Бургаските коремчета ще ни даряват с моми и ергенчета! - 6 тема

• 26 074
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Бамбуче, добре дошла в темичката, дано да ти е уютно тук  Laughing !Направо като примерна ученичка си каза всичко, без някоя от нас да е пита Simple Smile
Как протича бременността ти към този момент?
Мимоза, стягай го в кръста твоя мъж, да не те стегне теб депресионната следродилна, че тогава лошо.Ще го викаш да помага, казваш, че ти е лошо и че не можеш и малко - по малко ще започне да му харесва да се грижи за малкото човече и да свиква.Иначе послушай ме, ще страдаш само ти.Мъжете колкото и да се плашат от малкото човече, все идва време, в което е нужно да си влязат в роля на бащи и да поемат отговорност.Парите и това, че носят такива нямат отношение към бащинството, но всички го натякват рано или късно.
Мадам Тиква, ти как си?
Януари, с кръвно ли се бориш и ти?
И честит имен ден на всички, които празнуват днес, както честит празник на нас бременните мами!

# 151
Добре дошла сред нас bambuche

Хей майчета нещо ме базикате май аааааааа  smile3534 newsm62. Момичето виж как всичко си е казало браво:).
Виждам за мъжете сте подхванали темата. Да ви кажа и аз не мога да се оплача. Моето мило много си ми помага. Само дето върши нещата по-бавно, защото иска всичко да стане идеално. Мен това ме изнервя, ама по - добре така бавно, отколкото да не ми помага.
Януари как си миличка? Моля те да резпишеш:) Hug

# 152
  • На морето!
Мимозка, моят мъж никога не е ставал през нощта да храни, повива, успокоява бебето и аз никога не съм искала това от него. Дори, когато аз ставах се стараех да не го будя, така той не знаеше колко всъщност не спеше Симеон. Все пак той ставаше сутрин и отиваше на работа, по цял ден, цяла работна седмица, а аз можех да си легна и да си спя с бебето поне по 1-2 пъти на ден, което те съветвам да правиш. Сега си и изнервена, нормално е и ти да си търсиш поводи да си излееш напрежението, спокойно, всичко ще се нареди. Сега бебето е много малко и има нужда най-вече от теб. Колкото повече расте, толкова повече ще има нужда от баща си, който също с осъзнаването на бебето ще се осъзнава като баща. Когато се роди бебе се ражда и майка, но с бащите този процес е по-бавен и агресивното притискане само влошава нещата. Дай му време, ако имаш нужда от почивка извикай някоя баба или му остави бебето в почивен ден, за да поспиш 1-2 часа и спокойно, дишай дълбоко като при контракции за разкритие. Повтаряй си, че това е период, гарантирам ти, че през този период на отчуждение и раздразнителност минават голяма част от двойките през първите месеци на бебето и почти всички излизат от него променени и по-философски разсъждаващи. Не се задълбавай сега в това, съсредоточи се в малката мишка и се старай повече да почиваш, не го сравнявай с другите и се старай да се щадиш максимално. След време той ще оцени всичко това и ще ти се реваншира, убедена съм.  Hug
Най-голямата грешка в началото на майчинството ми не беше това, че не исках помощ от ММ и бабите, а това, че не използвах пълноценно времето си за почивка и ми се събираше около 4-5 часа сън на денонощие, разпределени на интервали по 1-2 часа, през първите 3-4 месеца. Единствения плюс беше, че така успях да си върна кг. доста бързо.

# 153
Здравейте мамчета Simple Smile
Аз днес не съм много добре... нещо ме боли от сутринта коремчето и продължавам с подготвителните контракции (Не знам дали съм го споменала, но са ми ежедневие, под 5 на час все пак)... и преди малко рязко ми падна кръвното 90/60, преди да забременея си ми беше такова нормалното, но пък тогава бях 43 кг.
Бебчето, ако съдя по шутовете, които ми раздава, се чувства добре, само дето му е тесничко Simple Smile)
Таткото се грижи всеотдайно за другото ни бебе (кученце на 1 годинка имаме, самоедче), но го гледаме на вън от както разбрахме, че съм бременна, и казва че го е страх да пипа малки бебета  Laughing ,но аз си мисля, че като се видят очи в очи с творението му, друго ще говори Simple Smile Но пък около мен има много помагачи Simple Smile Малката ми сестричка е учителка в детска градина и разбира от деца повече от мен, въпреки че какво ли не прочетох от както съм бременна Simple Smile
Важното е бебчо да е добре, и да се роди здравичко Simple Smile
Целувки от мен   bouquet Hug

# 154
 Ееее аз пък да си кажа  Hug
До този момент не мога да се оплача много от бременността, от време на време имам леки контракции,  болки в кръста, но те са ако се пренатоваря. Засега си спя много добре, нз за вас, даже ми казват, че от малко ще го науча бебчо да спи много  Laughing Laughing Laughing
Не съм на работа, и си почивам на мах, гледам все да съм на разходки, не искам да се залежавам.
Как сте с килограмите, отначало почти не качвах, и от 44, сега съм +15  Sad, които почти не ми личат. Да видим докрая колко ще са.
Тази седмица бях на ЖК и акушерката се притесни, че коремчето ми е  мн малко за 7-мия месец, но след като видяха бебока се оказа, че е по-голям за съответните седмици hahaha
Иначе бебчо/бебка  newsm78 е много активен, такива ритничета ми раздава  Heart Eyes

# 155
  • Burgas, Bulgaria
бонбонче  Hug -днес по се живее  Crazy

# 156
Бамбуче моите кг са горе долу като твоите, бях 43 преди да забременея, а сега съм 55 Simple Smile
Но общо взето ги качих в 6тия месец, защото горе долу до тогава повръщах и ядях само плодове и зеленчуци... като видех месо или сирене бягах към тоалетната Grinning
Та в 6тия рязко качих, и 7ми и 8ми съм си 55 кила без промяна Simple Smile
Като ходихме с мъжа ми да си избираме сватбени халки, аз си взех възможно най-малката и ми беше широка, сега забелязвам че ми е тъкмо по мярка Grinning
И моето бебче е супер активно, дори когато съм права се вижда как си протяга крачетата, иначе още от началото на седмия месец се обърна с главичката надолу, и ми раздава шутове в ребрата Grinning
Тогава беше ужасно все едно са ми счупили ребрата и ме горят с ютия по кожата, сигурно защото имах много малък гръден кош, но или болката мина, или свикнах с нея  Laughing
Сега само проклетото ниско кръвно ме притеснява и честите контракции, макар че миналия ден пак повръщах, но те вече са единични случаи Simple Smile
 newsm51

# 157
bambuche,за килограмите както беше писала и january забелязвам,че в повечето случай повечко килограми качват по-слабите момичета,а най-много тези които изкуствено за структурата си подържат ниски килограми(щото има и щастливки по природа слаби колкото и да си хапват и за тях това не важи).15 качени килограма не значи,че ще качиш много и до края.Аз съм с 10 отгоре но не стартирах от идеалните си килограми и затова може би не качих много,а и не съм от най-слабичките(то с това ядене няма и как да съм на тия години). LaughingА качените килограми от майката нямат нищо общо с теглото на бебето.

# 158
  • На морето!
Добре дошла, бамбуче!
Някой да има инфо за Палома негра? От доста време не съм я засичала.

# 159
  • DE
Момичета, много ви благодаря! Успокоявате ме. А депресията, както някой спомена, си я имам. И снощи си поревах подобаващо...дано нещата скоро се оправят.
Добре дошли на новите момичета!!!!

# 160
Менинка,и аз се чудех как е Паломка.Дано е добре и просто не й е до форуми. Peace

# 161
  • Бургас
На Палома наскоро й писах да я питам нещо, и тя ми отговори.Предполага, че просто не е по писането много. Simple Smile

# 162
Здравейте, момичета!
Добре дошли на новите мами в темата!!! Леко бременеене, красиви и послушни бебчета на края и само весели емоции!!!  Hug  bouquet
Аз съм добре момичета, не ме мислете. Даже днес на обяд за пръв път измерих нормално кръвно и то преди хапчето, което ме успокоява и се надявам така да са нещата, че в патология не ми се влиза - притеснявам се, че ако вляза там ще намерят повод за ме резнат, а толкова чаках бебка да се обърне в позиция за нормално раждане... Обаче, откакто пия хапчетата за кръвно страшно много ми се спи - нема такъв зимен сън. Вчера следобяд си легнах и спах до 20.00ч. После в 22.00 съм заспала отново и до 1.00. Днес пак си доспивам цял ден, ама дано само този страничен ефект намажа, че като чета другите, се чудя - по-добре с хапчета или по-добре с кръвно?! #Crazy
jeni_r, мерси отново за инфото за магазинчето със сладкарски бои   Heart Eyes - днес минахме с ММ и си взех - имаше 6 различни цвята и са много евтини - по 1.10лв. Сега остава да ми оправят печката и да се развихря! Казах им да поддържат наличност, че и други сродни души-ентусиастки ще ги посетят!
Като чета и си мисля как ли ще са нещата вкъщи след появата на беб - ММ няма много изградени навици да домакинства и не очаквам нещата да са идеални, но се надявам да имам нужното търпение и да съм благодарна за всяко негово включване. Определено откакто съм бременна се включва с много повече неща, но честичко си иска и напомняне. Дано се справяме без излишни сътресения, че като се знам каква съм нервачка, само излишни психарийки ще си причинявам. Трябва да се настроя по-философски и по-егоистично и да не задълбавам в детайлите, щото с огрмония мерак, който имам за кърмене си трябва спокойствие и почивка.
Момичета, спрях вече магнерода, ама явно доста се е понатрупал, щото го пих до скоро и даже от няколко дни никакви контракции не усещам. И малкото подготвителни, които се явяваха спряха съвсем. Сега се натсройвам за голямото чакане. То пий, пий, ама чак пък до средата на 9-ти месец?!

# 163
  • Бургас
Януари, Допегит ли пиеш и от него ли мислиш, че ти е поспливо?Аз страдам от безсъние по принцип и сега също си пия Допегит , но сънливост нямам...
А за магнезия май всеки доктор е на различно мнение дали да се спре в началото или в средата на 9-ти  месец.Аз също ще питам Люцканов сега в понеделник като отида в 36 г.с. ли да го спирам, че го пия от 5-ти месец насам, та предполагам се е понатрупал в организма Simple Smile

# 164
Януари - много се радвам , че си  добре. Дано да не се вдига вече това кръвно и всичко да си мине по нормален начин, както искаш. Може от нещата, които ви се случиха напоследък да си вдигнала това кръвно и дано всичко това е минало. И аз вече не пия магнерота.

Общи условия

Активация на акаунт