Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 906
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Lizzy Bennet много ми харесва никът ти !   Crazy

# 601

Здравейте,
 Аз пак нахлувам в темата ви  и отново с драма;-). След 4 месеца ще раждам второто си дете и не мога, и не мога да реша ,дали да бъде тук  или в Бг. Имам ужасен опит с тукашните лекари и им нямам никакво доверие. Първото си дете го родих със секцио в Бг и си мислих,че и тук ще може със секцио. Но май не става. На 22 .02 имам среща със доктор,който ще прецени дали е възможно или не. Та въпросът ми е: Някои от вас раждали ли са тук и то със секцио, и доволни ли са? (простете ми ,ако ви се струва глупаво ,но това ми е най-големият проблем и дилема в момента)

# 602
valeri08 аз съм раждала тук със секцио кажи какво точно те интересува.

# 603
валери08, тук ако нямаш някакви сериозни причини за секцио, няма да ти го позволят. Виж в частна болница незнам дали е така. Ще се опитат да те убедят, че да родиш по естествен път е най-добре за теб и за бебето. Така съм чувала. Много от пишещите тук са раждали тук. Теб какво те притеснява? Аз бях много доволна от отношението им.

Мари, провери при вас как е? При нас има курсове за деца от 4 год, без родителите. Т.е. родителите не влизат във водата.

# 604
Благодаря ви за бързите отговори.
Притеснява ме самото нормално раждане, примерно,ако бебето е голямо,ако акушерката няма достатъчно познания, че няма да ми обърнат достатъчно внимание,че ще изпадна в паника..
 Ето такива неща.
  aniji интересува ме как протича, след това какво се случва.
  Благодаря ви от ново!

# 605
valeri08, ако те притеснява VBAC (vaginal birth after caesarian), можеш да избереш вече да раждаш цезарово, виж тази статия: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2055227/NHS-women-righ … dont-need-it.html, още повече, че ти и преди така си раждала, така че би следвало да нямаш никакъв проблем.

# 606
ехаааа, изчетох всичко най-сетне Simple Smile

посдърпали сте се виждам  Naughty усмивка на лицето и позитивни мисли   bouquet

честито (макар и на патерици) на 2те рожденички Lizzy Bennet и Winnie  newsm59

За готвенето - аз от тукашните джакет картофи си правя най-редовно, обожавам шепардс пай, но не съм правила (подайте някоя изпитана рецепта).

За басейните ... еххх такъв мерак им имах - водих дреба няколко пъти - първите седмици му викаха ''the lazy baby'', че милото искаше аз да го разнасям и той нищо да не прави и след 30/40 минути в басейна ми заспиваше на ръцете  Joy после взе и да се заиграва, но продължи да заспива  Joy сега само дето няма бой като го вадим от ваната ... и след като се изместихме, басейна ни е много далеко и не ходим Sad

И боледувания сте обсъждали и лекари. Ходихме си ние профилактично и за глупости предимно първите месеци като се роди малкия - голяма паника бях просто. Криси беше на 4 дни като виках линейка вкъщи понеже реших, че не може да диша добре и че е пребледнял - хубаво, че бяха разбрани хората и не ми се накараха, защото всичко си му беше наред. Сега и аз си го лекувам с Калпол и Нюрофен когато преценя, че е нужно и ходим при лекар само в краен случай. Доволна съм като цяло. Попадала съм и на странни лекари - единия ни беше предписал антибиотик за кашлица, който се давал на дребни животинчета, но бързо го сменихме този.

От БГ - чубричка, мерудия, ракия, другото и тук го има.

Оххх аз тази вечер маи ще спя на канапето във всекидневната - моите мъже са окупирали леглото. Големия ще става в 5 за работа, а малкия вече съм убедена, че има кошмарчета и спи спокойно само ако е гушнал ръката на мама или тате и в момента се е разположил на моето място. Заспи ли го слагам в кушетката, но в момента, в който усети, че е сам един рев, едни сълзи, не можем да го успокоим. Не знам какво да го правя милия. Не ми пречи да спинка при нас, но той като мене (навремето като ходехме на село, аз спях при баба и тя все ме заплашваше, че ще ме увърже с въжета, че много съм се въртяла и ритала) не се спира просто - ритане, въртене на 360 градуса, СКУБАНЕ ... Приемам всякакви съвети - пробвахме да спи на светло - да не се стряска - не върши работа; сложихме кушетката до нашето легло - като се събуди да ни вижда и да не се плаши, че е самичък - пак без резултат; оставяме музика за през нощта (че и той като баща си не обича да спи ако не е пуснато нещо), но уви - пак рев и това е ... За сметка на това, като заспи в 8 и, ако като се събуди първия път, го вземем при нас спинка милия до 8/8 и 30/9 сутринта. НО пък аз от неговото въртене не мога да спя и от както взе да ми се събужда така (почти 2 месеца вече) само се прозявам по цял ден и съм така уморена все едно цял ден тютюн съм брала (последното настина съм го правила навремето).

Почнахме да ходим пак на групички - близо до нас има Ред Кайт Чилдрен Център - всеки ден имат групички за по 2,5 часа, безплатни са, идеално оборудвани, винаги има компетентно лице за всички въпрос, които можеш да имаш относно децата и отглеждането им ... идеално е просто ... но моя син милия нали след инцидента ни не сме се виждали много често с други дечица, сега е просто толкова ентусиазиран, че става един тромав и леко груб,, то е едно падане, едно бягане, не може сам да реши, коя играчка ми харесва повече от другите ... иначе ако се случи от тромавост да мине през нечие краче/ръчичка, връща се, кляка до детето и се почва едно извинително обяснение, състоящо се от ''така тай така така'', една въздушна целувка и хоп пак тръгваме да бягаме ... и си е харесал една 6  седмична кукла и все покрай нея се върти, а мен ме е страх, че от тромавост ще й направи нещо и се стресирам една такава и съм сигурна, че от страни изглежда така, сякаш сама не знам какво да правя с детето си - вече на 2 пъти ми предложиха ако искам да ми уредят среща с парентинг консултант ... а аз да си призная честно, от инцидента насам маи взех много лесно да се паникьосвам ... и така с чужди деца наоколо ми е много едно стресиращо Sad

Иначе съм се хванала и оглеждам филмови скенери, че ми донесоха старите негативи от БГ и искам да ги кача на лап топа, но искам сама да си го направя и не мога да реша, такъв скенер добра покупка ли ще е или не  newsm78

За групичката в ФБ, то и аз съм член, но не ги чета по принцип. Какво съм пропуснала, че ви е хванал такъв интерес към тях?

Стига съм ви занимавала с глупости, лека нощ и приятен уйкенд   bouquet

На желаещите да учат тук успех   bouquet

beer черпя ви всичките с по една бира, че имахме годишнина от сватбата преди 2 дни Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 01:09 от ev:)

# 607
valeri08 според мен това са съвсем  нормални притеснения около раждането. Но лично на мен не ми изглеждат достатъчно основателни за да се връщам да раждам в България. Ако бъда честна това да ти се падне голямо бебе, да попаднеш на акушерка, която няма да ти обръща внимание, и да изпаднеш в паника е вероятно както тук така и в България. Ако само това са причините да ти се иска да раждаш в България мисля че просто ти е нужно да се успокоиш и да мислиш позитивно. Пазаруване на дрешки и играчки и малко повече усмивки и всичко ще е наред Hug.

# 608
valeri08, преди да решиш да се връщаш да раждаш в България изгледай поредицата "Такъв е животът, Шейново": http://www.youtube.com/user/TheZzbk87/videos. А сега ще ти изредя за мен основните предимства да родя тук, а ти си прецени коя система ти харесва повече:

• Всичко е напълно безплатно
  • Отношението на здравните работници тук е много по-добро
  • Раждаш в самостоятелна стая (поне в нашата болница е така)
  • Веднага ти дават бебето и не го отделят от теб, освен ако не му се налагат някакви по-сериозни манипулации, за сравнение в България ти го дават за по час два на ден
  • Избираш си точно как да родиш, точно как да протече всичко и точно как да се грижат за бебето ти, докато в България нямаш този лукс
  • В никакъв случай не захранват бебето с формула, освен ако ти не искаш и имаш голяма подкрепа и поощрение за кърменето
  • Към нашата болница има безплатни курсове за раждане, гледане на бебе и кърмене
  • Не се разделям със съпруга си, повярвай ми половинката ти да е до теб и да ти оказва морална подкрепа, а и да изживеете заедно бременността е прекрасно
  • Съпругът ми може да присъства на раждането и за това не се заплаща допълнително
  • Съпругът ми може да остане с мен колкото си поиска, ако иска през целия ми престой в болницата
  • Часовете за свиждане са много повече отколкото в България, така че другите ти роднини и приятели могат да дойдат да ви видят и да останат с вас няколко часа, тъй като бебето си е с теб, ще могат и него да видят
  • Не ти предизвикват раждането с окситоцин, че да се отърват от теб по бързо, в поредицата която видях, като изключим една родилка, която дори нямаше време да стигне до родилна зала нямаше раждане, което да не е предизвикано
  • Не те качват на магаре, а те оставят да родиш в такава поза каквато на теб тялото ти подскаже, като те се нагаждат спрямо теб, а не ти спрямо тях
  • Не висиш излишно в болницата, отиваш вече когато си готова да раждаш
  • Ако си естествено раждане и всичко е наред с майката и бебето те изписват до 24 часа, в нашата болница има и опция за 6 часа ако майката се чувства готова
  • Тъй като съпругът ти през цялото време е с теб, никога не оставаш сама, регулярно те посещават акушерки, а в случая с две мои приятелки, които родиха в нашата болница този месец, непрекъснато при тях е имало акушерка
  • Имаш бутон до леглото, с който винаги можеш да повикаш акушерка и за разлика от България идват доста бързо и 10 пъти да ги повикаш в рамките на 5 минути са винаги усмихнати и отзивчиви
  • Като цяло бременността тук минава много по-леко и спокойно, никой не те изнервя или шашка излишно, всичко за което попиташ ти се обяснява има информация и курсове колкото си поискаш, в България майките ми се виждат някак изнервени, притеснени, шашнати, неинформирани или дезинформирани и изобщо голям страх пада

Сигурна съм, че имам един куп други причини, но на прима виста не се сещам за всички.

Най-добре заповядай в темата на Бременните майки в чужбина: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=631761.0 доколкото ми е направило впечатление навсякъде раждането е като тук, така че мисля, че ще ти е полезна.

# 609
Ей ,многооо благодаря за отговорите ви!
 Проблемът ми е,че моя позната имаше ужасно нормално раждане тук . С голямо бебе(4.500),меко казано е било ужас и голям касмет,за нея и бебето,че все пак са здрави.
 Отделно съм била в тукашна болница за 4 дни и просто бях на ръба на нервна криза. Пападнах на едни лекари  Crazy и може би поради това се колебая за БГ. (Първия път раждах със секцио по мое желание и в частна болница (бях много доволна от доктора ,но само толкова). 
Бях на консултация тук  и ме препращат за второ мнение,относно секциото. Ако решат , че може , ще остана тук. Лекарят каза, на първата среща,че е малко вероятно да се съгласят,защото струва доста скъпо. Но ,ако си реша да си плащам няма да имам никакви проблеми за избора ми на раждане.
  Благодаря ви.

# 610
valeri08 да ти кажа аз също съм много за раждане в Англия. Аз родих декември месец.Щом можеш изкарай си бременността тук и си раждай тук, няма го този допълнителен стрес който е в БГ. Със сестра ми едновременно бяхме бременни с разлика около 3 седмици. Аз тук си бях много спокойна, а тя като я слушах как постоянно изследвания и незнам какви работи, ако бях в БГ щях да съм супер изнервена и притеснена. За раждането какво да ти кажа беше страхотно, да боли обаче си заслужава. Аз такова отношение в БГ никъде не съм получавала. Дори акушерката като приключи с всичко ми донесе да хапна препечени филийки. Както каза varnagirl таткото е с теб, сестрите са постоянно на разположение, даже на мен по едно време и две едновременно ми помагаха.  Стаята ти има санитарен възел с вана, която много ми помогна, между другото. Според мен е по-добре ако можеш да родиш нормално, ти си знаеш де, не мога да ти опиша чувството: В момента в който излезе дъщеря ми я сложиха върху мен, не й беше срязана още пъпната връв.
Това е от мен Simple Smile

# 611
valeri08, както ти казах вече можеш да раждаш избирателно с цезарово, което се поема от NHS. До 2004-та. е било така и в края на миналата година пак го възстановиха. Така че ако те притеснява вагиналното раждане настоявай си за секцио, пък кой знае може и да си промениш мнението с напредването на бременността. Предполагам знаеш и че имаш избор на болница, ако болницата към която те пращат не ти харесва, проучи какви други има в близост и се прехвърли.

# 612
Ами аз съм нова тук и гледам, всичко ми е интересно и просто забелязах че тук кърпите (в наше село) са  едноцветни. В България когато детето ходеше на плуване, ако имаше някоя едноцветна кърпа тя бе рекламна с надпис. Аз се опитвам да се съобразявам, най малкото заради децата, защото те искат да са еднакви и ми направи впечатление. Пък и стоях 3 месеца в басейна по 30 мин, седмично и гледах.
За шапките има специален начин за слагане, ние  го знаем от нашата учителка по плуване в Б-я и нямаме проблем.  Аз държа да е с шапка заради хлора и най вече да знае че в басейн се влиза с шапка и джапанки. Ако тук не им се пързалят плочките, в Б-я не съм попадала на такива по басейните.

# 613
  • Bristol
aniji, аз вторник се чух с нея, този петък уж трябваше да ги вържат. В сряда малката беше за първи път на урок по плуване и на мен ми е интересно как е минало, но не сме имали възможност да се чуем.

Мари, при нас от 3 годинки имат урок с учител без родилите да влизат в басейна. Сигурно и при вас има.

valeri08, както са ти казали може да бъдеш неглижирана както тук, така и в България. Само че тук за мен бременността и раждането протекоха много по-спокойно, без излишни стресови ситуации. В България много обичат да придават драматизъм на нещата. Разбирам ги докторите, искат да се покажат, но за мен това е излишен стрес за жената  Rolling Eyes Та за 4 килограмово бебе в България двама доктори ме шиха, а санитарките и акушерките цъкаха около мен колко кръв съм загубила. Тук с бебе 4620, само акушерката си ме оправи. Е, повика доктор за консултация, предполагам не всеки ден й се случва да изражда такъв размер бебчета  Grinning
За цезаровото по желание и аз четох и точно се възмущавах, че хем режат парите от б\джета, хем се обвързват с нови не жизненоважни разходи. Разрови нета и провери от кога влиза или е влязло в сила  Peace Повечето май сме имали дилемата тук или в България, така че не се притеснявай   Hug

# 614
Varnagirl, , докторът каза, че няма такова нещо.   Погледа  ме изненадан и ми каза,че ако си платя,няма да има проблем и мога да си родя, както си поискам.  Ще разбера със сигурност на 22 февруари.
Пак много ви благодаря момичета за отговорите и  за желанието ви да ми помогнете.

Общи условия

Активация на акаунт