Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 778
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
 flufffy  да си призная честно - идея си нямам. Късметите са слагани произволно, така че каквото ти е определила съдбата. да знаеш, че се случва:  Mr. Green

# 31
 Hug HugЗдравейте и благодаря за новата темичка...
Да ни впишете и нас,моля...мама Илиана,бебе Алекс,Гърция.. 10.07.2010:hug:
Много ми стана драго като видях,че Мишелката е родена на моята дата/19 октомври/е,с някакви си години в повече.......... Outta Joint
Ние с катеренето не можем да му намерим края...най-новото е да отваря долапа,да се качи и да се обърне да мие чинии//мамин помощник,но досега освен локви,няма нищо счупено...само ни дебнр да седнем с баща му и веднага е на раменете ни..но за съжаление нито кончето от избързалия дядо Коледа,нито пружиниращата кола са удостоение с внимание..язди само един гумен динозавър и то главно за да му дъвче ушите....
Искам най-накрая да ни мине хремата и на детскаааааааааааааа #Cussing out
Редактирам се бързо да кажа,че вчера бяхме на ваксина ММР..стискайте палци,да не ни събуди алергията..Иначе вече сме тежка категория..стигнали сме 15.200....Целувки на всички

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 00:37 от Илианна

# 32
  • България/Германия
Записвам се в темичката с Изабел, родена на 29.01.2010 Wink
Живеем накрай света...е, почти, в малко затънтено градче в Шварцвалд, Германия  Mr. Green

За обуването, е, няма по-голямо забавление от това. Като види обувки, се започват едни възклицания, говори им "Schuh Schuh" и не отбира много-много дали са нейни, мои или на татко й, веднага се напъхва крачето в обувката или ботушчето. Също така обожава шапки и ръкавици Wink

Гледам говоренето обсъждате, дребната приказва много, обаче смесва български и немски и се получават едни уникално смешни изречения, но се надявам с времето да започне да разграничава по-добре двата езика. На мен мъката ми е, че всички деца около нас тичат добре, а нашата още не може както трябва Sad Подтичва с разтворени крака и сякаш не се сеща да ги свие в колената, но дано да няма никакъв проблем и скоро да се научи.

Иначе ядем за двама, вилнеем за трима и резултатът е, че още не сме стигнали 11 килца  Embarassed

Целувки от нас и хубав ден!  Hug

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 00:30 от elfie

# 33
Титина благодаря за картичката!  Hug Много е оригинална с късметите. Развесели ми деня.  Mr. Green
Ти да видиш като почне и да ти отговаря колко е часа.  Laughing

Ние установихме миналия уикенд, че Томи може да брои до 10 на холандски.  Crazy Капака на коша с играчки има цифри. Както се мотаем из хола, той седнал на земята с него и бърбори нещо и татко му се заслушва "еей, ама малкия сочи цифрите и ги назовава". Сега разбрах какво е "аак"  Laughing (ахт Sunglasses дето все повтаря.

Бибитке все едно описваш дъщеря ми. Тя не понасяше кукли, пищеше от тях, като порасна казваше, че й се стрували живи.  Mr. Green Никога не е играла с тях. И играчките със силни, шумни звуци също я дразнеха. И бурния вятър...колко приказки съм измислила да разказвам що е това вятъра, за да не плаче от него по нощите.

Иве те момиченцата май са по-сръчни в обличането и подобни неща. Ще видя Томи колко ще му се отдава на вашата възраст.

# 34
Ех, немските мами много се разраснахте Simple Smile
Елфи, вие в кое точно село сте? Наскоро минавахме през Шварцвалд, като ходихме до брата на мъжа ми, който живee в Зинген. Дали вече не те и питах това, или си мислех да го правя, вече забравям...
А, сетих се, ти пишеше в една друга тема и тогава сравнявахме момичетата (нали са с няколко дни разлика) та те поканих тогава при нас.  ooooh! Нещо ми се посъбра умора последните дни, извинявай  Hug

И аз имам нови картички от Титина, Мис Файн, и още 2, ама не съм ги видяла още, мъжът ми ги е взел сутринта от пощенската кутия.
Ще пиша допълнително Simple Smile

P.S. Много е сладка малката Изабел, сега видях снимката. Simple Smile

# 35
  • България/Германия
Иве, да, ти ме покани наскоро при вас Wink Ние сме на около час път от Зинген, но понеже съм доста скарана с географията, не знам в коя посока. Иначе наШто село се зове Санкт Георген, то всъщност е град, ама град от 15,000 жители с всичките му кварталчета, та за мен си е село  Mr. Green

Терминатор, при Изабел периодично настъпват моменти, в които е супер привързана към мен, проявленията са различни, от нежелание да се отлепи от мен до супер силни изблици на нежност. Дори от няколко дни пак минава през нещо подобно, не иска да гушка и целува баща си, а най-демонстративно идва при мен и започва да ми се умилква и да ме гали. И той ми се сърди май, макар че не ми го казва директно Sad но аз съм убедена, че е период и ще отмине.

Флъфи, много гадно това с градината, то вярно, че са още доста непохватни зверчетата, ама от седнало положение да се удари така  Confused Лошото е, че единствено му остава на човек да се надява, че няма да се повтори пак или че ще е "малкият дявол" Praynig В този ред на мисли, мен започва да ме хваща страх от времето, когато ще пуснем Изабел на градина (след около 7-8 месеца). Вече чувам за няколко случая за деца на 3 и нещо, на които възпитателки от местните градини са се опитали да поставят така модерната напоследък диагноза Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, и то явно защото дечицата са били по-буйни и неконцентрирани, и на възпитателките им е трудно да се справят с тях. ooooh! И други неща чувам, и уж се опитвам да не го мисля много-много, ама вече ме стяга сърчицето.

Дребното заспа, след като доста се повъртя и "разказа" сума ти приказки на плюшеното пате, с което заспива. Напоследък все по-трудно заспива, а и по-рано се буди, та да ви питам по колко горе-долу спят дечицата ви?

# 36
  • FRANCE
Имам си картички  Hug November rain благодаря за специалната картичка за Алекс. Благодаря за картичките на Мила и Титина. Страхотна идея за късметчетата.

Алекс е толкова щастлива от картичките че ми е забранила аз да ги отварям само тя Simple Smile

Елги добре дошла.

Дзверо тъкмо заспа и оивам да опаковам подаръци че събота патуваме за свеки. И сестра ми идва иупииии Grinning Супер мега сум доволна. А си ни е млада лелята (на 21г е, само 16г разлика имаме с неиа, и сме от един маика и баща Laughing)

# 37
  • Немция
Фльфи, в4ера те 4етох, но не знаех, 4е си добавила нещо в разказа ти, вьрнах се пак да до4ета. Много неприятно с ожулването на малкия, трябва да им натьртиш да си отварят о4ите на 4 в яслата!

Елфи, привет, дале4 си ми, но Интернет прави все едно , 4е сме от едно село.
Моето дете е станал голям поспаланко последната година, така 4е място за сравнение няма. Едни спат по-малко с вьзрастта, други пък не можеш да ги измькнеш от леглото. Бибит4ето спи примерно от 21 4аса до 8(за градината се налага по-рано да го будя), на обед от 13, 13.30 до 16, 16,30 и то аз го будя, 4е може да откара и до 17 4аса, а ми става много кьсно после за ве4ерния му сьн. Разбира се, има и изклю4ения с 4асовете, но като цяло му се спи на 4овекО и аз сьм щастлива от този факт(пу, да не му е уроки Mr. Green).
За градините- не трьгвай предубедена кьм каквото и да е, не е задьлжително да поставят диагнози, а ако все пак го направят е по-скоро насока да се обьрне 4овек кьм психолог, логопед или т.под. , ако има проблем, то да е открит навреме. Вьзпитателките на моя син са мили и внимателни, тон не се повишава, децата ги оби4ат.
Изабел е сладко бонбон4е, наистина не й ли4и, 4е яде за двама. Grinning

Лепри, и аз предполагам, 4е на Бибит4ето му се струват куклите като живи. Той е 4увствително дете, има 4ат-пат разни страхове- например от тьмния прозорец ве4ерта- нямаме завеси и се отразяват разни сенки в тях. Това беше миналата година, този страх из4езна ве4е.
Браво на Томи за броенето до 10!
И на мен ми се струва, 4е моми4енцата са срь4ни и така или ина4е по-бьрзи в развитието си- поне спрямо моето дете.

Илиана, дано нямате реакция от ваксината! Hug

# 38
Елги добре дошла.

Калин спи на обяд по около 1.5-2 часа- поне според рапорта който получавам, а вечер от към 9-9.30 сутрин до 6.45. Нощният сън може и да е по-продължителен, но тогава го буди баща му- все пак трябва да мине през тоалетна, да закуси и да го заведат на детска градина.
Вчера се чудих защо купих този стол за хранена, ами детето иска да е на нормален стол. Държи дори и бисквита да яде да е на стола и масата и да използва салфетка. Интересно защо и езика си чисти  newsm78 . Това с езика му е номер - ако пие например сок, т.к. майка му се опитва да му даде сок, така си чисти езика. Е явно по това прилича на мен. Майка ми разказва, че аз така съм си избирала храната, не искам ли няма сила която да ме накара да преглътна. Що ли не съм запазила това до сега  newsm78
Флъфи, Калин всяка седмица е с рана от детската. Онзи ден коментирахме със съпруга ми, как на площадката за тази възраст всичко е в бетон. Абе има специални настилки, но явно им идва скъпо. Което ми напомни да занеса малко олио и да ги инструктирам да го мажат като се чукне някъде. А него го учим как като се пада ръцете се слагат напред Mr. Green иначе има да си ходи с тротоарна екзема

# 39
Тук съм, уфф едвам смогвам, последни дни и поемаме...
Ооо имаме си нова немска мама, добре дошла, тамън те проверявах, колко си далече и за Шварцвалд ми излезе 2 часа и си викам абе далечко, но някой път може и да се видим, ама като написах Ст. Георген и се оказаха 4 часа  Mr. Green Та, далече си да пием кафе заедно, но пък ще си лафим тук  Wink Малката Изабел и голяма красавица, племеницата ми така се казва и това име ми е слабост  Heart Eyes
Относно страха от раздяла, винаги е на фази, при едни деца по-изразено при други по-малко. Аз се старая, когато трябва да оставя Лия да не казвам "чао" това определено не помага и също така не се навъртам наоколо, ако някой друг се грижи за нея. Тогава обикновенно няма проблем. Но е имала и моменти, когато е плакала за мен нон стоп, тогава просто не я оставям и търпеливо изчаквам  Wink
Флъфи, с малките деца е така, колко възпитателки имате и за колко деца се грижат. Аз специално се ориентирах към група с по-малко деца и повече възпитателки, един вид ясла. Все пак и те са хора  Rolling Eyes Аз съм се грижила за деца и ми е ясно че по някога е трудно. За мен максимума за малки деца (1-2години) е 4-5 на възрастен.
Титина, наистина се случват, на мен ми се падна кола с 2 врати, само дето аз явно малко предварително съм я получила  Laughing
Благодаря още веднъж на всички за прекрасните картички, стоят ми на бюрото и си ги гледам всеки ден, много ме радват  Hug
И ние се обличаме, обуваме, сутрин тича сама към банята и по пъти си събува пелената сама  Laughing Казва вече тиш за пиш и аки за номер 2, само дето още ги казва докато ги върши работите  Laughing Вече пишка всеки път като я сложа на тоалетната (4-5 пъти на ден) и се надявам скоро да се похвалим с успех  Grinning Я другите мами практикуващи ЕБХ да кажат как върви при тях  Wink
Олди, как сте вие, изгубихте се пак  Hug
Гери, прекрасно си го написала момиче, пожелавам ти още много дълги години да се радвате един на друг с малкия Ален  Hug
Няма да се косите за проговарянето, аз съм проговорила много късно, уж не би трябвало да съм лингвистичен тип ама я виж сега, говоря 4 езика, а в училище литературата ми беше един от любимите предмети  Grinning
Елфие, това със възпитателките и измислените заболявания не е от сега за съжаление. Но няма как, хора които не каресват професията си ги има навсякъде. Аз имам приятелка, чиято дъщеря се боеше да ходи на ДТ, смениха заведението и всичко се оправи. Явно имаше проблем или с някоя от преподавателките или с някое от децата. Важно е според мен човек да се всушва в децата и ако има проблем да се опита да открие на какво се дължи той  Wink

Айде момичета отивам да стягам багажа, ще имам нет в Швеция, надявам се да смогна да пиша. Пожелавам ви едни красиви и спокойни последни дни от тази година  Hug
 Hug ви всички

# 40
Първият куфар е 25 кг, вторият 12, сега започвам третия и бебешката чанта и утре в 5- хайде на летището. Ще ви чета по-късно, че ми пуши главата!

# 41
  • Немция
Мис Файн, полу4ихме веселата карти4ка- като гледам, до Коледа ще останете без коледна украса, кое изядено , кое с4упено. Laughing М/у другото, залепеното лист4е с адреса в/у плика бе по4ти разлепено, дьржеше се само на единия край.

Боби, весело изкарване! Дано си по4инете и да напълните стомасите с френски деликатеси!

Аз отивам да правя посред нощите тирамису. Tired Утре 4акаме гости, през деня трябва и други гозби да подготвям.

# 42
Титина получихме твоята картичка, много ти благодаря.  Hug Много идейно това с късметчетата, бай дъ уей дано се сбъдне.  Praynig Mr. Green

# 43
М/у другото, залепеното лист4е с адреса в/у плика бе по4ти разлепено, държеше се само на единия край.

Цвети, и нашето така, даже част липсваше, та се чудих как са успяли все пак да го доставят на правилния адрес  newsm78 Благодарим за сладката Мишелска муцунка, страхотна е!

# 44
  • Rennes, France
Получих картички от Цвети и Титина Hug Hug Благодарим ви много! Дано всички пожелания се сбъднат Peace
Сю, Боби, лек път и дано да си прекарате добре Hug
Фльорче, стягаш ли се за път и ти? Hug
Лепри, браво на Томи Heart Eyes умничък къдрокоско Hug
Елфи, добре дошла на теб и сладураната Изабел  bouquet
Днес ми е учебен ден на мен, та се занимавам с уроци bowuu Иначе чакаме татито да се прибере тази вечер, че вече много ни липсва. Тук е страхотна буря и доста поражения има /при нас точно не, но наоколо/. А на всичкото отгоре бурята отива на изток където е татито, та навръщане ще се бори с нея Praynig Иначе нищо ново при нас, Луи вече почва да разбира много неща...като говоря по телефона и кажа чао и той е до мен, маха с ръчичка. Подава ми топка, слага си ринговете, пляска с ръце, дава целувка - главно на мен, незамисимо дали казвам "дай зелувка на папа", обръща се и ме целува мен Mr. Green Heart Eyes Целува телефона като говори с татито и компютъра като говори с баба и дядо. Много обича да танцува. А за кравата вместо му, казва бу... Whistling Обаче има моменти в които като врънне да го взимам на ръце и ме изкарва извън равновесие, мранка ама от лиготия, аз не обръщам внимание, защото разбирам че е нещо временно и след 1мин намира си занимавка и ме оставя. Опитва се да проявява характер, но не го огрява ако е от глезотия Crossing Arms
бибитка, стана ли тирамисуто?  chef
Флъфи Hug гуш на Ник и да не се тормозиш излишно, освен ако няма скрита камера, нищо не можеш да докажеш/направиш. Така са нещата в градините...
титина, много чист ваш Калинчо бре Heart Eyes браво на него Wink
Мадам, приятно ви посрещане на лелята Hug
Звезди мама дойде ли Party
Да ви попитам нещо: понеже видях Изабел с обувчици на снимката, вярно е на почти 2год, но трябва ли в къщи децата да са с обувки? Луи не ходи още самостоятелно, но е само по чорапки, не обича обувките Thinking
ОЖху айде да уча Whistling

Общи условия

Активация на акаунт