Набор 93-и вече изкласи- 2

• 54 182
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
здравейте, някой от вас ходил ли е да заверява справката за успех в МОН ?

# 406
  • UK
Академичната справка? Аз лично не, никой не ми го е изисквал.

# 407
за тази, с която се кандидатства в чужбина ?

# 408
  • UK
Конкретно за UK мога да говоря, акад. справка ми беше нужна само на мен, за да си сметна оценките и да ги изпратя като средноаритметично. Самата справка никъде не съм я показвала или изпращала. Знам, че някои университети могат да я поискат преведена на английски (в нашата гимназия ни ги дават направо така), но на мен никой не ми я е изисквал.

# 409
здравейте, някой от вас ходил ли е да заверява справката за успех в МОН ?

Не, не са искали заверка

# 410
Академичната справка ни я издадоха на български в училище, само превод от заклет преводач представихме при кандидатстване /за Холандия иде реч/.

# 411
за Единбург - по последна информация тази година има голям наплив, и се гонят не минимални, а максимални критерии. Сейнт Андрюз - същата работа. Смешното е, че са реджектнали момче, което е прието без условия в Принстън заради постижения на състезания по физика и математика.

# 412
  • някъде из облаците
за Единбург - по последна информация тази година има голям наплив, и се гонят не минимални, а максимални критерии. Сейнт Андрюз - същата работа. Смешното е, че са реджектнали момче, което е прието без условия в Принстън заради постижения на състезания по физика и математика.
В САЩ е съвсем различно кандидатстването от Великобритания. Там най-вече имат значение SATовете и личностните качества, пишат се по 3 есета, като за всеки университет са различни темите.
Миналата година едно дете, на моя близка беше прието в Единбург, но то беше държало SAT - мат-ка, физика, немски и имаше максимум точки, изпратило тези резултати на университета в Единбург и го бяха приели, макар в Интеграл да им бяха казали, че нямало смисъл да кандидатства там. Наистина наплива е много голям и явно тази година изискванията са им почти невъзможни.

Успех и дано да влезат децата в желаните от тях университети Praynig.

Пък дано догодина да чуете от тях "колко много е щастлива в университета в който учи, колко много ѝ харесва това което учи и прави,  как не съжалява, че така се стекоха нещата и не е в университета, в който най-много е искала да учи ( беше приета в САЩ)". Това са думите на  дъщеря ми, която е втора година студентка. Може би късмета или съдбата се намеси тогава, но сега поне съм сигурна, че сме на правилния път.

http://www.youtube.com/watch?v=e_17guGfZKM&feature=youtu.be - това са нашите студенти в чужбина

А, да за Англия не бързайте да си легализирате дипломите, не се набутвайте излишно. Първо децата нека да си питат университета дали иска да е  легализирана дипломата. От опит, много са малко тези които искат легализирана, моите носиха нотариално заверено копие преведено  от фирма за преводи.

# 413
Моля напишете къде във Варна се провеждат пробни матури по АЕ

# 414
Моята дъщеря вчера беше на пробна матура по БЕЛ. Според нея тестът бил прекалено лесен.   Прословутият 41-ви въпрос бил по "Скрити вопли" на Дебелянов - "Домът- извор на сигурност, покой и душевна хармония", есе или интерпретативно съчинение. Чакаме резултатите в сряда.

# 415
  • WonderLand
Някой може ли да напише алгоритъма от стъпки за явяване на изпити и записвания в СУ защото много се обърках Close Как така има записване и подреждане на желания преди втората изпитна сесия??? Кога се плаща за използване на оценка от матура?

# 416
хей, мамита и клети дечица, видяхте ли новия формат за матура по БЕЛ,направили са си промените тихомълком, постнали са примерен тест на сайта на МОН и готово, без да се знае.Моля, да го коментираме, децата ни отново ще са опитни мишлета, както в 7 клас техния випуск беше първи с тестове и се потяха над 50 задачи, сеге са 25, та за матурата вижте какви текстове са им вмъкнали от Държавен вестник и прочее.....Пак ли ще допуснем да ги хулят, че нищо не знаят, при условие че никой не ги е предупредил за този формат и каква е идеята за ниски резултати от матурата

# 417
За този формат ние знаем още от ноември месец,тогава госпожата ни по БЕЛ ни каза,че има леки "козметични" промени в ДЗИ-то по БЕЛ.Мисля, че  ако един учител не е предупредил учениците си,не означава,че никой не знае за този нов вариант.

# 418
  • София
За този формат ние знаем още от ноември месец,тогава госпожата ни по БЕЛ ни каза,че има леки "козметични" промени в ДЗИ-то по БЕЛ.Мисля, че  ако един учител не е предупредил учениците си,не означава,че никой не знае за този нов вариант.

И аз научих през ноември от тук, от форума. Побързах да предупредя дъщеря ми, но тяхната учителка вече им беше казала.  Peace

Но за опитните зайчета съм съгласна. Макар и вече да няма "неопитни зайчета" - всяка година има потърпевши от поредната реформа.  Wink

# 419
  • София
Аз също смятам, че този випуск от 7клас поема негативите на все по-западащото ни образование. Все при тези ученици се правят промени от сега за веднага, изпитват ги за неща, които не са били залегнали в програмата им, особено в 7клас. Да се надяваме, че децата ще успеят да се справят на ниво и с това предизвикателство. Лошото е, че след това ако не заминат за чужбина по финансови причини, не е ясно дали си е струвал трудът им, при положение, че ще търкат студентските скамейки в загубилите славата си български университети. Като си спомня миналата година само в СУ колко много специалности не можаха да се попълнят, лошо ми става. Бяха специалности, за които преди години се бореха по 10 човека за едно място.

Общи условия

Активация на акаунт