Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 233
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Cherry Mam, стана ми интересно с този Инофолик и се разрових по-надълбоко в нета, попаднах на този форум и тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42678.20

Концентрацията в Инофолик е инозитол 2г. ( 2000 мг) и фолиева киселина 200 мкг ( дозата е наполовина от разпространената и препоръчвана при бременност 400 мкг.) От това което чета обаче разбирам, че инозитола е този който върши голямата работа, така че фолиевата киселина може предполагам да се взима и в доза 400 микрограма ( за сравнение, пациенти с фолиев дефицит пият по 5 милиграма на ден ). Моля да не го приемаш като препоръка, а като информация, която можеш да обсъдиш с лекаря си.

В горния форум намерих и този линк където може да се намери инозитол 1000 мг капсули.
http://www.iherb.com/Life-Extension-Inositol-Caps-1000-mg-360-Capsules/16355?at=0

Фирмата производител ми е позната, тук в ЮК се използват техни препарати, ние ги отпускаме по лекарско предписане макар да не са лицензирани тук в ЮК ( става дума за други неща, не инозитол, но на същата фирма LifeExtension).

Аз има проблеми с щитовидната жлеза и оттам и с обмяната, ще почета още и по този въпрос, че мене пък това ме интересува.
Пак казвам, моля не приемай инфото като препоръка  Peace

# 301
  • Лондон
eva_82, когато ти се прииска, кажи ни с какво си заета толкова на последък...  Heart Eyes

По повод гостуванията, можеш да кажеш как неочаквано ти дойдохме на гости Laughing

Шофьорските курсове няма ли да ги започваш вече Simple Smile

Аз съм много доволна, че гадният вятър спря, много страшно беше при нас, имах чувството, че целият блок ще го вдигне и ще го прати в реката...
Яхнала метлата, добре си се разминала Hug аз офиса все под едни големи дървета паркирам и си мислех през цялото време ако ще падат, да падат докато не съм вътре...

Мари, Али не ли в reception, как ти й определяш по колко време да ходи? Извинявай предварително, ако съм пропуснала нещо

Анджи, все се каня да те питам ти направи ли application за твоите деца? Спокойна ли си за места, където сте харесали?

Аз да разкажа няколко последни смешки  - избрахме вече торта за рождения ден...е, остават само 2 месеца Simple Smile Всяка сутрин картинката се гледа ...така научи колко дни са 2 месеца и брои назад...това всяка сутрин
Другото е, че твърди, че ...знае испански защото може да брои до 10 ... и защото гледа Dora The Explorer  Laughing

Последно, не мога да отговоря смислено на въпроса защо бабите й не говорят английски... вече няколко дни всичките ми обяснения не се приемат Rolling Eyes

И наистина последно - днес си имаме именник...да ни е жив и здрав, който обаче не иска да черпи, защото "на тези години рождните и именните дни не се празнували" Shocked дори подарък не иска...

# 302
  • Лондон
....аз се отнесох и пропуснах да кажа на Cherry Mum, че аз бях с 2 миоми, 4 и 2 см, които откриха чак на скенера в 13 г.с, никакви проблеми не съм имала, от началото до края и след това едната даже изчезна, другата е 1.2 см... На скенера само казаха, че 2 от 5 жени ги имат и че няма проблем... не се наемам да коментирам колко това важи за всички, но има доста теми във форума, можеш да прочетеш и ти... Знам също, че лекарите в БГ препоръчват операция, независимо от размера и положението, което ми се струва свързано с пари повече отколкото с обективна грижа, но пак не мога да твърдя, че се отнася за всички случаи...Като цяло, в колкото по-малко филми се вкараш, толкова по-лесно и по-добре. Успех

# 303
Здравейте!
И аз като някой от вас честичко изпадам в разни дупки. Гледам да се измъквам някак си. Трудно е.
И аз много не пиша, само когато мога да помогна с инфо на някой или ако нещо ме е впечатлило да си кажа мнението. Но да говоря за себе си, как се чувствам и разни подобни, не мога. А добре осъзнавам, че така приятелства не се създават. Някак си през годините се научих да не се доверявам на хората. Явно не съм попадала много на свястни хора. Все пак се поогледах дали някой няма да пише че живее в/около Портсмут, за да се срещнем на кафе.

Мари, и на мен ми е интересно дали може така да мине детето на парт-тайм? Не знаех. Може ли да кажеш защо на твоето момиченце му е трудно? Какво правят в ресепшън класа? Какво учат?

По въпроса с езиците, моето дете е триезично. От бебе я уча на бг и английски език и няма проблем за сега. Говори и разбира и двата езика. Но мисля, че бг ез ще закъса когато започне училище. Но не смятам да я оставя, ще направя всичко възможно да научи добре и бг. Третия език, на таткото е най зле, защото той говори на бг и не ползваме неговия език, само понякога,когато ходим в неговата държава и по скайп разговори.

# 304
tzvetak направихме го още ноември месец.Всъщност той татко им се зае защото аз по него време си бях в БГ.За местата какво да ти кажа живеем на 5 мин.пеша от училището ,а и сме го писали и по медицински причини (заради асмата и алергия) така, че  едно 90% съм убедена че ще ни приемат.Сега чакаме само резултатите да излязат.Другото училище което е в нашето село е по-малко и не приемат така лесно деца там, в смисъл гледат да са на хора които живеят в непосредствена близост и на които по-големи братя и сестри са там.И на двете показателите им са много добри и високи така, че в което и от двете да ни приемат ще съм доволна  Peace

# 305
Цвета, Екстродинари, Чери, момичета, на Али ни най-малко не ѝ е трудно, тя беше много добре подготвена. Точно обратното е - по писане и числа все носи стикери и само хвалби в бележниците за контакт, направи прекрасно социализиране и дори вече си гостуваме с деца от класа, концентрира се чудесно и е влюбена в Мис Тейлър. Просто ние у дома сме на мнение, че искаме да ѝ дадем максимума време свобода и затова е на половин ден. Ресепшън клас е. Децата имат право да са на половин ден или дори изобщо да не ходят (само да им пазят мястото в класа) до срока, в който стават на 5 години (но ние така тръгнахме от самото начало). Това за нас е летният срок. Т.е. до Великден може да е на половин ден. Мисля, че сме много странни птици и объркваме сметките на директора, но децата се прибират като пребити в 3 часа, а ние искаме да го отложим това до последно. Аз се занимавам с нея следобедите, имаме материали у дома. Като говорихме с директора дали ще я даваме вече на пълен ден от Нова Година, беше малко конфузно, защото той каза - ама тя ще изпуска важни неща следобеда. Ние питаме - какво? Дайте ни примери. Той - ами физическо възпитание! Ще трябва да дойдете, вика, да ви кажа какво да правите по физическо възпитание. Пак казвам, че сме странни в очите на всички, но слагаме в нашата сметка скорошно пристигане, адаптация, двуезичие, разлика в двете образователни системи, Али е сред най-малките в класа и не е посещавала детска градина, искаме много плавен преход, пък и тази възможност е само до Великден, после вече - няма друг начин.

Чери, радвам се, че се обади. Другите са ти написали за медикамента, аз нямам какво да добавя, освен, че ви пожелавам второ бебе!

Цвета, със здраве да си носи името именникът и с уважение да му го споменават! И да предадеш на детето да пита самите баби защо не говорят английски!  Wink

# 306
Аз съм оперирана от миома.Бях само на 29 години и имах проблем със забременяването.Моята беше 11 см най голямата и още много малки.Отделно имах проблеми и с яйчниците и тръбите.В България също е практика малките да не се махат.Следят се по време на бременноста и се махат при евентуално секцио.От миома до миома има много разлики ,също е важно и разположението им.Понеже в Русе няма добри специалисти, операцията ми я направи професор в Майчин дом София .В момента работи в Токуда.В моя случай операцията не търпеше отлагане.След около 2 г забременях спонтанно.

# 307

Толумби, ти си един добър, надежден и отговорен човек!  Hug

Шшш, не ме разкривай  Blush

Мари,

Ще ви погледат странно, ще забравят.. Вие най-добре си знаете, какво е най-добре за Али.
Сверили сте си часовника, преценили сте си детето и възможностите,  защо пък да не се възползвате от варианта половин ден..
Тя, милата, ще си влезе в матрицата, няма мърдане от това..

tzvetak,

Поздрави на именника, да е жив и здрав..
Ауу, като каза рожден ден, ние с Аннабел нали сме в един месец...много ми се видяха моите изведнъж  Rolling Eyes

queenk,

Добре разписала се  Laughing

... Някак си през годините се научих да не се доверявам на хората. Явно не съм попадала много на свястни хора.

Аз няма да те уверявам, че сме свестни.  Не ни доверявай и банковите си анкаунти  Grinning
Обаче, като се почувстваш, че потъваш в дупки разни, разкажи ни..
Един ще те потупа по рамото, друг ще те нарита по дупето, трети ще сподели същото, може пък и да помогне..
И защо пък трябва да споделяме само тежките моменти.
Няма нищо по-хубаво от това да прочетеш-Днес съм щастлива, защото...
или просто ей-така  Wink

И последно...

Шу, Шуууууу,

Вие да не "освещавате" сега всяка стая на новата къща  Whistling

# 308
  • Bristol
Маpи, да не ти пука! Имаш право на избор и го ползваш  Peace И мен ме гледаха странно, като детето ми не говореше английски, хем родено тук. Сега пък други хора ме гледат и ме критикуват, че само английски ползвала. Няма угодия! Важното е вие да считате, че сте взели правилното решение  Hug

tolumba, Шу чакат интернета да им прокарат. Нали знаеш приказката "Бърза работа срам за майстора" и тук с пълна сила си важи  Laughing

Избутахме първата работна седмица на Новата Година. Сега броя дните до ски ваканцията ни  Wink

# 309
Хо-хо, правилно съм ги надушила..
Кога се местихме с аланглето, няма интернет, телевизор не гледаме много,
книгите по кашоните, с какво да се забавлява човек  Whistling

Вярно, избутахме.. Добре, че този срок е само 5 седмици..

# 310
  • Лондон
5 седмици Rolling Eyes... и ние не се сещаме защо сте го разтеглили този период... хайде де Laughing

Хубав уикенд на всички...

# 311
  • UK
 Момичетаааа, зов за помощ от мен.
Спешно ми трябва лекарство от БГ, без рецепта е. Някой не каза ли, че още си е в БГ? Пращам парите по сметка (английска де) Mr. Green

# 312
5 седмици Rolling Eyes... и ние не се сещаме защо сте го разтеглили този период... хайде де Laughing

Неее, избутахме тази седмица и 5 ни е текущия учебен срок  Laughing
За другото-мълча.. Ама вярно, как съм го написала..

svidni4ka,
А колет от БГ, не могат ли да ви пратят?

# 313
Толумбе Hug благодаря за отметката.

# 314
  • UK
 Трябва ми до няколко дни, ама ако не стане ще му мисля Simple Smile Затова питах за някой, който вече е там и планира да се връща до няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт