Отговори
# 540
Честит син на  Мимци!

# 541
*Cveteto*,
благодаря ти за бързия отговор, Никола суче, не пие от шише, последните дни в болницата правихме по 2 пробни кърмения, и много добре се справяше, по 70, 80 мл изяждаше и заспиваше сладко, но откакто се прибрахме изобщо не спазва режим, а сме на поискване. Понеже правя сравнение с батко му, който е кърмен 7 месеца, и на неговата възраст ядеше около 120 мл само кърма, а Коле го пробвах днес - изяде 120 от шише и после сука още 15 мин от едната гърда, което ме притесни да не би кърмата ми да не е толкова хранителна или да не е достатъчно количество. Все пак отговора ти ме успокоява, щом са от 8 до 12 кърмения и паузите от 3 часа са максимални, значи се вместваме в нормите.
И на теб приятни празници Simple Smile

Здравей silvergreen,
  Чудесно е,че Никола суче от гърда.  Peace Така се оказва най-добра стимулация на гърдите да произвеждат мляко, а и сукането обичайно успокоява и носи удоволствие на бебетата.
 Всяко ново бебе се ражда със своя индивидуалност, режим, темпове на растеж и хранене. Някои бебета се хранят по-лакомо и често, други има нужда да бъдат поощрявани и майката да поеме инициативата за кърмене.
 При кърменото от гърда бебе би могло да се случи в някои периоди от деня по време на кърмене то да поеме значително количество мляко, а в други периоди то да е много по-малко. Затова кърменето на поискване при първи признаци на глад(въртене на главичката на бебето в посока на гърдата, лапане на ръчички, сукане на празен ход, изплезване на езичето, неспокойствие),без да се ограничава престоя на бебето на гърдата обичайно се оказва най-подходящ за кърмачетата режим.
 Даването на мляко от бутилка се различава значитено от начина по който суче бебето. Млякото от бутилката  буквално се излива в гърлото на бебето без да му даде възможността само да прецени дали се е заситило. Това става обичайно и много по-бързо от сукането от гърда и бебето често няма възможността да задоволи потребността си да суче. Начинът и по който засуква изкуственото зърно също е различен от засукването на зърното на гърдата. Затова би било добре да се избягва даването на шише биберон и залъгалка в първите седмици от живота на бебето, тъй като може да объркат бебето.
 Споделила си, че се притесняваш дали кърмата ти е достатъчно хранителна. Освен в случаи например когато майката страда от системно недохранване, кърмата подходяща и като консистенция и като състав за нуждите на бебето. Тя се променя в различните части на деня и периоди на развитие на детето, като на всеки етап му осигурява необходимите хранителни вещества, витамини,калории, имунни телца и т.н.
 Може да се опиташ да се довериш на бебето, водейки се по неговите сигнали относно това колко желае да суче.
 Желая ти спокойствие и позитивно настроение! Вярвам, че вие с Никола сте чудесен екип мама и бебе и ще се радвам ако можем да сме ти полезни и занапред с информация. Hug

# 542
  • Хасково
Привет дами! Как сте? какво е това затишие?
На мен ми омръзна да чакам беба да се появи няма търпение вече,  колко от нас родиха по рано и аз искам ама няма. Страхувам се от болницата да си призная
Честито на Мимци да и е жив и здрав момъка много да ги радва   bouquet  bouquet  bouquet

# 543
  • Beyond the Frontiers
Честито на Мимци!

Радостче, в епикризата си пишеше да отида да махнат външните конци на 7-мия ден, и аз отидох.

# 544
Мимци честит ти малък юнак passifier да ви е жив и здрав  Hug
Стефи днес е на лекар, хайде дано и тя да се похвали днес или утре  Peace
И на мен ми се ще днес да съм на лекар ама не,чак утрееее Tired

m_hristova, какво ли стана с нея,дано вече се гушкат с бебо Praynig

# 545
Честито на Мимци!Бързо възстановяване и бързо у дома за Коледа!
Аз се успокоявам че другата седмица по това време иска не иска момъка ще е на линия  Crazy
Давам му 6 дена да решава дали сам ще си определя датата или мама знае най-добре.

# 546
Здравейте майчета,
Аз май взех да се тревожа за кърменето после,а не за самото раждане!То това си е цяла наука!Тук поне знам,че като извадят бебо и един час ми го държат на гърдите кожа до кожа,както обясняват ллл.Дано и в БГ започнат да го процедират,а не да вземат бебчетата по 6 часа  Thinking
Стискам палци всички мъници да засучат скоро с пълна сила! Simple Smile
Честито на mimci и останалите нови майчета!   bouquet
Стискам палци на нуждаещите се...това ми е работата сега като неродила и без такива намерения скоро  Praynig .....и все пак знае ли човек  Wink
Аз днес трябва да чистя....търкаляйки се вече  hahaha

# 547
Честит Мартин на мама mimci нека расте жив и здрав и много щастлив!
Имам въпрос, ако може пловдивските мами да помогнат, колко време след раждането ви издадоха акта за раждане, на мен ми казаха 2 седмици, но ми се струва много, може би не съм разбрала добре  Thinking
pilleto стискам палци всичко да мине леко!!!!
Точно преди малко се обаждах в ГРАО, Момчил е роден на 05.12. актът е готов и мъжът ми утре с двете лични карти ще отиде да го вземе.

# 548
Момичета официално вече да кажа на 14.12 се появи и  нашия син Калоян с нормално раждане и целите си 4500 гр и 53 см.Вече сме си вкъщи и сме добре. Честито и на всички на които им се е случило щастливото събитие . 

# 549
На 15.12 се роди синът ми Лъчезар - 3,270кг. 51см. - нормално раждане.
Днес ни изписаха и вече се наслаждаваме на домашния уют. Когато имам повече време ще пиша подробности.

Честито на всички мамчета - да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват.

# 550
  • София
Здравейте, момичета Grinning И аз съм още тук на линия и както се очертава ще продължавам да бъда още доста време Laughing
Да ви се оплача и на вас колко се възмутих днес Close Наобед трябваше са излизам и се качих в трамвая и познайте какво.....в целия трамвай никой не се сети да ми направи място да седна, всички около мент се правиха, че не ме виждат, почувствах се като невидима #2gunfire Просто нямам думи.... Дори тези около мен, които бяха прави, като се освободеше някое място наоколо бързаха да го заемат да не би случайно някой да ги изпревари Sad Много неприятно ми стана и се почувствах толкова зле от мисълта колко безчувствени сме станали Sad

Оплаках се и малко ми олекна, а сега честито на Миятон и Мимци, да са им живи и здрави рожбите и бързо възстановяване  bouquet
Иначе като цяло започнах да се примирявам с мисълта, че нашия младеж може да се задържи и повече, но исках всичко да мине преди празниците, защото нашите ще идват за Коледа от Варна и ми се искаше да сме си заедно и да се видим, че не съм ги виждала от близо 3 месеца и доста ми е домъчняло....но няма как Rolling Eyes

# 551
  • Sofia
Браво имало бебета аз викам какво стана тия дни  newsm78 нещо рехави последните дати от към бебета

Честито на мамите Мимци lulu4MU  titkaa86 Да са ви живи и здрави бебоците и само щастливи дни заедно  Hug   bouquet  Hug

titkaa86 Браво как го роди това голямо момче  newsm20  

Аз сега да дам отчет от прегледа си днес.Контракции никакви  #Cussing out  ooooh! , води бол колкото си искаш да се одави човек  #Cussing out  ooooh!  , плацента и тя ок  ooooh! Единствения плюс е , че си имам 4 см разкритие и док. каза усетя ли регулярни контракции бегом към болницата.Нещата щели да се случат по - бързо от предния път , ама кога  newsm78  newsm78  newsm78

Искам да питам има ли момичета , които да са ходили на тонове в МД ??? Кога е най - удобното време или няма значение.Сега всеки ден ще съм там на запис.
Предварително ви благодаря.

# 552
mim_pl , браво за разкритието! Хич не е малко, пък макар и без контракции. Дано наистина мине много бързо раждането! Hug
Пипи, не съм виждала родителите си от началото на август. И аз яко съм се затъжила. Чакаме ги за Коледа или Нова година- зависи от бебето, ама май ще си е за Нова година...
Днес по едно време имах контракции през 20 минути и си казах- най-после, ама после отшумяха... Явно и днес няма да е моя ден...

# 553
здравейте момичета..
моите конци също ги свалиха на 6 ден но вътрешните кога ще паднат-незнам,но имам усещането като се мия че напипвам едно крайче от вътрешен конец.
след всяко изцеждане на кърма в шише ли трябва да се стерилизира шишето или може да се измие хубаво с вряла вода?
живи и здрави да са новите мами и техните бебчета!

# 554
  • София
Честито на новите майчета!Да са им живи и здрави дечицата!

Вероника,аз стерилизирам след всяко даване на мляко,но по нощите ми се е случвало да измия с гореща вода Embarassed.Ама мисля,че не е фатално.
mim_pl,аз с такова разкритие отидох да раждам и без други индикации,така че това е добро начало Peace.
Пипи,тези хора са направо ужасни!!!Много се ядосвам на такива изпълнения Close.Не ги е срам...Възмутена съм,но не и учудена.Миналата бременост точно в 9 месец и на мен така се правеха,че не ми виждат корема,докато една жена не ми запази място като стана един човек и ме викна специално да седна.

Общи условия

Активация на акаунт