Отговори
# 570
Ето къде се изгуби Гадамер ! Simple Smile  Честита рожба, да е жива и здрава Дара!   bouquet
Колко останахме неродилите, които пишем редовно- има ли 10?!
разсмя ме Joy Joy Joy

# 571
Мигтон, честита радост да сте живи и здрави!
Мимци, честито и на теб всичко най-хубаво от тук насетне!
Титка, честито голям е този твоя момък!
Честито и на Лулу4му!
М_христова, живи и здрави да сте.
Наня, честито!
Честито на Гадамер, Дара наистина е с перфектни мерки. Браво!

# 572
  • София
gadamer, честито бебче, да сте живи и здрави, бързо възстановяване и чакаме разказче  bouquet
Люби, недей така да ме отчайваш за Стрелеца, нали последната дата на зодията е 21.12., а аз все още тая надежда, че дотогава нашия бебок ще реши да се покаже Mr. Green Много искам да е Стрелче Praynig Пък и комбинацията от цифри звучи добре - 21.12.2011  Wink

# 573
  • Sofia
Еххххх , точно си мислех , че тия дати остават празни нещо и ето бебоци  Peace

Честити бебоци на m_hristova  nanq   gadamer Да са ви живи и здрави дечицата

gadamer ако не се лъжа е първа от нашия термин 19.12 Ха дано повлече крак та и ние да си минем по реда  Praynig  Hug

За разкритието ми да така е момичета , все пак е нещо ама до колкото си спомням имаше мами , които си ходиха с такова разкритие дни  Whistling

Люби  нашето тържество пък е утре  Crazy и аз се чудих кой ще ходи , но е ясно , че накрая май ще сме си двама с тати.Иначе имах преготвен тоалет ,ако дай боже ме няма ама уви там ще съм  Grinning  А за стрелеца вече загубих надежда , че ще се класираме , но го преживях.Сега се моля да успеем поне за Коледа да сме си у дома  Praynig

И аз одеве си мислих , че майките , които пишем верно не са повече от 10 - 15  ooooh!

# 574
Привет дами!Как сте?
Честито на Miqton, mimci, titkaa86, lulu4MU, m_hristova, nanq и гадамер!!! Желая на техните бебенца да имат прекрасен живот,да са спокойни ,да радват мама и тате и бързо да раснат големи! На мамите бързо възстановяване!
Аз днес за пръв път от изписването излезнах от вкъщи и ... #Crazy Все едно 5 години не съм излизала.Супер ме носеха караката.И операцията доста си ме пареше/може би от дрехите/...Иначе бебка е добре,но все така се цедя и давам изцеденото.Не става кърменето.Много съжалявам за което ,но се успокоявам с това,че давам само кърма за сега,пък била тя и изцедена с помпа.
Искам да питам мамите от Пловдив и по скоро Радостче или мимитопл за акта за раждане...Къде се намира този район север?Знаете ли някакъв телефон там,че никак не ми се разхожда до Пловдив и да се окаже ,че не е готово.Вашите готови ли са?

# 575
Въпрос към ЛЛЛ
Някъде бях чела,че в един момент вече когато кърмата се регулира според нуждите на бебчето,напрежението в гърдите изчезва.Съответно това не значи,че няма кърма. Може ли да ми кажете след колко време горе долу става? Другото ми притеснение,което се появи днес следобед: До сега когато Никола сучеше от едната гърда от другата веднага тръгваше мляко и то стабилно. Но днес го няма този момент. Това значи ли,че вече са се регулирали гърдите или е прекалено рано? И ако е рано може би се е намалило количеството кърма?  newsm78
   Привет Shadows и честито ти бебче!   bouquet
   Често майките се притесняват дали кърмата им е достатъчна, когато вече не усещат гърдите си пълни или напрегнати.
 Чудесно е, че си чела и си запозната, че би могло това да се дължи на регулиране на производството на мляко спрямо нуждите на бебето.
 Този момент би могъл да е индивидуален за всяка майка. При някои майки може да се случи след около две седмици от раждането, а при други след месец, два или повече. Спонтанното изтичане на мляко от другата гърда при кърмене също е много индивидуално.
 Производството на мляко в гърдите обичайно е процес стимулиран основно от сученето на бебето, т.е колкото по-често и ефективно изпразва гърдите, толкова повече "заявка" им дава да произвеждат нови количества мляко. В тази връзка предполагам, че може да ти е интересна тази статия "Да чуем за човешките гърди"
 За да успее да си набави необходимото количество мляко, новороденото обичайно има нужда поне от 8-12 или повече кърмения за денонощие, като поне 2-3 от тях са през нощта, в периода между 3ч и 8ч сутринта, когато нивата на хормона Пролактин(отговорник за лактацията) са високи. Би ли споделила повече за това как протича кърменето при вас, на поискване ли кърмиш, колко кърмения имате за денонощие и как са разпределени? Предлагаш ли други течности освен кърма и в какви количества, предлагаш ли биберон залъгалка?
 Има някои признаци за това дали бебето се храни добре - пълни редовно памперсите(поне 5-6 добре напишкани и 2-3 наакани за денонощие), има добър цвят и еластичност на кожата, влажни лигавици(вътрешността на устичката и очичките), наддава добре и е жизнено и енергично. Би ли споделила как намираш тези показатели при Никола?
 Ще очаквам с нетърпение отговора ти, за да мога да се опитам да дам, ако е необходимо адекватна за вас информация!  Hug

# 576
Lara8 ми се губи.Ако е настъпило събитието стискам  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 577
Привет дами!Как сте?
Честито на Miqton, mimci, titkaa86, lulu4MU, m_hristova, nanq и гадамер!!! Желая на техните бебенца да имат прекрасен живот,да са спокойни ,да радват мама и тате и бързо да раснат големи! На мамите бързо възстановяване!
Аз днес за пръв път от изписването излезнах от вкъщи и ... #Crazy Все едно 5 години не съм излизала.Супер ме носеха караката.И операцията доста си ме пареше/може би от дрехите/...Иначе бебка е добре,но все така се цедя и давам изцеденото.Не става кърменето.Много съжалявам за което ,но се успокоявам с това,че давам само кърма за сега,пък била тя и изцедена с помпа.
Искам да питам мамите от Пловдив и по скоро Радостче или мимитопл за акта за раждане...Къде се намира този район север?Знаете ли някакъв телефон там,че никак не ми се разхожда до Пловдив и да се окаже ,че не е готово.Вашите готови ли са?

ето сайта с телефон и адрес на ГРАО на който звънях днес, нашия акт е готов, предполагам и вашия http://severen.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view= … amp;lang=bg[url]]http://severen.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view= … id=18&lang=bghttps://
Незнам точно къде се намира, но утре мъжа ми ще ходи и следобяд ще ти пиша.
Аз имам следния проблем. Момчил има секрет на очичките и още в болницата му слагаха някакви антибиотични капки , но в аптеката искат рецепта. Мислех, че ще му мине, защото днес нямаше цял ден, но сега в 18 като се събуди пак му бяха пълни очичките. Избърсвам ги с тампонче с физиологичен разтвор ама той няма га ги излекува. Утре ще звъня на педиатърката да каже какво да правя. Мислех да му капна кърма, ама знам ли.

# 578
  • Хасково
Честито на Miqton, mimci, titkaa86, lulu4MU, m_hristova, nanq и гадамер!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 579
Ние изкарахме относително спокойна нощ. Пак имаше един момент като от преди 2 нощи - между 12 и 3 стоеше будна Зари и беше неспокойна - сука близо 1 час (при положение, че обикнове суче по 15, макс 20 мин.), после и АМ й дадохме и пак плачка. В един момент установихме, че е много топла, но нямаше температура, та я съблякохме да стои голичка малко - успокои се, сменихме и дрешките, пак ядене и т.н. и чак в 3 заспа. Зачудих се ако вдигне температура бебето или е прегрято какво се прави посред нощ и установих, че нямам никаква идея.... такъв страх ме обзе, че не съм подготвена да се справя с такава ситуация...

Някоя мама би ли споделила наистина какво се прави в случай, че бебето вдигне Т'?  newsm78 Аз не се бях замисляла, но си е за шашкане, аз не знам какво трябва да направя посред нощ ако недай Боже се случи да вдигне Т'  #Crazy

Честити ни бебчета, да са живи и здрави всички  Hug Hug Hug

Момичета, имам въпрос- днес цял ден имам контракции, през деня на моменти имаше лека менструална болка, сега цяла вечер болка няма, но пък стяганията са сериозни, на около 15 мин, стяга се за около минутка, но така че дори въздух си поемам трудно. Та въпроса ми е, след като няма в момента болка да се шашкам ли?
Аз си мисля, че евентуално при болка и стягане едновременно, чак тогава да мисля за потегляне към болницата  newsm78

# 580
Здравейте мами,все още сме си 2в1.Днес бях на преглед с 4см разкритие и много ниско разположена глава.Докторката каза ако довечера не родя,утре към 13ч да и се обадя и на 99% ще ме приема да предизвикаме раждане,аз като гледам така...няма наченки да излиза тая вечер така че май ще остане за утре.Ще ви пиша утре да стискате палци,ако не се случи тая вечер.
Честито на всички с бебенца

Хубава вечер

# 581
lulu4MU  titkaa86 gadamer  nanq m_hristova Едно огромно ЧЕСТИТО  bouquet Да са ви живи и здрави бебоците,чакаме ви с разказите за раждането Hug и Бързо бързо да се възтановявате и за Коледа да сте си у дома Hug

Днес всички се изредиха да ме проверят и като разбраха че не съм родила почнаха с прогнозите и всички казаха че утре вечер щяли да ме налегнат болките и до обяд на 21.12 съм щяла да родя Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil направооо ме изкараха извън нерви, че кой са те да казват аз кога ще родя Rage

И нещо положително,одеве за първи път нашия татко ме барна по корема ГОВОРЕЙКИ на бебо "Колко още щял да го чака, че отпуската му щяла да свърши" и бебо като взе да се бушува а ние двамата най-напред ей така #Shocked после  Laughing и пак продължи да му говори и бебо пак едни ретници едни салта  hahaha Много се учудихме с ММ дали беше съвпадение или малкия ни мъж ще е с характер,откъде на къде ще го притесняваме и ще му казваме кога да излиза hahaha

# 582
  • София
askim, стискам палци всичко да мине по вода и утре да се похвалиш с едно прекрасно бебче Praynig
Бубси, и при мен е подобно положението, но и аз си мисля, че когато болката и контракцията настъпят едновременно тогава трябва да се насочваме към болницата Wink

# 583
Стефи, най-вероятно бебчо чува гласа на тати и се вълнува  Laughing ММ постоянно говори на корема ми и бебка винаги започва в този момент да рита, ние решихме, че е заради неговият глас, нали уж разпознавали вече гласовете на мама и тате  Grinning Когато известно време не я усещам, мъжа ми казва, сега ще я събудя, започва да й говори, да целува корема и бебка започва да рита, не знам доколко е случайност, но е забавно поне в тези моменти  Party Но....снощи този трик на таткото не помогна и в 23:00 ч. ходихме до Майчин Дом  Rolling Eyes Не бях усещала бебка цял ден, тати не успя да я събуди с неговите номера и хайде към болницата. Слава Богу всичко беше наред и просто е спала дълбоко, тоновете й бяха ок.

Pipi2, гледам да не се шашкам и ще чакам да станат в комбинация- стягане и болчица  Praynig Дано да е тази нощ  Praynig  И сега видях, че Стрелец е до 23.12  Peace Имаме още няколко дни и аз бих искала да е стрелец Simple Smile Едит: грешно съм видяла Sad

# 584
Честито на Miqton, mimci, titkaa86, lulu4MU, m_hristova, nanq и gadamer    bouquet

Ние се прибрахме преди малко от гости. Добре си изкарахме Simple Smile И аз имам стягания, ама не се надявам на нищо  Crazy
Lara8 наистина се губи Simple Smile
Наистина бебетата вече разпознават гласове. Нашия тати като се прибере от работа и като го цунка по коремчето и почне да му говори, така почва да се вълнува Simple Smile мърда, скача, подпира  Mr. Green

Хайде момичета, пожелавам ви лека нощ Hug.
Мене вече сън не ме лови, само ми прехвърчат разни мисли, не мога да се завъртя, отделно, ако тръгна да заспивам, почва да ми с епишка. Направоо е някакъв ужас Sad Дано тая вечер е по-добре

Общи условия

Активация на акаунт