Коледа 2011 - тема 4

  • 96 418
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Момичета, с какво да залепя марципана за шоколадовите звездички с капучино? Дали ще може с пудра захар с вода, колкото да стане някаква лепкава маса? Не мога да ползвам белтъчна глазура. Пудра захар и лимон сигурно би станало, но не искам лимона, ще ми станат много лимонови според мен. Водата ще развали ли нещо Rolling Eyes

# 346
  • España (Плевен)
  • Мнения: 862
Здравейте, момичета!
Много ми се иска и аз тази година да направя коледни сладки.
Харесах си тук на вид едни, но не знам как да ги направя.  newsm78 
Вие как бихте направили тези? По коя рецепта?



Извинявам се, но съм не съм правила никога, пък ми се иска...  Hug

# 347
  • Мнения: 155
Намерих и самата публикация (по повод едни шоколадово-ментови трюфели е), може да е полезна и на някой друг, затова я копирах:

Йоана Петрова:
Ментова есенция купувам от една малка дрогерия на ул. Три уши (София). Но в сравнение с ментовото масло, ароматът на мента не се откроява особено много в комбинацията с шоколада. Приготвяла съм трюфелите и по двата варианта (с есенция и с масло) и бих казала, че маслото не може да се замени с нищо друго. Но трябва да се използва пестеливо!
Ментовото масло е със силни ароматерапевтични свойства, има успокояващ ефект върху стомаха и духа. Намира се по-лесно, отколкото есенцията, продава се в почти всяка аптека. Но пак ще повторя, че трябва да се ползва в малки дози. На опаковката пише, че вътрешно се приема само под лекарски контрол, за това не трябва да се прекалява. Може да се използва за кулинарни цели – обогатяване на вкуса и ароматизиране, като 1-2 капки добавени към сместа (за крем, кейк, бонбони и т.н.) са напълно достатъчни

# 348
  • София
  • Мнения: 6 664
Момичета, с какво да залепя марципана за шоколадовите звездички с капучино? Дали ще може с пудра захар с вода, колкото да стане някаква лепкава маса? Не мога да ползвам белтъчна глазура. Пудра захар и лимон сигурно би станало, но не искам лимона, ще ми станат много лимонови според мен. Водата ще развали ли нещо Rolling Eyes

С разтопен шоколад, аз топя бял и после с него украсявам отгоре.

wafi, точно за този пектин се сетих, че съм купувала.

# 349
  • Мнения: 0
Момичета, с какво да залепя марципана за шоколадовите звездички с капучино? Дали ще може с пудра захар с вода, колкото да стане някаква лепкава маса? Не мога да ползвам белтъчна глазура. Пудра захар и лимон сигурно би станало, но не искам лимона, ще ми станат много лимонови според мен. Водата ще развали ли нещо Rolling Eyes

Аз когато украсявам меденки с фондан, го залепвам с вода. Така че при марципа не би трябвало да има разлика.

Здравейте, момичета!
Много ми се иска и аз тази година да направя коледни сладки.
Харесах си тук на вид едни, но не знам как да ги направя.  newsm78 
Вие как бихте направили тези? По коя рецепта?



Извинявам се, но съм не съм правила никога, пък ми се иска...  Hug

Направи си меденки, след което си залей с разтопен с масло шоколад.

Аз съм готова с част от меденките, а идеята за дърво от мъфини исках да я реализирам още когато си купих стойката (преди няколко месеца) Simple Smile


Cupcake Christmas tree by Irina Kupenska, on Flickr

# 350
  • София
  • Мнения: 6 664
iri.kupenska , не се въздържам да ти кажа, че правиш страхотни неща, представени и снимани страхотно. Вчера твоят сайт и снимките ти ми бяха разтухата в дългия работен ден Simple Smile Комплименти. Мисля да пробвам коледния шоколадов венец  Peace

# 351
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Ще пробвам с вода, благодаря Hug

iri.kupenska, голяяяма красота Simple Smile

# 352
  • Мнения: 1 486
Момичета, с какво да залепя марципана за шоколадовите звездички с капучино? Дали ще може с пудра захар с вода, колкото да стане някаква лепкава маса? Не мога да ползвам белтъчна глазура. Пудра захар и лимон сигурно би станало, но не искам лимона, ще ми станат много лимонови според мен. Водата ще развали ли нещо Rolling Eyes
Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

iri.kupenska,а тези мъфини до Коледа ли ще стоят?

# 353
  • Мнения: 624
Аз се отчитам  седни масленки от вчера




iri.kupenska
Благодаря за информацията за формичките за линцери, тръгвам след малко натам дано не са свършили, че цената наистина е много добра Praynig

# 354
  • София
  • Мнения: 373
Само да кажа, че пектин има почти във всяка аптека.

# 355
  • Варна
  • Мнения: 58
Ауууу, големи красоти, напълниха ми се очите.   bouquet

Искам да запитам vanilla - бадемовите бисквитки на дядо Коледа колко изтрайват? Те пак са маслени, но да попитам все пак, стават ли отсега да се правят?

Аз ги правих миналата година за първи път - някъде в началото на декември. В самото начало бяха страхотни, но като престояха и се попромениха. Тоест пак бяха вкусни, но не така както след опичането. Така че моят съвет е да ги направиш колкото се може по-близо до Коледа. Peace

  bouquet  благодаря ти!
Аз ще трябва да направя май и нещо за текущо отбиване на атаките. Добре, че погледнах днес - явно имаме "мишки"  Twisted Evil и бисквитите трюфел, които са страхотни, почти са дали фира ..... поне половината липсват  Mr. Green  Хубаво щях да се изненадам като започна да приготвям подаръците. Къде ли да крия сега като "мишката" е 2 глави над мен и всичко надушва, че подкокоросва и малкото мишле  Laughing

# 356
  • Мнения: 0
Момичета, с какво да залепя марципана за шоколадовите звездички с капучино? Дали ще може с пудра захар с вода, колкото да стане някаква лепкава маса? Не мога да ползвам белтъчна глазура. Пудра захар и лимон сигурно би станало, но не искам лимона, ще ми станат много лимонови според мен. Водата ще развали ли нещо Rolling Eyes
Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

iri.kupenska,а тези мъфини до Коледа ли ще стоят?


О, не, няма начин. Вкъщи мъфините не се застояват повече от ден Simple Smile

Благодаря на всички за милите думи! Тези дни ще се занимавам с меденките, а от другата седмица почвам основните коледни лакомства - запланувала съм 2-3 вида сладки, панетоне и баклава. Но нищо чудно и още неща да изкочат Simple Smile

# 357
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 885
Ири, от къде се сдоби със стойката , страхотна е, както и украсата п онея!

# 358
  • Мнения: 153
ТАКАВА СТОЙКА ГЛЕДАХ СНОЩИ В  ebay и излизаше към 10лв с доставката  newsm78 а тук съм виждала в AROMAS HOUSE но май са по-скъпи

# 359
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 902
Момичета имате ли идея от къде да намеря намеря пош като този с който се украсяват сладките, да има тънък накрайник newsm78 Все на пластмасови попадам с едни смешни приставки и се изчерпах от към идеи. И в онлайн магазините нещо не намирам такъв  Sad
Аз понеже не можах в цялата Коледна суматоха да си намеря тънкия накрайник, който купих специално за целта (намерих го на сутринта след като приключих с украсата  #Cussing out), ползвах пликче за фризер с отрязано ъгълче. Стана си много добре!

Общи условия

Активация на акаунт