Отговори
# 435
Добър ден и от мен  Hug

Колко бавно вървят  темите сега  Rolling Eyes
Мерси за закуската. Радостче, аз май виждам старият ти аватар  newsm78
Стефи, стискай още малко зъби, не остана и скоро ще си с бебче  Hug
Аз отивам на разходка с мъжа ми. Взе си отпуска и сега чак след Коледа е на работа и то за два дни, после пак почивка. Поне като тръгна да раждам ще е до мен, а няма да го чакам да идва и да го мисля дали ще успее навреме да се появи   Grinning

Хубав и усмихнат ден на всички  Hug Hug Hug

# 436
Да - сега се мъча да го сложа

# 437
Пипи, моята бебка и тя е много слабо активна вече втори ден. Хич неми харесва така! Може и да събират сили мъничицте. Днес съм малко по-добре, хремата сякаш е почти собрена, но усещам, че се опитва към гърлото да слезе. Ще видим каква ще я свърша. Запона да ме наболява и единия яйчник, ама то така може и една седмица да си откарам. Сега мисля да изведа Ния на разходка, че нищо не съм измислила за готвене. Някак изведнъж искам да свърша толкова много неща, за да знам, че няма да се усети много липсата ми...

# 438
  • София
Lyubi, малко ме успокои, пък и си мисля, че вече наистина трябва доста да им е отесняло Simple Smile А доколкото си спомням и Софи беше споменала, че бебчето и няколко дни преди да се роди е било по-слабо активно Thinking
 Малко ме е срам да си призная, но аз чак днес и то добре, че мъжът ми ме ръчка Mr. Green, си поприготвих багажа за болницата Laughing ММ ми вика: "Е, как да тръгне да излиза бебето, като не си готова, чака детето да си приготвиш багажа и до един ден ще тръгне...." Joy А дано Laughing
Аз излизам да се порадвам на хубавото временце, че нали довечера го дават снежно....
До скоро момичета Grinning

# 439
Привет от нас!
  bouquet  bouquet  bouquet на новите майчета,който минаха по-не лесният път на раждането(без значение естественно или секцио)

Да ви разкаж за моето второ раждане:
На 07.12 се събудих с нещо розово на превръзката си и  Shocked Shocked...и веднага при доки.Гледа ме човека-всичко наред-води бол,плацента нормална,бебо високо.Термина ми беше за 24.12 ,а плановото секцио за 15.12 и заова ме прати да си ходя.Нямах никакви болки ,абе ниЩооо!Вечерта си хапнах рибка от предната вечер,льоснах и една чаша бяло вино за компания на мъжа ми и те седнаха с малкия да поиграя на компа ,а аз полегнах да си почина.Към 21ч направо усетих как малката си протегна пръстчето към таза ми и нещо каза "пук" и реших че тапата ми пада Rolling EyesПолежах си още малко,ама се закашлих и като ми текнаха едни ми работи,скочих като млада булка иначе матрака беше заминал.СЕдя си до спалнята и се чудя накъде,ама като се разсмях и викам на ММ "-дай една хавлия поне да стигна до банята без да оставям следи като някое извънземно" Joy Joy
Майкооооо,тоя човек като се притесни,грабна ми сака и вече готов и ме чака на стълбите.Питам-къде е Дариян??
Той- #Crazy newsm78 newsm78
Оставил го пред компа,така се шашна горкия Joy Joy.Аз реших че имам време за баня ,оправих се спокойно ,облякох малкия,но преди товазвъннах на доки и му викам-май ще трябва пак да се виждаме ,а той в началото не успя да схване.Като загря само ми каза нищо да не ям и да не пия и да тръгвам за болницата,а той ще събере екипа.И така в 21.40 бях там ,оправиха ми тоалета и разни други работи и в 22.20 се роди Ния.в 23.00 излязох от упойка и ми я донесоха.На мама малката пикла.На сутринта в 06.30 почнахме раздвижване и след около два часа ходи х спокойно,малко приведена но...През деня все си беше  при мене за да с кърмим,в полунощ я взимаха за да мога да си почина и да поспя.Аз много болки не съм имала,на 11.12 ни изписаха ,а на 15.12 ми махнаха конците.
Стана много дълго,дано да не съм ви отегчила,но ето пример за това как си правим планове и как разсмиваме с тях господ ,а и нашите бебета.Те решават кога и как ще ни зарадват Joy

# 440
И тая вечер не бъди Rage

мами какво ли стана с m_hristova днес щяха да я приемат в болница,ама забравих за да е под наблюдение или да предизвикват раждане,днес и е термина дано всичко мине нормално и бързо Praynig

Жулито и тя никаква я няма,да каже как са 4-та,със сигурност са супер,но липсва неиното присъствие!
Мони и нея я изгубихме нещо,аааа Naughty ще се караме !!!

И още много други мами не са минавали доста време да кажат как са,да не изброявам !!! Praynig

# 441
  • Пазарджик
Ванина_нина, и аз съм със запушени канали и засега не намирам ефективно решение! Гърдите ми са като бомби, но пък капва само по 1 капка при изцеждане. Ако има някой от ЛЛЛ, който да даде съвет, много ще съм благодарна. Топлите компреси и масажи засега не ми помагат.

Иначе - днес ще ни изписват и съм много щастлива.

Даринанда,

възможно е това да се дължи на отичането на тъканите в гърдите, включително лимфите, което притиска млечните канали и потокът на кърмата е силно затруднен. За това е добре да се облекчи това с хладни компреси, така че да спаднат оттоците. Именно затова при запушвания се препоръчва в края на процедурите (затопляне-масаж-кърмене/изцеждане) и охлаждане.

Друго затруднение може да е твърдата ареола в случай, че гърдите са прекалено препълнени. При това е изключително трудно на бебето да засуче. Затова е добре да се омекоти чрез изцеждане. В повечето случаи изцеждане на ръка има много добър ефект, особено когато преди това се приложи омекотяване с обратен натиск. При него по различни начини се прави натиск върху ареолата, като целта е да се отокът да се изтласка назад и нагоре по гърдата, за да се освободят каналите зад ареолата. При това не е задължително от гърдата да излиза кърма. Това е описание с картинки на самата техника - ПРЕПЪЛВАНЕ - в началото на самия линк има и начини за справяне с препълването. Самата техника е добре да се прилага преди всяко кърмене докато се нормализират нещата.

newsm78
...
Моля за съвет от ЛЛЛ, снощи много ме боля операцията - секциото и пих един течен аналгин... мога ли да кърмя след като съм го пила или да хвърлям кърмата?

Здравей, vanina_nina!

Metamizole, който е активната съставка на ангалгина е посочен от ниво 1 в E-Lactancia, което се превежда като средно безопасно ниво (най-безопасно е ниво 0, най-опасно ниво 3).

Според Toxinet 
"След поглъщане от майката, dipyrone (бел. пр. - търговско име в Европа) и неговите метаболити се появяват в кърмата в доста големи количества. То се открива в кръвта и урината на кърмените бебета и може да предизвика фармакологични ефекти при кърмачето. ... Лекарството и неговите метаболити се елиминират от кърма за 48 часа след прием и един производител не препоръчва кърменето в продължение на 48 часа след прием. По-безопасни алтернативи са на разположение за обезболяване по време на кърмене."

При всички положения е добра идея да се консултираш с педиатъра на бебето по този въпрос.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 18:53 от mimsat

# 442
  • София
mimsat

благодаря

направо ще я изхърля и чак в другиден ще почна с кърменето... дотогава само с помпата и в мивката...

# 443
Ванина нина, само горещи компреси, масаж с ръката или свита на юмрук, както и цедене до пълно изпразване на гърдата. Ако пък много е зле, звъни на доки, за да не вдигнеш температура.
А когато я изцедиш, може да налагаш студени компреси, а на мен по съвет на ЛЛЛ ми помогнаха студени зелеви листа, от които бях махнала дебелите жилки. Като се стоплят - в хладилника и после пак, за да се махне отока на гърдата. Слагаш ги на цялата гърда, без зърното.
 Peace

dima_dari, интересна история! Да ви е живо и здраво детенцето!

# 444
Честито на всички новородили мами!!! Да са живи и здрави те и малките им рожби  bouquet

# 445
  • София
Не знам при вас как е, но при мен последните два дни бебо не е толкова активен - само бута леко, няма силни ритници, а през нощта си е абсолютно затишие, а на мен паниката само това ми трябва.... Sad Надявам се, че всичко е наред и просто му е тясно newsm78 При вас как е положението?

Ей това все едно аз съм го писала. Много се шашкам от време на време. А сутрин си проверявам коремът дали е на място  Laughing не мога да обясня защо. Спя супер неспокойно, защото имам чувството, че всеки момент ще се почне. Малко е напрегнато. А и допълнително действа на нервите, че никакви планове не може човек да си направи, а и ми се иска по Коледа да сме си у дома. Нещо и за ММ ми е много мъчно. Скапва се от работа, чистене и какво ли не. Абе нещо ми е едно ... ревливичко, но не от лошо настроение, а ... ох не мога да го обясня даже  Laughing

Забравих да питам нещо. Контракциите как се засичат? От начало до начало, от край до начало, или? И засича ли се колко трае самата контракция? Нещо ми е мътно.

# 446
  • Варна
Привет!
Мен най- накрая ме хвана гнезденето и 2 дни  newsm75 1ironing . Донесоха ми и 1 чувал дрешки и трябва да ги прегледам и а ги почвам с пране и гладене.  Нещо ми е и едно ревливо тия дни  newsm45 Постоянно ми звънят разни познати да питат не съм ли родила  smile3516 , което супер много ме дразни! Казвам им - споко де, нали съм обещала да се обадя да се похваля като се случи. Обаче няма ефект!Скоро ще спра да вдигам. Имам чувството, че искат да разберат веднага щом тръгна към родилния  #2gunfire . Колкото ми е нервно....
Като ви чета с тия проблеми със запушените канали и ужасно се плаша!
ЛЛЛ,може ли да се направи нещо и да се избегне това запушване? Или си е до гърди и анатомия  newsm78
Моя беб си шава съвсем нормално, даже повече от преди, явно си му е добре  там  Crossing Arms

# 447
  • София
Забравих да питам нещо. Контракциите как се засичат? От начало до начало, от край до начало, или? И засича ли се колко трае самата контракция? Нещо ми е мътно.
1. Засича се интервала от края на една контракция до началото на другата. При 5-7 минутен интервал - тръгваш към болницата. 2. Самите контракции при мен бяха между минута - минута и половина дълги. Усещаш че идва, .... набира силаааааа ... и отминава. 3. Важно е да са регулярни - примерно половин-един час да имаш такива контракции.

# 448
Привет дами!
dima_dari много се смях на твоята история!
Ние си се гледкаме...Като,че ли вече всичко е по - спокойно...Само вечер на банята много плаче малката.Направо ми къса сърцето.При вас плачат ли бебчетата?
И другото -хълцането след ядене - ама сигурно по 10 мин.хълца след всяко хранене.Нито вода,нито нищо помага...От какво може да е според вас? newsm78

# 449
  • София
Fraqueza, Ева също много хълцаше в началото, почти след всяко ядене или при смяна на памперс. В болницата още хълцаше. Там ми казаха, че е нещо нормално, няма определена причина.
За банята - при нас това е любимата й част нна деня  Heart Eyes ние я правим във ваничка, не на чешма. А вие?

Общи условия

Активация на акаунт