Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 70 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Записвам се да ви следя.

# 286
  • София
Привет, може би ще се повтори въпросът ми, но нещо не ми е ясно. Къде в сайта на АЗ пише изискване/граница за хорариум часове по даден език. Информация за ези 1500-1700 часа намерх в една статия в интернет. Питам, защото съм учила Английски език в средното, но това е преди 10 г- 1156 часа. Одобрена съм, но сега разбирам, че трябва да нося и диплома от ср.образование и там гледали хорариума??? newsm78  и какво сега няма ли да ми дадат ваучер???
На мен когато ми поискаха дипломата за средно от ДО ми казаха, че в хорариума трябва да имам под 300 часа, слава богу моите бяха 210. Казаха, че може да се смени езика, ако направят проблем от БТ.
Дано да ви одобрят все пак за езика, който искате да изучавате.

# 287
Здравейте. Понеже сте изписали доста, а нямам възможност да ви изчета сега. Можете ли да ми кажете дали има новини за следващия поток кога ще е, какви са необходимите документи и другото което ми е много важно може ли да се запиша на английски, но от 2-ро ниво например? Благодаря предварително   bouquet

# 288
Здравейте отново, днес ходих до БТ Сердика да се взема уведомлението (6719 номер). Не че ми се бяха обадили, но една колежка ходи и ми провери номерчето, и от там разбрах че съм одобрена. Та, понеже съм изучавала разширено англ.език и се бях притеснила, че ще ме отрежат - нищо такова не се случи. Дори не ми погледнаха дипломата за да проверят часовете англ.език. Дадоха ми уведомлението и ми казаха да си търся доставчик до 1 месец. Дано да не са се объркали нещо. Но ми изглеждаше сякаш не ги вълнува особено колко часа хорариум имам по англ.език. Не знам защо на други хора отказват... newsm78
Успех на  всички чакащи. Сега остава да се ориентирам и към доставчик. Май кабината ми допада, че ми спестява разхождането и задръстванията...

# 289
Привет отново... Искам да помоля някой който кара в момента курс по английски език в Кабината да сподели какви са му впечатленията. Изчетох какви ли не отзиви, но повечето са стари и може да не са актуални. Как им е системата, има ли проблеми (забиване, прекъсване) Може ли реално човек да научи нещо. Искам да надграждам ниво а не да претупвам нещата. Много се колебая, защото ще ми е много по-удобно от къщи да си уча. Трябва много скоро да реша, защото вече си взех уведомлението от БТ.  Много благодаря предварително!!!     bouquet

# 290
Здравейте и от мен!

Много моля за компетентната ви помощ.. Казусът е следния: Мъжът ми има уведомление, което изтича на 18.02 (в събота); в същото време най-сетне си размърда д-то и си намери доставчик, като курсът почва също на 18.02, събота. Ако утре отиде при доставчика да му попълни уведомлението, може ли да го занесе в бюрото по труда на 20.02, понеделник? Чуденката ми е продиктувана от две неща:
1. Когато крайният срок изтича в неработен ден, за краен срок се счита първият работен след него, нали така?
2. На 20.02 курсът вече ще бъде започнал - може ли да му дадат ваучер, след като курсът е стартирал или трябва ваучерът да се издаде преди началото на курса?

Много ще съм благодарна за коментарите ви!   bouquet

# 291
Привет Усмихнатото, Не мога да кажа за срока на уведомлението дали ще е изтекъл вече на 20,02,2012. Може би не /тъй като 18,02 е неработен/ Най-добре да се обадите на БТ и да питате за по-сигурно. Относно другият въпрос, мисля че няма да е проблем датата на започване на курса, говорете с ДУ и той ще каже най-добре. Аз днес ходих при един ДУ, и искаха да ме записват на курс който е почнал преди 2 седмици и казаха, че няма проблем с това. Те щели да подадат за мен индивидуален график така, че да наваксам с изпуснатите часове. За това предполагам, че и при вас няма да е проблем. Друго, което ми казаха е, че на тях им отнема 1 седмица за да придвижат самите документи до БТ за да те включат в курса. Най-вероятно ще напишат, че курса за теб ще е с начало примерно + 7 дни /25,02,2012/ . Дано да съм била полезна...

# 292
Ами аз мисля, че може. Но трябва да отиде на 17.02 - тоест преди 18-ти. И веднага в ДО - да го запишат за курса от 18.02 който е.

# 293
Невенче и Форум-ка, благодаря за коментарите!  Simple Smile Обадих се до БТ и от там потвърдиха, че е ок да отиде на 20.02. Не казах, че курсът почва на 18.02 също, но мисля, че няма да е проблем ДУ да напишат някаква по-късна дата за начало на курса. Но днес ще отиде при тях (ДУ) и те също ще кажат - така или иначе имат повече опит с тая програма Wink.

Хубав ден!  Simple Smile

# 294
Вчера ми се обадиха от Сердика, че съм одобрена, номерът ми е в началото на 5000.   Party Избрала съм немски.

Относно минималните часове език в дипломата за средно моя приятелка има 1300 часа английски в дипломата за средно и попита дали ще й позволят да ползва ваучер. Оказа се, че няма проблем, само се носи копие от дипломата за средно и издават ваучера.

В понеделник ще ходя за ваучер и започвам да издирвам добър доставчик на немски. Моля, дайте някакви предложения. Най-вероятно съм за А2 като ниво. Предпочитам  часове събота или неделя, че работата ми е доста далеч и докато стигна, ще са свършили занятия.  Crazy

# 295
Искам да Ви изкажа недоволството си от Британика
Мъжът ми започна обучението си там преди 20 дни. Значи в момента изучават Минало време. Много е пришпорено и набързо всичко. Въобще не се мисли че хората за пръв път се сблъскват с езика. Имат текстове който им дават да слушат дори и запознат човек не може да разбере. Те техните нива по принцип ги минават за 3 месеца, а по програмата "Аз Мога" ги минават за 1,5 месеца. Оставам с впечатление че само искат да вземат едни пари, а не дали наистина ще научат курсистите си на езика. Хората ходят на работа имат семейства не са студенти редовно първа година  Mr. Green Печалбарска работа.
Аз съм в кабината. При нас много по-бавно минаваме всичко с много упражнения говорене и т.н.
Възмутена съм.Той започна с толкова желание а с тава си темпо нищо не може да схване. Само дето си губи времето.

# 296
Момичета, благодаря на всички за отговорите! Аз се записах в кабината, дано да не съжалявам. Курсът започва от 12.03 ще пиша как е, в случай че някой го интересува. Моя колежка без никакви знания по англ.език се записа в Никанор. Бях с нея като се записваше и ми се стори много подходящо за начинаещи. Човекът обясняваше, че не пришпорват курсистите, съобразяват се, че са работещи и я карат по-бавничко. Струва ми се, че може да е полезно за някой...

# 297
Някой да има идея кога ще се подават заявленията за курсове тази година? Rolling Eyes

# 298
Аз съм тотално недоволна от курса по Оперативно счетовдство, който карам, направо съм бясна. Целта на тези курсове е да се придобият практически умения, с които да можеш да си вадиш еветнуално хляба някой ден, а не да се трупат камара безполезни абстрактни теории, които се забравят в момента, щом ги прочетеш. От курса, който карам, имаше само 8 урока по практическо обучение - това което всъщност ще е нужно за да вършиш работата. Всичко останало е суха и безполезна теория, карат ни да зубкаме безполезни дефиниции и определния, които няма да са от практическа полза. Отговори от преподавателите на зададени въпроси ако получим е цяло чудо. Материалът е изключително зле ситуиран - наблъскали са  лекциите на студентите от ВУЗ за три години в курс за 6 месеца.
За пореден път се убедих, че тази програма е поредното източване на пари от държавата. Реална полза - като придобиване на нови умения - няма да има. Съжалявам, че си губих времето да кандидатствам и да се занимавам с това. Купих си учебника по счетоводство на Дурин и от него научих , което ми е нужно.

# 299
Аз съм тотално недоволна от курса по Оперативно счетовдство, който карам, направо съм бясна. Целта на тези курсове е да се придобият практически умения, с които да можеш да си вадиш еветнуално хляба някой ден, а не да се трупат камара безполезни абстрактни теории, които се забравят в момента, щом ги прочетеш. От курса, който карам, имаше само 8 урока по практическо обучение - това което всъщност ще е нужно за да вършиш работата. Всичко останало е суха и безполезна теория, карат ни да зубкаме безполезни дефиниции и определния, които няма да са от практическа полза. Отговори от преподавателите на зададени въпроси ако получим е цяло чудо. Материалът е изключително зле ситуиран - наблъскали са  лекциите на студентите от ВУЗ за три години в курс за 6 месеца.
За пореден път се убедих, че тази програма е поредното източване на пари от държавата. Реална полза - като придобиване на нови умения - няма да има. Съжалявам, че си губих времето да кандидатствам и да се занимавам с това. Купих си учебника по счетоводство на Дурин и от него научих , което ми е нужно.

би ли споделила коя е фирмата, в която се обучаваш, щото и аз имам съмнения коя е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт