Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 131
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добър вечер и весело посрещане на 2012 год. Да сме здрави, другото ще си го купим.
Имам въпрос -дъщерята в момента е в Ню Касъл на гости. Поръчала си някакъв лаптоп по интернет, но ще дойде след като тя си тръгне към София. Познатия там ще го приеме, но после как да го изпрати до София за да е сигурно, за да не изчезне. Гледали са сайта на DHL, но таксата е по-скъпа от самата джаджа. Та питам за сигурна куриерска фирма до София.
Благодаря предваритерно на отговорилите и лека вечер.

# 196
Мерси на всички за отговорите - ще пусна чичко Гугъл да потърся според вашите указания:)

# 197
future 74, пишеш на чичо гугьл -тодльр групс в твоя град и ги разглеждаш. Simple Smile  Ето ти 2 линка
http://childrenscentresfinder.direct.gov.uk/childrenscentresfinder/
http://www.askwiltshire.org/info-centre/parent-and-toddler-group … nt-toddler-group/

# 198
Е.Л. питаш за наше село Mr. Green Ние така му казваме. Laughing Ами някои бьлгари са хепи тук, други не.Вьпрос на виждане! Аз така сьм пуснала корени тук ,че не ми се мьрда никьде. Града е направен така че да не използваш градски транспорт(не че го няма), но задьлжително ти трябва кола. Няма да видиш много хора по улиците като в Лондон. Има много паркове, има много езера! Зелен град! Laughing Аз мисля че е град за хора с деца! Peace Пролетта ми е много прятна тук. Престьпноста мисля че не е голяма, има по-лоши квартали , с поче4е измет, но по принцип преобладават белите хора според мен в МК. Виж престьпноста в www.upmystreet.co.uk. Училищата не мога да кажа че са хубави или лоши, пак вьпрос на гледна точка. На моята щерка скула е с Офстед репорт 2- което е гууд.Нямам база за сравнение в друг град. Но аз доидох 2004 в МК и мога да кажа че се заселва сьс скоростни темпове. Извьн училищни занимания има, но не е като Лондон. Моят мьж все казва :Е каде е Лондон, на които му се ходи, но все пак всичко опира до финанси. Кьщите са по-ефтини от Лондон и сутрин като се сьбудя ми чуроликат птичета Joy На мен ми харесва!Дано сьм ти била полезна! Peace 

# 199
Aisha,

Аз на друга фирма, освен DHL, не се доверявам, затова и не знам...
А се обаждам, защото..
DHL имат услуга, където ти от България заявяваш да ти донесат нещо си от някоя точка на света.
Провери в техен офис в БГ, колко би ви струвало.
Миналият месец така, с такса платена от БГ, пратката ми излезе 25 паунда, срещу 80..
В Бг имаше и разни намаления и отстъпки от първоначалната цена.

Толумбата отговаря за обобщен разказ и документиране на събитията hahaha

Ооо, само да не се държите прилично  Mr. Green

# 200
Е.Л. питаш за наше село Mr. Green.....
  bouquet още като пристигнахме в Юк, първоначалната ни идея беше да стоим 1-2 години в Лондон, само колкото да си оправим документите и да натрупаме малко уоркекспириънс, и после да се местим в по-малък и по-спокоен град. Лондон според мен не е подходящо място за гледане на деца, въпреки че има много паркове и извънучилищни занимания. мисля си че в градчетата с 200-300 хил ще се живее много по -добре. а и цените на имотите не са за пренебрегване. та засега сме се спряли на градовете между Лондон и Бирмингам - "вашто село" Grinning, Нортхемтън и Бедфорд.

# 201
  • София
zlatnata tolumba, благодаря за отовора. В работата идват куриери от DHL и ще разпитам за условията.

# 202
  • Нотингам/Пловдив
Aisha аз до БГ не съм пращала, но миналата седмица пращах до Норвегия с Royal Mail. За 4 кг колет(лаптоп) платих 47 паунда ,а ако искаш да е срещу подпис е 57 паунда.Това беше най изгодния вариант от всички които проверих.Пристигна за няколко дни ,въпреки празниците.

# 203
  • Манчестър
Е.Л. питаш за наше село Mr. Green.....
  bouquet още като пристигнахме в Юк, първоначалната ни идея беше да стоим 1-2 години в Лондон, само колкото да си оправим документите и да натрупаме малко уоркекспириънс, и после да се местим в по-малък и по-спокоен град. Лондон според мен не е подходящо място за гледане на деца, въпреки че има много паркове и извънучилищни занимания. мисля си че в градчетата с 200-300 хил ще се живее много по -добре. а и цените на имотите не са за пренебрегване. та засега сме се спряли на градовете между Лондон и Бирмингам - "вашто село" Grinning, Нортхемтън и Бедфорд.

Аз също предпочитам на село......много по лесно и удобно е..не знам за какви извънучилищни занимания говорите,ама и на село го има. Сина ми ходи на тенис и плуване, има футбол и каквото още поискаш.
Селото е ми е на 18 мили от центъра на Манчестър, на 20 мили от центъра на Ливърпул и тн...а Лондон ми е точно на 2 часа с влак......Три бдерум къща с удължение отзад се дава под наем за 500-550 лири на месец на село, в Манчестър  са малко по скъпи..

Мен ако ме питате бягайите на север....

# 204
И аз мисля, че в селцата/малките градчета има предостатъчно занимания за деца, само трябва да ги откриеш Simple Smile Та така, ние вчера постигнахме съгласие за покупко-продажба на къща в едно тукашно селце, стискайте палци всичко да е наред и след някой и друг месец май и ние ще се местим...  Praynig
От толкова емоции вчера май се разболях, тази сутрин всичко ме боли, а след малко трябва да тръгвам за ОТ... тежко, тежко..

# 205
Аз трябва да пращам телефон /скъп/ до БГ и се чудя по-какъв начин  newsm78
Това което казва  zlatnata tolumba - ми се вижда доста добра идея стига да е така и за П-в ... След празниците ще звънна да видим ,какво ще кажат и колко пари ще искат.

Момичета пожелавам ви приятно посрещане на Новата Година ,забавлявайте се !!!!  bouquet

# 206
  • Манчестър
И аз мисля, че в селцата/малките градчета има предостатъчно занимания за деца, само трябва да ги откриеш Simple Smile Та така, ние вчера постигнахме съгласие за покупко-продажба на къща в едно тукашно селце, стискайте палци всичко да е наред и след някой и друг месец май и ние ще се местим...  Praynig
От толкова емоции вчера май се разболях, тази сутрин всичко ме боли, а след малко трябва да тръгвам за ОТ... тежко, тежко..

В кое селце душа?
Да не забравиш да ме поканиш за house-warming party. Grinning

# 207
  • София
Пак благодаря за информацията.
Джаджата е пристигнала днес и тя ще си пътува с нея.
Весело посрещане на Новата година на всички.

# 208
  Здравейте и от мен   Simple Smile Отдала съм се на готвене, жива да не бях  Laughing Мъжо вече е видимо притеснен, такова чудо не е било  Crazy  Малката проходи, много е смешна  Heart Eyes
  И аз предпочитам на село. Екстра си ми е тука, евтино, спокойно. Моето село е чак прекалено спокойно, но ми е добре. Близко сме до Честър, за мен е доста добър град за живеене. В Лондон направо ми е гадно, без да обидя никой. И колкото и тъпо да звучи на първо място чужденците ми идват повече.
  Момичетата, който се интересуват от къщи, може ли да ми кажете, ако сте запознати, за mortgage, в който се взимат впредвид и Чайлдкеър такс кредита. Ходихме в една компания, с много добри условия, но те като спаднат таксата за градината, която ни е 650 паунда и не се класираме да ни отпуснат. Казаха ни, че има такива, който включват и бенефитите като приход, но все не стига времето тия дни да почна да ги прехвърлям, а те са многоооо. Вече сме склонни да вземем заем и с не толкова добри условия, защото наема си тече, а малката ще е на градина още 3 години...
   Соня честито и тук, чакаме те на втори да разказваш  Simple Smile

# 209
  • Манчестър
  Здравейте и от мен   Simple Smile Отдала съм се на готвене, жива да не бях  Laughing Мъжо вече е видимо притеснен, такова чудо не е било  Crazy  Малката проходи, много е смешна  Heart Eyes
  И аз предпочитам на село. Екстра си ми е тука, евтино, спокойно. Моето село е чак прекалено спокойно, но ми е добре. Близко сме до Честър, за мен е доста добър град за живеене. В Лондон направо ми е гадно, без да обидя никой. И колкото и тъпо да звучи на първо място чужденците ми идват повече.
  Момичетата, който се интересуват от къщи, може ли да ми кажете, ако сте запознати, за mortgage, в който се взимат впредвид и Чайлдкеър такс кредита. Ходихме в една компания, с много добри условия, но те като спаднат таксата за градината, която ни е 650 паунда и не се класираме да ни отпуснат. Казаха ни, че има такива, който включват и бенефитите като приход, но все не стига времето тия дни да почна да ги прехвърлям, а те са многоооо. Вече сме склонни да вземем заем и с не толкова добри условия, защото наема си тече, а малката ще е на градина още 3 години...
   Соня честито и тук, чакаме те на втори да разказваш  Simple Smile

Почти е невъзможно да се намери такава компания...Неписаното правило е,че щом получаваш бенефитс не си платежоспособен, освен това самите бенефитс не се третират като постоянен доход,защото при всяка промяна на обстоятелствата се променя и техния размер...не са константна величина...

Общи условия

Активация на акаунт