Отговори
# 255
Гала стискам палци,определено на която и да е мама да сме стискали палци винаги са помагали,поне според тяхните думи Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Aumi каквото и да говорим докторите са такива кожудери има много малко който си гледат предимно работата и след това парата  #Crazy Дано всичко е наред  Praynig и накрая и ние си прегърнем малките сладки здрави бебоци Hug

# 256
Честити бебчета на мамите от днес, да са живи и здрави  Tada

Диване, и аз да похваля снимките, невероятни са, разбира се малката е страхотна  Hug

Стискам палци на Гала, всичко ще мине по вода  Peace

Стефи, това с храните беше добре. От средата на 8ми месец някъде не мога да се контролирам и ям сладко на поразия  Rolling Eyes Днес например след закуската ома'ах един шоколад и сега преди час още един, цял  Shocked Това са си 200 гр  Shocked Направо не знам какво ми става и се притеснявам  Confused

# 257
  • София
Гала, успех мила и стискаме палци  Praynig

За лекарите сте прави. Някой хич не се интересуват. Аз затова съм страшно благодарна на лекаря, който ми води ЖК. Всеки път ме гледа на ехограф, взима мерки, мери кръвно, отговаря на всичките ми въпроси. От както съм в 9 месец ми мери тоновете всяка седмица, даже той държи джаджите (не знам как се казват  Simple Smile). Прати ме и на кардиолог, за да е по-спокоен. И никога не ми е поискал и стотинка, да не говорим колко е внимателен. Дано повечето лекари станат като Д-р Папукчиев.

Диването, не е важно, че се учиш, а е важен таланта, който струи от снимките ти. Има много професионалисти, чийто снимки са студени и не показват нищо. Продължавай да снимаш   bouquet

Губят ми се някой мами, така че за всички, които имат нужда  Praynig

# 258
ЕХАААА Shocked
От отдавна не съм влизала защото, защото мойто момченце беше болно и като е в къщи нямам много време, само ви четях от време на време без да успея да се включа...
 Та затова честито на всички щастливи обебили се мами Heart Eyes  bouquet
Мене вече си ме хваща шубето, въпреки че ми казаха, че съм щяла да раждам към края на месеца, даже едва ли не началото на другия Rolling Eyes Незнам божа работа!
Снимките на ДИВАНЕТО са страхотни, чак не можах да повярвам, толкова е красива и развита малката Яна, само по щипката се разпознава че е новородена Heart Eyes
Връщам се да дочета, УСПЕХ на всички които все още сме в очакване на коледния си подарък Hug Praynig

# 259
Хей колко бебоци!Да са ни живи и здрави!Нека растат обичани от родителите си и всички покрай тях!
Аз да се похваля-утре си вземаме детенце удома!Нямам търпение и се вълнувам адски много!Цял ден чистим и подреждаме,а все ми се струва че има още нещо...преди месец се чувствах напълно готова,а сега какво ми става незнам  Thinking
Стефи,днес цял ден те мислих...май ти наближава времето!
Стискам палци и се моля за всички!
Лека нощ

# 260
Благодаря за отговорите,той не суче аз се цедя,че го мързи и не ще Naughty
Сега да разкажа за моето раждане и се извинявам предварително,ако е малко дълго...

Таа...в понделнк отидох в 9 часа в болницата при уговорка с лекаря,чее ще раждам нормално.Отидохме ние и те ми казаха,че ме приемат за задържане,но влизаха на секцио,а аз не бях яла та ми казаха да отида да хапна и да се върна в 11ч.
Тръгваме ние с мъжа ми хапнахме и се връщаме.Приемат ме и ми дават хапче за предизвикване на контракциийте така половин един час докато не ме сложиха да слушат тоновете.Слушаха ги 10 минути и взеха да падат от 160 на 100 доктора каза,че при следващия спад ще предприемем спешно секцио следиха ме още 10 минути някъде и пак паднаха и айдеее на операция голям страх брах за това секцио но няма и час след това лежах на операционната маса и се заливах от смях с екипа ..след това се събудих с РЕВ   Crazy биха ми някакво обезболяващо и се осиферих и поисках да си видя момчето донесоха ми го цунках го и знам че не виждаше но като го допряха до мен и си завъртя главичката-знаеше коя съм!Бях на седмото небе от щастие.Послед изяд една супа една баница и едно кремче  Laughing и си заспах на сутринта ме радвижиха и след един час бях в двора на разходка...после донесоха бебо и така си се гедахме..от 06:00 сутринта доо 22:00 вечерта и днес ме изписаха и сме си в къщи ревем само когато сме гладни,но първия ден беше някакъв ад страшен рев,а то на глиганчето 20мл. мляко не му стигали и ревее та се къса.
Очаквах секциото да е по страшно единственното което ме мъчи е ходенето по малка нужда направо се разтрепервам от болка...малко дълго и несвързано но го пиша на определени минути малко по малко така,че ме извините.

Честито на новите мами,а на чакащите леко и безпроблемно раждане.

# 261
Гала, леко и безпроблемно. Чакаме те с новини.

# 262
Диване, направо се разтопих с тези снимки!Аз имам полупрофесионална камера, ама ако беше и ти тук да ме научиш!  Peace
Гала  Praynig
Честито на новите майчета! И успех на всички които имат нужда!
Въпросче:Като гледам снимките на мъничката Яна се зачудих от кога бебетата могат да стоят по коремче и по колко време? Simple Smile

# 263
ДОБРО УТРО!!!Аз отивам в болницата(секцио),стискайте ми палци,днес ще видя моята принцеса.  #Crazy
Малко ме е старх ама няма как,аз си избрах датата  Laughing
Нямам търпение да ви разказвам какво се е случило  Hug

# 264
Честита радост на всички момичета от вчера- няма да изброявам, че все ще изпусна някого  Hug
Стискам палчета на Гала- дано вече е родила, на Надя и всички, които имат нужда!
Диване, снимките на Яна са приказни! Направо ми се свива сърчицето, като ги гледам  Heart Eyes
Аз продължавам да съм с хрема, но сякаш има подобрение. Дано успея на време да се оправя, че как ще напъвам с този течащ нос- не ми е ясно! Снощи си проговорихме с мъж ми след два дни мълчание, ама толкова рев и тръшкане отнесох през това време, че скоро няма да го забравя. Че и нашите усетиха, че са се скофтили нещата... В крайна сметка ми беше казано 100 пъти, че трябва да приема баща му и да разбера, че не е като повечето родители. Много бях изтощена вече, изнервена и по едно време си мислех, че ще родя детето, а не си говоря с баща му  ooooh!
Както и да е, сега се опитвам да съм спокойна, ще видим до кога. Да стискаме зъби още малко момичета, не остана!  bouquet

# 265
Ах тази Яна голяма е сладурана!  Hug

nadq_tay  fingerscrossed за теб и най-прекрасната среща ти желая!
Гала чакаме отчет и от  теб!

# 266
Radostche,за Димчева ли говориш?

Да, точно тя ... И предния път имах уговорка с акушерка , но двете ми раждания не могат да бъдат сравнени по нищо ... Уникална жена и професионалист  Heart Eyes
Наистина е уникална.И на мен цялото раждане ми води тя.Много е мила и грижовна.Докторът се включваше накрая,когато някой трябваше да ми скача на корема ,за да стане работата и после да ме зашие.Димчева е ..нямамдуми

# 267
...........

Към ЛЛЛ кърмя на поискване, подозирам че 4-5 ден още не е тръгнала кърмата както трябва, но малката си хапва с мерак и определено не й стига винаги. На моменти иска през час да суче, давам й и двете гърди и изсуква всичко, но въпреки това не виждам да се засилва кърмата. Какви мерки мога да взема? Дохранвам с изкуствено 1-2 пъти на ден. Мерси.

Здравей, Galactic Voyager! Честита София!   bouquet

Чудесно е, че е засукала добре и има апетит. Сученето на поискване, особено в началото, е ключово за успешния старт и за доброто установяване на лактацията. Много добре си се сетила също да даваш и двете гърди на всяко хранене.
По какво съдиш, че е гладна и има нужда от увеличение на количествата кърма? Толкова малки бебета като София, а и много бебета на възраст поне до около 6 месеца имат много чести "позиви" да сучат. Знаеш, кърменето не е само хранене, то дава на бебето усещане за комфорт, уют и сигурност.
Друго важно нещо, което може да те успокои, че поведението на София е нормално, е фактът, че стомахчето й в момента е с размер на едра череша. Следователно то се пълни с малко, но скоро след това се изпразва. Изследвания сочат, че кърмата се преработва от бебешкото стомахче средно за 60-90 мин, което е доста по-бързо от времето, което е нужно за храносмилане на адаптираното мляко.
Най-сигурният начин в момента да си осигуриш добри количества кърма е да кърмиш София между 10 и 12 пъти в денонощие, като осигуриш и нощно кърмене. Рационалното хранене на майката, около 5 пъти дневно и адекватният прием на течности също са от значение.
Успех и ще се радвам, ако мога да съм полезна с друго!   bouquet

# 268
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро   bouquet

# 269
Днес май ще счупим рекордите по затишие. Simple Smile Сега се замислих, че е добре да направим едно по-сериозно пазаруване за Бъдни вечер и Коледа тази седмица, че другата седмица, може и да няма за кога. Грабнах си книгата с български празници и традиции и сега ще подбирам какво да направим ( направят) вкъщи. По-добре май да мисля сега за Коледа, че и да минава по-бързо времето  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт