Отговори
# 390
  • София
Влизам само да кажа, че вече сме си в къщи и сме много много щастливи с таткото...
и за протокола -  за първа страница:

На 13ти декември в 13,14 часа се роди малкия Мартин 2700 и 49 сантиментра със секцио, с термин 20,12

Молбата ми към вече миналите по този път... ще помоля за съвети за разработване на гърдите... едната е ОК, но другата е цялата в бучки и не знам как да я стимулирам и да отпуща каналите...

Hug Hug

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 10:28 от vanina_nina

# 391
a_n_c,видях,че си раждала в 1 АГ. Първо честито   bouquet И другото : да знаеш коя ти е била анестезиоложката? Или поне как изглеждаше да я опишеш? Аз се разминах с 4-5 боцкания,за сметка на това не ме хвана упойката или по-скоро бързо ме пусна и както бях разказала в миналата темичка дори инжекцията преди реанимация си я усетих.  Grinning
А пък за Пумбичка,на която наистина се издразних,миличка,раждането не е като да ходиш на кино и най-лекото има своите болки и притеснения. Аз пък точно на разказите на всички се оповавам,в смисъл такъв това е реалността и се радвам,че живея в нея,а не някъде и аз не знам къде !  Laughing

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 17:17 от Shadows

# 392
  • София
Цвете,не знам нищо за тези хематоми,но искренно ти пожелавам да се оправи твоето бебче Hug
ето такива грижи като прочета и ме е яд ,че се случват,другото са бели ядове.

# 393
Привет момичета!
Изчетох ви на две на три,че много бях изтървала,но и вие сте пописали доста...
Първо да честитя на всички мами с бебечета!!!После и на всички празнуващи днес!
Ние сме си в къщи от понеделник 12 ,но досега нещо все не намирах време да седна и да разкажа за нас...
Както mimitopld е написала,с нея постъпихме заедно на 04.12 в ОБ Пловдив,но тъй като се събраха 4 или 5 момичета секцио за следващия ден мен ме отложиха...На 05.12 решиха да ми правят тестуване и слава богу,защото се оказах алергична към сума ти обезболяваши и антибиотици и прочие...Така от падна и датата 6-ти.Та най-накрая на 7-ми след едно безкарайно сутрешно чакане,към 12 ме извикаха за операцията.Изобщо не бях притеснена, тръгнах с усмивка.И така и не успях да се притесня,защото като влезнах ми сложиха катетър и докато ме приспят не мислех за нищо друго, освен за него.Е събуждането и раздвижването не бяха най-приятните неща,но наистина се забравя...Остана ми само ужасната болка в гърба и кръста от 24 часовото лежане!
Сега в къщи все още си нагласяме режима и влизаме в ритъм.Опитахме се да се кърмим и още се опитваме,но нещо не се получава и за това се цедя и изцеденото го давам от шише...Радостното е ,че това което изцеждам стига на бебето да се нахрани.Дори одеве в 15 часа от двете гърди изцедих 200 мл.  Laughing Та до АМ за сега не прибягваме.Пробвам се всеки ден да я слагам да суче от мен,о не се получава  - плаче,изнервя се,не дърпа ,а само ме разранява и ...За това май ще си карам с помпата и това е!Иначе мога да се похваля/и да чукна на дърво/,че заспива сравнително бързо...Кротка е за сега...
Желая на всички неродили момичета спокойствие и лесно раждане.А на всички родили една безплачна и спокойна нощ Simple Smile
Стана дълго,но не съм писала отдавна ,за това извинете!

# 394
Щъркелова вест stork-girl stork-girl stork-girl

Diuki днес е родила малката Мария в 12.50 часа 2480 грама, 47 см -  естествено раждане в Майчин Дом- София. Чувстват се и двете добре,праща ви целувки Hug

# 395
  • София
Оп, и аз да се включа, че днес цял ден сме навън, да използваме топличкото време, което за съжаление следобед се поразвали Grinning

Честито на всички именици, с гордост да се носят хубавите имена  bouquet

Марина, ЧРД, да си жива и здрава, много щастлива, а най-прекрасния подарък го получи в аванс smile3525
Цвете, от мен имаш едни силно стиснати палчета, вярвам, че всичко ще бъде наред много скоро Praynig
Аз днес през нощта се събудих към 3:30 ч. и усетих болки ниско долу + стягане на корема и си викам най - сетне се почва, но уви после съм заспала и на сутринта ни болка, ни дявол Mr. Green

# 396
Дами, омесихте ли си питките?

# 397
Diuki честито! Изненадах  се!Да сте живи и здрави и бързо възстановяване  bouquet

# 398
Честита радост на Diuki !  Hug
Питка днес не съм месила- не се чувствам във форма, пък дори и на машината за хляб не ми се занимава. И аз смятам, че който не желае- нека не чете разказите за раждането. Всички сме наясно, че не винаги е прекрасен разказа, няма защо да се кривим.
Ох, влезнах си в едни широчки дънки и ще съм с тях на изписването. Ще имам поне една дреха, която после да ми става!  Sunglasses
Яко ми писнаха вече тия чайове, лимони, плодове и т.н. Айде, да се разкарва тоя вирус и да се раждам спокойно детенцето!  #Cussing out

# 399
Честито на новите мами  Hug

vanina_nina, трябва да отпушиш каналите... Става най-лесно с техниката за изцеждане на ръка - светна ме една акушерка - след като се отпушат минаваш на изцежфане с помпа след хранене (ако има нужда) Не стимулирай гърдата с масажи, докато не се отпушат хубаво каналите... Може да правиш компреси с топли кърпи

Ето как става

Fraqueza,  засекли сме се в болницата...Ако знаех , щях да се кача да се запознаем... Яд ме е сега  Tired

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 18:31 от Radostche

# 400
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Ние днес направихме чудесна разходка в парка, а после и на Немския коледен базар. Хапнахме, пийнахме, купихме си коледен козунак и панетоне, детето погледа и куклен театър....аз през цялото време бях на крак (с идеята да се преуморя и да почнат така чаканите контракции, обаче не). Сутринта ми падна част от тапата, но нищо друго не чувствам, ще си откарам още няколко дни, усещам. А за да сме си вкъщи с бебето на Бъдни вечер, май най-късно в понеделник трябва да родя, иначе празниците ще съм в болницата  Rolling Eyes

За отпушването на каналите - масаж, топъл душ и упорито слагане на бебето на тази гърда. Това е моят личен опит, защото няколко пъти ми се запушваше канал на лявата гърда и само слагането на бебето на тази гърда оправяше нещата. Много боли, но нямаше друг начин.

# 401
Честито на Diuki! Да и е жива и здрава Мария!
Fraqueza и vanina_nina   Hug добре се завърнали!

А пък за Пумбичка,на която наистина се издразних,миличка,раждането не е като да ходиш на кино и най-лекото има своите болки и притеснения. Аз пък точно на разказите на всички се оповавам,в смисъл такъв това е реалността и се радвам,че живея в нея,а не някъде и аз не знам къде !  Laughing
   Peace

Вкъщи е пълно с деца и съм станала лудичка!  #Crazy Joy

vanina_nina, заставаш на мивката и с една хавлиена кърпа и гола до кръста. Под течащата гореща вода мокриш кърпата и я слагаш на гърдата, после цедиш на ръка или с помпа и така докато омекне цялата гърда. През паузите между цеденето и налагането с топлите компреси масажираш от края на гърдата към зърното, за да разнасяш бучките. Желая успех-не се предавай!

Честит рожден ден на marinamihailovа! nbirthday nbirthday nbirthday

Аским, къде си, нещо се загуби?

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 21:29 от chip4e

# 402
Честити рожбички на хорозе и дюки ,много послушни да са ви мъниците  Flutter
a_n_c,видях,че си раждала в 1 АГ. Първо честито   bouquet И другото : да знаеш коя ти е била анестезиоложката? Или поне как изглеждаше да я опишеш?   Laughing
Д-р Войнова ми беше анестезиоложката ,прекрасен човек е за мен ,проблема беше в мен както описах 2-ри и трети прешлен са ми леко изместени и от там дойде проблема ,жената се бори геройски за да си видя бебето веднага и не беше съгласна на пълна упойка ,за което сега вече съм и страшно благодарна ... Но общо взето сега ми е забавно вече и много се кефя че стана така явно и бебето  е имало претенции да си се роди в 7.07  Mr. Green  Crazy
Забравих да споделя бебо ми направи сефтето ... Опикана съм от горе до долу Mr. Green
] Цвети стискам палчета за вас с бебо дано скоро се оправите и бързо към вкъщи ]

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 21:24 от a_n_c

# 403
Бързах бързах най напред да ви споделя щъркеловата вест, сега ви прочетох и мога и аз да пиша вече повече hahaha

За разказите за раждането трябва всички да сме на ясно че има както леко раждане така и трудно, и че и при двато вида все ще има болка и малко или много неприятни части,но това е цената която трябва да платим за да станем майки,затова който иска може да подминава такива посточе Peace

Маринка честит рожден ден,да си жива здрава ти и цялото ти семейство и дъщеричката ти да е най-послушното и здраво дете baloni

За дрехите за изписването,грам не съм мислила понеже само 2-3 неща ми стават и стоят що годе добре и според зависи с какво ще се озова в болницата Laughing

Днес моята любима мама Годзила се уби да ме изнервя,прави се на много загрижена за мен,не спира да намила че тези бодита който съм купила за бебето - за нея това не било бельо,тя признава едно времешните камизолки с къси гащи hahaha също за името- как така нямало да е на нея и новото двайсет #2gunfire е че като съм трънела да раждам и ММ да ме кара в болницата да сме минели да я заберем,представяте ли си че за какво ми е тя ooooh! И и го казах че не я искам,а тя вирна муцуната със заканителните думи "Ще я видим тая работа" Rage
После пък се изръси с думите дано да пренося 4-5 дена да не съм и разваля плановете,аз и казавам не искам за коледа да съм в болницата а тя "Няма ти нищо,кво у вас кво у болницата!" Цял ден се чоплила с мен,идеше ми да я гръмна #2gunfire
 днес на 2-3 пъти така да ме изкара извън нерви че..... #2gunfire

# 404
stefito_8986, smile3555. Не ти е лесно ...Какви са й планвете на тая жена ...Да те няма у дома за празник ли... Няма такава откачалка , честно Sad

a_n_c,  точно това си мислех - някой там горе си знае работата, ако не беше трудното поставяне ,щяхте да подраните за хубавия час  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт