Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 883
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Най добре е да го види лекар, ние само можем да гадаем, но моите деца са имали подобен обрив (в много по лека степен) , тогава реших че е от праха за пране. Бях го сменила. Мина им сравнително бързо, но пак казвам, беше в по лека степен.

# 646
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150742997141562.4972 … 991561&type=1

trqbva mi pomo6t dami (ne sum na moq lap top i nqmam BG). Malkiq v4era se obrina celiq. Hodihme na lekar - ne e 6arka, no ne ni i kazaha kakvo e. Ili bilo virustno, alergiq, trqbvalo da mine do nqkolko dni. Dadoha ni Piriton, a to e sirop, koito se pie pri surbeji. Nikakvi izsledvaniq, ni6to. Ama to vmesto da mine se razprostrani navsqkude, samo po glavata mu nqma i go surbi mnogo. Nqma drugi simptomi - nqma temperatura, ne e otpadnal, samo ima leko 4erveno gurlo.
Ta se 4udq dali da ne go zaveda v bolnicata napravo utre.

evНе се тревожи, не е страшно.Този вирус го имаше и в нашата градина, но ни се размина.Казва се Slapped cheeks.

http://www.nhs.uk/Conditions/Slapped-cheek-syndrome/Pages/Introduction.aspx

Аз много се шашнах като видях бележката пред градината и още по стълбите гугъ;нах и една майка след мен много ми се смя, всички казаха, че минава леко.
Дано и при вас

# 647

Здравейте,
 Аз пак нахлувам в темата ви  и отново с драма;-). След 4 месеца ще раждам второто си дете и не мога, и не мога да реша ,дали да бъде тук  или в Бг. Имам ужасен опит с тукашните лекари и им нямам никакво доверие. Първото си дете го родих със секцио в Бг и си мислих,че и тук ще може със секцио. Но май не става. На 22 .02 имам среща със доктор,който ще прецени дали е възможно или не. Та въпросът ми е: Някои от вас раждали ли са тук и то със секцио, и доволни ли са? (простете ми ,ако ви се струва глупаво ,но това ми е най-големият проблем и дилема в момента)
Здравей !!! И аз имах същата дилема и ме беще много страх.  Но родих тук в queens medical centre /nottingham/ септември-бях една в стая със акушерка ,която се грижеше само за мен ,лекари също ме видяха няколко пъти, дадоха ми и газ и епидурална-всичко беше по мое желание ! Бебето ми беше сложено веднага на гърдите после го взеха само да го претеглят и някакви си техни бързи проверки-и обратно при мен .Въобще-всичко беше супер !!!! Напрвих си извода, че секцио без сериозна причина-няма нужда ! Между другуто-ти можеш да посетиш родилното отделение и да го разгледаш.

# 648
Здравейте момичета!!!

Имам един въпрос , ако може да ме посъветвате - мъжът ми отишъл до 2-3 агенции за намем на къщи-и 5-6 дни никой не го е потърсил. Доколкото ми казва, разбрал в последствие, че трябвало да си гледа в интернет и ако нещо му харесало, тогава да им се обади Embarassed
Така ли е наистина? То ако е така , егати помощта от тези агенции(:

# 649
От агенциите не са ли му предложили каквото имат в наличност, според критериите ви?
Иначе, да, може да си гледа в интернет, във местни вестници и ако иска да види някоя къща, се обажда на агенцията и уговарят ден и час за оглед.
Ето тук може да разгледа, пише града или пощенския код , натиска бутона и му излизат наличните. Успех!
http://www.rightmove.co.uk/

# 650
Ев, нищо не мога да кажа за обрива, само ви пожелавам много бързо да отмине!

Future74, агенциите тук изобщо не са това, което са. Търсете първо в интернет порталите за имоти - избираш квартал, какъв наем, колко спални, и звъниш наред. Масово обявите са стари и несвалени от нета, резервирани вече, много рядко си правят труда да те търсят с тяхно предложение, освен ако не е за голям и луксозен имот.

Пумпалка, добре, че каза за тези торти, друго е някой да ги е опитвал.

# 651
Здравейте момичета,няколко дена не съм ви чела,защото бях заета,но сега обещавам след като си задам въпроса да прочета всичко  Joy Моля помогнете ми с някаква информация  Praynig Утре в училище ще имат MUFTI Day,какво се прави на този ден,носи ли се нещо  newsm78
P.S. Прочетох назад каквото бях пропуснала.Аз съм много доволно от БГ тортите,наскоро моята дъщеря имаше рожден ден и в понеделник им се обадих по телефона поръчах си торта,получих професионални съвети от тях и ни направиха много вкусна торта,с много хубав лек крем от банани и праскови,много беше вкусна тортата,доставиха ни я в сряда по обяд,много коректни са това мога да кажа за тях,но не може всички да сме на едно мнение,иначе няма да е интересно.
Между другото моята дъщеря ходи в едно БГ училище и там ни посещава една БГ лекарка,която работи като педиатър в една клиника в Лондон.Много е добра,даде си мобилния номер и каза че може да и се обаждаме без да се притесняваме,ако някой иска да се свърже с нея за съвет да ми пише ще му дам номера й.
Това е засега от мен

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 13:51 от pavleta-reni

# 652
Павлета-Рени, моля те, прати ми на мен на лични номерът на българския педиатър!  Hug

Това "Муфти ден" нещо и аз не съм го разшифровала идеално, но при нас означава ден, в който децата не ходят с униформа, а с личните си дрехи. Обкновено при нас този ден се "откупува" с някакво дарение - една лира за Червения кръст (децата трябва да идат с нещо червено), подарък за Коледа - дарение и т.н., ние получаваме информацията вяска сряда в училищната листовка.

# 653
От седмица,две не сьм влизала и сте се разписали пак! Party Нашето момче стана на 3, духна си свещите, 2 дена -пили, яли и се веселили Joy Виждам темите за торти и раждания сте подхванали. Laughing И аз да се вклуча Wink
 Тортата за рож. дни все от тук ги порьчваме:
http://sweetlanduk.com/
Ливанци са, например сега тортата казах че мьжьт ми кам 11ам ще мине да е вземе и сутринта е правят. Пресна,пресна и лека, ако седна цялата ще е изям. Mr. Green По принцип са отгоре с много плодове, вьтре сьщо. Продават и баклави,кадаифи и всякакви такива вкусотии. Купихме 1 малка тарелка с баклава и подобни за лелите в при-скула. На другия ден ме извикаха да питат аз ли сьм маисторката, като още си ближеха прьстите.  newsm47
 А за раждането аз сьм против тук да се ражда ,както и в БГ Laughing За тук сьда по 2те ми раждания , за които изобщо не искам да се сещам. ooooh! Мьжьт ми крещеше на тези некадьрници , че щяха да ме изпуснат  #2gunfire А за БГ. там пьк всичко опира до пари, нямаш ли пари.........за никаде не си.Но все някьде трябва да се ражда, всичко е вьпрос на личен избор , лични вьзгледи и наблудения.  Peace

# 654
edamianova  имаме еднакви фамилии(това между другото).
 Страх ме е. Как да обясня?  Представям си, че бебето ще е голямо , че може да се задуши,че ще припадна по време на раждането,  и горкото ми дете,ако трябва да разчита на мен,за това и държа на секциото-да съм сигурна,че с бебето всичко ще е Ок. Знам,че на некои от вас ще се стори странно,ама ей на -луда работа.   Това са ми доводите за секцио. Нали ,изключвам нестандартните пози ,които се заемат при нормално раждане и които са ми  Embarassed. Та ,това са основно причините ми за избора на секцио и първия път.
 Пак да благодаря на всички отговорили ми .

# 655
Ето меееееееее! Най накрая имам нет! Жива съм, все още Mr. Green

За този един месец се случиха бая неща. Преместихме се по живо по здраво и започнаха простотиите. Още от първата вечер. Реших да изкъпя децата на душа в нашата спалня (в тяхната баня има вана, но няма душ) и нъцки. Тече или студена или гореща. Не работеше външната лампа, не звънеше звънеца а тоалетната на първия етаж се запуши - красота! Реших да сготвя, но уви, в момента в който пуснах абсорбера започна да пада мръсотия в манджата и замириса на газ. Смяна в плана, звънене на спешни газаджи и оплаквания в офиса. Душа го оправиха след 5 дни, което означаваше че прилично понамирисвахме Crazy.  Децата ги накисвах във ваната, ама ние не може така, че и ваната с два чучура, не можеш и да се изплакнеш. От там се развалиха сто и едно неща и даже и досега все има майстори в нас, даже и таваните преправяха. Шефа на обекта като ме види и лошо му става. За сметка на това на децата стаите станаха разкошни. Боян е с пердета на динозаври а на Яна стените са пълни с феи и цветя (на мен ми дойдоха малко в повечко, но баща и каза че си била нейната стая и имала право на толкова феи колкото си искала ). Пердетата сама си избра - на маймуни. Долу хола е уютен. Аз в цялата суматоха си счупих пръста на крака, тичайки ритнах спалнята ooooh!  Яна записахме на плуване, сама! Много е сладка и смешна, но и много непослушна. Треньора я държи за ръка, че а я е пуснал я е спретнала простоийка. Първия път се опита да се метне в дълбокия басейн и им наметка всички дъски в малкия. Само нейното име се чува. Лошото е че все и се допишква посредата на урока и аз в цялата си прелест с якета и тн, я взимам мокра и я водя да пишка и всеки път си тръгвам и аз мокра .
 Почти ни изгониха от поликлиниката, че вече не сме им в района. Красота! Простотия и с нета беше. Пуснах оплакване до къде ли не. Всъщност приятелка Heart Eyes ги пусна, че аз нали нямам нет. Казаха че след месец чакане, не могат да ни включат, защото им пречила някаква кола. Трябвало аз да я махна! Ама не знаят нито къде се намира нито номер, няма да ви казвам какви разправии. Бях меко казано побесняла.
Реших и да спирам хапчетата, че от тях нещо ми ставаше. Все нервна и гладна. Аз нали от преди си имам проблеми със жлъчката, но напоследък се влошиха нещата и съм се сложила само на салати и риба, определено съм по-добре, но вчера прегреших с малко шоколад и сега пак съм зУе. Старост не радост - разпадам се Crazy  Иначе в общи линии всичко е наред, само дето не сме си поляли новата къща.  И така, такива ми ти работи. А и Яна ме побърква залепила се е като гербова марка, не ще и да мръдне без мен и лееекинко откачам. Исках да ходя на някамви занимания, я зумба, я нещо подобно, да разпускам малко, че и фитнеса е залепен до нас, но уви с този счупен пръст съм за никъде.

Изморена съм! И дебела! Уф.

Отивам да чета.

# 656
  • На село (близо до Лондон)
valeri08 щом имаш такива страхове и притеснения, и имаш едно секцио, тогава и второто да е секцио. Важното е да си спокойна и да можеш да се наслаждаваш на бремеността си и после да си гушкаш бебчето Heart Eyes. Всеки си има някакви предпочетания и преживявания, но за теб е важното ти как се чувстваш Simple Smile...
Лека бременост, колко ти остана? И да пуснеш снимки да видим после бебчето  bouquet

За тортите, за другия рожден ден на някое от децата ми съм решила аз да правя тортата. Имам към 8 месеца още се престраша (и намеря време) да се упражнявам.

Голям студ днес!!! Замразнахме и доста време ми отне да затопля къщата ooooh!

Най-голямият ми син игра ръгби днес, и го бяха изкарали да тичат по къси шорти, как не замръзнаха тези деца направо незнам....

# 657
Благодаря GI. Доста,доста време има. Но ,ако се прибирам на Бг ,трябва да си тръгна , до колкото знам, най-късно в 7ми месец. За това чакам с нетърпение срещата на 22.02 ,за да съм на ясно  какво да правя.

# 658
  Шу добре завърнала се  Simple Smile Отчая ме направо, дано скоро всичките ви неприятности преминат и да почнете да поливате и да се наслаждавате на къщата  Simple Smile
   Ние избрахме къща, почнаха процедурите, до един месец казаха, че ако всичко е наред ще вземем ключовете. Сега съм в паника, много ми е притеснено, но дано всичко е наред.
   valeri08 повечето родилки имат подобни страхове, нормално е. Аз вече и в болницата като влязох, още не можех да възприема, че ми се случва раждане. Дано всичко се подреди както го искаш  Simple Smile
    GI пробвай се с тортата. Аз на малката правих за рожденния ден, огромен мерак ме беше обзел, стана страхотна, във фейса я има. Да подскажа, че в полските магазини има хубави блатове три тънки, както и много хубави кремове, който се разбиват с мляко. От теб се иска да сиропираш леко и да украсиш и става супер. Иначе виж в нета рецепта за Пандишпанов блат, става супер лесно и е много вкусен.

# 659
Шу може да ти се стори малко странно, но много приятно ми стана докато те четях. Всички преживявания ми се сториха приятни и забавни. Може би защото много ми се иска да имаме къща, в която децата ми да лепят феи и динозаври:) Някой ден може би...
Пожелавам ви да сте много щастливи в новата къща. Hug
valeri08 аз наистина не разбирам с какво прибирането ти в България ще спре страховете ти. Съвсем нормални са, и аз съм си мислила подобни неща, но в България аз си представях как съм оставена сама в някоя стая с разни непознати и си се мъча и никой не ми обръща внимание:( За мен беше много важно таткото да е до мен. Така се чувствах много по спокойна и имаше на кой да се оплаквам и т.н. Много е важно наистина и ти да си спокойна, но условията на раждане тук наистина са много добри, персонала любезен, мил. Аз не харесвам отношението на повечето лекари в България с които съм се сблъсквала. Карат ме да се чувствам сякаш съм някакъв предмет и всичко зависи от тях. Не зачитат желанията ми, или това как аз се чувствам. Но много зависи и от това къде ще раждаш. Ето че има и момичета които са доволни , така че явно е относително. Късмет каквото и да решиш. Мисли положително, това ще ти помогне където и да си.  Hug

За тортата и аз реших да правя, дано се получи.

Общи условия

Активация на акаунт