Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 371
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Явно не успях да се изразя правилно, както и да е Stop.

# 166
В тая тема няма да се разбреете кой, какво щото сте от различната страна на проблема.

# 167
Цитат на: Елица
Да, принципно не е зле да се знае предварително дали те третират като крава за разплод.
Шута и айде.
За съжаление има и жени, които разсъждават по този начин. Познавам две, които нямаха деца по вина на мъжете си, осиновиха с мъжете си и към четиридесетте си намериха друг мъж и забременяха, за да изпитат усещането да носят дете. Едната изостави осиновеното си детенце на мъжа си, който си го отгледа, а другата се раздели с новия си приятел и със стария си мъж си гледат двете деца в момента. Та хора всякакви. Аз лично никога не съм държала да имам биологично мое дете, винаги съм била убедена, че ако си отгледам дете, то ще си е мое. Имах приятел, който беше разведен с дете, обичах и детето му и исках да сме заедно и то да живее с нас, но по други причини се разделихме. Но знам ли дали ако не бях забременяла на 34, нямаше да се сбъркам нещо и аз. Хората са казали, че никога не е късно да станеш за резил.

# 168
  • Не от София.
Но знам ли дали ако не бях забременяла на 34, нямаше да се сбъркам нещо и аз. Хората са казали, че никога не е късно да станеш за резил.
Това не го разбрах нещо-как ще станеш за резил ако не си родиш дете до 34?  newsm78

# 169
Но знам ли дали ако не бях забременяла на 34, нямаше да се сбъркам нещо и аз. Хората са казали, че никога не е късно да станеш за резил.
Това не го разбрах нещо-как ще станеш за резил ако не си родиш дете до 34?  newsm78

ама хич не внимаваш... Wink толкоз добре го описа жената - аз я разбрах веднага...

# 170
  • В градината...
Фиона, не го разбираш, защото не ти се е случило. Жената имаше предвид, че ако не била забременяла на 34, оттам нататък е можело да изпадне във филми. Като ти затиктака часовника, не знаеш на какви лудости си способен  Peace

# 171
  • Не от София.
Да роди от първия срещнат ли имате предвид?И разни такива "филми"..
Уф,Боже...ще ида да видя дали не съм забременяла,нещо тотално затъпявам напоследък  Thinking

# 172
  • В градината...
Фиона - топло, топло...

# 173
Уф,Боже...ще ида да видя дали не съм забременяла,нещо тотално затъпявам напоследък  Thinking
hahaha

# 174
  • София
Естествено има резон да си информиран и дали си за разплод, и дали жената до теб ходи "на бик".
И никой никого не съди, просто си изразяваме мнението.

Аз имам и леля, която след като до определена възраст не намери половинката си в живота, съвсем съзнателно си намери мъж за донор. Той беше съгласен и наясно с ролята си. Направиха две деца.
Изобщо не смятам, че е станала за резил, нейно си е решението.

Сега, друг е въпросът колко й беще трудно в "годините на промени" и как го преживяваха децата. Донякъде я разбирам, донякъде не. Хората очевидно са различни.

# 175
  • Не от София.
Фиона - топло, топло...
Само топло?!?Мислех,че съм в десятката?!  ooooh!

hahaha

Еми,даа..за смях съм,знам  Blush

# 176
Да гледате в една посока е едно, но да се водите по прегледи преди брак и за мен е извратено. Да не говорим, че не ми е ясно как точно един обикновен преглед при гинеколог ще отхвърли проблем с категоричност?

Ами според мен понастоящем рядко има такава практика, примерът, който споменах все пак датира от повече от 35 години, а и тогава е бил рядкост. Сега медицината е доста по-напред и са доста всъщност редки случаите на тотално безплодие. Но хората е хубаво да са наясно - например със здравословни проблеми не само от репродуктивен характер, аз например исках да знам дали в рода на мъжа ми има генетични болести, ментални и пр и проверих 'деликатно'. Един ден например видях една снимка и на нея имаше детенце с генетично увреждане. Вярно съм много ербап принципно, но вярвай ми кръвта ми се смъкна в петите. Проучих нещата, разбрах, че не е от фамилията на съпруга ми, поразпитах, и така. Имам приятел, който по любов се ожени за една жена, която явно спря да си пие лекарствата след сватбата - ами ... 5 години ад пълен, докато се разделят.
Не мисля, че това е извратено. Имаш право да знаеш какъв живот ( се предполага, че ) ще живееш. Не само от гл. точка  на намерения.

Не става в-с че някой ще се раздели с мен /или аз ще се разделя , заради здравословен проблем - става в-с за това, че хората трябва да знаят реалностите и да са наясно какво ги чака, в какво се въвличат, и ако не могат да го понесат - да се оттеглят овреме.

# 177
  • София
10 c's, то е хубаво да си горе-долу наясно какво те чака. Но ти как се справи с този проблем освен с разпита за детенцето? Мъжът ти мина ли на спермограма, пълни изследвания? Ти?

# 178
10 c's, то е хубаво да си горе-долу наясно какво те чака. Но ти как се справи с този проблем освен с разпита за детенцето? Мъжът ти мина ли на спермограма, пълни изследвания? Ти?

Ne, пред нас не е стоял този въпрос, т.е изследвания да се правят за репродукция конкретно.
Но сме се запознали ( в разговори) с редица неща, които са ни били важни преди да се вземем Simple Smile

# 179
Добре де но то това е толкова относително,че ...
Ако двама човека се вземат на по 22 и направят щателни изследвания върху репродуктивните си възможности и всичко е ок, това съвсем не значи,че ще е ок и когато станат на 35 и решат да стават родители. И тогава,какво ?

Общи условия

Активация на акаунт