Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 155
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
 valeri08 предполагам не си им казала, че първото ти секцио е било по желание, защото така трудно ще ти направят второ тук. Това, че може пожелание вече и тук е така, моя приятелка ще ражда скоро и се е притеснила на тази тема и беше намерила инфото. Ще я помоля да ми пусне линк. Твое е решението къде ще родиш, аз подкрепям напълно думите на varnagirl. За мен е много важно детето да е до мен веднага след раждането, съпруга ми да присъства и да имам подкрепа за кърменето. Това в БГ е доста трудно достижимо. Аз познавам поне 30 момичета родили тук, една две не са доволни, ама доводите са им смехотворни. Аз започнах да раждам нормално, сложиха ми епидурална, спах цял ден, почивах си, накрая имах проблем, събраха се поне 10 човека в стаята, лекари, акушерки и тн, решиха секцио да ми направят, направиха ми и така. Отношението и подкрепата за кърмене след това бяха страхотни. Ако те е страх от болката при раждането има епидурални упойки, не е нужно да те режат пак, дори и в БГ. Успех, каквото и да решиш  Simple Smile
  Merry А аз си мислех, че съм родила кюфтенце  Mr. Green Завидни мерки имат твойте деца, моята беше 4030, дано второто да не е 5  Crazy

# 616
  • Bristol
Miss Fine, внимавай със сладките неща  Laughing
Между другото, питай твоята приятелка наистина за това цезарово по желание. Само във вестниците намирам инфо за него, че ще бъдe одобрено и нищо повече... В сайта на NHS си пишат, че е само по медицински причини. Точно се чух и с една приятелка, която е доктор в родилно отделение и между другото я подпитах. Каза, че няма такова нещо. А според цитата от Daily Mail:
Цитат
The new guidelines will be published by the National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) next month
Еми и в сайта на NICE нищо не пише  newsm78 За какво толкова го гърмяха по новините това нещо, само са си чесали езиците  Crossing Arms

# 617
  • UK
ValerI08- аз съм в тук от 13 години. За това време съм видяла какво ли не от странната им здравна система. Преди 4 години , когато трябваше да раждам дъщеря ми бях да ми следят бремеността в queen Charlotte s hospital- една от най- добрите в Лондон.. Е, беше ужасно!  Винаги чаках поне по час, виждах най- различни акушерки за по 5 мин максимум...При мен имаше медицинска причина за раждане секцио , с която и GP ми се съгласи , но уви в болницата ми казаха, че ще ме пуснат първо нормално ,а после ще ми направят секцио по спешност. Е, след този коментар си събрах багажа и се върнах във Варна където бех супер спокойна и обгрижвана( е, в частна болница, но си беше всичко на супер ниво)

Сега ще раждам след 4 седмици и съм в Royal Surrey county Hospital- добра и ужким не толкова натоварена болница в Surrey.... Е, ако не валеше толкова много сняг в момента в Бг днес щях да летя на обратно след срещата ми с доктора тук в Сряда. Срещата беше за назначаване на секцио( по същата медицинска причина) , което този път не беше оспорено, НО :
-първо никой не се вслушва, че датите им са грешни във файла ми и дефакто дата за операция е почти на термина ми, а бебето върви доста голямо..най вероятн въобще няма да стигна до тази дата.
- това, че разреза на предното ми секцио ми опъва и боли..пак никой не го засяга. За раптура никой не се притеснява...явно.
- НЕ СА МИ ПРАВИЛИ КРЪВЕН ТЕСТ ОТ 28 седмица и смятат , че няма нужда да ми правят, при положение , че от 3 седмици им разправям, че се чувствам анемична имам световъртеж и ми причернява. Желязото , което ми дадоха не ми понася и сега на своя глава пия друго.
- подготовката ми за операцията според тях се влючва в не ядене от полунощ на предния ден и пиене на Ранитидин в полунощ и на сутринта преди операцията. Това проверка за антибиотоци тук не съществува...Както и явно проверка на кръвта преди ГОЛЯМА КОРЕМНА операция.
- за изписване се говори на 24 час от секциото....

Е, ако не ми беше толкова сложно в момента да спирам дъщеря ми от градина и да пренасям ВСИЧКО. За бебето в Бг, щях да съм на самолета без да се замисля!

Съжелявам, че моето мнение се различава от мнозинството тук и това не означава че ти ще имаш моите проблеми, но не можах да се сдържа да споделя и моята гледна точка.

Успех и здраво бебче, каквото и да решиш!!!   bouquet

# 618
  • Манчестър
Вярно е,че темата е дъвкана многократно, но темата за раждане в БГ не съществува дори и в мислите ми.И това е поради ред причини , като напр. зорлем те карат да се чувстваш болна само щото си бременна, то не са сканове, тестове и тн...да не говорим,че ако си в по напреднала възраст опцията нормално раждане е автоматично отпаднала. и още много .....

# 619
Няма да се повтарям мнението ми е като на другите момичета.Доволна останах от обслужването и от грижите в болницата.Аз исках нормално раждане, но за жалост не се получи,такъв ми бил късмета.Миналата год бях в БГ точно като се случиха инцидентите с 3-те родилки как мислите дали ще се дигна да летя 3 месеца преди раждането в БГ и после сигурно още толкова докато се прибера.Влязох да раждам в четвъртък в неделя следобед ме изписаха и поживо по здраво си се прибрахме.Секцио като цяло не бих препоръчала ако наистина няма нужда.По малко от 24 часа след раждането бях вече с инфекция а 2 дни по късно с отворен шев.Тези неща обаче бързо се забравят.Колкото до бебетата това че ги отделят от майката в началото в БГ ми се вижда като нормална идея.Все пак след операция или секцио и ти имаш нужда от възстановяване.Аз бях парализирана от гърдите на долу и така се бях шашнала като ми тикнаха децата в ръцете.Аз това и само можех да мърдам.Дрогирания ми мозък незнайно защо беше решил че едва ли е децата ще започнат да скачат и да танцуват.

# 620
  • Лондон
mqrr, ле-ле, изглежда сме се блъскали с теб на едно и също място по едно също време преди 4 години...  Hug Най-добрата болница с най-добрите специалисти...  Blush Stop Не вярвам в господ, но явно някой се смили над мен да нямам нужда от тях ... Решение като това е много лично и не бих го обсъждала тук, но ако се наложи да се върна назад, пак същото решение ще взема Peace

# 621
Както в България, така и тук явно зависи на какви специалисти ще попаднеш. Като цяло не съм чувала много добри отзиви за Лондонските болници, докато в същото време за тези извън Лондон се говори с по-добро.

На мен започнаха да ми проследяват бременността в Kingston Hospital, но после се преместихме на 5 мин. с кола до St. Peters и реших, че тъй като ми е толкова на близо ще се преместя. И двете болници са в Съри. Голяма ми беше дилемата, защото все негативни коментари откривах в Интернет, но се престраших да се преместя и не съжалявам. Както казах вече две приятелки родиха там този месец и двете са доволни. Аз също съм много доволна от самата болница, както и от акушерките. От Kingston също бях доволна.

Истината е, че който каквото да говори всеки различно преживява нещата и сам трябва да си реши. Голяма роля играе и нагласата, с позитивна нагласа понякога и негативните преживявания се неутрализират.

# 622
http://www.groupon.co.uk/deals/chester/peek-a-view-baby-scanning/2980963 в Групон има оферта за скан.
  Днес се гримирах, божее, голям лукс  Laughing

# 623
  • На село (близо до Лондон)
valeri08 ако не се налага по сериозни мед. причини никога не бих родила секцио. Това си е една сериозна операция и възстановяването е по-дълго, освен това не може да имаш повече от три деца  Party ако са всичките секцио.

За едри бебета, не мърливи акушерки и тук и в България ги има. За мен е важно бебето да е до мен, кърмено и гушкано от първата минута.

Раждала съм тук в Англия и трите си деца нормално вагинално. За второто и третото ми дете ме изписаха от болницата след около 3 часа след раждането.  Нямаше усложнения при мен, бебетата ми бяха здрави, нямаше защо да седя в болницата ...

Първият път като раждах имах в стаята една жена към 6-7 месец бременна, която явно често идваше да си почива в болницата. Тя чакаше 4 или 5-то дете и санитарките явно си я познаваха и я питаха пак ли е тук, как са децата й и тн. Аз дълго раждах първото си дете (кам 30-40 часа) и тя постоя през деня, нахрани се, почина си, поспа и похърка (много силно), пък се понадигна да си ходи в къщи. Акушерките я изпратиха и й казаха пак ще я чакат като и стане тежко в къщи Grinning.
Много ми беше странно и смешно тогава, но сега напълно я разбирам Blush, хем тихо в родилното, хем те хранят, че си и лежиш направо рай Heart Eyes

Miss Fine що така с гримирането, да не е палава момата Heart Eyes. Мери и Miss Fine много големи бебета сте раждали!

# 624
Аз родих и двете си деца в държавна болница във Варна и трябва да кажа, че нещата не са точно както казвате:
-бебето ми беше сложено на корема още преди да прережат пъпната връв и ми казаха да го гушна, след като прерязоха връвта ми го показаха и чак тогава го отнесаха за тоалет.
-след тоалета пак ми го донесаха, сложиха му пред мен гривната с номера и след това ми го дадоха окончателно след 4-5 часа.
-за 3 дни в болницата са ги взимали точно 3 пъти за по 1 час сутрешна визитация, къпане и преобличане. през цялото останало време, ден и нощ, бебетата бяха в стаите при родилките
-относно кърменето Wink - много бяха даже настоятелни, АМ не дават, ако наистина се наложи - дават от млечната банка.

# 625
Здравейте!
Бихте ли ми казали голямо ли е разстоянието от автогара Виктория до гара Виктория в Лондон?
На картата ми изглежда много, а трябва да преценим времето между пристигането на автобуса и тръгването на влака.  ooooh!

# 626
  • Лондон
Една до друга са, но зависи на кой бей ти спре рейса и от кой коловоз ти тръгва влака... аз бих си оставила минимум 15 минути

# 627
Благодаря,tzvetak!   bouquet
Междувременно установихме (с дъщерята - тя ще пътува, ама аз съм нещо като бюро-справки), че влаковете са много на често и няма смисъл да купуваме предварително билет, така че се надявам да има достатъчно време да се информира-купи билет-придвижи до влака в рамките на 30-40 мин. 

# 628
Един лек неделен въпрос от мен: да очаквам ли децата от рисепшън клас да си обменят картички за Свети Валентин както за Коледа? Целият клас ли отново?  ooooh!

Много ви благодаря за насърчаването за басейна! Значи, имало разни варианти! Ще проверя и при нас.   bouquet

# 629
Привет!

Аз картични за Св. Валентин не мисля да глася за щерката в училище. Май нямат такава практика  Thinking

За раждането - и двете ми бяха тук, в Англия и съм много доволна  Peace Аз раждах в университетската болница в Кеймбридж и изобщо не мога да се оплача. Втория път родих във вода в midwife-led unit и беше страхотно - толкова спокойно се чувствах, а и таткото беше до мен през цялото време и по време на двете раждания. За България изобщо не съм се замисляла, честно казано... Не виждам и причина от всичките тези прегледи и сканове, които правят в България. Тук с второто дете имах 2 допълнителни прегледа в болницата и още един скан в 35 г.с., защото теглото ми беше 48кг до третия месец при ръст 165см, повръщах доста и мислеха, че това може да доведе до проблеми с бебето, но всичко беше ок  Peace И мен ме преглеждаха различни акушерки и доктори, но това не ми е било проблем, все пак имат всички детайли в картона ми  Peace И двете деца ги родих естествено и без никакви упойки  Crazy С кърменето също много ми помогнаха както в болницата, така и акушерките след като ни изписаха  Peace

Общи условия

Активация на акаунт