Отговори
# 555
Момичета официално вече да кажа на 14.12 се появи и  нашия син Калоян с нормално раждане и целите си 4500 гр и 53 см.Вече сме си вкъщи и сме добре. Честито и на всички на които им се е случило щастливото събитие . 
БРАВО Титка!И ти си мама-герой!Чакаме да разкажеш подробности. Simple Smile
Да е жив и здрав малкия голям мъж  Hug

# 556
Въпрос към ЛЛЛ
Някъде бях чела,че в един момент вече когато кърмата се регулира според нуждите на бебчето,напрежението в гърдите изчезва.Съответно това не значи,че няма кърма. Може ли да ми кажете след колко време горе долу става? Другото ми притеснение,което се появи днес следобед: До сега когато Никола сучеше от едната гърда от другата веднага тръгваше мляко и то стабилно. Но днес го няма този момент. Това значи ли,че вече са се регулирали гърдите или е прекалено рано? И ако е рано може би се е намалило количеството кърма?  newsm78

# 557
Честит Мартин на мама mimci нека расте жив и здрав и много щастлив!
Имам въпрос, ако може пловдивските мами да помогнат, колко време след раждането ви издадоха акта за раждане, на мен ми казаха 2 седмици, но ми се струва много, може би не съм разбрала добре  Thinking
pilleto стискам палци всичко да мине леко!!!!
Точно преди малко се обаждах в ГРАО, Момчил е роден на 05.12. актът е готов и мъжът ми утре с двете лични карти ще отиде да го вземе.

Мъжът ми го е взел днес...

# 558
Вероника за конците саморазграждащите на мен ми казаха че до 40 ден падали. Моите външни обаче док не иска да ги маха а така ми пречат.Иначе за раждането друг път за да не уплаша някой. Най-хубавото освен бебетата естествено беше че се улучихме с една мама от тук и бяхме в една стая Simple SmileSimple Smile

# 559
Титка ЧЕСТИТО   bouquet Нека да е жив и здрав малкия , голям Калоян  smile3525  Пожелавам ти бързо възстановяване  Hug

# 560
Бързо минавам да стана един щъркел. Grinning
Днес m_hristova е станала мама на малката Даная - 3.200кг., 49см. Наложило се е секцио. Още е в реанимация, при първа възможност ще се опита да влезе тук.
Хайде да и е честито! Да е жива и здрава госпожицата, на мама бързо възстановяване. Hug

# 561
  • Варна
Днес по едно време имах контракции през 20 минути и си казах- най-после, ама после отшумяха... Явно и днес няма да е моя ден...
Laughing Lyubi, днес май ще се надпреварваме с теб във фалшива тревога, за съжаление! Аз имах и на 10мин, няколко, но като стана и започна нещо да правя и всичко изчезва  Tired. Ще видим тая нощ как ще е. Дано поне да значи, че ще е скоро  Praynig Иначе си припомних гадните менструални болки  Sick
Титка, честита рожба   bouquet ! Мнооого голямо това момче, как излезе  Rolling Eyes Shocked !?! Бързо въстановяване! Почвам да се моля моя юнак да е до 3800кг  Praynig Това 4500 направо ми звучи невероятно!

# 562
  • София
Честит малък голям мъж на titka и честита госпожица на М_hristova - да са ви живи и здрави бебчетата и да се наслаждавате взаимно на прекрасните предстоящи моменти
Ние току що се върнахме от мол Сердика и вече съм гроги Simple Smile Едвам изкачих баира до вкъщи с твърд като камък корем и болки ниско долу Rolling Eyes Но въпреки това не мога да свържа контракциите с болката, т. е. според мен едните се появяват независимо от другите, ако разбирате какво имам предвид от обясненията ми Mr. Green Но се надявам все пак това да е някакъв предвестник на истинските контракции Laughing

# 563
  • Пловдив
Днес 19.12.2011 в 8:42 се роди със секцио нашият прекрасен син Стефан 3500 и 50см.
Честито на всички мами, които вече гушкат своите бебчета, а на останалите търпение момичета почти не остана. Hug Hug Hug

# 564
честито на всички нови мами!
А на тези ,които още не са родили- стискам палци!
Ние сме добре. Имаме си вече режи,обаче е трудничко през ноща Sad ама няма как. Иначе свикнахме ние да си я къпем.

# 565
Да са живи и здрави всички нови бебковци!  Hug
Мишела, взех си един горещ душ и сега чакам пак да засичам контракции. Пусти надежди говежди  Laughing Моят мъж вика, че съм голямо магаре и сигурна чакам и бебка да се роди на 20-ти като кака си. Наистина ще съм много доволна- обичам датата, а и последния влак за стрелеца е това. Днес разбрахме, че ще имат все пак коледно тържество в градината в сряда и сега съвсем нямам идея кой от двамата ще ходи, ще оправя детето  ooooh! Да видим двете сестри как ще се разберат...

# 566
Живи и здрави да са ни новите бебенца!
Нещо странно става с мен.Все едно съм 1 ден в цикъл.Имам чувството че непрекъснато тече нещо,а като проверя няма нищо  #Crazy #Crazy #Crazy
Люби малката ще е много щастлива за тържеството независимо кой ще бъде с нея.Тя ще иска дядо Коледа и подарък.

# 567
  • София
Привет и от нас. Много странен разговор имах с избраната педиатърка от града днес - поръча мъж ми да иде при нея утре с документите  newsm78 Как се развиха нещата при вас?

*Ita*, супер странно при мен с това кръвно... дори си купихме апарат и си го меря като бабичките сутрин и вечер... Продължавам да си пия лекарството и тези дни ще търся начин да ходя на кардиолог...

tani4ka111, уви, пия хапчета за кръвното. В момента, в който ми ги предписаха обаче (бях още бременна, приета в болницата за високо кръвно и не подозирах, че ще родя след 2 дни), веднага се поинтересувах дали са съвместими с кърменето - за щастие, да. За по-сигурно проверих и на Ла Лече Лига национален телефон и съвсем се успокоих.

vanina_nina, не се отчайвай и не спирай с опитите  Hug Доброто изпразване на гърдите в този случай е от особена важност. Някои майки споделят, че не могат да изкарат нищо с помпа за кърма. Ръчното изцеждане е чудесна алтернатива - много майки отчитат, че е по-ефективно и безболезнено за тях. Може да е добре да оформиш питането си към ЛЛЛ консултантите в нашата тема. Виждам, че в профила ти е посочено София, би могла да посетиш някое събитие на Ла Лече Лига, където да получиш и помощ на живо. Ако ползваш Фейсбук, може да следиш например тук: http://www.facebook.com/lllsf
За отичането на краката, при мен започна около месец преди раждането и продължи около седмица след това. От няколко дни се радвам на собствените си крака, пожелавам и на теб. От болницата ме увериха, че до 42 ден след раждането било считано за нормално да има подобни отоци, но може да е добре да се консултираш с лекаря си. При мен определено имаше връзка с кръвното.

*Teddy*, ето една полезна статия, с която се консултирам при нужда: Указания за съхранение на кърма

chip4e, спим всички в една стая, дори в едно легло. Още не сме имали нощно будене на батко от беба, ще видим занапред. Дано намерите вашето решение, наистина голям зор да стане човек кака/батко  ooooh!

Miqton, mimci, titkaa86, lulu4MU, m_hristova, nanq, честита радост   bouquet

# 568
  • Отвъд алеята зад шкафа
Na 18.12.11 v 17 h se rodi i nasheto bebche -Dara.Ot malka ima perfektnite merki 3600/52,sini ochi i buina pricheska Simple Smile)Izviniavam se za maimunitzata,az sum tatkoto Simple Smile))

# 569
Ето къде се изгуби Гадамер ! Simple Smile  Честита рожба, да е жива и здрава Дара!   bouquet
Колко останахме неродилите, които пишем редовно- има ли 10?!

Общи условия

Активация на акаунт