Ваксината срещу рак на шийката на матката Церварикс

• 90 579
  • 893
  •   1
Отговори
# 645
Тази ваксина не е в задължителния календар и никой няма право да откаже прием на основание непоставянето и.

# 646
Да се върнем на темата.

Ето доклад за докладваните странични реакции (към VAERS ) след прилагане на ваксината от темата. Прави впечатление увеличаващите се проценти на пострадали от тежки реакции, както и увеличаване на броя заболели от рак на шийката на матката след слагане на ваксината.

http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/

Този сайт определено не е обективен и безпристрастен,щом в него има специални линкове към списъци със "жертви" на Gardasil/Silgard и Cervarix !Освен това този доклад включва непроверени за връзка със HPV ваксини съобщения.Нали не очаквате,че след имунизация срещу HPV, косъм няма да падне от главите на пациентите и те ще живеят 100г.?Напротив,тези пациенти ще продължат да  боледуват и умират от своите заболявания които нямат никаква връзка с  Cervarix.
Освен това данните са така представени,че не е ясно какъв е делът на стр. ефекти на Cervarix,за когото е темата.
Ето тук погледнете.Това вече е авторитетно изследване: http://www.mhra.gov.uk/home/groups/pl-p/documents/websiteresources/con213228.pdf

# 647
Bilpet може да е всичко друго, но не и човек учил медицина. Не е запознат с елементарни медицински термини, с официални източници за медицинска информация, както и с елементарни правила на възпитано общуване.

Мнението на някой, че даден сайт е или не е безпристрастен няма никакво значение. То си остава лично мнение. Самата информация, публикувана в http://sanevax.org е от VAERS, а това за какво е и какво означава, всеки медик знае. Смислена критика можеше да има, но тя определено не е в посока страстност или безпристрастност на сайта.

Ето още една статия относно до момента събраните официални данни за действието на ваксините "срещу РМШ", в която се задават логични въпроси като:

1. След като ваксината не е показала превенция на РМШ, защо се рекламира като такава? "HPV vaccines have not been demonstrated to prevent any cervical cancers so why are they being promoted as cervical cancer vaccines?"

2. След като почти всички инфекции  от ЧПВ и пре-карциномни лезии се изчистват спонтанно и без медицинско лечение и впоследствие няма индикации за развитие на рак, защо  това заключение се използва като надежден индикатор за броя на случаите на рак на шийката на матката, които ще бъдат предотвратени чрез ваксиниte срещу РМШ? - " If the majority of HPV infections and a great proportion of pre-cancerous lesions clear spontaneously and without medical treatment and are thus not a reliable indication of cancer later in life, then how can these end-points be used as a reliable indicator of the number of cervical cancer cases that will be prevented by HPV vaccines?"

....

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 13:59 от Mrs_Faith

# 648
Мисля,че достатъчно инфо  дадохме.Нека оставим bilpet  да си пише сам/сами/! newsm10 Който се интересува,ще провери инфото,пък и постовете са достатъчно красноречиви.

# 649
Bilpet може да е всичко друго, но не и човек учил медицина. Не е запознат с елементарни медицински термини, с официални източници за медицинска информация, както и с елементарни правила на възпитано общуване.

Мнението на някой, че даден сайт е или не е безпристрастен няма никакво значение. То си остава лично мнение. Самата информация, публикувана в http://sanevax.org е от VAERS, а това за какво е и какво означава, всеки медик знае. Смислена критика можеше да има, но тя определено не е в посока страстност или безпристрастност на сайта.

Ето още една статия относно до момента събраните официални данни за действието на ваксините "срещу РМШ", в която се задават логични въпроси като:

1. След като ваксината не е показала превенция на РМШ, защо се рекламира като такава? "HPV vaccines have not been demonstrated to prevent any cervical cancers so why are they being promoted as cervical cancer vaccines?"

2. След като почти всички инфекции  от ЧПВ и пре-карциномни лезии се изчистват спонтанно и без медицинско лечение и впоследствие няма индикации за развитие на рак, защо  това заключение се използва като надежден индикатор за броя на случаите на рак на шийката на матката, които ще бъдат предотвратени чрез ваксиниte срещу РМШ? - " If the majority of HPV infections and a great proportion of pre-cancerous lesions clear spontaneously and without medical treatment and are thus not a reliable indication of cancer later in life, then how can these end-points be used as a reliable indicator of the number of cervical cancer cases that will be prevented by HPV vaccines?"

....

Доста омраза прозира зад горните редове,че се питам дали ти не си stelt77 под нов никнейм.Разбирам раздразнението ти,след като те хванах в явна лъжа,но е време да забравим клеветите и обидите,да се сражаваме с аргументи и факти.
А относно статията от последният ти линк,трябва да кажа че не ми прилича на обективно изследване,а на голословни обвинения без никакви доказателства!
Освен това единствената ваксина която се споменава там е Gardasil,а тази тема е за Cervarix!

# 650

....

Доста омраза прозира зад горните редове,че се питам дали ти не си stelt77 под нов никнейм.Разбирам раздразнението ти,след като те хванах в явна лъжа,но е време да забравим клеветите и обидите,да се сражаваме с аргументи и факти.

Joy hahaha   Сънуваш ли ме, а?   smile3502

Омраза прозира казваш!?  Thinking  А в цитираното по-долу има ли нещо да прозира или не прозира нищо, всичко е ясно...  Laughing

Вие ,банда безсрамни лъжци,защо не оставите хората сами да преценят,дали да ваксинират децата си или не.
СТИГА ЛЪЖИ.

Мисля че си страшно дебелоока и безсрамна лъжкиня!!!След като те хванах в явна лъжа,мислех че повече няма да се подвизаваш под този никнейм,но твоето дебелоочие е безкрайно!!!

Ти нагла,дебелокожа,лъжлива твар stelt 77.....какво безочие,каква наглост...

Дебелокожа,лъжлива твар...докога ще казваш на бялото черно,и на черното бяло?Не усещаш ли че се излагаш?Посетителите на Форума не са глупави!

На лъжата краката са къси!Не знаете колко много отблъсква хората лъжата.А вие сте нагли лъжци и дори не се опитвате да опровергаете това ми твърдение!!!

На такива като тебе им викат "гьонсурат".Невъзмутими лъжци!

stelt77 ОКОНЧАТЕЛНО ЗАТЪНА В ЛЪЖИТЕ СИ!

Лъжлив лицемер,защо да вярвам на теб и твоите лъжи.................
Да не говорим,че единствените сведения за вредите от БЦЖ,в нета идват от ....неграмотника Cristian !!!
Разбирам че се опитваш да излезеш с що годе запазена репутация от ситуацията,но аз настоявам да си признаеш, че излъга безсрамно в ущърб на здравето на всички български деца,само за да си осигуриш служебна победа в спора с мен!

Хей,лигав лъжльо.Не се лигави,ами дай някакъв смислен отговор на обвиненията ми!
И този форум действително е оклепан,но не от ваксини,а от ЛЪЖИТЕ ТИ!

Така и не си призна лъжата!Сега вместо да ми отговориш,предпочете да избягаш от болезненото признание!И ще започнеш да лъжеш с друг никнейм ли?Без да ти пука че с лъжите си,объркваш майките и рискуваш здравето на децата им!
Махай се долен лъжец!Скрий се в миша дупка!

А,ти още ли тук бе,нагъл манипулатор?
........................
И не се прави на приятно разсеян!Очаквам да си признаеш, че излъга за БЦЖ ваксината!

Всъщност отчаяно търся съвестта ти,но нея все я няма и няма...Достатъчно е едно простичко признание, че си излъгал и едно простичко извинение...!!!Много ли е?

Aми хайде като не си излъгалА,че знаеш за починали от БЦЖ ваксината,да ми дадеш доказателства  за това!Аз официалната информация съм я публикувал тук:  http://www.medicine.bg/public/listovka/10461d.pdf и според нея ваксината срещу туберкулоза няма никакви общи странични ефекти.Което означава че ти ЛЪЖЕШ !!!

# 651
Интерестно-моите постове се трият без да съм          обиждала                 ,а на   bilpet-не.

# 652
Единственото което прозира зад тези цитати е изключителната ми непоносимост към лъжата и лъжците!
Впрочем забелязвам, че вече не се и опитваш,да се отречеш че излъга.

# 653
Единственото което прозира зад тези цитати е изключителната ми непоносимост към лъжата и лъжците!
Впрочем забелязвам, че вече не се и опитваш,да се отречеш че излъга.
На льжата краката са мноооого кьси.Ще се убедиш сьвсем скоро. Wink

# 654
Малеее, не съм влизала от няколко дни и пак сте се вихрили ...  Shocked

Връщам се да ви чета, а до тогава ...   bouquet Насладете се на текста по-долу  Mr. Green

Стелт, това май бяха твоите въпроси или аз нещо се бъркам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Източник - 24 часа. Simple Smile

Доц. Никола Василев, председател на Българската асоциация по онкогинекология:
Вярвам във ваксините, имам 20, ако беше възможно, бих се ваксинирал срещу всичко

За Cervarix Етичната комисия на съвета за саморегулация казва, че хладкото е топло, но също и сравнително студено

Доц. д-р Никола Василев, дм, е основател и началник на Клиниката по обща и онкологична гинекология във ВМА - София. Работил е в Националния онкологичен център, в "Пирогов", в Университетската болница "Майчин дом". Освен по акушерство и гинекология има специалности по патологоанатомия и по онкология. Специализирал е оперативно акушерство и гинекология в Япония, ехография в Австрия, отделно там е трупал опит и в лазерната хирургия, лапароскопия в Германия, медицинска педагогика и здравен мениджмънт във Великобритания и Унгария. Доц. Василев е председател на Българската асоциация по онкогинекология. Той е автор и съавтор в над 100 статии, монографии и учебници. Изпълнявал е експертни задачи на Световната здравна организация и на Еврокомисията. Заемал е ръководни постове в Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и здравната каса. От 1999 до 2012 г. е национален консултант по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина.
- Доц. Василев, какво написахте в становището си до Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация във връзка с телевизионните рекламни клипове на ваксината Cervarix?

- Въпросното становище заема няколко страници. Трудно е да бъде обобщено в няколко реда. (предоставеното на комисията мнение с незначителни съкращения вижте в карето долу, бел. авт.)

- Вие сте основна фигура в националната кампанията срещу рака на маточната шийка, какво бихте казали на момичетата и на майките им от първо лице?

- От първо лице единствено число бих споделил, че вярвам във ваксините. По силата на различни обстоятелства досега съм се ваксинирал срещу близо 20 болести. Ако беше възможно, бих се ваксинирал срещу всичко.

- Кои заболявания се причиняват от вируса на човешкия папилом (HPV)?

- Най-общо казано, вирусът на човешкия папилом причинява израстъци на епителната тъкан. Тези израстъци могат да бъдат доброкачествени (например брадавици), предракови (например папиломи) и ракови (например рак на ларинкса, маточната шийка, пениса, белия дроб, вулвата, ануса и други).

- За човешкия папилома вирус и неговата роля за раковите заболявания се говори сравнително отскоро, колко разпространен е той?

- HPV е изключително разпространен. Ако имаме предвид всички негови типове (а те са твърде много), вероятно 100 процента от хората се заразяват с вируса на човешкия папилом поне веднъж в живота си.

- Кои са най-уязвимите групи?

- Задавате ми въпрос с повишена трудност. За типовете HPV, които се предават по полов път, най-уязвими би трябвало да са хората, които имат по-ниски задръжки по отношение подбора на сексуален партньор. Но това не е правило - заразата с половопредаван HPV може да споходи и моногамно лице.

- По какво човек разбира, че е заразен?

- Обикновено по нищо.

- Налага ли се лечение?

- Медицината засега не разполага с противовирусно лекарство, което да унищожава HPV.

Не сме в състояние да лекуваме инфекцията с HPV. За щастие тази зараза често изчезва от само себе си. Можем да помогнем на такова самоизлекуване с лекарства, укрепващи имунните сили на организма. Когато вирусът не просто ни е заразил, а е предизвикал и изменения в епителните клетки, можем да реагираме, лекувайки тези изменения. Но не и самата вирусна инфекция.

- Кои са причините да премине в рак и как това може да се избегне?

- Откритието, че някои типове HPV причиняват рак, донесе на автора си Нобелова награда. Недвусмисленото посочване на причините, поради които предраковите изменения се превръщат в рак, със сигурност ще донесе още поне една Нобелова награда.

- Доказано ли е, че ваксината предпазва от рак на маточната шийка?

- От упорита инфекция с HPV до развитие на предракови изменения минават по-малко от 5 г. От същата инфекция до развитие на рак минават 10-15 г. Ваксините се прилагат масово от няма и десет години. Засега можем да съдим за ефекта им единствено по появата (или липсата на поява) на предраково изменение. Стъпвайки на тази основа, можем да твърдим, че ваксината е ефективна. Вероятността да дочакаме необоримо доказателство, че тя предпазва от рак на маточната шийка, е твърде висока.

- Има ли странични ефекти?

- Аналогични са на страничните ефекти на всички съвременни ваксини.

- Съобщават ли се съпътстващи неочаквани влияния при жени, които се ваксинират, въпреки че са инфектирани?

- Не съм попадал на данни, че страничните ефекти на ваксината зависят от присъствието на HPV в момента на ваксинацията.

- Каква е преценката ви за решението на Етичната комисия, че жалбите на родители и организации за неетична реклама са основателни?

- Етичната комисия на съвета за саморегулация се придържа към правилата за поведение на повечето комисии по света. Тя казва, че хладкото е топло, но също и сравнително студено.

# 655
Цитат
Налага ли се лечение?

- Медицината засега не разполага с противовирусно лекарство, което да унищожава HPV.

Не сме в състояние да лекуваме инфекцията с HPV.

Интересно противоречие.    Thinking
Медицината не е изучила достатъчно HPV, за да намери и адекватно лечение, обаче е измислила начин да стопира заразата с вируса.
Т.е., ако една жена се зарази, медицината знае как да стопира заразата чрез ваксина, обаче не знае как да стопира заразата чрез лечение.
Странно, странно......     Mr. Green

И други небивалици прочетох, но тази особено ме "впечатли".

# 656
Стелт, това май бяха твоите въпроси или аз нещо се бъркам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
..............................

Ти нещо се бъркаш... Аз мои въпроси не виждам в цитираното от теб, предвид и че не съм задавала въпроси...  Laughing  А Етичната комисия на НСС ясно си е казала мнението... Друг е въпросът дали на г-н доц. д-ра му изнася...  Mr. Green 

# 657
Цитат
Налага ли се лечение?

Не сме в състояние да лекуваме инфекцията с HPV.

Интересно противоречие.    Thinking
Медицината не е изучила достатъчно HPV, за да намери и адекватно лечение, обаче е измислила начин да стопира заразата с вируса.
Т.е., ако една жена се зарази, медицината знае как да стопира заразата чрез ваксина, обаче не знае как да стопира заразата чрез лечение.
Странно, странно......     Mr. Green

И други небивалици прочетох, но тази особено ме "впечатли".

newsm10 Joy Joy

# 658

- От упорита инфекция с HPV до развитие на предракови изменения минават по-малко от 5 г. От същата инфекция до развитие на рак минават 10-15 г. Ваксините се прилагат масово от няма и десет години. Засега можем да съдим за ефекта им единствено по появата (или липсата на поява) на предраково изменение. Стъпвайки на тази основа, можем да твърдим, че ваксината е ефективна. Вероятността да дочакаме необоримо доказателство, че тя предпазва от рак на маточната шийка, е твърде висока.

Следователно според теорията за вероятностите може и да препазва.Т.е. -а дано,ама надали  smile3556 Твърде висока.Че как се разбра,като не са минали 15 год..

# 659
Някои не разбраха,че хората вече на вярват на авторитети.
Тази религия умря отдавна!
Ред е на здравия разум!

Общи условия

Активация на акаунт