правите?

# 262
  • София
Белинда, по-напред в темата , а и в други теми четох много добри отзиви за белтъчните кексчета на Йоли- намерих линк-
http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6915.html.
Успех с оползотворяването. На мен също ми останаха много белтъци, но не разбити със захар и ги замразих, за да ги оползотворя следващата седмица за забравените сладки.
Благодаря ти Hug Дано да се получи нещо,защото все пак айсингът вече няма как да го разбия на сняг, а в тази рецепта пише, че първо се разбиват белтъците на сняг Thinking Но все си мисля, че щом ще се забърква на тесто, не би трябвало да е проблем. Само да видим довечера да не е станал на камък. Покрила съм го със свежо фолио.
Останалите от другите рецепти белтъци и аз съм замразила. Няма да се разминем със забравените сладки Wink Мъж ми от две седмици подпитва тях кога ще ги правя и се облизва.

# 263
  • В най - голямото село
Umbra какви красоти си показала   bouquet
По коя рецепта са Щолен сладките

# 264
Момичета, тъй като от утре заминавам за едноседмична ваканция на място, където май няма да има интернет - да не се чудите защо не отговарям, ако има някакви въпроси по моите рецепти  Embarassed

В тази връзка така и няма да успея да пусна всички рецепти на блога, затова сега показвам останалите неща, които направих на куп:

Холандско село от джинджифилови бисквити

Немски лешникови кифлички (подобни на ванилените кравайчета на Нат, но с белтъци)

Щолен сладки

Шоколадови кравайчета

Маршмелоу близалки

Може ли рецептите за тези красоти? Peace Simple Smile

# 265
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Сега да попитам за роял айсинга някой украсявал ли е със боя за яйца(не си подсигурих за съжаление течна) и кога се слага боята в процеса на приготвянето му?
Аз не бих сложила течни бои на РА - ще се оводнят белтъците веднага....

Умбра, УОУУУУУУ! Весело изкарване и да донесеш снимки!  Hug

Нудел, няма защо да ми благодариш, мила - аз слагам всичко на 1-ва страничка (доколкото мога редовно).

# 266
  • В светлината на слънцето
Аз по стечение на обстоятелствата тази година съхранявам белтъчна глазура вече н'ам си кой ден.  Tired Просто имах повече белтъци под ръка, с всичко наподобяващо целувки съм в люта вражда (нещо не се харесваме и това е, та не правя такива неща) и за капак тези дни нямах никакво свободно време, та правих къщичка 5-6 дни вместо ден-два.  ooooh! Глазурата държа в съда, в който съм я забъркала, покрит с детска купичка за храна, която плътно влиза в отвора и играе ролята на капак. Въздух вътре има доста, но глазурата не мърда. Simple Smile
Umbra, отсега ти завидях. Blush Да не ходите при Дядо Коледа, ей? Heart Eyes Страхотни красоти си показала пак. Hug

# 267
Благодаря за отговора   bouquet ...  а това от мен http://rina777.snimka.bg/other/razni.548648.25837840   спомен от моето детство което направих вчера  Wink

# 268
RENI 125 a може ли рецепта Simple Smile)

# 269
Umbra, страхотни неща, браво!!!

Да споделя за меденките, при мен омекват за около 2-3 дни, стига да са плътно затворени.

Започнах вече с украсяването.. чакат ме 120 големи и 100тина малки  Grinning

Untitled by Irina Kupenska, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт