Отговори
# 525
 nbirthday на Тея! Да расте много здрава и да е все такава късметлийка в живота!!! Ели, честит празник!  bouquet

Докато не съм забравила да ви сетна пак за една промоцийка в Комсед, ако не са ви стигнали коледните и новогодишните подаръци Wink http://comsed.net/index.php?p=news . Пише ,че ще раздават талони за отстъпка, което значи ,че няма да могат да се купуват неограничено продукти, но пък първия път като пуснаха така промоция и имаше талони не върнаха никой с повече продукти.  

Точно сега ходих до Комсед и щях да ви пиша, че на 5ти започват намаленията  Laughing  Изумена съм колко скъпи са играчките... ooooh! Една приятелка с бебе на почти годинка ще идва да се видим утре и исках да взема на малкият някаква музикална играчка за Коледа и НГ, защото като бях в тях забелязах, че няма нито една, ами то под 30лв няма нищо такова, нямам думи...  #Crazy

Някоя мама беше питала за шейна с кайшки както са на количките през раменете и между крачетата. Видях такава в спортния магазин до банката в Galaxy Trade Center - пластмасова беше, но определено бебето ще е стабилно закопчано вътре, струваше 60лв.  Peace

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 21:19 от Madame Z

# 526
Бебешондел,честит рожден на прекрасната Тея!Да е здрава и все така усмихната ! А не теб кураж,всичко ще е наред Hug  bouquet

# 527
 newsm59 на Теодора на BebEshOnDeL!  Hug

# 528
Здравейте   bouquet
Благодаря за пожеланията за моята щерка Simple Smile трябва да си оправя лентичката, че тя е скорпионче.
Кали, благодаря че питаш! Добре е Гошко, не е вдигал Т или други от признаците за проблем. Но вярно много ме изплаши. И Али имаше подобен лупинг ... как успяват моите деца да останат на челна стойка след падане ... това явно е семейна черта  Joy
Пожелавам на всички болни майчета и бебоци да се оправят бързо  Hug Попаднах на рецепта за засилване на имунитета. Плодчета от БЪЗАК (да не се бърка с бъз) се редят в буркан със захар, седи на слънце еди колко си дена и било чудотворно. Рецептата я има в нета, който иска да пише бъзак и излизат доста статии. Тъкмо намерих на пазара и заредих буркана, то слънчев ден нямаше, дано не се е прецакала рецептата. Дядото от пазара ми каза, че за дете на 1г. е много силно, но на по-големите може да се дава 1/2 ч.л., а за възрастни по 1ч.л.

Честит рожден ден на Тея и мама Бебешондел! Да ти е здрава и пак здрава!

# 529
dobra  и аз знам за бъзака,че е много силен имуностимулатор и същата рецепта -ама е доста силно това и трябва да се внимава особено при децата

# 530
dobra  и аз знам за бъзака,че е много силен имуностимулатор и същата рецепта -ама е доста силно това и трябва да се внимава особено при децата
пиши ми моля те на лични или пък тук твоята версия на рецептата, защото имам 2 различни. Най.вече колко времетрябва да стои буркана преди прецеждане. Според теб от каква възраст е подходящо? В бг-мама една майка пише, че го дава на децата си 2,6г.

# 531
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Добро утро, мами!!
За тези (като мен), които проверяват през час в сайта на НОИ....има инфо за датите на плащане  Hug

Весел и слънчев ден от мен!

# 532
  • София
здравейте,

Плащането от НОИ на 05.01.2012 Simple Smile

И аз нямах търпение да пиша за известието Simple Smile.

Приятен ден.

# 533
  • Морска приказка
Здравейте. Искам да попитам мамите, които вече правиха прощапулник. Как протече цялото събитие. Какво освен питка трябва да приготвя. Разбрах, че трябва да каня и дечица. Нашата девойка на 01.01.2012 реши, че вече ще ходи и някак изведнъж стана всичко. Сега си ходи, дори навън на снега, та мисля че ни е време и на нас за отпразнуване  Laughing

# 534
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Честито, Danili Simple Smile

Ние правихме прощъпулника в тесен семеен кръг (ритуалът с избора на бъдеща професия или призвание). През уикенда поканих мои приятелки с дечицата на кафе (с детски кът)   bouquet

# 535
Данили, ето това си бях извадила от нета, иначе информация има много и в различните региони се прави по различни начини:

"Как се осъществява прощъпулникът?

Според някои обичаи прощъпулникът се прави в понеделник, сряда или неделя.  В деня на прощъпулника се меси погача. Добре е да е от майката на детето, но, ако не умеете, може и да купите. Събират се близки приятели и роднини. Питката се дава на човек, който ходи бързо и е пъргав. Той прави няколко бързи крачки из дома, имитирайки тичане, стремейки се да не се спъва. Това се прави, за да расте детето пъргаво и сръчно и да не се спъва често като ходи. Постила се чист бял чаршаф или кърпа и питката се търкулва към масичка, на която са наредени предметите, така че детето да тръгне след нея. Някои хора поставят питката на маса и на нея нареждат предметите. Това се прави с цел детето да не тръгне и да хване питката, а не подредените вещи.

Според обичая на прощъпулника предметът, който детето си избере, ще бъде това, което ще го влече и ще стане негова професия. Родителите предварително трябва да са нарочили кой предмет коя професия ще символизира, а не да импровизират след като мъника вече е избрал предмета. Гадае се не само за това, което ще работи, но и дали ще бъде трудолюбив или мързелив човек. Не прекалявайте с броя на предметите и не слагайте любими на детето вещи, защото то логично ще се запъти към тях.

Питката се разчупва и от нея първите парчета се дават на детето или на най-сръчните и пъргави хора. Разчупването може да стане преди или след като детето избере своя предмет.

Какви предмети може да сложим на прощъпулника и какво символизират?

Книга – учен, учител

Химикал – писател, журналист

Игла, кука, конец – шивач, моделиер

Компютърна мишка или клавиатура – компютърен специалист, програмист

Дреха – дизайнер, стилист

Кубче – архитект, строител

Спринцовка, слушалки, термометър – лекар, медицинска сестра

Отвертка - техник

Грим - гримьор

Ножица, гребен – фризьор

Топка – футболист, спортист

Черпак – готвач, кулинар

Вестник – журналист, репортер

Играчка – актьор

Касета, диск - музикант

Прощъпулникът може да се реализира по различни начини. Важното е в деня на събитието да има питка, която да се разчупи и подбрани вещи, от които детето да избере. Годините и традициите в различните региони са създали различни варианти на този обичай, от който важното е да вземем приятните емоции, гледайки как нашият малък наследник избира своята съдба. Дали има достоверност в резултата от прощъпулника само времето ще покаже."

Аз поканих 5-6 дечица, приятелчета на каката, много тичаха и играха, а ние с майките се наприказвахме до насита.

Ако имаш други въпроси, питай. Hug

# 536
Момичета, влизам с много лоша  новина Sad Не знам Николета дали ще влезе и за това ви пиша аз.
Гоги вече е ангелче  Cry На 30.12 е починал.
Да почива в мир!  Flowers Rose Flowers Rose

# 537
 Cry Cry Cry

Нищо повече не мога да кажа...

Cry Cry Cry

Дано малката душичка намери покой...

# 538
  • София
Аз не знам какво да кажа.
По-ужасно нещо не може да има  Cry  Cry  Cry
Защо Бог позволява да се случват такива неща?

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 14:08 от Josepha

# 539
  • Морска приказка
Почивай в Мир мило дете!!! Ники моите съболезнования. Дано бъдеш силна да поемеш този удар на съдбата, нямам думи .............

Общи условия

Активация на акаунт