Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 189
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • Лондон
Весела Коледа !Да сте здрави,щастливи и късметлии!
Честито бебче и на gdobrinova!
Аз опаковах подаръците най-после  Simple Smileслушайки стари български естрадни песни(Емил Димитров,Диана Експрес,Богдана Карадочева и тнт..)Еххх..
Весел празник!

# 151
  • Folkestone, UK
Честита малка хубавица на gdobrinova!   bouquet Да е жива и здрава и да радва всички ви!
Честита Коледа на всички!  Hug
Аз тази година се изложих - не успях да направя нищо по българската традиционна вечеря Sad Бях на работа следобеда и едва успях да хвана отворен магазин, че да взема последните подаръци.
Та мъжа ми наготвил де - Шепърд'с пай Simple Smile и заедно със салатките, дето ги взехме с голямата щерка, някак се понапълни трапезата, ама ми липсва нашата Коледна атмосфера с питката с парата, гевреците, тиквеника, бобената салата, сушените плодове и пр.
Надявам се догодина да мога да се представя добре в това отношение и да покажа на мъжа си какво се казва истинска Бъдни вечер. (Още не съм го водила и да му покажа истинската България, че е бил само в София, ама не мисля, че е видял кой знае какво)
На 26 ще сме на гости при мама му и тати му(които са прекрасни хора), ама...сестра му ще готви типичната английска Коледна вечеря (макар и за Боксинг дей), а аз едва го преглъщам това Sad
Преди няколко дена мъжа ми ми взе един подарък, дето си го бях поръчала, ама ходихме заедно, че да си го избера аз - пижама  Laughing и като говорих с щерката я питам може ли да познае какъв размер е, а тя:"12?"
Аз отговарям:"неееее"
тя:"10?"
Аз пак:"Неее, по - нагоре!"
и така с нарастващо удивление в гласа й стигаме до 22  Laughing Laughing Laughing
Ама се чувствам прекрасно в пижамата и има място да раста още  Laughing
Да му мисля после  Laughing (Всъщност не е толкова страшно - преди години след втората дъщеря само с разделно хранене и малко упражнения вкъщи за 2 месеца свалих 25 кг. Всичко е въпрос на мотивация и на това доколко комфортно се чувстваш в "кожата"си)
 Hug за всички!

# 152
Мили момичета ,Честито Рождество Христово! Мирна и щастлива Нова година!
Когато най-хубавите празници потропат на вашата  врата
посрещнете  ги с вяра и красива усмивка,
а тяхната отплата ще е здраве, щастие и много късмет
през цялата ..... година!:santa2: santa2

# 153
Честито Рождество Христово мацки!!!
Здраве ,щастие и късмет!!

Весели Празници   bouquet

# 154
Честито Рождество Христово и весело посрещане на Новата година на всички!
Много здраве, любов и сбъднати мечти пожелавам на всички!
  Hug

# 155
Весела Коледа, момичета, нека донесе много любов и здраве в семействата ви  Hug

# 156
Весели празници на всички !!!!

# 157
Щастлива Коледа момичета, нищо не казвате-на кои се падна парата? Хапнахте ли , залежахте ли се?Simple Smile Simple Smile Simple Smile При нас парата се падна на щерката след упорито ровене в питката, като кокошки е прировихме, а мьжо заклучи че сьм забравила да е сложа. хахха:) И накрая малката хрупна и викаа -мамоо тук е, а аз скочих че нали зьбьт(1вия досега) и се клати да не вземе да го гльтне! Mr. Green Laughing Сега е горда че била неина! Wink Каза че ще ми е даде аз да е изхарча,милото ми то! Mr. Green Но от толкова готвене и приготвяне вчера, днес сутринта бях гроги. И за капак мьжо наострил сутринта ножовете и не ми казал. И като взех да режа гьбите за пуиката и си срязах прьста. Sick ooooh! Малко навьтре ,но просто крьвното ми падна и мьжлето пое щафетата с пуиката. Не може без емоции! Whistling

# 158
  • Folkestone, UK
Надявам се всички сте си изкарали празника приятно (дори и покрай порязаните пръсти май хубавото е, че половинката поема "веселата" част по приготовленията на празничната вечеря). Осъзнах, че половинките ни трябва да се чувстват колкото се може по - полезни  Laughing
Аз изкарах целия ден ...по пижама от диван на диван, ама по две причини. Как е възможно да няма и едно магазинче, което да работи на Коледа? Че то по българско точно тогава е "жътвата".
Аз обаче пазих диванчетата, защото се поразболях малко - по закона на Мърфи, няколкото ми почивни дни винаги ги прекарвам с някоя болежка  Cry Добре, че поне нямам температура, ами само разни ти му там носни секрети, дето са толкова екзотични на вид, че нестихващия ми апетит е подложен на изпитание. Също така гърлото ми е толкова болезнено, а гласа ми е мутирал до тоновете на 15 годишен младеж. Някой да знае бабешки лек, освен чай с мед и лимон, или пък мед, лимон и сода за гърлото? Вече като кашлям и корема много ме боли, не искам нищо да се случи на бебчо, а се опасявам, че ситуацията се задълбочава - гърдите ми също започват да болят при кашляне.
Извинявам се за "Коледните" оплаквания, ама тук в провинцията и болницата ни е вече само "Уолк ин център", а последния път, когато чакахме там с детенцето на приятелката ми, ни отне почти 4 часа. Не искам да си представя как е точно по тези празници, а и всичко, което ми е позволено да пия (а и аз гледам да избягвам дори и това, когато мога) е парацетамол.
Приятно мързелуване в еуфорията на още празничната обстановка! Hug

# 159
Някой да знае бабешки лек, освен чай с мед и лимон, или пък мед, лимон и сода за гърлото? Вече като кашлям и корема много ме боли, не искам нищо да се случи на бебчо, а се опасявам, че ситуацията се задълбочава - гърдите ми също започват да болят при кашляне.

памучни тампони напоени със спирт/водка/ракия в ушите - много ефикасно при запушен нос.
инхалации с лайка или сода.
лук - нарязваш на ситно и дишаш изпаренията.
компрес на гърлото.

# 160
  • Bristol
Ох, мина  Laughing
Най-голямото готвене ми е на 24ти и тогава си подготвих и пуйката за 25ти. Тази година нещо не можах да се организирам добре, още не съм свикнала всеки ден да ходя на работа май  Rolling Eyes та на 24ти няколко пъти пращах мъжа да до купува заправени продукти  Laughing А той после ме дразни, какво става с организацията ми. Но затова пък цялото семейство много активно се включи да помага. Така че на 25ти успешно посрещнахме гостите си за обяд Hug Вечерта дори успях да поподредя и всички съдове да измия. Днес съм го обявила официално за ден на релакс! Станах към 11 и сега си пия кафенцето. Ядене бол. По-късно мислим да отскочим до някое ресторантче в центъра, преди да се насочим към театъра за коледната пантомима  Heart Eyes То и за утре храна ще имам. Чудя се дали да не забъркам, типично по английски,  едно къри с остатъците от пуйката  Joy

# 161
Весела Коледа и от нас.И при нас всичко мина както трябва само дето беше скучно(нямахме  гости).И познайте тази сутрин с първи петли къде бях.Направих си разходка до Некст и оползотворих ваучерите които имах.Сега половинката запазва стаята в Бристолския хотел и в сряда ще сме на Бристолска земя за 2 вечери.Мери и Шу ще ви пусна телефона си на лични ако можем да се видим ще е супер.Сега и аз отивам да направя къри, но ще е с агнешко

# 162
Чудя се дали да не забъркам, типично по английски,  едно къри с остатъците от пуйката  Joy

Тъкмо това правя в момента Simple Smile Simple Smile

И при нас Коледата мина успешно, като за първи път, пуйката ни се получи чудесно (това е моя заслуга, защото успях да убедя аланглето* рано сутринта да набута парчета масло под кожата й). Получихме и желаните подаръци  Mr. Green

Сега вече почивка....

# 163
И на аланглето татко му (той готви у тях) се отчете с къри за вечеря  Laughing

Отядох си, наспах се, належах се. Днес дори поработих малко...

Merry,

Какво е това велико готвене?!
Ти ще да си като мама, която на времето за скромното ни семейство
готвеше от всички видове месо, питка, баница, баклава и две торти..
Плюс салати, мезета и какво ли още не. Дояждахме до Ивановден  Crazy

Sonnia,

Стига сте подмятали с Мис Файн недомлъкви, ами си казвай направо за подърка-
Да вадим ли шапките  Whistling

# 164
 Laughing ами да ги вадим, то се е видяло, тайна тук не може да се опази  Blush
Официално сме сгодени, но сватба на хоризонта не се задава, защото уж ще купуваме къща и пари, както се казва, няма.  Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт