Коледа 2011 - тема 4

  • 96 401
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 800
Диамантче ко коя рецепта си направила тези хубави сладки? Rolling Eyes

# 391
  • Мнения: 1 486

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545

# 392
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
И да допълня (че в момента правя едни фигурки с него) - ползвайте хубав шоколад. Че аз направих една доза с „Милка" и една с Кауфландски някакъв. Втората ми взе здравето. Знам, че с бял LZ става супер също.  Peace

# 393
  • Мнения: 2 220
Диамантче ко коя рецепта си направила тези хубави сладки? Rolling Eyes


Ето тази

Стават много сочни и ароматни. За пръв път ги правя с такива формички, преди това ги правех, както е показала Наталина  Grinning

# 394
  • Мнения: 155
Malini, аз тази година правих перничките на Умбра, които са също меденки и са много ароматни. Правих ги в неделя, снощи ги украсявах и днес преди да ги прибера отново в кутията опитах една - бяха си съвсем мекички т.е. спокойно може да ги направиш сега или 4-5 дни преди Коледа.

# 395
  • софия
  • Мнения: 100

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
Tatitt,Fior благодаря ви bouquet

# 396
  • Мнения: 165
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод

# 397
  • София
  • Мнения: 18 685
Не помня дали писах вече, за всеки случай да напиша пак - от останалия РА станаха чудни белтъчни кексчета на Йоли! Ужасно са вкусни! Наистина нямат обичайния вкус на кекс, различни са и са прекрасни, препоръчвам Peace

# 398
  • Мнения: 721
normas, много ти благодаря   bouquet

danielasz, сърдечно  благодаря и на теб newsm51. Исках да ти пиша на лични, но кутията ти е пълна.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 12:51 от zllate

# 399
  • Мнения: 60
jiji_m, аз използвах шипков мармалад и тази и миналата година и ми харесват така Wink

# 400
  • Мнения: 1 642
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод

jiji-какъвто и конфитюр с  парченца да си вземеш го загрей и пасирай с пасатора, ако  имаш замразени плодове-можеш да си направиш една доза за мазане, като сгъстиш с пектин или на Йоткер с фикса за бързи желета и котфитюри.Надявам се да съм полезна със съвета или да те наведа на някаква идея.

# 401
  • Мнения: 22
Момичета страхотни сте.Всички до една!Имам една малка принцеса на 2 месеца която не ми позволява да правя много сладки ама понеже ме сърбяха ръцете направих 2в1 меденките на джема от половината тесто и медени линцери от другата половина Laughingслепени с мармалад от сини сливи и оваляни в кокосови стърготини.Станаха страхотни и май ще трябва пак да правя че снощи хванах мъжа ми и малкия да ровят из шкафа значи няма да мога да ги опазя newsm78

# 402
  • Мнения: 153
Най-накрая и аз си направих сладко от портокалови кори   Wink, много е ароматно и затова се чудя дали не може да си направя някакви сладки с него, като сложа в самата смес вместо меда примерно....
дайте някакви идеи  newsm78
За сладките с прозорчето да кажа и аз от моя опит- значи като сложих още в началото натрошените бонбони цвета накрая им се промени / става един такав мътен /, затова 2-3 мин преди да са готови бисквитките ги извадих и тогава слажих бонбоните.  Така се получиха много по-добре.  Малката ги чупи само и само да се докопа до бонбона, и всичко вече лепне из вкъщи  Joy

# 403
  • при принцесите
  • Мнения: 90
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод
В Метро продават от ягода, от боровинки и от шипки, не в бурканче, а като саламчета опаковани Simple Smile

# 404
  • София
  • Мнения: 763
Malini, аз тази година правих перничките на Умбра, които са също меденки и са много ароматни. Правих ги в неделя, снощи ги украсявах и днес преди да ги прибера отново в кутията опитах една - бяха си съвсем мекички т.е. спокойно може да ги направиш сега или 4-5 дни преди Коледа.

Иииии, много ти благодаря! Ще опитам още днес да ги направя! Hug

Общи условия

Активация на акаунт