Ваксината срещу рак на шийката на матката Церварикс

• 89 218
  • 893
  •   1
Отговори
# 255
От десет кладенеца вода извади за да докажеш какво? Че хората сме различни и че майка ти е страхотен човек... Добре, права си!  Laughing

# 256
 Joy И това, но и, че вадиш нещата извън контекста и се занимаваш с глупости, вместо да направиш нещо хубаво и позитивно Wink
Също, че текстът ти е слаб и доста лесно оборим... Щом аз виждам несъответствията и съшитото с бели конци, значи всеки може ... Wink

Но частта с моралните устои и разпитите на децата ме спечели завинаги!  Joy  bouquet Peace фен съм ти до гроб Wink

# 257
Хайде да се разберем така - аз ще се занимавам с глупости, за теб оставям хубавите и позитивни неща...   Laughing

# 258
Мишона,вие нали сте сложили ваксината?
Исках да ви благодаря за доброто дело за общото благо.
В Австралия вече слагат и на момченца,нищо,че няма как да се разболеят от рак на шйиката на матката.Ето това е голяма жертва и голям жест кьм жените.

Ако ваксината има някакви негативни последици (при ваксини това се вижда средно между 5 и 20 години след пазарната й употреба) поне ще има хора,жертвали се за общото благо,на които сьм безкрайно задьлжен. Peace

# 259
Ако ваксината има някакви негативни последици (при ваксини това се вижда средно между 5 и 20 години след пазарната й употреба) поне ще има хора,жертвали се за общото благо,на които сьм безкрайно задьлжен. Peace

Именно!   Peace
ДОбре че, има мераклии за опитни мишки сега, та да се видят резултати, било позитивни или негативни, след години! 
Поне за момичетата, които сега са бебета, или предстои да се раждат, ще има вече яснота по въпроса.Да се надяваме, де, че то при съвременната медицина нищо не се знае.    Laughing

Мишолина Simple Smile , ако ти се надяваш дъщеря ти, като стане на 15-16 да дойде и да те светне:
"Мамо, аз отивам да се секся за първи път.Някакви съвети?"    Grinning   , значи имаш огрооомен проблем с възпитанието й.
Няма да обяснявам защо, като порасне, сама ще загрееш къде ти е била кардиналната грешка.   Simple Smile

# 260
Много забавна дискусия е тръгнала за майки и дъщери, при това доста неаргументирано заядлива и малко минала покрай темата за ваксината срещу ЧПВ. Аз съм майка на дъщери и сме си много близки. Всичко ми споделят. Колкото до половия живот още по мое време имаше виц за девственицата, която била грозна петокласница. Според мен е важно девойките и младежите в тинейджърска възраст да са грамотни и да знаят необходимите неща за секса и да обсъждат тези теми с родителите си. Не виждам причина за табута. Доколкото знам за това се говори и в час на класния. Това са нормални и естествени неща. Аз и голямата дъщеря сме ваксинирани и какво значи "опитни мишки"? Аз в случая нямам нищо против да сме такива пред опасността да се разболеем от рак. Майка ми е онкоболна. Ваксината е нова, доколкото е пусната отскоро на пазара, но иначе е тествана достатъчно и с години. Засега срокът, за който със сигурност предпазва ваксината е 6,4 години http://apteka.-временно недостъпен-/30013747/%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D1%81-%D0%B0%D0%BC%D0%BF-1-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0, но прогнозата е за 20, както ми каза лекарката, която ни я постави.

# 261
# 262
....но прогнозата е за 20, както ми каза лекарката, която ни я постави.

Crazy   Прогнози приемам единствено от Емил Чолаков... Другото са чиста проба манипулации...  Laughing

Вие сериозни ли сте съобщавали на родителите си кога точно сте решили да правите секс за първи път и съответно кога сте го направили без да е било запланувано? И сега ли си планувате секса? Всичко ли ви се случва по план?

# 263
  • Пловдив
vanda75,ваксината предпазва само срещу два типа ЧПВ-16 и 18 ти.ОТ другите типове как се защитавате?

Да оставим настрана вредността на ваксината.След като не е срещу всички типове ЧПВ човек трябва да се пази и от другите типове.Как?Както си се пази.Ами,че то тогава ще избегне и типовете,от който е ваксиниран.Какъв е смисъла на ваксинирането тогава?

# 264
Joy И това, но и, че вадиш нещата извън контекста и се занимаваш с глупости, вместо да направиш нещо хубаво и позитивно Wink
Също, че текстът ти е слаб и доста лесно оборим... Щом аз виждам несъответствията и съшитото с бели конци, значи всеки може ... Wink

Но частта с моралните устои и разпитите на децата ме спечели завинаги!  Joy  bouquet Peace фен съм ти до гроб Wink
Щом текста на Стелт е слаб,то какъв ли е текста в  листовката на Церварикс  ThinkingКЪДЕ е доказателството,че ваксината предпазва,че според някои и лекува Whistling

# 265
Щом текста на Стелт е слаб,то какъв ли е текста в  листовката на Церварикс  ThinkingКЪДЕ е доказателството,че ваксината предпазва,че според някои и лекува Whistling

А стига, бе! И какво лекува? Рак ли? И това го пише в листовката? И има хора, които се доверяват на това?
Направо не вярвам.

# 266
Judy,на едно мнение сме.

# 267
vanda75,ваксината предпазва само срещу два типа ЧПВ-16 и 18 ти.ОТ другите типове как се защитавате?

Да оставим настрана вредността на ваксината.След като не е срещу всички типове ЧПВ човек трябва да се пази и от другите типове.Как?Както си се пази.Ами,че то тогава ще избегне и типовете,от който е ваксиниран.Какъв е смисъла на ваксинирането тогава?

Знам, че е само срещу два щама, но те са най-опасните. По принцип аз съм за свободния избор в случая и съм си го направила и не съжалявам. Знам, че точно част от участниците в тази дискусия е излишно да убеждавам. Те си имат цяла тема за вредата от ваксините и си я бистрят активно и изпитват гордост, че не ваксинират децата си. Не им пожелавам нещо необратимо да се случи на дечицата. Считам това отношение срещу ваксините - едно голямо постижение на съвременната медицина - за ретроградно и невежествено.
А колкото до въпроса за планирания секс на elbosi, аз нямах предвид предварително да се планира, но, ако се случи и дойде любовта  Heart Eyes да се сподели събитието с родителите и да се знае как се прави безопасен секс с презервативи и др. подобни. Не смятам, че до 20 години девойките трябва да си стоят девствени. Любовта е велико нещо. Ромео и Жулиета са на 14 и 16.

# 268

да се сподели събитието с родителите и да се знае как се прави безопасен секс с презервативи и др. подобни. Не смятам, че до 20 години девойките трябва да си стоят девствени. Любовта е велико нещо. Ромео и Жулиета са на 14 и 16.

Животьт е много коварен.Хем иска да се запазим като вид,хем ни дебне да ни убие с някакви вируси (само два щама е избрала природата да са най опасни по нечии твьрдения).
Общо взето доста ретроградивна и невежа природна логика.

# 269
Никой никъде не е писал, че ваксината лекува  Peace ако някой се е заблудил, си е негов проблем Wink

А, иначе, вече има данни за титри на антитела за 9.4 години, пази 93% от развитие на CIN3+, независимо от типа на ЧПВ Simple Smile

Ето ви и източници, които многократно съм посочвала. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3216348/
И за 93% ефикасност, независимо от типа ЧПВ
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Prod … 1/WC500024632.pdf

А понякога и по план ми се случва да правя секс ...  Joy в, което няма лошо, имайки предвид ежедневието на мъжа ми ... Wink   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт