Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 199
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Miss Fine абсолютно съм съгласна с мнението ти.Не държа децата ми да учат други езици, но държа да знаят грамотно Български и Английски.Наскоро като се връщахме от БГ ми направи впечатление, че майките говорят на децата си само на Английски, а къде остава Българския.Не бих казала, че е трудно да се научи детето да говори и 2-та езика просто трябва постоянство.

# 286
Шу, да целунеш палавото си момче по ударената кратунка! И един голям гуш за тебе, че не му е било лесно днес на майчиното ти сърчице с тази емоция. Другото е в графата " Незабравими спомени".  Hug

Вчера на нас ни падна огромно дърво върху покрива на магазина в който работя, бях минала по улицата 15 минути преди това. Такъв трясък и ужас беше, треперих половин час след това. Клоните бяха влезли в тии-рума на втория етаж, прозорецът разбира се- на сол. Слава Богу, като по чудо няма пострадали предвид че това се случи на оживена хай стрийт в 2 часът следобед.

Да му се невиди и мача! Sick Дето вика ЦветаК- то не се издържа вече! Поне аланглето на Толумбича е щастлив, което ме радва щото е пич и заслужава! Wink И в този ред на мисли- Толумбова, уважаема, нЕма да се разберем по въпроса за сватбата, щото твойта сватба ми е в хайлайтите на годината, макс- за следващата година!  Mr. Green

Като чета коментарите относно поста на голдън си мислех, че в други чужбински теми май съм виждала в началото при общото инфо имаше карта на държавата и отдолу списък с местоположението на активните поребители и на всички които искат да се обозначат като местонахождение. Това предполагам ще ориентира по-успешно всички които биха искали да знаят дали около тях има съфорумки. Аз например не знам къде се намира никой от списващите тук, изключвам личните познати вече, защото имената на по-малките градове не ми говорят нищо, както и името на моя град не говори нищо на много хора. Не че не мога да си ги гугълмап-вам, ама ми идва сложно признавам си, а и така " на парче" е объркващо. Аз бих го направила, но техническите познания ми стигат само да давам акъл Wink

ЦветаК, благодаря за линковете-интересни теми, интересни коментари, големи общи знаменатели! Хора разни- виждания разни, впечатления-също. Познавам хора, които с гордост полуляризират културата ни и учат децата си на най-хубавото от България. Познавам и такива, които ми направиха забележка че извиках на детето си на български на улицата и авторитетно ми заявиха , че те на децата си на публични места не говорели на български, което го и видях с очите си. Шарен свят- затова е и интересен!

# 287
Merry, да за "Глостишър" /както го наричат местните/ става въпрос. Аз съм на 3-4 мили от Челтнъм, в селцето "Bishop's Cleeve", но много често като ме хване скуката хващам автобуса /още боря документи и не мога да си оправя шофьорската книжка/ и прекарвам цял ден в Челтнъм мотаейки се из магазините Rolling Eyes
Веднъж засякох българи в Теско в селото, но така се спекох, че не обелих дума и ги изпуснах. Още ме е яд на мен си, кой знае през коя пряка от нас живеят пък аз цикля тук самичка ooooh!

Много ще се радвам да се видим, ако имаш желание разбира се Simple Smile

Аз по темата с децата не мога да кажа много, защото още си нямам такива, но според мен е глупост да лишаваш детето си от най-лесния начин да знае един език в повече, при това майчиния. Братовчедка ми живее в Америка от много години, синът и говори български, но не може да чете /вече е на 14/, а малката /на 4/ не знае и една бг дума да каже. Тъпо е, щото и двамата родите са българи, живеят по квартири, така да се каже там нищо си нямат...не се знае утре как ще ги завърти живота и недай си боже да трябва да се приберат в България...не ми се мисли за децата. Та в този ред - радвам се, че мъжът ми се гордее и навсякъде казва, че жена му е българка и той самият учи езика Simple Smile
Така де, колко да е трудно да си науча детето на български? Аз папагала научих, та едно дете ли няма Laughing

# 288
Ave, Sonnia, знам гледате ли го този мач, но аз май ще спирам за известно време, това не се издържа вече Embarassed

Уфф, не знам вече какво става в таз' държава.. то бива, бива, ама.. нито вратаря ни вратар, нито midfield-a midfield, да не говорим за по-напред.. тъкмо се бях зарадвала, че се връщаме малко във форма, то блакбърн ни биха на ОТ.. а това вчерашното беше направо лигавене. За неделя не ми се мисли, имах малко надежда, но и тя се изпари след снощи..  Tired

И като си говорите за деца и спортове, не че разбирам от някое от двете, хич не ми е добро впечатлението от подготовката по тенис в Манчестър и околността. За Лондон Цветак ще каже, ама тук нещата изглеждат доста зле (сравнявам с БГ де, така че да не се разчита 100% на мнението ми), кортовете празни, няма хъс..  Rolling Eyes

# 289
  Соня в БГ каквото и да тренираш искат да те правят шампион, тука пък масово е за хоби. Аз в БГ исках да ходя на рисуване, но аз не мога да рисувам, просто исках да ходя да се разпускам. ЕЕЕЕ две години слушах как ме подготвят за изпити за Дизайнерската паралелка след 7-ми клас. След първата се предадох и почнах да се подготвям, ама без грам хъс, щото си знам, че не мога. Изкарах 5,25  Mr. Green , приеха ме, но не се записах. Племеницата ми в БГ я разчекнаха с една акробатика, а то детето иска само да разпуска. Сега певица ще я правят, по цял ден е на пеене  Crazy Някак си трябва да се намери златната среда  Crazy
  яхнала метлата добре, че си се разминала с дървото. Тука прозорците се клатят направо. И вали ужасно. А аз отивам на спирката и мъжО не иска да ме закара наработа  #Cussing out
  За езиците преди си говорихме и повечето тук казаха, че децата им не говорят БГ. Аз силно се надявам детето да говори, дано успея  Simple Smile Надеждата ми е в това, че и двамата сме БГ и тук има страшно много българи и деца. Почти няма вече двойки без деца, голям бейби бум  Grinning

# 290
  • Нотингам/Пловдив
 За много години момичета  Heart Eyes Аз все още имам гости и не успявам да седна много на компа,но сега времето е лошо и се въртим из къщи, изчетох всичко пропуснато  Simple Smile
Шу страшен ден си имала.Дано му минава цицината на Боян по бързо.
Яхнала метлата леко си се разминала с дървото,макар че и стреса не се отразява добре на никого.
 Голямо  гуш  Hug  и на дветет ви.
 За езика ,моите говорят и пишат на български (не безпогрешно), а на улицата им говоря на английски само ако съм излезнала с английско говорящи майки и деца,както и те съответно не говорят на техните си езици ,а на английски за да не се чувства никой пренебрегнат.
 За съжаление детето на най добрата ми приятелка е на 5, но не говори изобщо български,смятам че това е избор на родител,я а не на детето.Засичала съм много българи които говорят на децата си на английски и винаги ми е било супер странно и не ми се вижда кой знае колко нормално при двама родители българи детето да не говори родния си език.
 Пропуснах да кажа че съпругът на приятелката ми е англичанин и около тях няма други българи,не че я оправдавам де  newsm78
 Хубав и успешен ден от мен за сега,че поста ми ще стане много дълъг ако си седя на компа още малко  bouquet

# 291
Шу малко ти завиждам за приключенията и аз искам да ми се случват по разнообразни неща,но уви на този етап ставам водя малката на училище,прибирам се сядам на лаптопа или чистя и готвя и то станало време да отивам да я взимам и после пак у дома.Голяма скука-аз не работя а мъжът ми работи на 2 работи и се виждаме вечер за по час два и пак го няма.
Относно децата и знанието на майчиния език аз съм твърдо ЗА.Ние с дъщеря ни сме отскоро тук почти 4 месеца,а Рени от 1 ноември тръгна на английско училище а след това и на българско.Ходи с голямо желание и на двете.Относно спортовете тя иска да ходи на плуване и тенис,но аз се притеснявам,че тя не знае английски и няма да им разбира на треньорите и затова може би на малко по късен етап може да я запиша примерно от септември.Надявам се дотогава да е понаучила малко повече английския.Ние и двамата с мъжът ми сме за спортуването,той е тренирал футбол а аз 10 години художествена гимнастика и знам че спорта те дисциплинира и ставаш много по организиран и самостоятелен,а също така и е добре за фигурата.Аз съм на принципа по добре цялото времето на детето да е заето с това което то харесва да прави за да няма време да мисли за глупости.
ОФФФФФФФ извинявам се за дългия пост   bouquet

# 292
  • След завоя в дясно
За много години девойки.
Благодаря на всички за още една година прекарана заедно  Hug
Аз реших да почина малко по празниците от форума и гледай изпуснала съм една прекрасна изненада и при това само за мен. Мари Hug  bouquet страхотно изглежда, сигурна съм че и на вкус си го докарала. Имаш официална покана (ако трябва и с пощенски гълъб ще я пратя) да ми гостувате с една такава торта, мезето и пиенето от мен.
aniji мама на Джозеф и Кейт - поръчах някой неща от онзи сайт, който пусна цените направо са смешно ниски и не са лошо качество- благодаря. За хладилника, да не би да имате проблем с напрежението или контакта да е развален, сякаш много на често ги мените (в което няма лошо).
За диети сте заговорили, и аз със вас (докато не ми дойде Мари на гости Whistling)
Някой ползвал ли е Weight Watchers или Slimming World отзиви?
Шу- как е детенце? Аз слагам арника за синини има го под формата на крем тук в аптеките.

Аз пък гледам да не коментирам въпроса за езика, всеки си гледа от неговата камбанария и гледката е различна за всеки Peace Понякога доста крайните изявления довеждат до преки и косвени последици, който могат много да объркат нещата.

# 293
Шу, горкото момче, мажи сьс олио или зехтин, никога не е кьсно! Ще се размине, нали e strong smile3540  boy! 
Мери и Елл, нещо ми е убегнала тази тортичка, за която говорите, а на синковеца рождения ден наближава и днес сьм се замислила за Еклеровата торта на Неделя coolcool Mr. Green Дали не можем да е спретнем тук?  newsm78.  А за диети и килограми , на пролет дами  Laughing Слагам еластичния колан на корема и беж на стадиона Laughing

# 294
като стана въпрос за тенис, запознах се тук с една много готина българка, бивша тенисистка, която има вероятност след като приключи с майчинството да започне да дава уроци по тенис. ако се захване, ще дам координати.

# 295
aniji мама на Джозеф и Кейт - поръчах някой неща от онзи сайт, който пусна цените направо са смешно ниски и не са лошо качество- благодаря. За хладилника, да не би да имате проблем с напрежението или контакта да е развален, сякаш много на често ги мените (в което няма лошо.
Радвам се че ти е харесал сайта аз още не съм го пробвала.За хладилника не мисля че е от там просто му е дошло времето.Къщата я строихме преди 4 год. и всичко е подменено.За 50 паунда си имам чисто нов американски стил хладилник  Mr. Green пълен с бира и винце.Ако някой му се пие да заповяда.

# 296
Мари Hug  bouquet страхотно изглежда, сигурна съм че и на вкус си го докарала.

А така, Елл! Кажи ми една добра дума, за да мирясам най-накрая!  Blush Hug

Толумби, ти си един добър, надежден и отговорен човек!  Hug

ДНП, пожелавам ти да ти се получи идеята, важното е на детето да му хареса!

Яхнала метлата, ужас с това дърво! Дано не сте се изплашили много!

Аз пак да питам - къде са Winnie и Cherry mam, мисля, че така се изписваха никовете им. Момичета, липсвате ми. Как сте и как я карат дечицата ви? Как почнахте втория срок? Ние решихме и този срок Али да е на половин ден само, всички ни гледат накриво, но аз мисля, че това е най-доброто за силичките ѝ и правилната доза училищен ентусиазъм.

# 297
  • Лондон/Пловдив
Мари тук съм душа още сме в БГ ,но след 4 дни се прибираме към Лондон . Депресирах се яко в Пловдив имаме къща ама не можем да я узаконим и назрява проблем в бъдеще с нея (да речем след 20 -30 години може да ни я бутнат ) Да сме живи и здрави пък каквото такова ,моя мъж каза да се примиря в Англия ще живеем  Joy
И към по запознатите ако някой е имал мойте болежки да ми пише на лични за инфо , бях на доктор гинеколог нали искаме второ ,но не се получава та имам си миома и един леко поликистозен яйчник .Искам  като се приберем сега да уведомя личната да ме изпрати на доктор и  да се следи тази миома да видим дали ще се маха или  newsm78. Та как е на английски миома и поликистозен яйчник ,такива термини не ги знам .
И друго може би към Шу ,че мъжът и работи в Boots
има ли го и дали е с рецепта или под друго име ,че това ми изписа за поликистозата .
Мари как става тази работа с половин  ден  newsm78 я обясни , ние сега ще се местим извън Лондон по мое желание по малък наем ,ще живеем сами и ще работя докато Алекс е на училище .
Да си призная нямам търпение да се приберем  ooooh! нещо съм се вкиснала дори затова не пишех .
Шу знам от доктор щом цицината е пораснала на вън това е добре лошото е като има  такъв удар и няма цицина  Peace Алекс ми улучваше все ръба на вратата с главата не питай какви цицини за секунди ставаха .

# 298
Зрдавейте, мили дами!

Много късмет и здраве ви пожелавам! Другото се постига! Hug

Аз съм от четящите Blush непишещи...

Живеем в Манчестър, винаги готови за срещи (почти винаги де) bowuu

Аз много редовно си стоя в Сатурнови, Уранови и аз не знам още какви дупки, но все се опитвам да се измъквам. Къде успешно, къде не толкова...golden, не си сама!
Важното е да не се предаваш!

П.С. Записвам се в клуба на диетуващите Mr. Green

# 299
 Cherry Mam сега ставам и бързам да ти отговоря, на мен ми е предписан инофолик 2 по 1 на ден, тук в ук го няма, даже не са и чували за него.....Моето GP като го чу каза....ааа фолиева киселина  Joy, та да ти кажа и на идея си нямат....взех си огромни количества от бг..като свършат ще ми пращат пак..за миомата имам малко познания затова няма да се изказвам, но ще ти кажа да не се тревожиш излишно познавам момичета забременели с нея, а тук в  UK  пак не обръщат голямо внимание на нея....
 Инофолик е хранителна добавка с инозитол и фолиева киселина, ако чакам GP-то да ми предпише само фолиева...много бързо ще се оправя.. Laughing
Аз допивам кафето и изчезвам..имам важна работа да свърша...

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:54 от eva_82

Общи условия

Активация на акаунт